«Η ΝΔ μεσολάβησε για τον διορισμό του σταθμάρχη» – Άπειρος με μισθό 3.500 ευρώ!!!!!!!!!!

«Η ΝΔ μεσολάβησε για τον διορισμό του σταθμάρχη» – Άπειρος με μισθό 3.500 ευρώ!!!!!!!!!!

3 Μαρτίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:565
Μοίρασέ το

«Βόμβες» από τον πρώην σταθμάρχη Λάρισας – «Εγκληματίας όποιος τον έβαλε σε αυτό το πόστο»

ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ, ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ.

ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ…

ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ποιός απ’ όλα αυτά τα πολιτικά μιάσματα διόρισε τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;;;

ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ…  ΤΥΧΑΙΟ;;;

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΑΑΑΑΑ!!!

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για διορισμό του 59χρονου σταθμάρχη με ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας! Ο σταθμάρχης σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κακουργηματικές διώξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, μετά από λίγους μήνες εκπαίδευση.

Ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Ιωάννης Κολλάτος μιλώντας στο OPEΝ ανέφερε ότι γνώριζε τον 59χρονο από τότε που εργαζόταν ως αχθοφόρος στο τμήμα αποσκευών. Όπως κατήγγειλε ο κ. Κολλάτος, μετά από την μετάταξή του στο υπουργείο υγείας «μεσολάβησε το κόμμα και τον έκαναν σταθμάρχη».

«Τον εκπαίδευσαν θεωρητικά για 3 μήνες και 3 μήνες πρακτικά και στα τέλη Ιανουαρίου περίπου τον όρκισαν σταθμάρχη. Τον στείλαν περίπου 10 μέρες στην Καλαμπάκα» ανέφερε ο κ. Κολλάτος τονίζοντας ότι πρόκειται για είναι απομονωμένο σταθμό με μόλις δύο δρομολόγια ημερησίως. Μάλιστα χαρακτήρισε «εγκληματία» εκείνον που τοποθέτησε τον 59χρονο στον σταθμό της Λάρισας από όπου περνούν 80 τρένα καθημερινά. «Εγκλημάτησε αυτός που τον έκανε σταθμάρχη αυτόν τον άνθρωπο, 59 χρονών και τον βάζει μόνο του άπειρο να δουλέψει στην Λάρισα» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προκήρυξη για προσλήψεις σταθμαρχών τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρχε όριο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ στη Λάρισα ζητούσαν έναν έμπειρο σταθμάρχη και έναν χωρίς προϋπηρεσία. Πώς τελικά τοποθετήθηκε σε αυτή την κρίσιμη θέση ο 59χρονος ο οποίος υπερέβαινε το όριο ηλικίας;

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, ο 59χρονος εργαζόταν ήδη μόνο 5 μέρες σε αυτό το πόστο, ενώ ο μισθός του ήταν 3.500 ευρώ μεικτά.

 

Νωρίτερα, ο  Βασίλειος Νουλέζας, δικηγόρος τριών οικογενειών θυμάτων (ενός νεκρού και δύο τραυματιών),  είπε στην εκπομπή «Super Katerina» ότι ο σταθμάρχης «τοποθετήθηκε με πολιτική παρέμβαση στη θέση αυτή» και πρόσθεσε πως σύντομα θα διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορούμενων.

Είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος:

«Ο σταθμάρχης στη δύση, στο τέλος της καριέρας του, ενώ έχει αποσπαστεί και είναι πολλά χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας και ενώ είναι υπεύθυνος αποθηκών, εκπαιδεύεται εκτάκτως και ένα μήνα πριν τοποθετείται με πολιτική παρέμβαση στη θέση του σταθμάρχη, μια νευραλγική, κομβική, υπεύθυνη και δύσκολη θέση, γιατί όπως ο ίδιος ομολόγησε χαριτολογώντας σε φίλους του, ο σταθμάρχης λαμβάνει 1.200 και μαζί με τις υπερωρίες, 1.700 ευρώ το μήνα … Με βάση και τον κανονισμό του ΟΣΕ, θα έπρεπε στη θέση αυτή να είναι ένας 30-40 ετών ο οποίος να έχει σωστή εκπαίδευση και όχι να έχει εκπαιδευτεί εκτάκτως … Ότι ο σταθμάρχης είναι οργανωμένος σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και ότι υπήρξε παρέμβαση είναι κοινό μυστικό, το γνωρίζουν οι πάντες».

Ο κ.Νουλέζας έκανε ακόμα και μία εκτίμηση-σοκ, λέγοντας ότι ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας θα διπλασιαστεί!

«Για να πάρεις τη θέση του σταθμάρχη, πρέπει να έχεις κυβερνητικό στέλεχος να σε βοηθήσει»

Ένας ακόμα δικηγόρος, του τραυματία Λάζου Παπαζήση (σ.σ. έκανε την πρώτη αγωγή για τα όσα συνέβησαν), έκανε αναφορά στην πολιτική παρέμβαση και κατήγγειλε ότι «παίζονται» μεγάλα συμφέροντα πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης (ο οποίος τόνισε επίσης ότι δέχεται απειλές επειδή μιλάει) μίλησε στο Star για την υπόθεση του σταθμάρχη, λέγοντας πως είχε πολιτικό μέσο και αποκάλυψε πως η θέση του σταθμάρχη αποκτάται μόνο με πολιτική-κυβερνητική παρέμβαση.

Είπε σχετικά:

«Παίζονται τεράστια συμφέροντα και εγώ θα τα χτυπήσω αυτά τα συμφέροντα … Ο σταθμάρχης πέρασε με κάποιο τρόπο την επετηρίδα από άλλους συνδικαλιστές του ΟΣΕ … Πήρε απόσπαση (σ.σ. από την προηγούμενη δουλειά του) με κάποιο πολιτικό μέσο. Δεν ήταν  ικανός για τη δουλειά αυτή, αυτό κατάλαβα εγώ. Η Λάρισα είναι ο τρίτος σταθμός της Ελλάδος και ο τρίτος σε επισκεψιμότητα της επαρχίας … Έπρεπε να είναι η θέση αυτή, του σταθμάρχη Λάρισας, η υψηλότερη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά τον βάλανε πριν από ένα μήνα, με κάποιο πολιτικό μέσο πιστεύω, δεν έχω μάθει ακόμα ποιος τον έβαλε, ούτε έχει ευθύνη φυσικά αυτός … Για να πάρεις τη θέση του σταθμάρχη, πρέπει να έχεις κυβερνητικό στέλεχος να σε βοηθήσει …  Χτυπάμε μεγάλα συμφέροντα αυτή τη στιγμή, των τεσσάρων εταιρειών του ΟΣΕ, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας».

«Ο σταθμάρχης είχε στενές σχέσεις με βουλευτή της περιοχής – Η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό της γραφείο»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος αύριο Σάββατο θα απολογηθεί στην Εισαγγελία, έχει πολύ στενές πολιτικές σχέσεις με μία βουλευτή του νομού, ενώ η κόρη του εργάζεται στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ακόμα το κανάλι, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο σταθμάρχης ήταν οικογενειακώς μαζί με τη βουλευτή και τον πατέρα της.

Χθες, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα δίδυμα κορίτσια και την πρώτη τους ξαδέρφη, αλλά και εννέα ακόμα οικογενειών θυμάτων και τραυματιών, σχολιάζοντας την υπόθεση και συγκεκριμένα τις ευθύνες που αποδίδονται στον συλληφθέντα σταθμάρχη Λάρισας, μετέφερε κάποιες πληροφορίες που όπως είπε έχει και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο 59χρονος στη θέση του.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός και ο «απλός αχθοφόρος», όπως ανέφερε, αναβαθμίστηκε σε σταθμάρχη, λίγο πριν βγει στη σύνταξη.

Η πρώτη διάψευση

Για την ταμπακιέρα βέβαια, το ονοματεπώνυμο δηλαδή αυτής της πολιτικής παρέμβασης που φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση, ουδείς μίλησε.

Πάντως, μία από τις βουλευτίνες του νομού Λάρισας, η Στέλλα Μπίζιου, βγήκε επωνύμως και διέψευσε τα περί πολιτικής παρέμβασης, αλλά και τα όσα ανέφερε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την κόρη του σταθμάρχη.

Καταγγελία για γλέντι με αλκοόλ το μοιραίο βράδυ

Μία αποκάλυψη έκανε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος 42χρονου επιβάτη, που επέζησε από το τραγικό δυστύχημα, στα Τέμπη. Ο δικηγόρος έκανε γνωστό, πως όχι μόνο στο σταθμό της Λάρισας το βράδυ της μοιραίας σύγκρισης είχε στηθεί γλέντι, αλλά και πως ο σταθμάρχης ενδέχεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ!

Όπως έκανε γνωστό, ο 42χρονος εντολέας του νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας με πολλαπλά τραύματα. «Μου έχει μεταφέρει συγκλονιστικά πράγματα και για τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα και ότι βγήκαν από ένα φλεγόμενο βαγόνι σπάζοντας το παράθυρο. Ήταν στο 2ο βαγόνι το οποίο ήταν γεμάτο. Έγινε ένα δυνατό τράνταγμα, πετάχτηκε πάνω, έπεσαν πάνω του πολλά άτομα. Έσπασε τα πλευρά του και είχε θραύσματα στα μάτια. Γλύτωσε γιατί ήταν στις πίσω θέσεις, όλοι οι δίπλα του πέθαναν» είπε αρχικά και εξήγησε πως ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά εναντίον και του σταθμάρχη αλλά και «παντός αυτουργού, φυσικού και ηθικού».

Το γλέντι στο σταθμό

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη και με μαρτυρίες οι οποίες έχουν φτάσει στον ίδιο, στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το βράδυ του μοιραίου συμβάντος, είχε στηθεί γλέντι.

«Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο» ανέφερε, επισημαίνοντας πως θα ερευνηθεί και ο ρόλος της τροχαίας Λάρισας για το κενό από το δυστύχημα μέχρι τη σύλληψη του σταθμάρχη, αλλά και την κατάσταση στην οποία αυτός βρέθηκε.

«Πότε έγινε η σύλληψη του σταθμάρχη; Υπήρχε κενό μισής ώρας», σημείωσε, λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Θέλω να ανοίξει η έρευνα (…). Ήταν πολιτική η θέση του σταθμάρχη, όχι υπηρεσιακή» κατέληξε.

 

Πηγή

Προβολές : 565


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα