Η προφητική σύνδεση Γωγ και Μαγώγ μεταξύ Ρωσίας και Χαμάς.

Η προφητική σύνδεση Γωγ και Μαγώγ μεταξύ Ρωσίας και Χαμάς.

13 Μαρτίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:822
Μοίρασέ το

 

 

Αυτή η σύνδεση μεταξύ του Πολέμου του Γωγ και του Mαγώγ οφείλεται στο ότι όπως και τα 70 έθνη εκπροσωπήθηκαν στις θυσίες Sukkot, και τα 70 έθνη θα λάβουν μέρος στον πόλεμο.

«Αυτή είναι η εκπλήρωση της προφητείας ότι ο τελικός πόλεμος θα ξεκινούσε στο Σουκότ»

ΣΧΟΛΙΟ :Μετά την Ελλάδα και τη Ρωσία διαβάζουμε ότι και στο Ισραήλ αναφέρεται ότι το 2024 είναι η χρονιά του πολέμου.

Το πρώτο σε μια σειρά δύο μερών, ο Efraim Palvanov, δάσκαλος και συγγραφέας του ιστολογίου Mayim Achronim (τελικά νερά), φέρνει βιβλικές προφητείες και εβραϊκές πηγές που περιγράφουν τους τρέχοντες πολέμους, στην Ουκρανία και το Ισραήλ, ως συνεπείς με το τέλος του -προβλέψεις ημερών που καταγράφονται στην κλασική εβραϊκή λογοτεχνία.

 

«Βρήκα κάτι πριν από μερικές εβδομάδες που με εξέπληξε και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το μοιράζομαι», είπε ο Palvanov στο βίντεο . «Αλλά θα το αφήσω για το τέλος. Θα κρατήσουμε το καλύτερο για το τέλος.” Γι’ αυτό μην αποκοιμηθείτε.”

Ο Παλβάνοφ αναφέρθηκε σε διαλέξεις που έδωσε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στις οποίες υποστήριξε ότι ο κόσμος βρισκόταν στην προ-μεσσία περίοδο.

«Όταν πραγματικά επέστρεψα για να το δω, ήταν πολύ εκπληκτικό ότι αυτό που προτείναμε πριν από τρία χρόνια έγινε σχεδόν πραγματικότητα, ακριβώς χρόνο με το χρόνο», είπε ο Palvanov.

Αναφέρθηκε σε μια περίφημη προφητεία που εμφανίζεται σε πολλά σημεία στο Ταλμούδ και στο Μιντρας σχετικά με τα τελευταία επτά χρόνια πριν έρθει ο Μοσίαχ (Μεσσίας). Και τότε κάναμε μια πρόταση ότι βρισκόμαστε σε αυτήν την επταετή χρονική περίοδο».

Ο Palvanov άρχισε τότε να διδάσκει από το Ταλμούδ (Sanhedrin 97a):

«Οι Σοφοί δίδασκαν σχετικά με την επταετή περίοδο, [δηλαδή τον κύκλο του Σαββάτου] κατά την οποία έρχεται ο Μεσσίας, γιος του Δαβίδ: Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, θα εκπληρωθεί αυτό το εδάφιο: «Και θα κάνω να βρέξει σε μια πόλη και να μη βρέχει σε άλλη πόλη» (Αμώς 4:7). Κατά το δεύτερο έτος αυτής της περιόδου, βέλη πείνας θα εκτοξευθούν. Κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους, θα υπάρξει μεγάλη πείνα, και άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ευσεβείς και άνδρες της δράσης θα πεθάνουν και η Τορά θα ξεχαστεί από αυτούς που τη μελετούν. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους, θα υπάρχουν πολλά, αλλά όχι πολλά. Κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους, θα υπάρχει μεγάλη αφθονία και θα φάνε, θα πίνουν και θα χαίρονται, και η Τορά θα επιστρέψει σε αυτούς που τη μελετούν. Κατά τη διάρκεια του έκτου έτους, θα ακουστούν ουράνιες φωνές. Κατά τη διάρκεια του Σαββατικού Έτους, οι πόλεμοι, [π.χ. ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ], θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή του εβραϊκού λαού. Κατά το έτος μετά το τέλος του Σαββατικού Έτους, θα έρθει ο γιος του Δαβίδ».

«Έτσι κατά το πρώτο έτος του κύκλου του σαββατιάτικου, θα υπάρξουν ξηρασίες σε ορισμένα μέρη και πλημμύρες σε άλλα μέρη», εξήγησε ο Palvanov. «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν έντονες καιρικές συνθήκες, παράξενες καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε και είναι αρκετά κοινό στην εποχή μας».

«Και τότε το δεύτερο έτος, τα βέλη της πείνας θα σταλούν. Αλλά αυτό είναι ένα προοίμιο για την τρίτη χρονιά, όταν θα υπάρξει μεγάλος λιμός και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», είπε ο Palvanov. «Το 2021, προτείναμε ότι αυτή ήταν η πανδημία».

Ανέφερε μια συλλογή Midrash που ονομάζεται Shir HaShirim (Song of Songs) Rabbah (2:13), η οποία ανέφερε στο όνομα του ραβίνου Chiya Bar Abba ότι «πριν από τις ημέρες του Moshiach, μια μεγάλη πανούκλα θα καταπιεί τον κόσμο».

“Αν ισχύει αυτό, τότε σε δεύτερο χρόνο, τα βέλη αυτής της πανούκλας θα εκτοξευθούν, αλλά δεν θα είναι ακόμα ορατή στον κόσμο”, είπε ο Palvanov. «Και μετά τον τρίτο χρόνο, θα υπάρξει μια πλήρης παγκόσμια καταστροφή, στην οποία πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν». 

Σημείωσε ότι, πράγματι, αρκετοί μεγάλοι ραβίνοι πέθαναν ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Το Ταλμούδ αναφέρει ότι τα παιδιά θα υποφέρουν επίσης και ενώ οι νέοι ήταν το δημογραφικό που δεν επηρεάστηκε από την ασθένεια, τα lockdown και άλλα «προστατευτικά μέτρα» που έβλαψαν την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίησή τους τους έβλαψαν ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. 

«Θυμάμαι εκείνο το πρώτο μεγάλο lockdown όταν τα παιδιά δεν μπορούσαν καν να παίξουν στο πάρκο και ήταν πραγματικά οδυνηρό και γνωρίζω αρκετούς νέους που έκαναν ακόμη και απόπειρα αυτοκτονίας», θρηνούσε ο Palvanov. «Με πολλούς τρόπους, η θεραπεία ήταν χειρότερη από την ασθένεια».

Σημείωσε επίσης ότι οι συναγωγές και οι εκκλησίες ήταν κλειδωμένες ακόμη και όταν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθούν κοινωνικές εκδηλώσεις και αριστερές διαδηλώσεις.

«Όταν λοιπόν αυτή η προφητεία λέει ότι η Τορά θα ξεχαστεί, ότι η μελέτη της Τορά θα είναι λιγότερη, αυτό σίγουρα συνέβη», είπε. 

Εξήγησε ότι το πρώτο έτος του σαββατικού κύκλου σύμφωνα με την προφητεία αντιστοιχούσε στο 2018 ή, κατά το εβραϊκό ημερολόγιο, το 5778. Εξήγησε ότι τα ημερολόγια ήταν ελαφρώς αντισταθμισμένα καθώς το εβραϊκό έτος αρχίζει στον εβραϊκό μήνα Τισρέι, που αντιστοιχεί περίπου στο Σεπτέμβριος, ενώ το κοσμικό ημερολόγιο ξεκινά τον Ιανουάριο. Εξήγησε ότι το δεύτερο έτος θα αντιστοιχεί στο 2019, ή 5779. Σύμφωνα με το Ταλμούδ, το πέμπτο έτος, που αντιστοιχεί στο 2022, θα υπάρχει άφθονο.

«Τότε είναι που όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό», είπε ο Palvanov.

Στη συνέχεια συνέχισε στο Ταλμούδ που ανέφερε ότι τον έκτο χρόνο θα υπάρξουν «ήχοι» και τον έβδομο θα υπάρξει πόλεμος.

Τον έκτο χρόνο, δηλαδή πέρυσι, θα ακούγονται φήμες για πόλεμο και τον έβδομο, αυτοί οι πόλεμοι θα ξεσπάσουν ως μεγάλοι πόλεμοι. 

«Λοιπόν, από το εβραϊκό ημερολόγιο, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου 5784, θα αντιστοιχούσε σε [πολέμους]… Και αυτό ακριβώς είδαμε, τραγικά, ακριβώς στην αρχή του εβραϊκού έτους, στις αρχές του 5784 , που θα αντιστοιχούσε σε αυτή την επταετία».

Ο Palvanov πρότεινε ότι υπήρχε μια σαφής αύξηση στον πόλεμο στο Ισραήλ.

«Πριν από τον πόλεμο, αυτό που κυριαρχούσε στις εβραϊκές ειδήσεις ήταν η διαίρεση στο Ισραήλ, σχεδόν ένας εμφύλιος πόλεμος, με ανθρώπους να μισούνται μεταξύ τους και με τρελές εσωτερικές διαμάχες, διαμαρτυρίες και στρατιώτες να αρνούνται να παρουσιαστούν στο καθήκον. Αυτή ήταν μια πολύ επικίνδυνη στιγμή για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό, επειδή οι εχθροί μας είδαν ότι ήμασταν αδύναμοι και διχασμένοι. Και ξέρουμε ότι αυτό που μισεί ο Θεός περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι όταν ο εβραϊκός λαός μισεί ο ένας τον άλλον και διχάζει και μάχεται και αυτό συνήθως οδηγεί σε κάποια καταστροφή».

Ο Παλβάνοφ σημείωσε μια ασαφή αλλά συγκλονιστική σχέση μεταξύ της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και της Ρωσίας.

«Τον Σεπτέμβριο, μόλις πριν από λίγους μήνες, έγινε όλη αυτή η συζήτηση για το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία που ήταν αρκετά ολοκληρωμένη και περιελάμβανε πολύ περισσότερο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου ενός σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδεόταν από τη Σαουδική Αραβία μέσω του Ισραήλ στην Ευρώπη», είπε ο Palvanov. «Το πιο σημαντικό, αυτό θα περιλάμβανε αγωγούς, που θα επέτρεπαν στη Σαουδική Αραβία να πουλήσει το πετρέλαιο της στην Ευρώπη. Επίσης, το Ισραήλ έχει πλέον φυσικό αέριο και θέλει να κάνει αγωγούς απευθείας στην Ευρώπη. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τη Ρωσία, επειδή η κύρια πηγή εσόδων τους ήταν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη. Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας θα είχε υπονομεύσει τη Ρωσία».

«Έτσι η Ρωσία ήθελε να σκοτωθεί αυτή η συμφωνία και οι Παλαιστίνιοι, φυσικά, ήθελαν επίσης να σκοτωθεί αυτή η συμφωνία. Για τη Ρωσία, αυτός ο πόλεμος ήταν σαν μια τριπλή νίκη, επειδή προστάτευαν τα έσοδά τους από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και επίσης, όλη η προσοχή ήταν μακριά από τη Ρωσία. Όλοι ξαφνικά μιλούσαν για το Ισραήλ και τη Χαμάς. Όλος ο λαός στη Δύση άρχισε να διαδηλώνει για λογαριασμό των Παλαιστινίων, ενώ πριν από ένα χρόνο όλοι διαδήλωναν υπέρ των Ουκρανών».

Ο Παλβάνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία μπορεί να ενθάρρυνε ή ακόμη και να επέτρεψε την επίθεση της Χαμάς.

«Έτσι η Ρωσία κερδίζει από αυτό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα, η Ουκρανία λαμβάνει λιγότερη χρηματοδότηση και λιγότερα χρήματα. Είναι ενδιαφέρον ότι εντός ημερών από την επίθεση, η Ρωσία φιλοξένησε μια αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα και στη συνέχεια τη φιλοξένησε ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα. Η Ρωσία δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Ο Αμπού Μαρζούκ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς, είπε πραγματικά ανοιχτά στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία είναι ο καλύτερος φίλος της Χαμάς».

«Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι συμπτωματικά, αν και δεν πιστεύουμε σε συμπτώσεις, είναι ότι στις 7 Οκτωβρίου είναι τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι σχεδόν σαν να έκανε η Χαμάς δώρο γενεθλίων στον Πούτιν». 

Ο Παλβάνοφ σημείωσε ότι η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ την τελευταία ημέρα της γιορτής του Σουκότ . 

Στο βίντεό του, ο Palvanov σημείωσε ότι αυτή η σύνδεση μεταξύ του Πολέμου του Γωγ και του Mαγώγ οφείλεται στο ότι όπως και τα 70 έθνη εκπροσωπήθηκαν στις θυσίες Sukkot, και τα 70 έθνη θα λάβουν μέρος στον πόλεμο.

«Αυτή είναι η εκπλήρωση της προφητείας ότι ο τελικός πόλεμος θα ξεκινούσε στο Σουκότ», είπε ο Παλβάνοφ. 

 

«Και πόσο θα διαρκέσει;»

Ο Παλβάνοφ αναφέρει έναν Μίσνα (Εντουγιότ 2:10):

«[Ο Ραβίνος Ακίβα] συνήθιζε να λέει ότι υπάρχουν πέντε πράγματα που διαρκούν δώδεκα μήνες: Η κρίση της γενιάς του κατακλυσμού [συνεχίστηκε] δώδεκα μήνες. Η κρίση του Ιώβ [συνεχίστηκε] δώδεκα μήνες. Η κρίση των Αιγυπτίων [συνεχίστηκε] δώδεκα μήνες. Η κρίση του Γωγ και του Μαγώγ στον επόμενο καιρό [θα συνεχιστεί] δώδεκα μήνες…»

Ο Παλβάνοφ σημειώνει στη συνέχεια ότι το τρέχον έτος στο εβραϊκό ημερολόγιο είναι δίσεκτο και έχει έναν επιπλέον μήνα.

«Ας ελπίσουμε ότι βρισκόμαστε σε εκείνη τη χρονιά καθώς όλοι θέλουμε να συμβεί σύντομα το Moshiach», πρόσθεσε. 

 

Στη συνέχεια ανέφερε ένα midrash (Pirkei D’Rabbi Eliezer κεφάλαιο 30) που περιέγραφε τρεις πολέμους που θα κάνουν οι «γιοι του Ισμαήλ» (δηλαδή οι Άραβες) στο τέλος των ημερών με βάση έναν στίχο στον Ησαΐα:

Διότι τράπηκαν σε φυγή μπροστά στα ξίφη: Μπροστά στο ξίφος, μπροστά στο τόξο που τραβήχτηκε, Πριν από το άγχος του πολέμου. Ησαΐας 21:15

«Ένα στο δάσος της Αραβίας [δηλαδή στη δύση]», αναφέρει το midrash. «Ένα στη θάλασσα και ένα σε μια μεγάλη πόλη».

«Αυτό περιγράφει την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Παλβάνοφ. 

«Ήταν μια επίθεση με τρία σκέλη. ήρθαν από τη θάλασσα, με υπερελαφριά αεροσκάφη, ήρθαν στις πόλεις και τα κιμπούτς και επιτέθηκαν στην έρημο στο πάρτι στη φύση».

«Αυτός ο στίχος είναι για τα ξίφη και το όνομα της ισραηλινής επίθεσης είναι Σιδερένια ξίφη», είπε ο Παλβάνοφ. 

 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 822


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα