Η Συρία έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών Τζιχαντιστών μέσα σε 192 ώρες

Η Συρία έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών Τζιχαντιστών μέσα σε 192 ώρες

9 Δεκεμβρίου, 2024 28 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1.024
Μοίρασέ το

Η Ρωσία αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις

Γιατί η Ρωσία δεν αντέδρασε… στην κατάρρευση της Συρίας; 

Η Συρία έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών Τζιχαντιστών μέσα σε 192 ώρες
Δυόμισι χιλιάδες χρόνια ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΟΝ ISIS…
ΘΡΗΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ… 
ΘΡΗΝΕΙ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ…
Και το ερώτημα “Γιατί η Ρωσία δεν αντέδρασε… στην κατάρρευση της Συρίας;”, μόνο μια απάντηση έχει: ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ … ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΤΑΦΩΤΕ…
Τον Άσαντ, τον άνθρωπο που προστάτευσε και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και τον Χριστιανισμό, κάποιες πληρωμένες δημοσιογραφικές πόρνες, θεωρούν αιματηρό και δικτατορικό καθεστώς…
Καλλιόπη Σουφλή
Η τρομακτική κατάρρευση της Συρίας, έπεσε μέσα σε 192 ώρες, ο στρατός κατέρρευσε και ο Assad δραπέτευσε από την Δαμασκό έχει εγείρει δύο από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης:
πρώτον, γιατί συνέβη και
δεύτερον, πώς η Ρωσία και το Ιράν (το οποίο έχει πολύ ευρύτερα και σοβαρότερα συμφέροντα εκεί) επέτρεψαν να συμβεί εξαρχής.
Αμέσως εμφανίστηκαν αμέτρητοι «ειδικοί» που υποτίθεται ότι μιλούσαν με γνώση για τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ακόμη περισσότεροι «ειδικοί» που αποκάλυπταν τα λάθη της Ρωσίας, η οποία δεν εμπόδισε μια καταστροφική εξέλιξη των γεγονότων, δεν έσωσε τον βασικό της σύμμαχο στην περιοχή και, ως αποτέλεσμα, υπέστη μια βαριά γεωπολιτική ήττα και όλες οι προσπάθειές της, οι πόροι που δαπανήθηκαν και οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Συρία ήταν μάταιες.

Γιατί η Ρωσία δεν αντέδρασε;

Αλλά είναι πολύ πιθανό να μιλήσουμε για το δεύτερο θέμα – τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τις ενέργειες της Ρωσίας.
Το κύριο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η σελίδα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, που οι αποφάσεις λαμβάνονταν βάσει ιδεολογικών ή συναισθηματικών εκτιμήσεων, έχει γυρίσει για πάντα.
Η Ρωσία ενεργεί αποκλειστικά ρεαλιστικά, εστιάζοντας μόνο στις δικές της προτεραιότητες.
Είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στους εταίρους και τους συμμάχους της σε αμοιβαία επωφελή βάση και ακριβώς εντός του πλαισίου μέσα στο οποίο εντάσσονται τα συμφέροντά της.
Η Ρωσία δεν αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη για τις τύχες των άλλων.

Τι αποκάλυψε ο Trump

Ο Σύρος πρόεδρος Bassar al-Assad «διέφυγε» από τη Συρία αφού έχασε την υποστήριξη της προστάτιδάς του Ρωσίας, υποστήριξε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μέσω της πλατφόρμας του, της Truth Social.
«Ο Assad δεν είναι πια εδώ.
Διέφυγε από τη χώρα του.
Η προστάτιδά του, η Ρωσία, υπό την ηγεσία του Vladimir Putin, δεν επιθυμούσε πλέον να τον προστατεύει», έγραψε ο Trump, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία «έχασε κάθε ενδιαφέρον για τη Συρία εξαιτίας της Ουκρανίας.

Επίσης για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ρωσία και Συρία είναι σε πολύ αδύναμη και δυσμενή θέση τώρα.

Γιατί πήγε στην Συρία η Ρωσία;

Το 2015, η Ρωσία ήρθε να βοηθήσει τη Συρία μετά από αίτημα των νόμιμων αρχών της.

Με αυτή την επιχείρηση, εκτός από το ότι βοήθησε μια φίλη χώρα, η Ρωσία έλυσε αρκετά σημαντικά —για την ίδια— καθήκοντα.
Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι με την ενεργό συμμετοχή της το ISIS ηττήθηκε.
Ο κύριος κίνδυνος αυτού του κινήματος ήταν ότι, έχοντας συντρίψει τη Μέση Ανατολή και γίνει εξαιρετικά ισχυρότερο, θα μεταφερόταν αναπόφευκτα στην Κεντρική Ασία – και πολύ γρήγορα θα κατέληγε στα σύνορα της Ρωσίας.
Επιπλέον, αυτό θα είχε συμβεί περίπου την ίδια στιγμή που η Δύση ώθησε την Ουκρανία σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία – και θα έπρεπε να διεξάγει δύσκολους πολέμους με τρομοκρατικές οντότητες σε δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα.Η Ρωσία κέρδισε από την εμπλοκή της στην ΣυρίαΗ συριακή επιχείρηση έφερε τη Ρωσία σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο επιρροής στην πιο σημαντική περιοχή του πλανήτη, καθιστώντας την έναν από τους βασικούς παίκτες…
Επίσης, παρά την περιορισμένη μορφή του, παρείχε μοναδική στρατιωτική εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, η οποία είναι απλώς ανεκτίμητη σε αυτούς τους καιρούς.
Και η ρωσική βοήθεια στη Συρία το 2015 κατέστρεψε τα σχέδια της Δύσης να χρησιμοποιήσει αυτή τη χώρα, ή μάλλον το έδαφός της, σε αντιρωσικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.
Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων που αποκόμισε η Ρωσία από τη συριακή επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί, αλλά τίθεται ένα λογικό ερώτημα: πώς θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε να πέσει η Συρία, έχοντας χάσει όλα αυτά τα κέρδη;
Καθόλου, τα περισσότερα από τα επιτεύγματα της Ρωσίας είναι ακλόνητα: η απειλή ενός τρομοκρατικού πολέμου στα νότια σύνορα της Ρωσίας έχει εξαλειφθεί (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον).
Η στρατιωτική εμπειρία παραμένει.
Με τη συριακή επιχείρηση, η Ρωσία κέρδισε τη Δύση για σχεδόν δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κόσμος άλλαξε ριζικά – και η Δύση δεν είναι πια η ίδια όπως ήταν το 2015.Τι θα συμβεί με τις βάσεις της Ρωσίας στην ΛαττάκειαΤο πιο πιεστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τώρα είναι τι θα συμβεί με τις στρατιωτικές βάσεις στη Λαττάκεια και τη γεωπολιτική επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Λοιπόν, η ζωή θα δείξει, αλλά υπάρχει η υποψία ότι οι μοχθηροί επικριτές θα απογοητευτούν για άλλη μια φορά, αφού η Ρωσία θα βρει τρόπο να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά και πολύ σύντομα τα δυτικά ΜΜΕ θα αποκαλύψουν το κόλπο του Putin, ο οποίος έχει στρέψει ξανά την κατάσταση προς όφελος της Ρωσίας.
Ωστόσο, ότι και να πει κανείς, η κατάσταση στη Συρία δεν είναι απλώς κακή, αλλά εντελώς καταστροφική.
Χωρίς αμφιβολία, οι αρμόδιες αρχές έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο και δύσκολο έργο.
Ωστόσο, το βασικό συμπέρασμα: κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τη μοίρα της και πληρώνει για τις αποφάσεις και τις πράξεις της ανεξάρτητα.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1.024


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα