Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ!!!

Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ!!!

29 Φεβρουαρίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:301
Μοίρασέ το

 

 

Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη

φοιτητές-ξανάγραψαν-τα-ονόματα-των-57-θυ-1050338
Καλόν είναι να νοιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους…
ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

onomata_tempi__1_

Νωρίτερα, πολίτες είχαν αφήσει λευκά και μωβ λουλούδια στον χώρο που είχαν γραφτεί τα ονόματα των 57 θυμάτων

 

Τα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης και σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου το βράδυ της ίδιας μέρας, προκαλώντας αναστάτωση και επικρίσεις, ξαναγράφονται από φοιτητές που πραγματοποιούν διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Λίγες ώρες μετά τη νυχτερινή παρέμβαση συνεργείου καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, το οποίο «εξαφάνισε» τα ονόματα των 57 θυμάτων που είχαν γράψει διαδηλωτές μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά το χθεσινό συλλαλητήριο, φοιτητές επέστρεψαν σήμερα για να τα επαναφέρουν. Με κόκκινη μπογιά, έγραψαν ξανά, ένα – ένα, τα ονόματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν πέρσι στη σιδηροδρομική τραγωδία κι ενώ είχαν ήδη προηγηθεί συζητήσεις επί συζητήσεων από την κίνηση της δημοτικής Αρχής για το σβήσιμό τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

 

onomata_tempi__4_
onomata_tempi__5_
onomata_tempi__2_
onomata_tempi__3_
onomata_tempi__1_
onomata_tempi_arthrou

Νωρίτερα, περαστικοί είχαν αφήσει λίγα μωβ και λευκά λουλούδια στον ίδιο χώρο.

louloudia_vouli__3_
louloudia_vouli__2_
louloudia_vouli__1_

Αντιδράσεις για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων από τα Τέμπη – Τι απαντά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, ανάμεσά τους και γνωστά τρολ, δέχθηκε ο Χάρης Δούκας μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά την χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

 

Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη»

Η δήλωση της κυρίας Μπέη

Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Τι υποστηρίζουν πηγές από τη Φρουρά της Βουλής

Από την πλευρά τους πηγές από τη φρουρά της Βουλης αναφέρουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου»

Δείτε ορισμένα από τα tweets που είχαν προηγηθεί των διευκρινίσεων της αντιδημάρχου Καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων:

 

 

Πηγή: protothema.gr

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 301


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα