Η τέλεια καταιγίδα: Τα 18 σημάδια που δείχνουν ότι η επισιτιστική κρίση θα επιδεινωθεί δραματικά

12 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:657
Μοίρασέ το

 

 

«Αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να μπούμε στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων έχουν ήδη περιοριστεί πολύ, αλλά το πραγματικό πρόβλημα θα είναι τα τρόφιμα που δεν θα παραχθούν κατά τη διάρκεια αυτής της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο.

Είμαστε μια ανάσα από την παγκόσμια τραγωδία της επισιτιστικής κρίσης… παράλληλα ΑΥΤΟΙ, τρέχουν και την ενεργειακή, αλλά και την οικονομική κρίση…
ΠΡΟΣΕΞΤΕ… ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!!!
ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΝΤΟΥ…
Στόχος τους, να φέρουν το απόλυτο ΧΑΟΣ!
Ειλικρινά, δεν ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω στις εφιαλτικές μέρες που έρχονται…
Όσοι μπορούν έστω και στο μπαλκόνι τους, ας φτιάξουν έναν μικρό λαχανόκηπο…
Κύριο μέλημά μας είναι η επιβίωση… με κάθε τρόπο…
Ξαναγράφω, πως όσοι μπορούν και έχουν χωριά, να πάνε στα χωριά τους το συντομότερο δυνατόν και να φτιάξουν έναν μικρό λαχανόκηπο, και οικόσιτα ζώα, όπως κότες και καμιά κατσικούλα για γάλα… και αγοράστε ορτίκια… για τα αυτά και το κρέας τους…
Η πλειοψηφία, δεν θέλει να αντιληφθεί πως οι ζωές μας έχουν ανατραπεί και θα ανατραπούν πολύ περισσότερο με όσα μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι…
Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους όσα έρχονται…
Και μην ξεχνάτε αυτό που μας είπαν οι άγιοι γέροντές μας: “Θα χρειαστεί να συγκατοικήσουν οικογένειες, για να επιβιώσουν…”
Και να έχετε ΠΙΣΤΗ… δεν θα μας αφήσει ο Χριστός να χαθούμε…
Δεν γίνεται να χαθεί τούτη η πανέμορφη ΠΑΤΡΙΔΑ.
Καλλιόπη Σουφλή

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο εκτεταμένου λιμού

Τα 18 σημάδια τα οποία καταδεικνύουν ότι η επισιτιστική κρίση θα επιδεινωθεί δραματικά το β΄εξάμηνο του 2022, καταγράφει το Economic Collapse blog.

«Αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να μπούμε στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων έχουν ήδη περιοριστεί πολύ, αλλά το πραγματικό πρόβλημα θα είναι τα τρόφιμα που δεν θα παραχθούν κατά τη διάρκεια αυτής της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο.

Οι παγκόσμιες τιμές λιπασμάτων διπλασιάστηκαν ή τριπλασιάστηκαν, ο πόλεμος στην Ουκρανία μείωσε σημαντικά τις εξαγωγές σιτηρών, μια εφιαλτική πανδημία γρίπης των πτηνών εξαφανίζει εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες, ενώ τα περίεργα καιρικά μοτίβα σφυροκοπούν την αγροτική παραγωγή πάνω από τον πλανήτη.

Έχω χρησιμοποιήσει συχνά τη φράση «μια τέλεια καταιγίδα» για να περιγράψω αυτό που αντιμετωπίζουμε, αλλά ακόμη και αυτή η φράση δεν φαίνεται πραγματικά να δικαιώνει την κρίση που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες», προειδοποιούν οι αναλυτές.

Τα παρακάτω είναι 18 σημάδια ότι οι ελλείψεις τροφίμων θα χειροτερέψουν πολύ καθώς φτάνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2022…

1. Η μεγαλύτερη εταιρεία λιπασμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη προειδοποιεί δημόσια ότι οι σοβαρές διακοπές εφοδιασμού «μπορεί να διαρκέσουν πολύ μετά το 2022»

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιπασμάτων στον κόσμο προειδοποίησε ότι οι διακοπές του εφοδιασμού θα μπορούσαν να επεκταθούν έως το 2023.

Ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας προμήθειας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό έχει πυροδοτήσει την άνοδο των τιμών και τις ελλείψεις θρεπτικών ουσιών στις καλλιέργειες στις κορυφαίες περιοχές ανάπτυξης παγκοσμίως.
Μια πρώιμη ένδειξη μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nutrien Ltd. Ken Seitz με έδρα τον Καναδά είπε στους επενδυτές την Τρίτη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι αναμένει να αυξήσει την παραγωγή ποτάσας μετά τις διακοπές του εφοδιασμού στη Ρωσία και την Ουκρανία (και οι δύο κύριοι προμηθευτές λιπασμάτων).

Ο Seitz αναμένει ότι οι διακοπές «μπορεί να διαρκέσουν πολύ πέρα ​​από το 2022».

2. Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών λιπασμάτων έχει εκτοξευθεί σε παράλογα ύψη που δεν έχουν ξαναδεί.

 

3.  Αναφέρεται ότι τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών έχουν πέσει σε «εξαιρετικά χαμηλά» επίπεδα

« Τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά , ένα ζήτημα που έχει ενισχυθεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να αναπληρωθούν τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών », δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CF Industries Holdings Inc., Τόνι Γουίλ, με έδρα το Ιλινόις, σε δήλωση στην έκθεση κερδών της Τετάρτης.

 

4. Λόγω του πολέμου, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία έχουν παραλύσει εντελώς

Σχεδόν 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν κολλήσει στην Ουκρανία και δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα λόγω των προκλήσεων των υποδομών και των αποκλεισμένων λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Τα μπλοκαρίσματα θεωρούνται ως παράγοντας πίσω από τις υψηλές τιμές των τροφίμων που έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πριν υποχωρήσουν ελαφρά τον Απρίλιο, ανέφερε την Παρασκευή ο FAO.

 

5. Το ποσοστό out of stock για βρεφικό γάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει πλέον το 40%.

Το ποσοστό out of stock για το βρεφικό γάλα κυμάνθηκε μεταξύ 2% και 8% το πρώτο εξάμηνο του 2021, αλλά άρχισε να αυξάνεται απότομα τον περασμένο Ιούλιο. Μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και αρχές Απριλίου 2022, o δείκτης out of stock εκτινάχθηκε στο 31%, έδειξαν στοιχεία από την Datasembly.

Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε άλλες 9 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο και τώρα ανέρχεται στο 40%, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Σε έξι πολιτείες — Αϊόβα, Νότια Ντακότα, Βόρεια Ντακότα, Μιζούρι, Τέξας και Τενεσί — πάνω από το ήμισυ του βρεφικού γάλακτος εξαντλήθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με την Datasembly.

 

6. Σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ, το ποσοστό out of stock για το βρεφικό γάλα έχει πράγματι αυξηθεί στο 50 τοις εκατό ή περισσότερο .

 

7. Οι αναζητήσεις για τη φράση «πώς να φτιάξετε σπιτικό γάλα για μωρά» στο Google έχουν αυξηθεί κατά 120 % .

 

8. Μας λένε ότι πρόκειται για μια «τέλεια καταιγίδα» , καθώς τα ράφια αδειάζουν στις τράπεζες τροφίμων σε όλη τη χώρα.

 

9.  Στον Καναδά, περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες έχουν ήδη χαθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας της γρίπης των πτηνών.

 

10. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερα από 37 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες έχουν ήδη αφανιστεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας της γρίπης των πτηνών.

 

11. Οι δύο μεγαλύτερες δεξαμενές στην Καλιφόρνια, η λίμνη Shasta και η λίμνη Oroville, έχουν υποχωρήσει και οι δύο σε «κρίσιμα χαμηλά επίπεδα» .

 

12. Ορισμένες κοινότητες στη νότια Καλιφόρνια δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να «περιορίσουν σημαντικά» τη χρήση νερού.

 

13. Πολλές από τις μεγαλύτερες λίμνες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται επί του παρόντος σε διαδικασία εξαφάνισης επειδή στεγνώνουν γρήγορα .

 

14. Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν απολύτως γεωργική γη σε όλο το δυτικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν η σειρά του Νέου Μεξικού να χτυπηθεί περισσότερο.

Μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας που επέτρεψε σε ορισμένες οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τις πυρκαγιές που μαίνονταν στο βορειοανατολικό Νέο Μεξικό να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επικίνδυνοι άνεμοι ξέσπασαν ξανά την Κυριακή, απειλώντας να εξαπλώσουν πυρκαγιές και να περιπλέξουν το έργο των πυροσβεστών.

Περισσότεροι από 1.500 πυροσβέστες βρίσκονταν στις γραμμές της πυρκαγιάς στη μεγαλύτερη πυρκαγιά ανατολικά και βορειοανατολικά της Σάντα Φε, η οποία επεκτάθηκε άλλα 8 τετραγωνικά μίλια (20 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια περιοχή υπερδιπλάσια από την πόλη της Φιλαδέλφειας.

 

15. Μας λένε ότι οι τιμές της μπριζόλας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα «συνεχίσουν να αυξάνονται» τις επόμενες ημέρες.

 

16. Λόγω χαλαζόπτωσης και παγετού, η καλλιέργεια βερίκοκου στην Ισπανία θα είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών …

Στην Ισπανία, οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι η παραγωγή δεν θα φτάσει τους 60.000 τόνους, σε σύγκριση με 110.000 τόνους το 2019 και 100.000 τόνους το 2020 και 90.000 τόνους το 2021.

Στη Μούρθια, όπου βρίσκονται περίπου τα δύο τρίτα της ισπανικής παραγωγής βερίκοκων, οι αγρότες στον ποταμό Mula και στις βορειοδυτικές περιοχές αναγκάστηκαν να διαγράψουν ολόκληρη τη σεζόν μετά από μια σφοδρή χαλαζόπτωση τη Δευτέρα που όχι μόνο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του καρπού, αλλά προκάλεσε επίσης εκτεταμένες ζημιές σε δέντρα.

 

17. Συνολικά, η ισπανική παραγωγή φρούτων αναμένεται να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών .

 

18. Ο γερουσιαστής του Κάνσας Ρότζερ Μάρσαλ προειδοποιεί ανοιχτά ότι έρχεται ένας τρομακτικός παγκόσμιος λιμός.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε παγκόσμιο λιμό τα επόμενα δύο χρόνια, προειδοποίησε ο γερουσιαστής Roger Marshall, ο οποίος υπηρετεί στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας.

Εξάλλου και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο εκτεταμένου λιμού καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Πηγή

Προβολές : 657


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα