Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τους αγρότες: Οι κυβερνήσεις θα το μετανιώσουν εάν δώσουν ενισχύσεις

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τους αγρότες: Οι κυβερνήσεις θα το μετανιώσουν εάν δώσουν ενισχύσεις

3 Φεβρουαρίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:465
Μοίρασέ το

 

Το ΔΝΤ επιμένει εδώ και μήνες ότι τα κράτη, ιδιαίτερα τα πιο πλούσια, πρέπει προοδευτικά να τερματίσουν τα μέτρα στήριξης που είχαν προωθήσει για να στηρίξουν τις οικονομίες τους επί πανδημίας, κατόπιν για να αμβλύνουν το πληθωριστικό σοκ, και τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το λέει ξεκάθαρα η νεοταξίτισσα του ΔΝΤ… : ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…
Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είχαν γράψει πως ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ…
ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ…
Οι αγρότες πολλοί εκ των οποίων τις ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ Porsche ή οτιδήποτε άλλο (πολυτελή σπίτια και πολυτελή ζωή), τώρα, καλούντα να πληρώσουν τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥΣ…
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ… MARKET PASS…
ΑΛΛΑ…NO FARMERS, NO FOOD, NO FUTURE…
ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΦΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ…
ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023 ΕΔΩΣΑΝ 48% ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ… ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ…
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΟΡΝΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ…!!!
ΑΝΤΙ ΓΙΑ 300.000 ΤΡΑΚΤΕΡ, ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ … “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” 200!!!
Σιγά μην σας φύγει ο πόντος, ρε … μάγκες του γλυκού νερού…
Μην ενοχληθεί το πολιτικό κτήνος  που ψηφίσατε…
ΒΡΕ, ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…
Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως ειπώθηκε εχθές (εδώ)
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΕΙΝΑ…
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΟΤΕΣ…
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ…
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Το ΔΝΤ επιμένει εδώ και μήνες ότι τα κράτη, ιδιαίτερα τα πιο πλούσια, πρέπει προοδευτικά να τερματίσουν τα μέτρα στήριξης

Την… ανησυχία της για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού λόγω ενδεχόμενων ενισχύσεων προς τους αγρότες, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Τύπο, η Georgieva διαβεβαίωσε πως «κατανοεί, από ανθρώπινη άποψη» ότι οι αγρότες «αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες» και «δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος τη δουλειά που κάνουν». Όμως αν η διάθεση ενισχύσεων «βάζει τις κυβερνήσεις με την πλάτη στον τοίχο και τις εμποδίζει να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για να ενισχυθούν οι οικονομίες τους, υπάρχει κίνδυνος να έρθει η στιγμή που ίσως το μετανιώσουν», πρόσθεσε.
Το ΔΝΤ επιμένει εδώ και μήνες ότι τα κράτη, ιδιαίτερα τα πιο πλούσια, πρέπει προοδευτικά να τερματίσουν τα μέτρα στήριξης που είχαν προωθήσει για να στηρίξουν τις οικονομίες τους επί πανδημίας, κατόπιν για να αμβλύνουν το πληθωριστικόσοκ, και τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Κristalina Georgieva έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα τον κίνδυνο τα κράτη να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά σοκ χωρίς τα απαραίτητα δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς τα επιτόκια δανεισμού έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.
«Συζήτησα με ορισμένο αριθμό αξιωματούχων, ιδίως υπουργούς Οικονομικών, που αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει δημοσιονομική σταθεροποίηση, αλλά λένε επίσης πως είναι δύσκολο να τερματίσουν την υποστήριξη», είπε.

Η… εισήγηση του ΔΝΤ προς τις κυβερνήσεις

Το ΔΝΤ εισηγείται να «εξετάσετε με συνολικό τρόπο πώς να αποκτήσετε τα απαραίτητα περιθώρια. Μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας; Να εγγυηθείτε την ποιότητα των δαπανών σας; Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορείτε να κάνετε;».

 

Οι κυβερνήσεις βρίσκονται «υπό τεράστια πίεση να επενδύσουν στην ανταγωνιστικότητα, στην πράσινη οικονομία, στην κατάρτιση και στα ταλέντα όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία, από πού θα μπορέσουν να έλθουν όλα αυτά τα χρήματα; Η εξυπηρέτηση του χρέους αυξάνεται. Η δημόσια υποστήριξή σας αυξήθηκε για καλούς λόγους και πιέζεστε να συνεχίσετε να ξοδεύετε», επέμεινε η Georgieva.

Οι εξαγγελίες Macron και Scholz

Οι διαδηλώσεις των αγροτών στη Γαλλία και στη Γερμανία ειδικά εξώθησαν τις κυβερνήσεις του προέδρου, Emmanuel Macron, και του καγκελάριου, Olaf Scholz, να πολλαπλασιάσουν τις εξαγγελίες τους.
Στη Γαλλία, πέρα από την ενίσχυση των νόμων EGalim (σ.σ. États généraux de l’alimentation), που είχαν σκοπό να εμποδιστεί οι παραγωγοί να πληρώνουν το κόστος των πολέμων τιμών μεταξύ διανομέων, και την χαλάρωση διαφόρων κανόνων, η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα με κόστος περίπου 400 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 465


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα