Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

27 Ιουλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:321
Μοίρασέ το

 

 

Η Αμερική βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ο Μπάιντεν και οι άνθρωποι που διοικούν αυτήν την κυβέρνηση προσπαθούν να μας ωθήσουν στον ίδιο δρόμο με την Ευρώπη, τη Σρι Λάνκα και τη Γκάνα.

Πόσο καιρό θα είναι άδεια τα ράφια και τα σπίτια κρύα προτού οι Αμερικανοί να αντιδράσουν και πουν “ΟΧΙ”;

Μόλις αρχίσει η πείνα, υπολογίστε ότι τα θυμωμένα πλήθη θα γίνουν τόσο μεγάλα όσο αυτά στη Σρι Λάνκα. Όταν οι άνθρωποι πεινούν, τα πράγματα γρήγορα ξεφεύγουν.

Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στον τρίτο κόσμο.

 

Μετάφραση blümlifee

από την STACEY LENNOX 13 Ιουλίου 2022 1:51 μμ ET

Ενώ σας απασχολούν οι πολιτιστικοί πόλεμοι και ο πληθωρισμός, αρκετές χώρες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και αποσταθεροποίηση χάρη στις λαμπρές ιδέες της παγκόσμιας ελίτ μας.

Η Σρι Λάνκα βρίσκεται στις ειδήσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να ανατρέπεται, αλλά το έθνος δεν είναι το πρώτο που πέφτει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έλαβαν οι ανεύθυνοι ανώτεροί μας.

Για την καταπολέμηση του τέρατος που ονομάζεται Ήλιος, τα έθνη που συμμορφώνονται πλήρως με την παγκόσμια ατζέντα για το κλίμα ενθαρρύνουν τη χρήση φυσικών λιπασμάτων.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa απαγόρευσε όλα τα χημικά λιπάσματα πέρυσι.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, υπήρχαν εκτεταμένες ανησυχίες για ελλείψεις τροφίμων στη χώρα του.

Τώρα, ο Rajapaksa είναι πλέον ο πρώην πρόεδρος της Σρι Λάνκα και πλήθη πεινασμένων Σριλανκανών ψαχουλεύουν τα ντουλάπια της κουζίνας του και χρησιμοποιούν το μπάνιο του.

Ο ίδιος κατέφυγε στις Μαλδίβες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΡΟΧΙΑ σημειώθηκε στην ΓΚΑΝΑ, μια χώρα ΠΛΟΥΣΙΑ σε νέες ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ και ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 – ανακαλύψεις τόσο μεγάλες που το 2015, η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε τη μεγαλύτερη εγγύηση που είχε ποτέ για τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Το σχέδιο ήταν η ανάπτυξη σταθμών παραγωγής φυσικού αερίου και ηλεκτροπαραγωγής, κυρίως προς όφελος επενδυτικών εταιρειών από την Ιταλία και την Ολλανδία “σε συνεργασία” με την National Petroleum Corporation της Γκάνας.

Και αναρωτιόμαστε γιατί τα αφρικανικά έθνη μισούν τη Δύση.

Όπως η Σρι Λάνκα, ο Υπουργός Γεωργίας της Γκάνας άρχισε να ενθαρρύνει τη χρήση οργανικών λιπασμάτων το 2021 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των ελλείψεων που προκαλούνται από την πανδημία.

Η Γκάνα αντιμετωπίζει τακτικά μπλακ άουτ από πέρυσι, παρά τις επενδύσεις στους φυσικούς της πόρους.

Ο Tucker Carlson ανέφερε την Τρίτη ότι, σύμφωνα με παρατηρητές, η Γκάνα υποφέρει επίσης από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και πείνα.

Τον Ιούνιο, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην πρωτεύουσα της Άκρα, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, τον φόρο στις ηλεκτρονικές πληρωμές και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Μόλις αρχίσει η πείνα, υπολογίστε ότι τα θυμωμένα πλήθη θα γίνουν τόσο μεγάλα όσο αυτά στη Σρι Λάνκα. Όταν οι άνθρωποι πεινούν, τα πράγματα γρήγορα ξεφεύγουν.

Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στον τρίτο κόσμο.

Καθώς η κυβέρνηση λέει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ολλανδίας να μειώσουν τη χρήση αζώτου και αμμωνίας κατά 50%, μπορούν τουλάχιστον να εισέλθουν στην πόλη ή να μπλοκάρουν τα σύνορα με τρακτέρ.

Όλα φαίνονται παράλογα, αφού το άζωτο είναι ένα κρίσιμο συστατικό σε οποιοδήποτε λίπασμα, συμπεριλαμβανομένων των οργανικών. Τα φυτά το απαιτούν για τη φωτοσύνθεση.

Επίσης, δεν υπάρχει καλύτερο λίπασμα για οικιακή χρήση από τον μιλοργανίτη, γνωστό και ως σφαιροποιημένο κοτέτσι. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία και περίπου όσο οργανικό μπορείτε να πάρετε.

Κανείς στο WEF δεν τετραγώνησε ποτέ τον κύκλο σχετικά με το πώς να εξισορροπηθεί η ανάγκη για κοπριά με την επιθυμία να τερματιστεί η παραγωγή κρέατος. Είναι μόνο για να επιβεβαιωθούμε ότι η κλιματική καμπάλ δεν αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους.

Η Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καθαρός εξαγωγέας τροφίμων στον κόσμο, επομένως δεν θα πεινάσουν μόνο οι Ολλανδοί όταν ο αγροτικός τους τομέας καταρρέει από βλακεία.

Όπως σημείωσε ο Tucker Carlson στον μονόλογό του, δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πώς θα λειτουργήσει η πράσινη επανάσταση που πιέζουν τα Ηνωμένα Έθνη και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Γνωρίζουμε ήδη.

Ωστόσο, εδώ μιλάει η ιδιοφυΐα και διαχειρίστρια της USAID Samantha Power τον Μάιο. Εκφράζει τη γνώμη της για την έλλειψη λιπασμάτων ως ευκαιρία να προχωρήσουν σε “φυσικές λύσεις” όπως αυτές που δοκιμάζονται στη Σρι Λάνκα, την Γκάνα και την Ολλανδία. Και θέλει να το πληρώσουν οι Αμερικανοί:

(tweet RNC Research: Η αξιωματούχος του Μπάιντεν, Samantha Power, καλωσορίζει τις ελλείψεις λιπασμάτων που θα αναγκάσουν τους αγρότες να “επισπεύσουν τη μετάβαση” σε “φυσικές λύσεις, όπως η κοπριά και το λίπασμα”. “Μην αφήνετε ποτέ μια κρίση να πάει χαμένη”.

Θα έπρεπε κάποιος να τη ρωτήσει πώς καλλιεργείται μια ντομάτα. Ή ένα χωράφι με σιτάρι. Πιθανότατα γνωρίζει αρκετά για την παραγωγή τροφίμων για να έχει πρόσβαση στα παντοπωλεία της από το Whole Foods μέσω μιας εφαρμογής. Όμως, οι παγκόσμιες ελίτ σαν αυτήν πιστεύουν ότι το status τους πληροί τις προϋποθέσεις να παίζουν ρόλο στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής.

Ο Carlson εξήγησε επίσης ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) βαθμολογίας μιας χώρας και της εκκρεμούς κοινωνικής κατάρρευσης λόγω της πείνας και της έλλειψης ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, οι βαθμολογίες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Γκάνα, τη Σρι Λάνκα και την Ολλανδία είναι 97,7%, 98,1% και 98,7%.

“Οπότε όσο φτωχότερος γίνεσαι, τόσο περισσότερος ο ανθρώπινος πόνος υπάρχει, τόσο υψηλότερος είναι ο δείκτης ESG σου”, σημείωσε.

Όπως προειδοποίησε ο ακτιβιστής για το κλίμα Michael Shellenberger, το αποκαλυπτικό ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΩΘΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Τα πρόσφατα γεγονότα φαίνεται να υποστηρίζουν την άποψή του.

Άλλες χώρες ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Σύμφωνα με τον Carlson, το 2015, η Νότια Αφρική δεσμεύτηκε να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τώρα επτά χρόνια μετά, με βαθμολογία 91%, η χώρα αντιμετωπίζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Ούτε η μετάβαση της Γαλλίας πηγαίνει καλά. Αφού η χώρα πέτυχε βαθμολογία ESG 92,6% μετά την ανάληψη δεσμεύσεων για καθαρή ενέργεια το 2012, άρχισαν οι διαμαρτυρίες το 2018. Ίσως θυμάστε πόσο δύσκολο ήταν να λάβετε πληροφορίες για τις Διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων που συνεχίστηκαν για μήνες. Στη G7 τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος Μακρόν παρακάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να πιέσει περισσότερο.

Η υπόλοιπη Ευρώπη διολισθαίνει επίσης στην κρίση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, με βαθμολογία 92,7%, προειδοποιεί ότι έως και 6 εκατομμύρια κάτοικοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτό το καλοκαίρι. Η Γερμανία βάζει δελτίο στο ζεστό νερό. Ο πόλεμος στη Ρωσία αναμφίβολα επιταχύνει τα προβλήματα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, δεκαετίες απερίσκεπτης ενεργειακής πολιτικής του τύπου “όχι στην αυλή μου” δημιούργησαν μια εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο από την πίσω πόρτα, θέτοντας το υπόβαθρο για την ενεργειακή κρίση. Οι άνθρωποι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παγώσουν μέχρι θανάτου στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, αν κάτι δεν αλλάξει γρήγορα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Carlson, η βαθμολογία των Ηνωμένων Πολιτειών στον Περιβαλλοντικό Δείκτη είναι 58%. Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να τερματίσει τις επιδοτήσεις γεωτρήσεων, υδραυλικής ρωγμάτωσης και ορυκτών καυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του για το 2020. Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι τηρεί την υπόσχεσή του.

Οι κάτοικοι στα βορειοανατολικά και τα μεσοδυτικά που βασίζονται στο πετρέλαιο θέρμανσης και το προπάνιο μπορεί να χρειαστεί να επιλέξουν μεταξύ τροφίμων και καυσίμων αυτό το χειμώνα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ , το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε 23% πέρυσι και ο οργανισμός προβλέπει αύξηση σχεδόν 50% το 2022. Αυτό είναι πάνω από τον πληθωρισμό που σημειώνει ρεκόρ για οτιδήποτε άλλο.

Η Αμερική βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ο Μπάιντεν και οι άνθρωποι που διοικούν αυτήν την κυβέρνηση προσπαθούν να μας ωθήσουν στον ίδιο δρόμο με την Ευρώπη, τη Σρι Λάνκα και τη Γκάνα. Πόσο καιρό θα είναι άδεια τα ράφια και τα σπίτια κρύα προτού οι Αμερικανοί να αντιδράσουν και πουν “ΟΧΙ”;

ΔΕΙΤΕ τον πλήρη μονόλογο του Tucker Carlson:

Η Stacey Lennox είναι στέλεχος του Fortune 500 και επαγγελματίας υγείας. Οι αναγνώστες της PJ Media μπορούν να ακούσουν τη Stacey στο εβδομαδιαίο podcast του Loftus Party με τον κωμικό Michael Loftus και πολλές εκπομπές την εβδομάδα στο KLRN Radio.

Θέλετε να ειπωθεί η ιστορία σας ανώνυμα; Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e-mail: [email protected]

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 321


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα