Η Ρωσία μας δείχνει τον δρόμο της παγκοσμιοποίησης: Με προεδρικό νόμο από 1η Αυγούστου 2023 τέθηκαν σε ισχύ οι κύριες διατάξεις του Ψηφιακού Ρούβλι

Η Ρωσία μας δείχνει τον δρόμο της παγκοσμιοποίησης: Με προεδρικό νόμο από 1η Αυγούστου 2023 τέθηκαν σε ισχύ οι κύριες διατάξεις του Ψηφιακού Ρούβλι

7 Αυγούστου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:386
Μοίρασέ το

 

Το ψηφιακό ρούβλι είναι η τρίτη μορφή του ρουβλίου που εκδίδει η Τράπεζα της Ρωσίας, εκτός από μετρητά και χωρίς μετρητά.

 

Αποτελείται από έναν ψηφιακό κωδικό που είναι δυνατόν να αποθηκευτεί σε ψηφιακά πορτοφόλια σε ειδική πλατφόρμα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

 

 

Είδατε ο Πούτιν … “που είναι … κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων”;;;

Πρωτοπόρος στο ψηφιακό νόμισμα… έρχεται και η ψηφιακή ταυτότητα και όλα θα είναι… “εκτός Νέας Τάξης Πραγμάτων”…

Και περιμένετε να σας σώσει…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αφιερωμένο στους φανατικούς Πουτινικούς της… “Κάτω Δουμας”, με την οποία καμώνονται πως έχουν σχέσεις…

 

>Η Ρωσία μας δείχνει τον δρόμο της παγκοσμιοποίησης: Με προεδρικό νόμο από 1η Αυγούστου 2023 τέθηκαν σε ισχύ οι κύριες διατάξεις του Ψηφιακού Ρούβλι
Την 1η Αυγούστου ξεκίνησε μια δοκιμαστική εκτόξευση του ψηφιακού ρουβλίου στη Ρωσία. 
Το ψηφιακό ρούβλι είναι η τρίτη μορφή του ρουβλίου που εκδίδει η Τράπεζα της Ρωσίας, εκτός από μετρητά και χωρίς μετρητά. Αποτελείται από έναν ψηφιακό κωδικό που είναι δυνατόν να αποθηκευτεί σε ψηφιακά πορτοφόλια σε ειδική πλατφόρμα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι κύριες λειτουργίες του ψηφιακού ρουβλίου περιλαμβάνουν άμεσους διακανονισμούς με άλλες χώρες που αναπτύσσουν επίσης ψηφιακά νομίσματα, χωρίς τη μεσολάβηση του συστήματος SWIFT.
Το πιλοτικό πρόγραμμα του ψηφιακού ρουβλίου ξεκίνησε τον Αύγουστο, με έναν στενό κύκλο πελατών από 13 τράπεζες που συμμετέχουν στο πιλοτικό ομίλο. Οι πελάτες αυτοί έχουν πρόσβαση σε δοκιμαστικές λειτουργίες, όπως άνοιγμα και αναπλήρωση ψηφιακών πορτοφολιών, μεταφορά ρουβλίων, πληρωμή για αγορές και υπηρεσίες με χρήση κωδικού QR.
Για να ανοίξετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, οι χρήστες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στις κρατικές υπηρεσίες και να λάβουν μια απλή ηλεκτρονική υπογραφή.
Για την αναπλήρωση του ψηφιακού πορτοφολιού, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν μετρητά από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο πορτοφόλι. Επίσης, η μεταφορά ψηφιακών ρουβλίων από πορτοφόλι σε πορτοφόλι θα μοιάζει με την τυπική μεταφορά χρημάτων από μια τραπεζική εφαρμογή.
Για να πληρώσετε για αγαθά και υπηρεσίες με το ψηφιακό ρούβλι, οι χρήστες απλώς ανοίγουν την εφαρμογή της τράπεζας, σαρώνουν τον κωδικό QR, επιλέγουν τη μορφή νομίσματος και επιβεβαιώνουν την πληρωμή.
Όσον αφορά τις τιμές για πράξεις με ψηφιακά ρούβλια, οι πληρωμές και μεταφορές για τους πολίτες θα είναι δωρεάν, ενώ για τις επιχειρήσεις που αποδέχονται πληρωμή σε ψηφιακά ρούβλια θα υπάρχει μια προμήθεια που ανέρχεται στο 0,3% του ποσού πληρωμής, αλλά όχι περισσότερο από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού ρουβλίου είναι στα πρώτα στάδια της εισαγωγής της, και η λειτουργία και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μπορεί να αλλάξουν και να επεκταθούν καθώς προχωρά η δοκιμή και η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Πηγή

Προβολές : 386


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα