Η Ρωσία απασφάλισε: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ουκρανία – Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Να φύγουν οι Έλληνες άμεσα!

Η Ρωσία απασφάλισε: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ουκρανία – Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Να φύγουν οι Έλληνες άμεσα!

18 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:234
Μοίρασέ το

 

 

     «Εγκαταλείψτε τη χώρα άμεσα»

 

Αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή, γίνεται τώρα…  έτσι, για να τραβάει σε μάκρος η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση και να καταστραφούν κυρίως οι λαοί της Ευρώπης…
Όποιοι δεν βλέπουν τον σχεδιασμό, είναι απλά αφελείς…
Καλλιόπη Σουφλή

ΥΠΕΞ: Εγκαταλείψτε την Ουκρανία

H μία χώρα μετά την άλλη εκδίδουν εσπευσμένες ανακοινώνεις ζητώντας από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία. Πριν λίγο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί να εγκαταλείψουν άμεσα οι Έλληνες το Κίεβο και γενικά την Ουκρανία.

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ιταλία, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Σερβία, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και το Τατζικιστάν.

Να αναχωρήσουν άμεσα από το Κιέβο καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, σε συνέχεια των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας», τονίζει.

«Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

Επισημαίνεται πως η πρεσβεία στο Κίεβο συνεχίζει να λειτουργεί με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό.

«Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str, Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Βομβαρδισμοί και στο Nικολάεφ

Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε στόχο στην πόλη λιμάνι Νικολάεφ , στη νότια Ουκρανία, όπου νωρίς σήμερα το πρωί ακούστηκαν τρεις εκρήξεις, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πύραυλος κατέστρεψε εντελώς μία πτέρυγα του κτιρίου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Νικολάεφ, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα.

«Η Ουκρανία βάλλεται από τους κατακτητές. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα – να τρομοκρατούν και να σκοτώνουν πολίτες. Το τρομοκρατικό κράτος δεν θα αλλάξει τίποτα προς όφελός του με τέτοιες ενέργειες. Απλά θα επιβεβαιώσει τον καταστροφικό και δολοφονικό του χαρακτήρα, για τον οποίο θα λογοδοτήσει σίγουρα», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δείτε βίντεο

 

 

Πηγή

Προβολές : 234


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα