Η οικονομία του Ισραήλ βυθίζεται σε ύφεση

Η οικονομία του Ισραήλ βυθίζεται σε ύφεση

25 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:228
Μοίρασέ το

 

Οι διεθνείς εταιρείες χρηματοοικονομικής αξιολόγησης ανέστειλαν ή μείωσαν τις βαθμολογίες πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ καθώς αντιμετωπίζει έναν οικονομικό πόλεμο καθώς και έναν στρατιωτικό πόλεμο.

 

Κανένας προηγούμενος πόλεμος ή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν υποβάθμισε την αξιολόγηση του Ισραήλ από καμία από τις μεγάλες εταιρείες οικονομικής αξιολόγησης. Αυτές οι υποβαθμίσεις μπορούν να καταστήσουν το μελλοντικό εμπόριο πιο δύσκολο για το Ισραήλ. 

 

 

Οι γαμψομύτηδες, άρχισαν τη γνωστή τους κλάψα, για να τους λυπηθούν  οι υποτακτικοί τους αρχηγοί κρατών της Δύσης και να τους τα ακουμπήσουν…

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ;;;

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ισραηλινοί οικονομολόγοι ανέφεραν μεγάλη ύφεση λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου κατά των παρατάξεων της Παλαιστινιακής αντίστασης. 

«Το Ισραήλ έχει μπει στον πόλεμο και βρίσκεται σε ύφεση και το εμπόριο είναι επί του παρόντος μηδενικό», σημείωσε  η ισραηλινή καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα, The Marker .

Η ισραηλινή οικονομία έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα στα χέρια της Επιχείρησης Al-Aqsa Flood, χάνοντας ζημιές 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο την πρώτη ημέρα του πολέμου, μια κατάσταση που ορισμένοι οικονομολόγοι λένε ότι είναι χειρότερη από ό,τι ήταν κατά τον πόλεμο τους με τη Χεζμπολάχ το 2006

Η έκθεση Marker συνέχισε λέγοντας, «η δεύτερη εβδομάδα του πολέμου πρόκειται να τελειώσει, μια εβδομάδα που δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εμπόριο στο Ισραήλ, και πολλοί προσπαθούν να μείνουν με τα κεφάλια τους πάνω από το νερό, φοβούμενοι για το μέλλον – και ακόμα δεν ξέρουν ποιος θα τους αποζημιώσει και πότε;».

Η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης οικονομικού κινδύνου Moody’s έχει θέσει σε αναμονή την ισραηλινή αξιολόγηση A1, μια υψηλή βαθμολογία ελκυστική για κάθε επενδυτή, δεδομένης της τρέχουσας κρίσης. 

Η Fitch Ratings είχε επίσης αναθεωρήσει αρνητικά την οικονομική κατάσταση του Ισραήλ, τοποθετώντας το πιστωτικό αποτέλεσμά τους σε αρνητικό ρολόι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

«Αν και δεν είναι η βασική μας περίπτωση, μια τέτοια μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση, εκτός από ανθρώπινες απώλειες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές πρόσθετες στρατιωτικές δαπάνες, καταστροφή υποδομών, διαρκή αλλαγή στο καταναλωτικό και επενδυτικό κλίμα και έτσι να οδηγήσει σε μεγάλη επιδείνωση των πιστωτικών μετρήσεων του Ισραήλ. ” έγραψε σε ανακοίνωσή της η Fitch Ratings. 

Κανένας προηγούμενος πόλεμος ή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν υποβάθμισε την αξιολόγηση του Ισραήλ από καμία από τις μεγάλες εταιρείες οικονομικής αξιολόγησης. Αυτές οι υποβαθμίσεις μπορούν να καταστήσουν το μελλοντικό εμπόριο πιο δύσκολο για το Ισραήλ. 

Τα επιτόκια είναι στα υψηλότερα από τον πόλεμο με τον Λίβανο το 2006.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg , το σέκελ είναι ένα από τα νομίσματα με τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο αυτόν τον μήνα παρά το πακέτο έκτακτων μέτρων 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Δύο ημέρες μετά την έναρξη του τρέχοντος πολέμου, στις 9 Οκτωβρίου, η Τράπεζα του Ισραήλ πούλησε 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω πτώση του νομίσματος κάτω από το δολάριο. 

Αυτή η αυξανόμενη οικονομική πτώση είναι μια προσθήκη στην ήδη ελαττωματική οικονομία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 228


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα