Η μυστηριώδης σήραγγα της συναγωγής του ιδρύματος Chabad Lubavitch. ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ;;;

Η μυστηριώδης σήραγγα της συναγωγής του ιδρύματος Chabad Lubavitch. ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ;;;

11 Ιανουαρίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,191
Μοίρασέ το

 

Ερωτήματα προκαλεί η ανακάλυψη μυστικής σήραγγας σε μία από τις παλιότερες συναγωγές της Νέας Υόρκης που έφερε στα χέρια εξτρεμιστές σπουδαστές και αστυνομικούς.
 

Μεταξύ των επιφανών ραβίνων που συνελήφθησαν ήταν οι ραβίνοι Ελιάχου Μπεν Χαΐμ και Μορντεχάι Φις από μεγάλες συναγωγές στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συμμετείχαν σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων πείθοντας πάμφτωχους και απελπισμένους ανθρώπους να δώσουν τα νεφρά τους για 10.000 δολάρια, βάζοντας στην τσέπη για κάθε νεφρό περίπου 160.000 δολάρια.

Πρόκειται για μια ακόμα ομάδα ψυχοπαθών, όπως είναι όλοι οι εβραίοι σχεδόν… αρκεί μια έρευνα στο διαδίκτυο και καθίσταται αντιληπτό ποιά είναι η ζωή τους και πως οι γυναίκες των χασιδιστών, διάγουν εφιαλτική ζωή…
Ρίξτε μια ματιά εδώ
ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ!!!
Καλλιόπη Σουφλή

Ευφάνταστο σενάριο αστυνομικής ταινίας με άφθονο θρησκευτικό χρώμα και σασπένς στη σκιά μίας από τις παλαιότερες συναγωγές της Νέας Υόρκης, τη συναγωγή 770, όπου βρίσκεται η έδρα του λίαν επιδραστικού Chabad Lubavitch (Χαμπάντ Λουμπάβιτς) που διευθύνει διεθνές δίκτυο εβραϊκών εκπαιδευτικών, κοινωνικών ιδρυμάτων θύμιζαν όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου στη λεωφόρο Ίστερν Παρκγουέι στο Κράουν Χάιτς του Μπρούκλιν της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Δεκάδες νεαροί Ορθόδοξοι Εβραίοι Χασιδιστές σπουδαστές ιερατικής σχολής πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς της Νέας Υόρκης και 12 από αυτούς συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν το τσιμέντωμα μίας σήραγγας που είχαν σκάψει παράνομα στον υπόγειο χώρο που βρίσκεται κάτω από την κεντρική αίθουσα μελέτης και ανάγνωσης της Τορά, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των ιδιοκτητών γειτονικών κτιρίων για τη στατικότητά τους.

Διαβάστε εδώ

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών ορθόδοξων Εβραίων που σχετίζονται με αυτή την περίεργη υπόθεση «ήταν στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα» και κατεδάφιζαν τοίχους για να συνδέσουν το υπόγειο με παρακείμενο κτίριο που οδηγούσε σε παλιά γυναικεία τελετουργικά λουτρά mikvah.

Φωτοκολάζ της εφημερίδας New York Post για να εξηγηθεί ο πιθανός στόχος της σήραγγας

Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν κάποιοι από τους νεαρούς Χασιδιστές ήταν πως ήθελαν να διευρύνουν το χώρο της συναγωγής ανταποκρινόμενοι σε μία από τις παλιές, ανεκπλήρωτες επιθυμίες του πνευματικού ηγέτη του Χαμπάντ Λουμπάβιτς, Μεναχέμ Μέντελ Σνίρσον, που θεωρείται από τους κορυφαίους του κινήματος των Χασιδιστών, ως σήμερα και ενώ έχουν περάσει 30 χρόνια από το θάνατό του το 1994 σε ηλικία 92 ετών.

Ωστόσο, οι σκηνές που καταγράφηκαν από τη σήραγγα δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις καθώς βρέθηκαν εγκαταλειμμένα δωμάτια γεμάτα με χώμα από τα σκάμματα, στρώματα λεκιασμένα με κηλίδες αίματος, ένα βρεφικό καθισματάκι ταΐσματος, ρούχα πεταμένα και διάσπαρτα σε διάφορα σημεία.

Οι σκηνές αυτές τροφοδότησαν ποικίλα σχόλια μεταξύ χιλιάδων χρηστών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης αλλά και του ιδρύματος Χαμπάντ Λουμπάβιτς (σ.σ. που διαθέτει παράρτημα και στην περιοχή του Ψυρρή στην Αθήνα) να διαβεβαιώνουν πως θα διενεργηθεί έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση αρκετά αμερικανικά (αλλά και διεθνή) Μέσα Ενημέρωσης δεν άργησαν να ασχοληθούν με αυτή την ασυνήθιστη υπόθεση επισημαίνοντας πως ως τώρα δεν είναι γνωστό ποιοι και πώς ακριβώς έσκαψαν το τούνελ κάτω από τη συναγωγή και τι ήθελαν να πετύχουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, η σήραγγα σκάφθηκε από νεαρούς σπουδαστές της σχολής στο Χάμπαντ για να διευρυνθεί ο χώρος της συναγωγής κατά την επιθυμία του αποβιώσαντος πνευματικού ταγού τής, Σνίρσον, σε μία προσπάθεια να αποδώσουν τιμήσουν τη μνήμη του.

Το έκαναν για να διευρύνουν τη συναγωγή 770 και να την κάνουν μεγαλύτερη» δήλωσε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ένας νεαρός που δήλωσε πως ονομάζεται «Ζάλμι Γκρόσμαν» και πως γνώριζε κάποιους από τους συλληφθέντες. Ο ίδιος είπε πως οι δράστες είχαν αγανακτήσει από την ολιγωρία που επέδειξαν οι ραβίνοι και οι υπεύθυνοι της σχολής  αποφασίζοντας να αναλάβουν δράση στο εσωτερικό χώρο κάτωθεν του κτιρίου.

Όμως αντί να αποδώσουν φόρο τιμής βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου να παίζουν ξύλο με τους αστυνομικούς, να αναποδογυρίζουν έδρανα προσευχής και να μπαινοβγαίνουν από το χώρο της σήραγγας σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την μπετονιέρα που είχε φέρει η αστυνομία έξω από το κτίριο να ρίξει υγρό τσιμέντο για να τη σφραγίσει.

Ο ραβίνος Μότι Σέλιγκσον, που είναι εκπρόσωπος του ιδρύματος Χάμπαντ Λουμπάβιτς, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων της πιο λαϊκής εφημερίδας, New York Post, επιχείρησε να δώσει μία πρώτη απάντηση για την ταυτότητα των αυτόκλητων σκαφτιάδων:

«Πριν κάποιο καιρό, μία ομάδα εξτρεμιστών σπουδαστών, έσκαψε μερικούς τοίχους σε εγκαταστάσεις της συναγωγής επί της οδού Ιστερν Παρκγουέι 784-788 για  να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Νωρίτερα, σήμερα έφθασε στην περιοχή μπετονιέρα για να αποκαταστήσει τις ζημιές στους τοίχους. Αυτές οι προσπάθειες διαταράχθηκαν από εξτρεμιστές που μπήκαν στην συναγωγή μέσω της σήραγγας, βανδαλίζοντας τον ιερό χώρο, σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβασή τους εκεί. Έκτοτε συνελήφθησαν και το κτίριο έκλεισε ώσπου να ολοκληρωθεί επιθεώρηση για την δομική του ασφάλεια».

Πώς ξετυλίχθηκε ο μίτος

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το πώς αποκαλύφθηκε η μυστηριώδης μυστική σήραγγα κάτω από τη συναγωγή. Σύμφωνα με μία εκδοχή, κάτοικοι της περιοχής άκουγαν για μήνες κάτω από τα σπίτια τους περίεργους θορύβους και ήχους ώσπου κάποιοι ανησύχησαν καλώντας την αστυνομία να εξετάσει το θέμα.

Μία άλλη εκδοχή αναφέρει πως το υπόγειο τούνελ αποκαλύφθηκε όταν ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του δικτύου ύδρευσης κτιρίων της περιοχής, με αποτέλεσμα κάποιοι εργάτες να πέσουν πάνω σε μέρος της παράνομης σήραγγας…

Περισσότερες σκιές στο σκοτάδι

Από και πέρα, (και με αφορμή το παιδικό κάθισμα ταΐσματος, τα στρώματα, τα ρούχα κ.α.) τροφοδοτήθηκαν με φρέσκια «καύσιμη ύλη» ομάδες συνωμοσιολόγων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ορισμένους εξ αυτών να ισχυρίζονται πως μέσα από τα λαγούμια γινόταν (στην «καλύτερη» περίπτωση) διακίνηση παιδιών.

Απαντήσεις σε αυτή την περίεργη υπόθεση έχει αναλάβει να δώσει η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

Ώσπου να γίνει αυτό, οι ομάδες συνωμοσιολόγων θα πολλαπλασιάζουν τα σενάρια ρίχνοντας περισσότερες σκιές παρά φως στο σκοτάδι…

 

Οι συλλήψεις ραβίνων για λαθρεμπόριο οργάνων το 2009

 

Βέβαια, τα σενάρια των συνωμοσιολόγων δεν στερούνται βάσης εάν θυμηθεί κανείς τι είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2009, όταν δεκάδες πολιτικοί και επιφανείς ραβίνοι του Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθησαν μετά από μεγάλη έρευνα του FBI για πολιτική διαφθορά, για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές ενέργειες από τη Νέα Υόρκη στο Ισραήλ.

Η υπόθεση είχε καλυφθεί μεταξύ άλλων και από διεθνή πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το πρακτορείο Reuters, που στις 23 Ιουλίου 2009 είχε μεταδώσει σχετικό ρεπορτάζ για την 10ετή έρευνα του FBI που έγινε γνωστή ως Επιχείρηση «Big Rig». Τότε είχαν συλληφθεί 44 άτομα, όπως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και επιφανείς ραβίνοι και πολιτευτές, με τους αξιωματούχους του FBI να μιλούν για «καρκίνωμα» μίας υπόθεσης που άρχισαν να την ερευνούν από τον Ιούλιο του 1999.

Από τις συλλήψεις ραβίνων τον Ιούλιο του 2009

Μεταξύ των επιφανών ραβίνων που συνελήφθησαν ήταν οι ραβίνοι Ελιάχου Μπεν Χαΐμ και Μορντεχάι Φις από μεγάλες συναγωγές στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συμμετείχαν σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων πείθοντας πάμφτωχους και απελπισμένους ανθρώπους να δώσουν τα νεφρά τους για 10.000 δολάρια, βάζοντας στην τσέπη για κάθε νεφρό περίπου 160.000 δολάρια.

Χαμπάντ Λουμπάβιτς: Σοφία, Συμπόνια, Γνώση

Το Χαμπάντ Λουμπάβιτς (Chabad Lubavitch) είναι κίνημα, φιλοσοφία και οργανισμός με δίκτυο ιδρυμάτων σε δεκάδες χώρες του κόσμο που απευθύνονται σε Εβραίους (θρησκευόμενους και ή όχι) και μη.

Η λέξη Χαμπάντ (Chabad) είναι ακρωνύμιο από τις εβραϊκές λέξεις chochmah (σοφία), binah (συμπόνια) και da’at (γνώση).

Η βάση του κινήματος αυτού είναι η εβραϊκή θρησκευτική «φιλοσοφία», η βαθιά γνώση και η διδασκαλία της Πεντάτευχου (Torah) που αναφέρεται στην κατανόηση και την αναγνώριση του Δημιουργού Θεού, στο ρόλο και τον σκοπό της Δημιουργίας, στη σημασία και την μοναδική αποστολή κάθε πλάσματος.

Η λέξη Λουμπάβιτς δεν είναι παρά ένα ρωσικό τοπωνύμιο μίας πόλης της Ρωσίας που στα ρώσικα σημαίνει «πόλη της αδελφικής αγάπης».

Πρώτος πνευματικός ταγός του Κινήματος Χαμπάντ Λουμπάβιτς ήταν ο Ραβίνος Schneur Zalman Liadi (1745-1812) και ακολούθησαν άλλοι έξι με τελευταίο και πιο γνωστό (που από ορισμένους οπαδούς του θεωρήθηκε «Μεσσίας») τον ραβίνο Μεναχέμ Μέντελ Σνίρσον  (1902-1994) που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετέφερε την έδρα του κινήματος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο ραβίνος Μεναχέμ Μέντελ Σνίρσον  (1902-1994)

Τις αρχές ζωής αυτού του κινήματος Χασιδιστών ακολουθούν σήμερα πάνω από 5.000  οικογένειες Ορθόδοξων Εβραίων εκ των οποίων περίπου 2.000 βρίσκονται στις ΗΠΑ. Έχει τεράστια επιρροή όχι μόνο μεταξύ των απανταχού εβραϊκών κοινοτήτων αλλά και σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά κέντρα λήψης πολιτικών και άλλων αποφάσεων, κάτι που εξηγεί και το εγκώμιο που έπλεξε για το δίκτυο ιδρυμάτων του Chabad Lubavitch το 2014 ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τα παραρτήματα του κινήματος που είναι γνωστά ως «Chabad Houses» είναι βασικό σημείο αναφοράς του κινήματος Χαμπάντ, συνδυάζοντας όψεις της θρησκευτικής και της κοσμικής, πολιτιστικής ζωής μολονότι εκπροσωπούν μια εκδοχή Χασιδισμού, επιχειρώντας να φανούν πως τα μέλη της είναι ανοικτά στην κοινωνία κάνοντας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι όχι απαραίτητα Ορθόδοξοι ή ιδιαίτερα ευσεβείς Εβραίοι με την προσδοκία πως ίσως κάποτε αποφασίσουν να επιστρέψουν στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό.

Όπως και να έχει, τα ιδρύματα του κινήματος Χαμπάντ Λούμπαβιτς επανήλθαν στο προσκήνιο για λόγους άλλους από την βασική διακηρυγμένη αποστολή τους με πρωταγωνιστές κυρίως νεαρούς Ισραηλινούς Εβραίους εξτρεμιστές που ήρθαν στη Νέα Υόρκη με φοιτητική βίζα…

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,191


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα