Η Ρωσία προχώρησε σε Ζεύξη Ποταμού για να χτυπήσει Κίεβο- ΝΑΤΟ: Αυξάνονται οι ρωσικές δυνάμεις!

Η Ρωσία προχώρησε σε Ζεύξη Ποταμού για να χτυπήσει Κίεβο- ΝΑΤΟ: Αυξάνονται οι ρωσικές δυνάμεις!

16 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:279
Μοίρασέ το

Βρετανία: Δεν αποχωρούν οι Ρώσοι!

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες δεν υφίσταται μέχρι στιγμής καμία αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων. Αντίθετα, οι Ρώσοι αυξάνουν τις δυνάμεις τους και τις αναδιατάσσουν σε άλλες περιοχές. Kαμία ρωσική μονάδα πίσω στην βάση της.

 

 

 

Τους χορεύει στο ταψί ο Πούτιν… είναι δυνατόν να έχει κάνει τόσες μετακινήσεις στρατιωτικών σωμάτων και να αποχωρήσει χωρίς να έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος για την χώρα του;

Όπως τα έχουν σχεδιάσει τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, πρώτα θα ξεκινήσουν οι αψιμαχίες Ρωσίας – Ουκρανίας και μετά θα ξεκινήσουν τα γεγονότα στα Βαλκάνια.

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΝΑΤΟ, Βρετανία, Kίεβο και ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα και σημειώνουν πως “μέχρι στιγμής συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο”!

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες δεν υφίσταται μέχρι στιγμής καμία αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων. Αντίθετα, οι Ρώσοι αυξάνουν τις δυνάμεις τους και τις αναδιατάσσουν σε άλλες περιοχές. Kαμία ρωσική μονάδα πίσω στην βάση της.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως ο ρωσικός στρατός προχώρησε στην Ζεύξη του Ποταμού Pripyat μόλις 6 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Η γέφυρα αυτή δημιουργεί τον πιο σύντομο δρόμο προς το Κίεβο. Η απόσταση που χωρίζει τα ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι μόνο 2.5 ώρες.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις είναι να περάσουν μέσα από την περιοχή του Τσερνόμπιλ για να χτυπήσουν το Κίεβο. Είναι η περιοχή που πρόσφατα εκτέλεσαν μεγάλες ασκήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Προφανώς είχαν κάποιες πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι η Μόσχα αρνήθηκε και σήμερα να συμμετάσχει στην ειδική συνάντηση του OSCE για την ενημέρωση και επιθεώρηση των ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Λευκορωσίας. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Gavrilov

Δείτε τις εικόνες

Image

Και η αρχική εικόνα χωρίς την γέφυρα

Image

Image

ΝΑΤΟ: «Δεν βλέπουμε αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων, αλλά αύξησή τους»

Παρά τις ανακοινώσεις και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και των ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων, όπου τα στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας αποχωρούν από την Κριμαία και άλλες περιοχές στα ουκρανικά σύνορα, το NATO φαίνεται ότι δεν πείθεται, κάτι που τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ειδικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι:

«Δεν βλέπουμε μείωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία. Αντιθέτως παρατηρούμε αύξησή τους τις τελευταίες ώρες.

Η Ρωσία διατηρεί ικανότητα για πλήρη εισβολή στην Ουκρανία χωρίς προειδοποίηση.

Βλέπουμε ότι η Μόσχα αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτικών της δυνάμεων και ακόμη περισσότερες δυνάμεις βρίσκονται καθοδόν. Έτσι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση».

Oι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ:

 

 

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι η Μόσχα αποσύρει τις δυνάμεις της» λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Η Βρετανία δεν έχει μέχρι στιγμής δει κάποιες αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τους στρατιώτες από τις θέσεις τους κοντά στο ουκρανικό σύνορο και θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις της σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας στο Sky News.

«Δεν έχουμε δει κάποιες αποδείξεις επί του παρόντος για αυτή την απόσυρση», είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Kίεβο: Δεν αποχωρούν οι Ρώσοι

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το BBC, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δεν βλέπει ακόμα οποιαδήποτε αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από θέσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Για να είμαι ειλικρινής, αντιδρούμε στην πραγματικότητα που έχουμε, και δεν βλέπουμε ακόμη οποιαδήποτε αποχώρηση, απλώς ακούσαμε γι’ αυτήν», δήλωσε ο Ζέλενσκι, σύμφωνα με το BBC, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη δυτική Ουκρανία.

«Όταν τα στρατεύματα αποσυρθούν πράγματι όλοι θα το δουν… αλλά προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια δήλωση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νέες στρατιωτικές ενισχύσεις έστειλε η Ρωσία

Σύμφωνα με νέα σημερινά βίντεο, η Ρωσία ενισχύσει τις δυνάμεις της στην πόλη Striguny, μόλις λίγα χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα εντοπίστηκε στα 10 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα ενώ ακόμη μία με άρματα μάχης Τ-80U της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας εντοπίστηκε να κινείται προς Βelgorod, 30 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Οι δύο μονάδες που ισχυρίζονται οι Ρώσοι πως επιστρέφουν στις βάσεις τους, είναι η 3η και η 150η Μηχανοκίνητη Μεραρχία. Μόνο που οι βάσεις τους είναι στα… ουκρανικά σύνορα.

Παράλληλα δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως στην αεροπορική βάση Donuzlav της Κριμαίας βρίσκονται ακόμη 70 ελικόπτερα, Mi-8, Mi-24,Mi-26, Mi-28, Ka-52

Image

Image

 

 

Πηγή

Προβολές : 279


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα