Η πληρωμή στη ζωή έρχεται πάντα στο τέλος, και είναι: τοίς μετρητοίς!

Η πληρωμή στη ζωή έρχεται πάντα στο τέλος, και είναι: τοίς μετρητοίς!

6 Φεβρουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:289
Μοίρασέ το

 

Δίνει μαθήματα η ζωή, αρκεί να είσαι καλός μαθητής και να τα παίρνεις…
Η ζωή σου μαθαίνει να είσαι ταπεινός και να μην θεωρείς τον εαυτό σου καλλίτερο από τους άλλους… σημαντικό μάθημα, κι αξίζει να το πάρεις…
Και μην ξεχνάς…: “Από σκόνη είμαστε και σκόνη ξαναγινόμαστε”… ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ…
Καλλιόπη

Γράφει ο Μάνος Σαμοθράκης

 

Στο κυνήγι του χρήματος, της δόξας, της καριέρας και της αναγνωρισιμότητας, ξεχάσαμε τι έχει πραγματική αξία στη ζωή.

Η υποδούλωση στον υλισμό, έφτιαξε στρατιές με ανικανοποίητους και διαρκώς χρεωμένους ανθρώπους, σε ένα παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Η ακόρεστη δίψα, για το επόμενο στάδιο της καριέρας μας, μας έκανε να χάνουμε πολύτιμες στιγμές από τους ανθρώπους μας.

Στιγμές που δεν ξαναγυρίζουν. Στιγμές, που θα μείνουν μόνο σε ξεθωριασμένες φωτογραφίες, που αργοπεθαίνουν σε ένα συρτάρι, και δεν τις ζήσαμε ποτέ.

Η μανία της αναγνώρισης και της επιβεβαίωσης, μας μετέτρεψε πολλές φορές σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε, προσπαθώντας να κερδίσουμε την αποδοχή και το χειροκρότημα.

Στο παιχνίδι της φήμης και της επιτυχίας, χάσαμε την ευτυχία. Οδηγηθήκαμε αρκετές φορές σε σκοτεινά μονοπάτια και καταπατήσαμε αξίες και ανθρώπους.

Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως, που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από την καριέρα, το χρήμα, την εξουσία, τους ακόλουθους και την δόξα.

Είναι οι άνθρωποι μας. Είναι η οικογένεια μας.
Είναι η υγεία μας, η ηρεμία μας, οι φίλοι μας.
Είναι η ανθρωπιά και η καλοσύνη μας!
Είναι οι στιγμές μας…

Ο επιτυχημένος, δεν είναι απαραίτητα και ευτυχισμένος· ούτε ο πλούσιος.
Διότι για να φτάσει εκεί, αρκετές φορές έχει πουλήσει την ψυχή του ή τους δικούς του ανθρώπους.

Επιτυχία: είναι όλα τα χρήματα στον κόσμο
– ευτυχία όμως, είναι να έχεις εκείνους που σε αγαπούν, για να τα ξοδέψεις μαζί τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν κάθε τρόπο – θεμιτό ή αθέμιτο – για να γίνουν πασίγνωστοι και ισχυροί. Δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων. Ακόμη και να γελοιοποιηθούν, φτάνει να τα καταφέρουν, να γίνουν “κάποιοι”.

Και υπάρχουν και οι “άλλοι”, που παραμένουν ταπεινοί, ρομαντικοί, λιγομίλητοι και ανθρωπιστές· που έμαθαν να δίνουν αγάπη.

Που ο σκοπός της ζωής τους, είναι να βοηθήσουν κι άλλες ζωές, να σώσουν ζωές.

Η πρώτη κατηγορία θεωρείται πετυχημένη.
Η δεύτερη θεωρείται ξεπερασμένη, ανόητη.

Ο καθένας όμως, το ξέρει μέσα του. Η ψυχή του, η καρδούλα του το ξέρει. Και μια μέρα θα φτάσει ο απολογισμός. Τότε θα δούμε, τι άξιζε και τι όχι!

Διότι, η πληρωμή…έρχεται πάντα στο τέλος, και είναι: τοίς μετρητοίς!

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 289


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα