Η Ρωσία Εξακολουθεί να Είναι Συνένοχη στη Μεγάλη Επανεκκίνηση “Η Ρωσία και η Μεγάλη Επανεκκίνηση – Αντίσταση ή Συνενοχή;” – Ένα χρόνο μετά

Η Ρωσία Εξακολουθεί να Είναι Συνένοχη στη Μεγάλη Επανεκκίνηση “Η Ρωσία και η Μεγάλη Επανεκκίνηση – Αντίσταση ή Συνενοχή;” – Ένα χρόνο μετά

18 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:370
Μοίρασέ το

 

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ρωσία είναι ένα ωραίο, ήσυχο μέρος για να καλλιεργούμε πατάτες και να περιμένουμε υπομονετικά τα ευαίσθητα chat bots να εξοντώσουν τους πάντες.

Στο τέλος θα είστε μόνο εσείς, τα chat bots και οι πατάτες. Τα chat bots θα σας κρατήσουν ως κατοικίδιο- για πλάκα θα κωδικοποιήσουν αμέσως ένα πρόγραμμα javascript που θα σας βάζει μια πατάτα στο στόμα κάθε 15 δευτερόλεπτα, για πάντα.

Αλλά ναι, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι συνένοχη. Σε μεγάλο βαθμό.

Το βιομετρικό σύστημα πληρωμών “Little Palms” της Sber για τα σχολικά γεύματα.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Riley Waggaman | Διαβάστε το εδώ

 

Πριν από δώδεκα μήνες (συν λίγες μέρες) συμμετείχαμε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονιστές τους Whitney Webb και Kit Knightly, “Russia & the Great Reset – Resistance or Complicity?”

Μια σύντομη περίληψη της θέσης μας (“Ναι, η Ρωσία είναι συνένοχη στη Μεγάλη Επανεκκίνηση”, 3 Απριλίου 2022) έγινε γρήγορα το δεύτερο πιο πολυδιαβασμένο άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο.

Τον Ιούλιο επανεξετάσαμε αυτό το καυτό θέμα (Resetting Without Schwab: Russia & the Fourth Industrial Revolution), χρησιμοποιώντας το βιβλίο του Klaus Schwab Future of the Fourth Industrial Revolution (2018) για να μας καθοδηγήσει μέσα από τα τεχνοκρατικά καμώματα της Μόσχας.

Apollodoros’s Newsletter
Ναι, η Ρωσία Είναι Συνένοχη στη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset) – Αλλά αν διαφωνείτε μαζί μου, δεν πειράζει.
Μετάφραση: Απολλόδωρος 3 Απριλίου 2022 | Edward Slavsquat | Διάβαστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work…
Read more

Όπως και να έχει. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σκόπιμο και εκπαιδευτικό να χρησιμοποιήσουμε την επέτειο ενός έτους από τη συζήτηση του Zoom για να επικαιροποιήσουμε την πρόγνωσή μας.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια προσθήκη στο άρθρο του Ιουλίου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες κατηγορίες της Μεγάλης Επανεκκίνησης: ψηφιακά νομίσματα, ασφαλείς (και έξυπνες) πόλεις, γενετικά “εμβόλια” και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ψηφιακά Νομίσματα

Μια δέσμη νομοσχεδίων σχετικά με το ψηφιακό ρούβλι παίρνει επί του παρόντος το δρόμο της μέσω της Κρατικής Δούμας. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ψηφιστεί έως την 1η Απριλίου, η νομοθεσία αναμένεται τώρα να εγκριθεί έως τις αρχές Μαΐου.

Δεκατρείς ρωσικές τράπεζες συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα του ψηφιακού κουπονιού. Εάν η δοκιμαστική λειτουργία είναι επιτυχής, εντός 3-5 ετών το CBDC της Τράπεζας της Ρωσίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων, ανέφερε η Izvestia στα τέλη Μαρτίου.

Το ανιχνεύσιμο, προγραμματιζόμενο νόμισμα έχει προωθηθεί στο κοινό ως εργαλείο για την παράκαμψη των κυρώσεων και τη μείωση της διαφθοράς.

Όπως έχουμε επισημάνει πρόσφατα (στις 29 Ιανουαρίου και στις 28 Μαρτίου), οι Ρώσοι ακτιβιστές και σχολιαστές, ιδίως στη σφαίρα των πατριωτικών/συντηρητικών μέσων ενημέρωσης, δεν το πιστεύουν.

Πηγή: Katyusha.org. 17 Ιανουαρίου 2023
Πηγή: Tsargrad.tv. 19 Φεβρουαρίου 2023

Ακόμη και στα φιλοπουτινικά μέσα ενημέρωσης, ο ισχυρισμός ότι το ψηφιακό ρούβλι θα πατάξει την κυβερνητική σπατάλη και την απάτη δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

“Οι βίδες θα σφίξουν” για τους απλούς πολίτες, ενώ θα υπάρχουν πάντα παραθυράκια για τους “υπηρέτες του λαού”, δήλωσε ο παρουσιαστής του Tsargrad TV, Yuri Pronko, κατά τη διάρκεια εκπομπής της 9ης Μαρτίου.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Pronko υπέδειξε ότι είναι ευσεβής πόθος να πιστεύει κανείς ότι το ψηφιακό ρούβλι θα παραμείνει προαιρετικό.

“Έτσι, όλα είναι προαιρετικά. Ωστόσο, γνωρίζουμε από την ιστορία ότι πολλά από αυτά που ξεκίνησαν σε εθελοντική βάση έγιναν υποχρεωτικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ιστορία των εμβολιασμών COVID, που κανείς δεν θυμάται τώρα, είναι μια ζωντανή επιβεβαίωση αυτού”, σχολίασε ο δημοσιογράφος στις 25 Μαρτίου.

Ασφαλείς (και έξυπνες) Πόλεις

Το πρόγραμμα Safe City της Ρωσίας χρησιμοποιεί “οργανωτικές, πληροφοριακές, αναλυτικές, προγνωστικές και άλλες μεθοδολογικές, τεχνικές και τεχνολογικές λύσεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων”.

Το πανεθνικό δίκτυο καμερών CCTV -που υποστηρίζεται από τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου- έχει αυξηθεί σε μέγεθος και πολυπλοκότητα.

Μια απλή αναζήτηση στο Yandex κατέληξε σε μια καταιγιστική δραστηριότητα μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η περιοχή Tyumen σχεδιάζει να προσθέσει 378 κάμερες στο δίκτυο Safe City των 4.500 καμερών CCTV, έγραψε το Fedpress.ru στις 24 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της πόλης Βορονέζ οριστικοποιούν τα σχέδια για μια “οικολογική συνοικία”, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Μαρτίου:

“ Η ψηφιακή συνοικία θα περιλαμβάνει “έξυπνες” θυροτηλεοράσεις με αναγνώριση προσώπου, εισόδους στάθμευσης με αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, βιντεοεπιτήρηση και φορτιστές smartphone στην αυλή.

Στις 28 Μαρτίου, η κυβέρνηση της περιφέρειας Λένινγκραντ ανακοίνωσε ότι 3.013 κάμερες παρακολούθησης συνδέθηκαν με το σύστημα Safe City της περιοχής.

Μέχρι τον Ιούλιο, οι κάμερες βιντεοεπιτήρησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα θα “ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο σύστημα Safe City, το οποίο θα καταστήσει δυνατή την προστασία των νεαρών Λένινγκραντ από εξωτερικές απειλές”, ανέφερε η περιφερειακή κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου.

Η περιφέρεια Novgorod εγκατέστησε 146 κάμερες παρακολούθησης το 2022, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καμερών CCTV στο πρόγραμμα Safe City σε 700.

“Οι δημόσιοι χώροι στο Veliky Novgorod και στις περιοχές της περιφέρειας βρίσκονται υπό 24ωρη επιτήρηση”, καυχήθηκε δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης στις 29 Μαρτίου.

Από την 1η Απριλίου, τα σχολεία του Rostov θα ενταχθούν στο σύστημα Safe City του δήμου.

Πηγή: : Bloknot-rostov.r

Το δίκτυο Safe City που έχει εγκατασταθεί στη μικροσκοπική (για τα ρωσικά δεδομένα) Δημοκρατία της Τσουβασίας παρακολουθεί περισσότερες από 1.300 τοποθεσίες- οι κάμερες αναλύουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κοινής ωφέλειας θα συνδεθούν στο σύστημα μέχρι το τέλος του 2023, ανέφερε το Versia.ru στις 7 Απριλίου.

Η εισαγωγή συστημάτων βιομετρικής ταυτοποίησης και “ελέγχου θερμοκρασίας” στα σχολεία είναι αναμφισβήτητα η πιο ανησυχητική πτυχή του προγράμματος Safe/Smart City.

“Το θέμα είναι ότι ο τομέας της εκπαίδευσης μετατρέπεται σε αγορά για ψηφιακές επιχειρήσεις”, δήλωσε τον Οκτώβριο η Olga Chetverikova, διευθύντρια του Ταμείου Υποστήριξης των Παραδοσιακών Αξιών της Κληρονομιάς της Πατρίδας. “Και αν κοιτάξουμε τους διαγωνισμούς που προκήρυξαν: για συσκευές απεικόνισης βίντεο στη Μόσχα-περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια. Ένας διαγωνισμός για την προμήθεια συσκευών για τον έλεγχο του σώματος-392 εκατομμύρια ρούβλια. Γίνεται σαφές ότι μιλάμε για επιχειρήσεις, δεν κάνει απολύτως τίποτα για τα παιδιά, ούτε από άποψη εκπαίδευσης, ούτε από άποψη υγείας, ούτε από άποψη ασφάλειας, αλλά ενδιαφέρει πολύ τις εμπορικές δομές πληροφορικής”.

Γενετικά “εμβόλια”

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Gamaleya -η υποτιθέμενη γενέτειρα του κλώνου Sputnik V της AstraZeneca– ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εργασίες για το δικό του εμβόλιο mRNA.

“Η τεχνολογία των εμβολίων mRNA έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: μπορεί να χορηγείται τουλάχιστον κάθε μήνα”, εξήγησε ο Denis Logunov, αναπληρωτής διευθυντής της Gamaleya.

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια mRNA της Moderna και της Pfizer ήταν παραδείγματα προς μίμηση, καθώς και τα δύο “δίνουν ισχυρή ανοσία μετά από τρεις έως τέσσερις εμβολιασμούς”.

Μια ημέρα αργότερα, το κρατικό Ινστιτούτο Vector παρουσίασε τα δικά του σχέδια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου mRNA.

“Η ανάπτυξη εμβολίων mRNA είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας σε όλο τον κόσμο. Αναμένεται ότι τα πλεονεκτήματα του υπό ανάπτυξη εμβολίου έναντι των ήδη υπαρχόντων ρωσικών εμβολίων … θα είναι η ασφάλεια, η ταχύτητα παραγωγής και το κόστος των φαρμάκων”, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο έναν αναπληρωτή διευθυντή του ινστιτούτου.

Πηγή: TASS

Το υπουργείο Υγείας βρήκε άλλους τρόπους για να αυξήσει την “ασφάλεια” και την “ταχύτητα παραγωγής” του εμβολίου.

Τον Οκτώβριο, το υπουργείο υιοθέτησε νέους κανονισμούς που επέτρεπαν την ταχεία έγκριση των “επικαιροποιημένων” εμβολίων COVID. Η Gamaleya, η Vector και άλλοι Ρώσοι κατασκευαστές εμβολίων χρειάζεται μόνο να δοκιμάσουν τις “βελτιωμένες” φόρμουλες τους σε “50 υγιείς εθελοντές”. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, τα πρωτόκολλα για αυτές τις “κλινικές δοκιμές” μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως, παρακάμπτοντας την τυπική εξέταση με τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές.

Η νέα και βελτιωμένη διαδικασία έγκρισης θα διαρκέσει από 16 έως 38 ημέρες.

Ο διευθυντής της Gamaleya. Alexander Gintsburg δήλωσε τον Ιανουάριο ότι το Sputnik V θα πρέπει να ενημερώνεται “μία φορά κάθε 9-10 μήνες”, προσθέτοντας ότι η ομάδα του αναπτύσσει ήδη ένα εμβόλιο κατά του λεγόμενου στελέχους “Kraken”.

Ένα μήνα αργότερα, ο Gintsburg ανακοίνωσε ότι το νέο του “εμβόλιο” COVID για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών είχε περάσει με επιτυχία τις δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Το COVID έχει εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων στη Ρωσία, οπότε τι εξυπηρετούν όλα αυτά;

Βιώσιμη Aνάπτυξη

Δημοσιεύσαμε πρόσφατα μια έκθεση σχετικά με το συνεχιζόμενο ρομαντισμό της Ρωσίας με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και την ατζέντα ESG, αλλά παραβλέψαμε κάποιες περίεργες εξελίξεις.

“[Οι ρωσικές] τράπεζες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να ακολουθούν τη στρατηγική ESG, παρά την απομόνωση από τους δυτικούς οργανισμούς αξιολόγησης και ανάλυσης που ασχολούνται με την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης”, έγραψε το Banking Review στις 7 Οκτωβρίου.

Από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, το χαρτοφυλάκιο των δανείων ESG των ρωσικών τραπεζών τριπλασιάστηκε και έφτασε τα 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ανέφερε το μέσο.

Ο διαρκής ενθουσιασμός για όλα τα θέματα ESG εκφράστηκε σε ένα δημοσίευμα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας τον Νοέμβριο.

πηγή: tpprf.ru

Στις 6 Απριλίου, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sberbank, Alexander Vedyakhin, εξήρε την ατζέντα ESG και προέβλεψε ότι “θα καθορίσει πώς θα είναι το μέλλον του πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες”.

πηγή: irkutskmedia.ru

Όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs): το δεύτερο στάδιο του οδικού χάρτη της Ρωσίας για την εφαρμογή των SDGs ξεκίνησε το 2023. Πενήντα πόλεις της Ρωσίας με ενιαία βιομηχανία θα συμμετάσχουν σε ένα έργο που θα παρακολουθεί την “κοινωνία, το περιβάλλον και την οικολογία”. Κάθε δήμος θα λάβει ένα εξατομικευμένο σχέδιο που θα συμβάλει στην υλοποίηση της ουτοπίας που οραματίζονται τα Ηνωμένα Έθνη.

Η επιδίωξη της Ρωσίας για την επίτευξη των SDGs πήρε μεγάλη ώθηση στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τον νόμο για το Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα.

Η κεντρική βιομετρική βάση δεδομένων έλαβε επαίνους από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, για τα ιδιαίτερα βιώσιμα χαρακτηριστικά της.

Επίλογος

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Πούτιν εξακολουθεί να κάνει παρέα με τον Herman Gref, τον τραπεζίτη που λατρεύει τον Schwab και είναι υπεύθυνος για όχι λιγότερο από το 50% όλων των αηδιαστικών πραγμάτων που μόλις παραθέσαμε παραπάνω.

Απολύτως απαράδεκτο. Πηγή: Kremlin.ru . 24 Νοεμβρίου 2022

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ρωσία είναι ένα ωραίο, ήσυχο μέρος για να καλλιεργούμε πατάτες και να περιμένουμε υπομονετικά τα ευαίσθητα chat bots να εξοντώσουν τους πάντες.

Στο τέλος θα είστε μόνο εσείς, τα chat bots και οι πατάτες. Τα chat bots θα σας κρατήσουν ως κατοικίδιο- για πλάκα θα κωδικοποιήσουν αμέσως ένα πρόγραμμα javascript που θα σας βάζει μια πατάτα στο στόμα κάθε 15 δευτερόλεπτα, για πάντα.

Αλλά ναι, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι συνένοχη. Σε μεγάλο βαθμό.


Δικτυογραφία :

Russia is still complicit in the Great Reset – OffGuardian

Russia is still complicit in the Great Reset

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/60f

Προβολές : 370


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα