Η Ρωσία… εκδικείται, αποδομείται η Ευρώπη: Μετά τον Johnson, ο Draghi, ποιος έχει σειρά; – Ο Trump ξανά υποψήφιος το 2024

Η Ρωσία… εκδικείται, αποδομείται η Ευρώπη: Μετά τον Johnson, ο Draghi, ποιος έχει σειρά; – Ο Trump ξανά υποψήφιος το 2024

15 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:269
Μοίρασέ το

 

Μετά την Βρετανία, η Ιταλία ποιος άλλος θα ακολουθήσει; – Ο επόμενος στην σειρά, θα είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ…

Αν και όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα και προσχεδιασμένα απ’ αυτούς που κινούν τα πολιτικά πιόνια, όλα δείχνουν πως έρχεται πανευρωπαϊκή  πολιτική αστάθεια, και θα την πληρώσουν και πάλι οι λαοί…
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ… ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Η Ρωσία… εκδικείται, αποδομείται η Ευρώπη: Μετά τον Johnson, ο Draghi, ποιος έχει σειρά; - Ο Trump ξανά υποψήφιος το 2024

Μετά την Βρετανία, η Ιταλία ποιος άλλος θα ακολουθήσει; – Ο επόμενος στην σειρά, θα είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz

Ο Boris Johnson ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

Ο Mario Draghi ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υποχρεώθηκε σε παραίτηση αλλά ο Πρόεδρος της Ιταλίας δεν την έκανε δεκτή και κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου 2022 ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.
Η παραίτηση Draghi μπορεί να προήλθε από μια πολιτική διάσταση με το Κίνημα 5 Αστέρων αλλά τα αίτια είναι βαθύτερα.

Όλα αυτά είναι η κατάληξη μιας σοβαρής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη απόρροια του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η Δύση επιχείρησε να τιμωρήσει με σκληρές κυρώσεις την Ρωσία και το αποτέλεσμα των κυρώσεων είναι να τιμωρούνται οι καταναλωτές της Ευρώπης.

Η πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας απέτυχε και υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες πίσω από όλη αυτή την κακοδιαχείριση….

Το κυριότερο όλων αγνόησαν ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έχει ισχυροποιήσει την ρωσική οικονομία, οι πληρωμές σε ρούβλια του φυσικού αερίου αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικό μέτρο ενώ η Ρωσία φαίνεται ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις νέες κυρώσεις…
Συν τοις άλλοις από το 2014 έχουν επιβληθεί σχεδόν 8.500 κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η χώρα έχει ανοσία στις κυρώσεις.

Η Ρωσία αντεπιτέθηκε χρησιμοποιώντας το δυνατό της εργαλείο, την δύναμη της στην ενέργεια το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο και επίσης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο με παραγωγή 536 εκατ τόνων με τις ΗΠΑ στα 711 εκατ και την Σαουδική Αραβία 515 εκατ τόνους.

 

Η Ρωσία συνεχίζει να κερδίζει περισσότερα εξάγοντας λιγότερο πετρέλαιο

Τα έσοδα από τις εξαγωγές της Ρωσίας τον Ιούνιο 2022 αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια δολάρια στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 250 χιλιάδες b/dm/m στα 7,4 mb/d, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2021, με βάση την τελευταία Έκθεση της IEA για την αγορά πετρελαίου.
Σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδο μετά τον πόλεμο τον Απρίλιο, οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 530 χιλιάδες b/d, ή 7%, αλλά τα έσοδα από τις εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 13%.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 250 χιλιάδες b/d τον Ιούνιο σε λίγο πάνω από 5 εκατομμύρια b/d, ελαφρώς υψηλότερα ακόμη από το μέσο όρο του προπολεμικού επιπέδου.

Οι αποστολές προς την ΕΕ μειώθηκαν κάτω από τα 3 εκατομμύρια b/d για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020, ανεβάζοντας το μερίδιο της ΕΕ στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου στο 40%, σε σύγκριση με 49% τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Οι φορτώσεις αργού πετρελαίου προς προορισμούς της ΕΕ μειώθηκαν κατά 190 χιλιάδες b/dm/m σε 1,8 mb/d, εν μέρει λόγω της χαμηλότερης απορρόφησης στον αγωγό Druzhba λόγω συντήρησης σε διυλιστήριο της Ουγγαρίας τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, οι φορτώσεις προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 135 χιλιάδες b/d σε 1,13mb/d, ανέφερε ο IEA.

Η πτώση των όγκων αργού πετρελαίου προήλθε κυρίως από τις χαμηλότερες φορτώσεις στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς το διυλιστήριο Tuapse 240k b/d της Rosneft φέρεται να επανήλθε στο δίκτυο τον Ιούνιο μετά από τρίμηνη διακοπή λειτουργίας.

Οι συνολικές εξαγωγές προϊόντων από τη Ρωσία παρέμειναν σχετικά αμετάβλητες τον Ιούνιο.

Οι εξαγωγές ντίζελ αυξήθηκαν ελαφρά σε m/m σε 825k b/d, 300k b/d χαμηλότερες από τον προπολεμικό μέσο όρο.

Οι φορτώσεις ντίζελ στις χώρες της ΕΕ έφτασαν τα 650 kb/d, επιστρέφοντας στα μέσα επίπεδα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

 

Μετά την Βρετανία, η Ιταλία ποιος άλλος θα ακολουθήσει;

 

Ο επόμενος στην σειρά, θα είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz.
Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός που επιχείρησε να επιτεθεί με κυρώσεις στην Ρωσία, ενώ η Γερμανία είναι η πιο εξαρτημένη οικονομία της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και ταυτόχρονα η Γερμανία διαθέτει τις πιο ισχυρές βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας.
Στην Γερμανία εάν η κατάσταση στην ενέργεια επιδεινωθεί και η Ρωσία αποφασίσει – σκόπιμα – να διακόψει τις ροές φυσικού αερίου η Γερμανική Οικονομία θα καταρρεύσει, θα περάσει σε βαθιά ύφεση και η έκρηξη οργής στους γερμανούς πολίτες θα οδηγήσουν την πολιτική μαριονέτα Olaf Scholz σε παραίτηση.

Δημοσκοπικά καταρρέει έναντι των Χριστιανοδημοκρατών που ανακάμπτουν.
Η υποστήριξη στην Ουκρανία και η εναντίωση στην Ρωσία θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, στην Γερμανική οικονομία και κοινωνία…

Γενικά φαίνεται ότι η ύφεση που θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη θα πλήξει καίρια τις κοινωνίες των κρατών της Ευρώπης αλλά θα πλήξει και την Ρωσία υπό την έννοια ότι θα μειωθεί η κατανάλωση άρα και η χρήση ρωσικών ενεργειακών προϊόντων.

Ωστόσο να επιδιώκει η Ευρώπη να περάσει σε ύφεση τιμωρώντας τους πολίτες της Ευρώπης… για να πληγεί η Ρωσία είναι ένα ακραίο σενάριο που ακόμη και εάν ισχύει… θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε έκρηξη κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Το 2023 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2022 κυρίως γιατί θα εμφανιστεί ύφεση, οι οικονομίες θα επιβραδυνθούν και η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γιγαντωθεί.

Στις τράπεζες θα εμφανιστούν νέα NPEs ή θα επιδεινωθούν παλαιά NPEs και τα ελλείμματα θα ενταθούν.

Ο Biden καταρρέει, ο Trump θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ…

Στις ΗΠΑ ο αμερικανός Πρόεδρος Biden δημοσκοπικά καταρρέει αφού οι αρνητικές ψήφοι υπερτερούν τις θετικές έως και 27 μονάδες με τις ψήφους αποδοκιμασίας να είναι στο 60% και τις αρνητικές ψήφους στο 33%…
Κατά μέσο όρο στις δημοσκοπήσεις οι αρνητικές ψήφοι κατά του Biden φθάνουν τις 20 μονάδες.

Ο Biden θεωρείται ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ το κύμα δυσαρέσκειας είναι πρωτοφανές.

Εν τω μεταξύ ο πρώην Πρόεδρος Trump έχει ήδη αποφασίσει για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2024. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2022 στο Intelligencer.
«Για τον εαυτό μου, έχω ήδη πάρει μια απόφαση, επομένως κανένας παράγοντας δεν την επηρεάζει πλέον.

Διανοητικά, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί» ανέφερε ο Trump.
Σύμφωνα με τον Intelligencer, ο Trump ήθελε να ανακοινώσει τα σχέδιά του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, αλλά τα παιδιά του, καθώς και ο γερουσιαστής Lindsey Graham (R-S.C.) και ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin, τον αποθάρρυναν.

Ο πρώην πρόεδρος διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η 4η Ιουλίου «δεν είναι η καλύτερη στιγμή για ανακοινώσεις», καθώς πολλοί φεύγουν για να ξεκουραστούν τις αργίες.

Ο Trump τον Φεβρουάριο του 2021, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε συνέδριο συντηρητικών κύκλων των ΗΠΑ στο Ορλάντο της Φλόριντα, παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει και πάλι στον αγώνα για την Προεδρική κούρσα.

Αργότερα διευκρίνισε ότι σκοπεύει να λάβει οριστική απόφαση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022 για το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

 

Πηγή

Προβολές : 269


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα