Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ: To Ψηφιακό Nόμισμα Kεντρικής Tράπεζας (CBDC) – Το Βιοϊατρικό Κράτος Ασφαλείας, Μέρος ΙΙ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ: To Ψηφιακό Nόμισμα Kεντρικής Tράπεζας (CBDC) – Το Βιοϊατρικό Κράτος Ασφαλείας, Μέρος ΙΙ

1 Σεπτεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:625
Μοίρασέ το

Τα CBDCs είναι η Τελική Λύση

Μόλις εφαρμοστούν τα CBDCs, δεν θα υπάρχει πια ελευθερία. Καμμία απολύτως.

Τα CBDCs είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.

Τελικά, δεν μας αφήνουν διέξοδο από πουθενά…
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ…
Συνδέστε την παρούσα ανάρτηση με αυτή την πολύ σημαντική εδώ… και θα καταλάβετε πως Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

KAREN HUNT AKA KH MEZEK | Διάβαστε το εδώ

 

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος μιας σειράς τριών κειμένων για το Βιοϊατρικό Κράτος Ασφαλείας: Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία του Αντ-(Υπερ)-ανθρωπισμού.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΔΩ
See the source image

“Το χρήμα είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ. Δεν έχει καμία αντικειμενική αξία… αλλά μετά έχεις αυτούς τους αριστοτέχνες παραμυθάδες: τους μεγάλους τραπεζίτες, τους υπουργούς Οικονομικών… και έρχονται και λένε μια πολύ πειστική ιστορία”. – Yuval Noah Harari

“Οι άνθρωποι έχουν μακρά ιστορία στο να αφήνουν άλλους ανθρώπους να κάνουν περίπλοκα πράγματα γι’ αυτούς”. – Jordan Peterson

Για να καταλάβουμε πώς θα φτάσουμε όλοι να αποδεχτούμε ένα Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), πρέπει να εξοικειωθούμε με την Ιστορία του Χρήματος και πώς οι Money Masters μας ξεγέλασαν για να την πιστέψουμε.

“Δεν θα δεχτώ ποτέ τα CBDC”, αντιλέγετε.

Αυτό είναι εύκολο να το πείτε. Ωστόσο, αν δεν είμαστε πρόθυμοι να πετάξουμε όλες τις τεχνολογικές συσκευές και να ζήσουμε ως απόκληροι εκτός δικτύου, θα το δεχτούμε.

Τώρα που το έβγαλα αυτό από τη μέση, επιτρέψτε μου να σας πω μια μικρή ιστορία για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Share Apollodoros’s Newsletter

Ο μικρότερος γιος μου συνήθιζε να παίζει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που λεγόταν Knight Online. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2003 όταν ήταν 9 ετών. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι τότε- δεν ξέρω για τώρα. Οι παίκτες ρίχνονταν σε έναν μεσαιωνικό κόσμο όπου έπρεπε να ανταλλάξουν και να πουλήσουν, να δημιουργήσουν συμμαχίες, να διαπραγματευτούν συνθήκες, να εργαστούν για την επίτευξη στόχων και να λάβουν ανταμοιβές για αυτό.

Η τεχνολογία είναι καταπληκτική. Οι υπολογιστές άνοιξαν νέους συναρπαστικούς τρόπους μάθησης για τα παιδιά. Τα παιχνίδια φαίνονταν αρκετά αθώα. Τα παιδιά ξεπέρασαν γρήγορα τους δασκάλους τους όσον αφορά τις δεξιότητες χρήσης υπολογιστών. Η τεχνολογία έγινε η γλώσσα των παιδιών μας. Ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες πολύ πιο πέρα και με πολύ πιο ενδιαφέροντες τρόπους από ό,τι μπορούσαν να τους προσφέρουν οι δάσκαλοί τους. Το σχολείο έγινε ακόμα πιο βαρετό από ό,τι ήταν πριν. Ο γιος μου έμαθε περισσότερα από το Knight Online από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να μάθει στο σχολείο. Γνώρισε παιδιά από όλη τη χώρα, έγινε φίλος με ένα αγόρι της ηλικίας του στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε ακόμη και ένα παιδί στην Τουρκία και έμαθε μερικά τουρκικά.

Το Knight Online, όπως και πολλά άλλα παιχνίδια, ξεκίνησε δωρεάν. Αλλά στη συνέχεια, η ελίτ βρήκε έναν λαμπρό τρόπο να εκμεταλλευτεί αυτές τις νέες τεχνολογίες, όπως ακριβώς κάνει με τα πάντα. Ξεγέλασαν τους ανθρώπους να αγοράζουν ψεύτικα πράγματα σε διαδικτυακούς κόσμους. Ακούγεται τρελό, έτσι δεν είναι, διαβάζοντάς το έτσι. Αλλά είναι αλήθεια.

Τώρα, αυτοί οι διαδικτυακοί κόσμοι γίνονται πιο αληθινοί και πιο σημαντικοί από τον πραγματικό κόσμο. Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι υποφέρουν χωρίς θέρμανση στον πραγματικό κόσμο (για το καλό του πλανήτη), τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν μια έπαυλη σε έναν εικονικό κόσμο και να μην ανησυχούν ποτέ για το πόσο ζεστά ή κρύα αισθάνεται το avatar τους. Το σπίτι στο οποίο ζει το άβαταρ, τα ρούχα που φοράει, τα αγαθά που κατέχει, όλα έχουν αγοραστεί με εικονικές μάρκες που δεν έχουν νόημα στον πραγματικό κόσμο.

Οι ενήλικες που το διαβάζουν αυτό μπορεί να μην το πιστεύουν. Μπορεί να νομίζετε ότι υπερβάλλω. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν είστε παιδί. Δείτε αυτόν τον σύνδεσμο που λέει στους γονείς να αποδεχτούν το αναπόφευκτο ότι τα παιδιά τους ζουν σε εικονικούς κόσμους. Το σημαντικό είναι να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος είναι “φιλικός προς την οικογένεια”.

Και αν ακόμα νομίζετε ότι αυτό ακούγεται ακραίο, έχετε ακούσει ποτέ δεκάχρονα να μιλάνε μεταξύ τους στο διαδίκτυο; Μπορούν να περάσουν ώρες συζητώντας τις τελευταίες αγορές τους στους κόσμους που χτίζουν μέσα στα tablet και τα τηλέφωνά τους.

Γνωρίστε τους επόμενους φίλους σας στο metaverse

Αλληλεπιδράστε, συνομιλήστε και χορέψτε με εικονικά όντα τεχνητής νοημοσύνης. Εξερευνήστε νέους κόσμους. Σπάστε τα επόμενα ψηφιακά σύνορα με το Sensorium App.

Δείτε αυτούς τους 8 εικονικούς κόσμους για εφήβους. Εδώ είναι ο κορυφαίος κόσμος, που ονομάζεται Disney Superbia:

Όντας πολίτες της πόλης, οι παίκτες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τα προσαρμοσμένα avatars τους, φορώντας διαφορετικά χτενίσματα, επιλέγοντας το χρώμα των ματιών τους και σχεδιάζοντας τα ρούχα τους. Οι παίκτες μπορούν να ανακαινίσουν τα εικονικά τους σπίτια χρησιμοποιώντας διάφορα διακοσμητικά κομμάτια και αντικείμενα και να επισκεφθούν τα εικονικά σπίτια των αγαπημένων τους χαρακτήρων της Disney.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους εικονικούς κόσμους για εφήβους στους οποίους οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν επιδόρπια για τα παγωτατζίδικα από το μηδέν και να υποβληθούν σε μια διασκεδαστική σειρά άλλων τέτοιων δροσερών προκλήσεων για να κερδίσουν νομίσματα και να ξεκλειδώσουν μια ποικιλία διακοσμητικών αντικειμένων, μοντέρνων ρούχων και νέων επίπλων.

Θα μπορούσατε να πείτε, τι σχέση έχει αυτό με τα CBDCs; Λοιπόν, τα πάντα. Τα παιχνίδια και, στη συνέχεια, οι εικονικοί κόσμοι στους οποίους κατοικούν τα παιδιά μας είναι η πιο σαφής απόδειξη που έχουμε για το πώς πραγματοποιήθηκε αυτή η ύπουλη, σεναριακή αλλαγή από το απτό στο άυλο.

Ναι, κάποτε ήταν τόσο απλό. Η ανταλλαγή ενός πράγματος με αντάλλαγμα ένα άλλο – στον πραγματικό κόσμο.

Πώς φτάσαμε τόσο μακριά; Πώς ξεγελάστηκαν οι μάζες και αντάλλαξαν τις πραγματικές ελευθερίες με ψεύτικες;

Κοιτάζοντας μια συμπυκνωμένη ιστορία του χρήματος, τι ήρθε μετά τον αντιπραγματισμό;

Νομίσματα. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο σωρός των νομισμάτων, τόσο μεγαλύτερη δύναμη είχε κανείς να αγοράζει και να πουλάει. Αλλά τι να κάνεις με αυτή τη στοίβα νομισμάτων -και τελικά χαρτιών- που βρίσκεται στο σπίτι σου και την βλέπει όλος ο κόσμος; Κι αν κάποιος ήθελε το σωρό σας; Μπορεί να τα κλέψει. Μπορεί ακόμα και να σας σκοτώσει στην πορεία. Πολύ επικίνδυνο!

Και έτσι γεννήθηκαν οι Money Masters (Αφέντες του Χρήματος). Άνθρωποι όπως ο J. P. Morgan, ο David Rockefeller, ο David Rene Rothschild, ο Mario Draghi, ο C. D. Deshmukh, ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτοί οι οραματιστές είδαν τρόπους να εκμεταλλευτούν το φόβο του κοινού να χάσει τα χρήματά του. Άρχισαν να λένε ιστορίες χρημάτων. Όποιος έλεγε τις καλύτερες ιστορίες γινόταν ο πιο έμπιστος Money Masters. Όλα είχαν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι έπρεπε να εμπιστεύονται όποιον επρόκειτο να δώσουν τα χρήματά τους. Οι Money Masters υποσχέθηκαν ότι θα κρατούσαν τα χρήματα όλων ασφαλή σε μέρη που ονομάζονταν τράπεζες.

Από εκεί και πέρα, οι Money Masters άρχισαν να περιπλέκουν τα πράγματα. Κρατούσαν τα χρήματα όλων, ναι, και αυτό φαινόταν να λειτουργεί καλά. Αλλά άρχισαν να λένε ότι υπήρχαν τρόποι για να μεγαλώσει ο σωρός σας. Μπορούσατε να τα επενδύσετε. Τα χρήματα μπορούσαν να μετατραπούν σε άλλα πράγματα. Το τι πραγματικά ήταν τα χρήματα άρχισε να θολώνει. Μερικές φορές εξαφανίζονταν μυστηριωδώς – και μετά επανεμφανίζονταν ξανά. Μέχρι τότε, όλη η διαδικασία της αγοράς και της πώλησης, τα συμβόλαια, το χρηματιστήριο, οι μυριάδες λογαριασμοί, γινόταν χωρίς ποτέ να αλλάζουν χέρια τα χρήματα. Εκεί που κάποτε υπήρχαν πραγματικοί σωροί χρημάτων, τώρα υπήρχαν μόνο τα οράματά τους στο μυαλό των ανθρώπων.

Η ίδια η έννοια του χρήματος άρχισε να αλλάζει. Έγινε λιγότερο πραγματικό.

Και καθώς γινόταν λιγότερο αληθινό, η σαγηνευτική εκλογίκευση για να αγοράζεις πράγματα ακόμα και αν δεν είχες στην πραγματικότητα τα χρήματα μεγάλωνε. Δεν μπορούσατε πλέον να κοιτάτε τα χρήματα που κρατούσατε στα χέρια σας. Δεν μπορούσες να τα μετρήσεις, να δεις ότι σου έφταναν μόνο για ένα μπουκάλι γάλα και μερικά αυγά. Πόσο περιοριστικό ήταν αυτό! Τώρα είχατε την ελευθερία να αγοράζετε πράγματα με χρήματα που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα και να τα πληρώνετε αργότερα, όταν τα χρήματα θα εμφανίζονταν (ελπίζω).

Και έτσι γεννήθηκε το πιστωτικό σύστημα.

Σύντομη Ιστορία της Πίστωσης

Το πρώτο πιστωτικό γραφείο που συνέλεξε στοιχεία για τους Αμερικανούς ήταν η Retail Credit Company (RCC) με έδρα την Ατλάντα, που ιδρύθηκε το 1899. Και για να δείξουν ότι αυτοί οι Money Masters είχαν πάντα την ίδια μονόπλευρη επιθυμία να ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες, δεν συνέλεγαν μόνο πιστωτικές πληροφορίες, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές προτιμήσεις, καθώς και φήμες για την προσωπική ζωή των ανθρώπων.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το 1919, η General Motors δημιούργησε τη General Motors Acceptance Corporation για να παρέχει στους πελάτες της δάνεια για αυτοκίνητα. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσατε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης χωρίς να το έχετε πληρώσει αμέσως.

ΔΑΝΕΙΑ

Η Fannie Mae δημιουργήθηκε το 1938, το πρώτο παράδειγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημιούργησε ένα εθνικό δίκτυο για τη σύνδεση επενδυτών, δανειστών και ενυπόθηκων δανειοληπτών.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου GI Bill of Rights το 1944, οι αμερικανικές οικογένειες αύξησαν το δανεισμό τους για κατοικία από το 19% των νοικοκυριών το 1949 σε πάνω από 40% μέχρι το 1967.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Η πρώτη πιστωτική κάρτα ήταν η κάρτα Diners Club το 1950. Η κάρτα χρησιμοποιούνταν για ταξίδια και ψυχαγωγία και το υπόλοιπο έπρεπε να πληρώνεται κάθε μήνα.

Το 1951, η πρώτη τραπεζική πιστωτική κάρτα εισήχθη από την Franklin National Bank. Μέχρι το 1953, υπήρχαν 60 σχέδια πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1958, οι περισσότεροι εκδότες πιστωτικών καρτών άρχισαν να επιτρέπουν την ανακυκλούμενη πίστωση, πράγμα που σήμαινε ότι οι πιστωτικές κάρτες δεν χρειαζόταν να εξοφλούνται πλήρως κάθε μήνα.

Ανάπτυξη των Πιστωτικών Γραφείων

Το 1968 ιδρύθηκε η TRW Information Systems για την απόκτηση πιστωτικών δεδομένων, ενώ το 1969 ακολούθησε η δημιουργία της TransUnion®, ενός άλλου πιστωτικού γραφείου. Η TRW πωλήθηκε αργότερα σε δύο ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων ως ExperianTM το 1996.

Η RCC άλλαξε το όνομά της σε Equifax® το 1975, εδραιώνοντας τα τρία πιστωτικά γραφεία όπως τα γνωρίζουμε σήμερα: Experian®, TransunionTM και Equifax®.

Οι τρεις οργανισμοί συνεργάστηκαν με μια τεχνολογική εταιρεία, την Fair Isaac and Company (FICO®), για τη δημιουργία ενός πιστωτικού σκορ και το 1989 παρουσιάστηκε το πρώτο σκορ FICO® για γενική χρήση.

Το 1995, οι δανειστές ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac άρχισαν να χρησιμοποιούν τις βαθμολογίες FICO® για να καθορίσουν αν ένας καταναλωτής πληροί τις προϋποθέσεις για ένα ενυπόθηκο δάνειο.

Ένα άρθρο του Forbes αναφέρει ότι : “από το τρίτο τρίμηνο του 2022, οι Αμερικανοί κατέχουν χρέος από πιστωτικές κάρτες ύψους 925 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι αυξημένο κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα λέει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα που έχουμε δει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια”.

Η πίεση που ασκείται στους απλούς πολίτες για την αποπληρωμή των χρεών τους είναι ασύλληπτη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απώλεια ενός μισθού σημαίνει την αδυναμία να πληρώσουν το ελάχιστο ποσό στις πιστωτικές κάρτες, πόσο μάλλον τις μηνιαίες πληρωμές ενοικίου ή αυτοκινήτου. Προσθέστε σε αυτό τα πρόσφατα λουκέτα που κατέστρεψαν τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις, και τώρα την πίεση να θυσιαστούν ακόμη περισσότερο για χάρη της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου στην Ουκρανία, την πτώση των κρυπτονομισμάτων, λοιπόν, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι είναι αποθαρρυμένοι, απογοητευμένοι και έτοιμοι για κάποιο κυβερνητικό έλεγχο.

Αυτός ο έλεγχος εισάγεται με τη μορφή μιας ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, για την οποία μίλησα στο τελευταίο μου δοκίμιο Ψηφιακή Ταυτότητα και η εμμονή μας με την “Ταυτότητα”, σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), το οποίο περιλαμβάνει μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πιστωτική βαθμολογία για να είστε ειλικρινείς.

Ψηφιακή Ταυτότητα (Digital ID) και η Εμμονή μας με την “Ταυτότητα” – Το Βιοϊατρικό Κράτος Ασφαλείας, Μέρος Ι

·
28 Αυγ
Ψηφιακή Ταυτότητα (Digital ID) και η Εμμονή μας με την "Ταυτότητα" - Το Βιοϊατρικό Κράτος Ασφαλείας, Μέρος Ι

Μετάφραση: Απολλόδωρος 15 Νοεμβρίου, 2022 | KAREN HUNT AKA KH MEZEK | Διάβαστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

Read full story

Όλα αυτά θα ενσωματωθούν στα τηλέφωνά μας και τελικά θα εμφυτευτούν στο σώμα μας. Ο πληθυσμός θα το δεχτεί, όπως έχει μάθει να κάνει. Θα δεχτεί τον παππού Joe Biden, τον cool δισεκατομμυριούχο Elon Musk, τον καλοθελητή Bill Gates, τον οικονομικό μάγο Larry Fink, τον οραματιστή Klaus Schwab και όλους τους υπόλοιπους, να αναλάβουν και να ελέγχουν τα πάντα.

Κοινωνική Πιστωτική Βαθμολογία

Θέλετε να είστε καλός πολίτης; Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα. Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της Alibaba, J. Michael Evans, δήλωσε ότι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας εφαρμογής που θα παρακολουθεί το ατομικό αποτύπωμα άνθρακα. “Θα παρακολουθεί τα άτομα σχετικά με το πού ταξιδεύουν, πώς ταξιδεύουν και τι τρώνε”.

Το Klima, είναι μια εφαρμογή που προετοιμάζει τους ανθρώπους για αυτή τη μετάβαση, κάνοντάς την να φαίνεται σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι:

Το Klima έχει προσδιορίσει τη διατροφή ως ένα από τα σημαντικότερα προσωπικά βήματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να μειώσει το αποτύπωμα των εκπομπών του. Η αντικατάσταση των αυτοκινήτων με ποδήλατο ή ηλεκτρικά οχήματα και η αγορά λιγότερης γρήγορης μόδας και περισσότερων μεταχειρισμένων ρούχων έχει επίσης αντίκτυπο.

Η εφαρμογή Klima περιλαμβάνει έναν υπολογιστή άνθρακα, ο οποίος μετρά το αποτύπωμα άνθρακα και επιτρέπει στους χρήστες να το αντισταθμίσουν με μια εξατομικευμένη μηνιαία συνδρομή. Η εφαρμογή της εταιρείας παρέχει επίσης συμβουλές τρόπου ζωής για τη μείωση των εκπομπών. Τέλος, προσφέρει μια λειτουργία κοινωνικής κοινοποίησης, ώστε και άλλοι επίδοξοι πολεμιστές του κλίματος να μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής.

Όλα αυτά είναι ένα κακόγουστο αστείο, αφού η τεράστια ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη bitcoin καταστρέφει το περιβάλλον, για να μην αναφέρουμε τη φήμη πάνω στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το Digiconomist:

Το αποτύπωμα άνθρακα μιας και μόνο συναλλαγής bitcoin το 2022 είναι περίπου 775,56 κιλά ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ή περίπου ίσο με το αποτύπωμα άνθρακα που δημιουργείται από 1.718.906 συναλλαγές Visa ή από την παρακολούθηση 129.260 ωρών βίντεο στο YouTube.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ, οι δημιουργοί της Klima μας διαβεβαιώνουν ότι: “Τα αντισταθμιστικά μπορούν να αποκαταστήσουν και να μας κερδίσουν πολύ χρόνο, ενώ ανοικοδομούμε την κοινωνία μας”.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων Voyager, έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων, θα ξεκινήσει το 2026 και η OAC στοχεύει να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες το 2027.

Ενώ η ελίτ ταξιδεύει σε συνέδρια με ιδιωτικά τζετ και βενζινοβόρα SUV και κατασκευάζει πυραύλους για να πετάξει στα ξενοδοχεία της στο διάστημα, να απογειωθεί για τον Άρη και να συγκεντρώσει όπλα για να πολεμήσει τους αναπόφευκτους διαστημικούς πολέμους, μας λένε ότι η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μας και ότι:

Το 72% των εκπομπών CO2 μπορεί να αντιμετωπιστεί από τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Αυτοί είμαστε εσύ κι εγώ.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κίνας, που ξέρει πώς να ντροπιάζει τους πολίτες της.

Το 2014, η Κίνα ανακοίνωσε ένα Προσχέδιο σχεδιασμού για την οικοδόμηση ενός Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης (2014-2020)

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα σκοπεύει το σύστημα κοινωνικής πίστωσης να “επιτρέψει στους αξιόπιστους να περιφέρονται ελεύθερα κάτω από τον ουρανό, ενώ θα δυσκολεύει τους απαξιωμένους να κάνουν έστω και ένα βήμα”.

Το σχέδιο αναφέρει ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχει ένα αρχείο με δυνατότητα αναζήτησης για κάθε Κινέζο πολίτη, το οποίο θα αντιπροσωπεύει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες για την παρακολούθηση της κοινωνικής τους πίστωσης.

Όπως αρέσκεται να λέει η κινεζική κυβέρνηση:


“Η διατήρηση της εμπιστοσύνης είναι ένδοξη και η διάρρηξη της εμπιστοσύνης είναι ντροπιαστική”.


Είναι μια ηθική πρόκληση, άνθρωποι! Πώς θα μπορούσατε να μην συμφωνήσετε με αυτό;

Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κάθε δικαίωμα να “παρακολουθεί τον πληθυσμό της χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολούθηση, τάσεις αγορών και άλλες πληροφορίες”. Αυτό θα ενθαρρύνει τον πληθυσμό να “διατηρήσει την εμπιστοσύνη”, δημιουργώντας παράλληλα “περιορισμούς κατά της παραβίασης της εμπιστοσύνης ως μηχανισμούς κινήτρων”. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί η “έντιμη νοοτροπία και τα επίπεδα πίστωσης ολόκληρης της κοινωνίας” -ή τουλάχιστον έτσι λένε.

Και μην ανησυχείτε, το σύστημα δίνει έναν “ευγενικό τρόπο” για να αποκαταστήσετε τη βαθμολογία σας. Μπορείτε να “δώσετε αίμα, να κάνετε δωρεές σε εγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, να κάνετε κοινωνική εργασία και να κάνετε δραστηριότητες εγκεκριμένες από την κυβέρνηση”.

Λοιπόν, αυτό ακούγεται σαν αυτό που παρουσιάζεται εδώ! Γιατί να θυμάστε, όλα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Όλοι μας -όλοι στον πλανήτη- μαθαίνουμε πώς να παραιτούμαστε από τα ατομικά μας δικαιώματα για το καλό της μίας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, εμπιστευόμενοι τους ηγέτες μας ότι ξέρουν τι είναι καλύτερο για εμάς.

Ετοιμαστείτε για την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του Μαΐου του 2023 στη Γενεύη, όταν μπορούμε να περιμένουμε “τυποποιημένα διεθνή διαβατήρια εμβολίων να εισαχθούν ως αναθεώρηση των διεθνών κανονισμών υγείας”.

Όταν κηρυχθεί η επόμενη πανδημία -και ποντάρω στο ότι θα γίνει κάποια στιγμή το 2024 ή το 2025-, μόνο όσοι έχουν ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας που θα αναφέρει τα ενημερωμένα εμβόλιά τους θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Όλα αυτά θα είναι μέρος του “ηθικού σας καθήκοντος”.

Οι δηλώσεις πολιτικής της G20, που παρουσιάστηκαν στο πιο πρόσφατο συνέδριό της, περιλαμβάνουν τη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών για μια παγκοσμίως συντονισμένη αντίδραση σε κρίσεις, “ενισχυμένη από μια τεχνολογικά υποστηριζόμενη “always-on” παγκόσμια υποδομή υγείας”, και μια “αμοιβαία αναγνώριση των εμβολίων COVID-19 που παρασκευάζονται από τα μέλη της G20”.

Ο Klaus Schwab, πάντα πρόθυμος να ανέβει σε μια σκηνή και να προσφέρει τα δικά του λόγια, είχε να πει τα εξής:

“Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μια βαθιά, συστημική και διαρθρωτική αναδιάρθρωση του κόσμου μας … [Ο] κόσμος θα μοιάζει διαφορετικός αφού περάσουμε από αυτή τη μεταβατική διαδικασία”.

Και τίποτα δεν ορίζει αυτή τη μετάβαση πιο εμπεριστατωμένα από την εισαγωγή των CBDCs.

Τα CBDCs είναι η Τελική Λύση

Μόλις εφαρμοστούν τα CBDCs, δεν θα υπάρχει πια ελευθερία. Καμμία απολύτως.

Το χρέος, η άνοδος των πιστωτικών βαθμολογιών, το Covid, η πτώση της κρυπτογράφησης και τώρα η εισαγωγή ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης, έθεσαν τις βάσεις για αυτή την τελική λύση.

Οι Money Masters, όπως ο Larry Fink της BlackRock, έχουν τις απαντήσεις για εμάς. Καλύτερα να τον ακούσουμε και να συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος κάναμε που εμπιστευτήκαμε γκουρού της νύχτας όπως ο Sam Bankman-Fried. Οι χαρισματικοί, σύγχρονοι τηλεοπτικοί ευαγγελιστές όπως ο SBF είναι πιόνια, που ανεβαίνουν στην εξουσία επειδή τους το επέτρεψαν και παίρνουν μαζί τους το ευκολόπιστο κοινό. Και μετά έπεσαν, και το ευκολόπιστο κοινό έπεσε επίσης.

Ενώ κάποτε το κρυπτονόμισμα και το bitcoin υπόσχονταν ελευθερία, η ιστορία τώρα μας δείχνει πώς το αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα διαφθείρεται πολύ εύκολα. Αυτή η νέα ιστορία είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί υπό το πρίσμα αυτών των γίγαντων κρυπτογράφησης που κατέρρευσαν.

Καλύτερα να επιστρέψετε στο μαντρί, αλλοπρόσαλλοι αμαρτωλοί!

Καλά κάνατε που φορέσατε τις μάσκες σας και κλειστήκατε μέσα. Σας ανταμείψαμε με λίγη ελευθερία. Αλλά μετά, κοιτάξτε τι κάνατε! Κάνατε κακές επιλογές. Δεν σας πειράζει που δεν παίρνετε τα ενισχυτικά σας – αυτό είναι αρκετά κακό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επενδύσατε τα χρήματά σας απερίσκεπτα, πιστεύοντας σε γυρολόγους που σας έκλεψαν τις οικονομίες που κερδίσατε με τα αυτιά σας.

Επιστρέψτε την εμπιστοσύνη σας στα δοκιμασμένα και αξιόπιστα ιδρύματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, όπως συμβουλεύει ο Fink. Θα διορθώσουν το πρόβλημα και θα σας φροντίσουν. Και όταν η επόμενη πανδημία χτυπήσει, μην ανησυχείτε. Θα το φροντίσουμε κι αυτό. Αλλά μόνο αν αρχίσετε να παίρνετε τα ενισχυτικά σας και όλες τις άλλες γονιδιακές θεραπείες που πρόκειται να εισαγάγουμε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μέχρι τότε, θα βρισκόμαστε φυλακισμένοι από συνεχή παρακολούθηση, έλεγχο και εντοπισμό, θα ζούμε από το καθολικό βασικό μας εισόδημα, θα ξοδεύουμε τα κουπόνια μας μέσα στα όρια που η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητα.

Οι πολίτες θα το αποδεχτούν. Αν δεν το κάνουμε, θα τιμωρηθούμε, και οι γείτονές μας, ακόμη και τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς μας, πιθανότατα θα εκτελέσουν την τιμωρία. Διότι αυτό που κάνω εγώ ή εσείς επηρεάζει τα αποτελέσματα όλων. Μια ολόκληρη γειτονιά μπορεί να τιμωρηθεί εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς μερικών κατοίκων που χρησιμοποιούν πολύ νερό. Μια ολόκληρη οικογένεια θα μπορούσε να τιμωρηθεί εξαιτίας ενός δύστροπου εφήβου που πίνει πολλά Red Bull.

Να θυμάστε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Είμαστε όλοι ένα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο DealBook Summit των New York Times, ο Fink δήλωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης πιθανότατα θα καταρρεύσουν μετά την κατάρρευση της FTX.

Κάπως ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Sam Bankman-Fried δεν είναι στη φυλακή, αλλά μιλούσε στην ίδια εκδήλωση!

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως που επιβλέπει περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια, επένδυσε περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια στην FTX μέσω ενός οχήματος που ονομάζεται Fund of Funds. Ωστόσο, ο ίδιος ο Fink λέει ότι ήταν πάντα ένας μακροχρόνιος σκεπτικιστής των κρυπτονομισμάτων.

Φυσικά! Δεν πειράζει που όλα αυτά είναι μια μεγάλη αντίφαση. Ο τύπος είναι εξυπνότερος απ’ ό,τι θα γίνουμε όλοι μας. Κοιτάξτε πόσο επιτυχημένος είναι, κάτι πρέπει να κάνει σωστά! Είναι το είδος του ανθρώπου που μπορούμε να εμπιστευτούμε.

Η FTX επενδύθηκε από τους Money Masters και στη συνέχεια σκόπιμα την έκαναν να αποτύχει.

Οι διαχειριστές χρήματος από τη Wall Street μέχρι τη Silicon Valley και όχι μόνο, έριξαν δισεκατομμύρια δολάρια στην FTX, ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια πριν καταρρεύσει νωρίτερα αυτό το μήνα. Εταιρείες όπως η Sequoia Capital και η Tiger Global Management έχουν έκτοτε μηδενίσει τις συμμετοχές τους, καθώς η FTX και περισσότερες από 130 συνδεδεμένες οντότητες χρεοκόπησαν.

Η ζωή στον κόσμο της ελίτ μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος της κρυπτογράφησης Vyacheslav Taran, συνιδρυτής της Forex Club και πρόεδρος του ομίλου Libertex, πέθανε πρόσφατα σε συντριβή ελικοπτέρου κοντά στα γαλλο-ιταλικά σύνορα ενώ ταξίδευε από την Ελβετία. Η εταιρεία του Taran αυτοδιαφημίζεται ως μια κορυφαία πλατφόρμα ανταλλαγής συναλλάγματος και συναλλαγών για Bitcoin (CRYPTO: BTC), Ethereum (CRYPTO: ETH) και Dogecoin (CRYPTO: DOGE).

Μόλις τον τελευταίο μήνα, τρεις γνωστοί δισεκατομμυριούχοι κρυπτονομισμάτων πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες

Τι συμβαίνει; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ ότι ο SBF δεν είναι νεκρός ή στη φυλακή ακόμα είναι επειδή έχει ακόμα ένα καθήκον να κάνει, να προωθήσει την αφήγηση ότι η κρυπτογράφηση χρειάζεται περισσότερο κυβερνητικό έλεγχο.

Η κυβέρνηση μπορεί τώρα να σαρώσει και να “σώσει” τους πάντες με κανονισμούς, περιορισμούς και την εισαγωγή των CBDCs.

Αυτό δεν διαφέρει από αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια μεταξύ των ασθενέστερων εθνών. Μπαίνουν μέσα και αποσταθεροποιούν μέσω πολέμου ή άλλων καταστροφών και στη συνέχεια προσφέρουν “βοήθεια” που χρεώνει το αδύναμο έθνος στα πιο ισχυρά για πάντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι είναι η πιο σταθερή χώρα στη γη. Διατηρούν αυτή τη θέση εξασφαλίζοντας ότι άλλες χώρες είναι λιγότερο σταθερές. Υπό το πρόσχημα του γενναιόδωρου δανεισμού κεφαλαίων σε φτωχότερες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες τις υποδουλώνουν.

Η Παγκόσμια Τράπεζα απέκτησε την εξουσία με αυτόν τον τρόπο. Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι μια τράπεζα για τα έθνη, όχι για τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι. Και όσο περισσότερο σκεφτόμαστε παγκόσμια, τόσο λιγότερο μετράει το άτομο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δύο ξεχωριστές ομάδες.

  • Την Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης, που παρέχει δάνεια στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
  • Την Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που δίνει δάνεια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακούγεται ωραίο, να βοηθάμε όλα αυτά τα φτωχότερα έθνη. Αλλά είναι σαν να παίρνεις δάνειο από τη μαφία. Ναι, είναι βολικό, μπορείς να το πάρεις αμέσως. Αλλά οι τόκοι που θα πληρώνεις, τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, θα σε κρατήσουν για πάντα σκλάβο της μαφίας.

Ακολουθούν οι έξι ισχυρότεροι Διεθνείς Οργανισμοί:

  1. Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)
  2. Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF)
  3. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
  4. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
  5. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)
  6. Παγκόσμια Τράπεζα

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν την έδρα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ελβετία. Η UNICEF, ο ΠΟΥ και το ΔΝΤ ανήκουν στον ΟΗΕ. Αν εξετάσετε αυτούς τους οργανισμούς, θα παρατηρήσετε ότι η φιλανθρωπία με τη μορφή δανείων σε πιο αδύναμα έθνη χρησιμοποιείται ως τρόπος για να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το ΔΝΤ εργάζεται για την “προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας παρέχοντας συμβουλές πολιτικής και χρηματοδοτώντας τα μέλη του, συνεργαζόμενο με τις αναπτυσσόμενες χώρες για να τις βοηθήσει να επιτύχουν μακροοικονομική σταθερότητα και να μειώσουν τη φτώχεια”.

Αυτή η διαδικασία ελέγχου των άλλων μέσω της “φιλανθρωπίας” λειτουργεί πολύ καλά.

Η FTX ισχυρίστηκε ότι προσφέρει γενναιόδωρα μέσω μιας μεθόδου που ονομάζεται “αποτελεσματικός αλτρουισμός”. Λέγεται ότι η Ουκρανία επωφελήθηκε από αυτό. Τα χρήματα έρεαν στην Ουκρανία χωρίς καμία επίβλεψη. Η Ουκρανία δεν θα ξεφύγει ποτέ από τον έλεγχο των δυνάμεων που την κατέχουν. Χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για τα CBDCs. Η Ουκρανία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), του e-hryvnia, αφού ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε το νόμο “Περί Υπηρεσιών Πληρωμών”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα δυτικά έθνη κάνουν τώρα στους δικούς τους πολίτες το ίδιο πράγμα που έκαναν στα αδύναμα έθνη.

Φανταστείτε να μπορούσε να διαγραφεί το χρέος όλων, όλοι να είχαν δωρεάν στέγαση, ένα επίδομα για τις βασικές ανάγκες.

Σε έρευνες που διεξήγαγε το Currency.com,

το 86% των κεντρικών τραπεζών εξετάζουν ενεργά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός CBDC

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ήταν πιθανό να χρησιμοποιήσουν ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Το 33% δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο ακόμη και να μετατρέψει τις αποταμιεύσεις του σε CBDC εντός ενός μηνός από την επιτυχή κυκλοφορία του.

Η Guardtime πιστεύει ότι η πανδημία COVID-19 έχει επιταχύνει την ψηφιοποίηση όλων των πτυχών της κοινωνίας και ότι το πρώτο μεγάλο CBDC θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εντός τριών ετών.

Και τώρα όλα αυτά έρχονται μαζί. Μόλις ανακοινώθηκε ότι τραπεζικοί γίγαντες και η Fed της Νέας Υόρκης θα ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακού δολαρίου διάρκειας 12 εβδομάδων.

Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες σάρωσαν για να βοηθήσουν φτωχότερες χώρες που υποφέρουν από πολέμους και οικονομικές καταστροφές, “η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και η παγκόσμια κατακραυγή για τα δισεκατομμύρια δολάρια που σβήστηκαν από την πλατφόρμα, είναι πιθανό να πυροδοτήσουν μια μαζική ρυθμιστική αντίδραση που θα διαβρώσει περαιτέρω τις οικονομικές ελευθερίες των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προώθησαν τη ζήτηση για μια εναλλακτική λύση στο fiat dollar”, δήλωσαν οικονομολόγοι στους Epoch Times.

Ο Charles Steele, πρόεδρος του τμήματος οικονομικών, επιχειρήσεων και λογιστικής στο Hillsdale College στο Μίσιγκαν, δηλώνει ότι:

“Νομίζω ότι ένα CBDC είναι πολύ επικίνδυνο, διότι θα επιτρέψει σε μια κεντρική τράπεζα ή κυβέρνηση να παρακολουθεί, να ελέγχει και να καταγράφει κάθε συναλλαγή που γίνεται με το νόμισμα. Εάν, για παράδειγμα, μια κυβέρνηση αποφάσιζε ότι δεν ήθελε οι πολίτες να αγοράζουν, ας πούμε, πυροβόλα όπλα ή ίσως να δωρίζουν χρήματα σε έναν πολιτικό υποψήφιο, η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να εμποδίσει τη συναλλαγή. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να έχει ένα μόνιμο αρχείο των αγορών ενός πολίτη και να το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ένα κοινωνικό credit score για το άτομο. Με αυτόν τον τρόπο, ένα CBDC θα μπορούσε να γίνει το απόλυτο εργαλείο κοινωνικής μηχανικής και τυραννίας”.

Μια φορά κι έναν καιρό οι άνθρωποι αντάλλασσαν πραγματικά πράγματα στον πραγματικό κόσμο. Στη συνέχεια, άρχισαν να χρησιμοποιούν νομίσματα και χαρτιά και τα ονόμασαν “χρήματα”.

Μετά από αυτό, άρχισαν να χρησιμοποιούν “μάρκες” για να αγοράζουν και να πωλούν σε έναν ψεύτικο κόσμο. Και τότε, “πουφ!” Το χρήμα εξαφανίστηκε. Αλλά μην ανησυχείτε. Οι Money Masters θα σας φροντίσουν. Ακριβώς όπως έκαναν πάντα.

Θα φροντίσουν ιδιαίτερα τα εγγόνια σας.

Τα εγγόνια σας δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να κρατούν ένα χαρτονόμισμα στα χέρια τους. Δεν θα γνωρίσουν ποτέ την υπερηφάνεια του να κερδίζεις αυτό το δολάριο πλένοντας ένα αυτοκίνητο ή πουλώντας σπιτική λεμονάδα. Δεν θα γνωρίσουν ποτέ την ευχαρίστηση του να ξοδεύεις αυτό το δολάριο σε μια σαββατιάτικη απογευματινή παράσταση, ή σε ένα αγαπημένο σου μυθιστόρημα, ή σε μια μεγάλη μπάλα παγωτό.

Αντ’ αυτού, θα κερδίζουν μάρκες σε έναν εικονικό κόσμο για να αγοράζουν πράγματα που δεν υπάρχουν. Στον πραγματικό κόσμο, δεν θα κατέχουν τίποτα και θα είναι ευτυχισμένοι.

Αν τα ήξερα όλα αυτά όταν ο γιος μου έπαιζε Knight Online, θα τον είχα σταματήσει; Πώς θα μπορούσα; Δεν υπήρχε τίποτα κακό με το παιχνίδι. Έμαθε τόσα πολλά από αυτό. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την τεχνολογία ή τις ιδέες πίσω από αυτήν. Αυτό που είναι λάθος είναι το πώς η ελίτ τη χρησιμοποιεί για να προωθήσει τη δική της εξουσία υποδουλώνοντας όλους τους άλλους.

Τα CBDCs είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.


Δικτυογραφία :

THE FINAL SOLUTION: Central Bank Digital Currency

Break Free with Karen Hunt
THE FINAL SOLUTION: Central Bank Digital Currency
This is the second in a series of three on the Biomedical Security State: Digital ID; Central Bank Digital Currency; the New World Religion of Transhumanism.Break Free with Karen Hunt is a reader-supported publication. To receive new posts and support my work, consider becoming a free or paid subscriber…
Read more

 

 

Πηγή   https://apollodoros.substack.com/p/to-n-k-t-cbdc

Προβολές : 625


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα