Η σχέση της υπόθεσης Πάτση με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων

Η σχέση της υπόθεσης Πάτση με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων

27 Οκτωβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:400
Μοίρασέ το

 

 

«Από υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει πλέον να γίνει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, γιατί η γυναίκα του συμμετείχε σε εταιρεία μαζί με τον κ. Πάτση, από την οποία αποχώρησε δύο μήνες μετά την ονομαστική καταγγελία από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη», επεσήμανε.

Επί αυτού, μάλιστα, ανέφερε ότι είναι απόδειξη πως οι υποκλοπές σχετίζονταν με την οικονομία και τη λεηλασία της κοινωνίας, ενώ έθεσε θέμα για το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

 

Γελάω και κλαίω μαζί… γιατι όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, τα σκάνδαλα γέμιζαν πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου… και τώρα βγάζει στην σέντρα τα σκάνδαλα του Μητσοτάκη…

Βρε, όλοι… ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, είναι μέσα στον βόθρο των σκανδάλων…

ΟΛΟΙ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης, δώρο δικό μου προς τους ξεχασιάρηδες…

Η σχέση της υπόθεσης Πάτση με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, εξαπέλυσε σήμερα κατά μέτωπο επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζητώντας να παραιτηθεί διότι έχει καταθέσει ελλιπές και λανθασμένο πόθεν έσχες.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται στις εταιρείες της συζύγου του υπουργού Δικαιοσύνης, Αγγελικής Στεργιούλη, σε μια εκ των οποίων συμμετέχει με πλειοψηφικό πακέτο ο Πάρης Πάτσης, γιος του Ανδρέα Πάτση ο οποίος είναι η κορυφή του παγόβουνου του νέου σκανδάλου, που πλήττει το κυβερνητικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης συμμετείχε σε εταιρεία με τον κ. Πάτση από την οποία αποχώρησε δύο μήνες μετά από ονομαστική καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Υπενθυμίζεται, πως ο Θανάσης Κουκάκης, όπως αποκαλύφθηκε, υπήρξε θύμα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ κατά την περίοδο την οποία διερευνούσε τα δάνεια γνωστής τράπεζας. Τον Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είχε υποβάλει αναφορά στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, αναφορικά με τη ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ανδρέα Πάτση.

Ηλιόπουλος: «Ο Τσιάρας αντί για υπουργός θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη»

 

«Την ώρα που η τεράστια πλειοψηφία της δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κάνει πλιάτσικο. Δεν είναι μόνο τώρα ο Ανδρέας Πάτσης.

Ήταν η κ. Νικολάου με τις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Στάσσης στη ΔΕΗ, ο κ. Μαραβέγιας με τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας που έκρυβε το πόθεν έσχες του.

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στοχεύει στο πλιάτσικο στην οικονομία και την κοινωνία». Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «γαλάζιες ακρίδες» για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το αίτημα άμεσης διεξαγωγής των εκλογών.

Ειδικότερα, μιλώντας «στο Κόκκινο» για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, δήλωσε: «Προσπαθούν από χθες να μας πείσουν ότι οι απευθείας αναθέσεις άπτονται διοικητικής απόφασης των ΕΛΤΑ. Το 1 εκατ. ευρώ όμως απευθείας ανάθεση σε γραφείο βουλευτή δεν είναι διοικητική απόφαση ενός οργανισμού. Είναι ο ορισμός της καραμπινάτης πολιτικής διαπλοκής».

«Η πολιτική διαπλοκή σε αυτήν τη χώρα έχει πολιτικό κέντρο. Το σύστημα είναι “σύστημα Μητσοτάκης”. Αυτός ο ανθρωπότυπος, αυτή η πολιτική πρακτική, αυτή η αντίληψη είναι που πρέπει να τσακιστεί για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τον πιο χυδαίο αμοραλισμό που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια», σημείωσε. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι μέσα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόλμησε να πει «ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις».

«Άνθρωπος που έχει πει αυτή την ατάκα είναι αδίστακτος», σχολίασε.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την υπόθεση του κ. Τσιάρα και το πόθεν έσχες του, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί.

«Από υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει πλέον να γίνει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, γιατί η γυναίκα του συμμετείχε σε εταιρεία μαζί με τον κ. Πάτση, από την οποία αποχώρησε δύο μήνες μετά την ονομαστική καταγγελία από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη», επεσήμανε.

Επί αυτού, μάλιστα, ανέφερε ότι είναι απόδειξη πως οι υποκλοπές σχετίζονταν με την οικονομία και τη λεηλασία της κοινωνίας, ενώ έθεσε θέμα για το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη: «Ο κόσμος πρέπει να βγει στον δρόμο. Η απεργία είναι η ευκαιρία να ανοίξει ένας κύκλος αγώνα και να φανεί σε όλη την Ελλάδα ότι δεν πάει άλλο. Η γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να δώσει το μήνυμα ότι πρέπει να πάμε αλλιώς».

«Η κυβέρνηση πια δεν είναι άτρωτη. Η τεράστια κοινωνική πίεση την οδηγεί στο να αρχίσει να μετράει ήττες, γι’ αυτό δεν έφερε την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, γι’ αυτό αναγκάστηκε να διαγράψει τώρα τον κ. Πάτση για μια ιστορία που γνωστή χρόνων», δήλωσε αναφερθείς στο θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «την περίοδο 2015-2019 υπήρχε προστασία πρώτης κατοικίας».

«Σήμερα όμως που έχουμε βγει από τη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι απαράδεκτο να έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από εκείνο που είχε προτείνει το ΔΝΤ στις μαύρες μέρες της χρεοκοπίας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα χρειάζεται μια συνολικά διαφορετική πολιτική για το ιδιωτικό χρέος. Δεν είναι μόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι συνολικά το ιδιωτικό χρέος που αυξάνεται. Συν 8 δισ. ευρώ οφειλών στην εφορία και άλλα τόσα στον ΕΦΚΑ σε σχέση με το 2019.

Χρειάζεται ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία. Ο σημερινός εξωδικαστικός μηχανισμός είναι κοροϊδία. Ούτε 3 στις 100 αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές για να έχουν λυμένα τα χέρια τους οι τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν».

«Πρέπει άμεσα να έρθει το νέο πλαίσιο και για τα κόκκινα δάνεια και για το ιδιωτικό χρέος. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο ζητάμε άμεσα να γίνουν εκλογές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή

Προβολές : 400


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα