Η πραγματική δύναμη μετράται από το θάρρος σας.

Η πραγματική δύναμη μετράται από το θάρρος σας.

31 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:210
Μοίρασέ το

 

Όσοι πιστεύουν ότι η πραγματική δύναμη μετριέται από τα πράγματα που κουβαλάτε στην πλάτη σας και στην καρδιά σας είναι λάθος.

 

Από τα  πράγματα που μου ‘μαθε η ζωή…

Όταν πονάω, να κοιτάζω πίσω…

Όταν φοβάμαι, να κοιτάζω γύρω μου …

Όταν έχω θάρρος, κοιτάζω μπροστά…

 

Καλλιόπη

 

Πραγματική δύναμη δεν σημαίνει ότι μένετε σιωπηλοί. Ότι εγκαταλείπετε ή υπομένετε την προσβολή ή το να πληγώνεστε. Ένα άτομο με πραγματική δύναμη ψυχής αντιμετωπίζει τα πράγματα κατά πρόσωπο και στη συνέχεια τα αφήνει πίσω του.

Σήμερα, όσο περισσότερη εκπαίδευση λαμβάνουμε, τόσο πιστεύουμε ότι το να υποφέρει κανείς είναι ισοδύναμο με τη γενναιότητα. Ακόμη, μερικές φορές πιστεύουμε ότι το να λέμε «όχι» είναι σημάδι δειλίας ή αδυναμίας.

Αυτού του είδους οι ιδέες μπορεί να σας καταστήσουν ευάλωτους στα προσωπικά σας, κάνοντάς σας σκιά του εαυτού σας.

Είναι ωραίο να λαμβάνετε καλά σχόλια για το ότι κάνετε τόσα πολλά πράγματα για τους άλλους. Για το ότι είστε τόσο «καλοί» ή για το πόσο ισχυροί είστε «υποφέροντας τόσο πολύ για τόσο λίγα». Θυμηθείτε ότι όλα έχουν ένα τίμημα: την υγεία και την αυτοεκτίμησή σας.

Η πραγματική δύναμη είναι το θάρρος σας

 

Μια γυναίκα που νοιάζεται για τα παιδιά της με την ελπίδα ότι μια μέρα θα είναι σε θέση να φροντίσουν για τον εαυτό τους είναι πραγματικά δυνατή. Θα βρει την ευτυχία που της αξίζει αφού βιώσει αυτή την δύσκολη περίοδο.

Μια γυναίκα που λέει «φτάνει» στην κακοποίηση ή στα σκληρά σχόλια που λαμβάνει από άλλους είναι δυνατή. Δυνατό είναι, επίσης, και το άτομο που είναι ικανό να θέτει τα όριά του και να κόβει δεσμούς, επειδή συνειδητοποιεί ότι του αξίζει κάτι καλύτερο.

Η δύναμη έγκειται στην κατανόηση των δικών σας προτεραιοτήτων και στην αναγνώριση ότι υπάρχουν ορισμένες προσπάθειες και θυσίες που αξίζουν πραγματικά.

Νοιάζεστε πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω σας και μέσα από αυτό καταλαβαίνετε ότι μερικές φορές, πρέπει να ξεχάσετε τι αισθάνεστε για να θυμηθείτε τι αξίζετε.

Όταν διδάσκεστε ότι είστε αδύναμοι

Αυτή η φράση ίσως να σας εξέπληξε. Ποιος διδάσκει οποιονδήποτε άνθρωπο να είναι αδύναμος; Ακόμη περισσότερο, γιατί κανείς να το θελήσει αυτό αν ήσασταν απλά υπάκουος/η και διαχειρίσιμος/η;

 • Υπάρχουν πολλοί τρόποι να είσαι γονιός και πολλά είδη ανατροφής, στα οποία η έννοια της υπακοής είναι δεδομένη.
 • Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εκπαιδεύετε τα παιδιά σας με σεβασμό, όχι υπακοή, γιατί αυτή η τελευταία διάσταση επιτυγχάνεται με το φόβο . Ο σεβασμός, από την άλλη πλευρά, επιτυγχάνεται μέσω της αμοιβαίας κατανόησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης.
 • Ο τύπος της εκπαίδευσης που σας διδάσκει να είστε υπάκουος και αδύναμος βασίζεται, πρώτα απ ‘όλα, στο να σας αναγκάσει να κάνετε τα εξής: να είστε υπάκουοι στα μέλη της οικογένειάς σας ή σε φιγούρες εξουσίας. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στις πατριαρχικές κοινωνίες.

Σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε πιο άξιοι να αγαπηθείτε μόνο αν είστε «υπάκουοι». Όλες αυτές οι πεποιθήσεις σας κάνουν να πιστεύετε ότι είστε ισχυροί αν κάνετε αυτό που σας είπανε, υπακούοντας σε κάθε εντολή, λέγοντας «ναι» όταν η καρδιά σας σας λέει «όχι».

 

Στις προσωπικές σχέσεις, είναι επίσης συχνό φαινόμενο ένα άτομο να παραδίδεται σε συναισθηματικό εκβιασμό σε σημείο που να μετατρέπεται σε ένα εύθραυστο πρόσωπο, προσανατολισμένο στο να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη του αγαπημένου του προσώπου. Δεν σημαίνει όμως αυτό το «να είσαι ισχυρός.»

Η πραγματική δύναμη συνεπάγεται, πρώτα απ’ όλα, το να μαθαίνετε να αφήνετε κάτι

 

Πιστέψτε το ή όχι, κανείς δεν πρόκειται να σας διδάξει πώς να εφαρμόσετε τη νοοτροπία του ‘βάζω τα όριά μου’.

Η κοινωνία μας, η οικογένειά σας, ακόμα και ο κόσμος της μόδας ή του μάρκετινγκ σας προτιμά να είστε μαλθακοί και αδύναμοι, να αισθάνεστε τόσο ικανοί όσο χρειάζεται για να καταναλώνετε τα προϊόντα τους, να λέτε ναι σε όλα και με αυτόν τον τρόπο να φτάνετε στην πραγματική ευτυχία.

Τίποτα από αυτά δεν θα σας δώσει μια πραγματική, ουσιαστική και διαρκής ευεξία. Είναι πιθανό ότι κάνοντας μια χάρη για έναν φίλο σας θα σας κάνει να νιώσετε γεμάτος, αλλά αν το κάνετε κάθε μέρα θα καταλάβετε τελικά ότι δεν αισθάνεστε καλά με αυτό.

Στρατηγικές

 

Ορίστε προτεραιότητες. Αρχίστε να επενδύετε το χρόνο και την ενέργειά σας σε αυτό που αξίζει, επειδή το φρούριο σας είναι το θάρρος σας. Μην διστάσετε να εφαρμόσετε τις παρακάτω απλές στρατηγικές για να μάθετε πώς να είστε πιο δυνατοί.

 • Πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων, αξιολογήστε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν.
 • Πριν πείτε ναι, σκεφτείτε πώς θα αισθανθείτε εάν η καρδιά σας θέλει να πει όχι.
 • Οι άνθρωποι που περνούν τις ημέρες τους όντας δυστυχισμένοι ή κλαίγοντας στα κρυφά δεν είναι γενναίοι. Όσοι είναι γενναίοι στη ζωή και έχουν ελπίδα, γνωρίζουν ότι για να είναι ευτυχισμένοι, πρέπει να παρθούν αποφάσεις.
 • Επενδύστε το χρόνο και την προσπάθειά σας σε εκείνους που πραγματικά τους αξίζουν. Μόνο τότε θα μείνετε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας και θα δείτε τον εαυτό σας ως έναν πραγματικά ισχυρό άνθρωπο, κάποιον που αγωνίζεται καθημερινά για τον εαυτό του, για τις ρίζες του, για την αξιοπρέπειά του και για την αληθινή αγάπη.

Κανείς δεν μπορεί να σας πει πώς να ζήσετε τη ζωή σας ή πώς να είστε ευτυχισμένοι. Η τέχνη της προσωπικής ευεξίας έγκειται στο ότι η απόφαση είναι δική σας, και αυτό αντανακλάται από το θάρρος σας.

Πηγή: meygeia.gr

 

Πηγή

Προβολές : 210


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα