«Η φοβία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί δημιουργεί Πόντιους Πιλάτους στα εθνικά μας συμφέροντα»

«Η φοβία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί δημιουργεί Πόντιους Πιλάτους στα εθνικά μας συμφέροντα»

11 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:124
Μοίρασέ το

 

Οφείλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ότι αυτό που θα κερδίσει η χώρα, είναι η γνωστή διαχρονικά λογική του “πόντιου πιλάτου” , ως προς τα ελληνοτουρκικά, και το Κυπριακό.

Όσο αυτός ο λαός, εξακολουθεί να ψηφίζει όλα τα εντεταλμένα πολιτικά εβραιοσιωνιστικά μιάσματα, Η  ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο “ελληνικός”(;;;) λαός, ΣΚΛΑΒΟΣ.
ΣΟΥΔΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΡΑΧΘΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ…
Έρχονται εκλογές.
ΑΠΟΧΗ!
Είναι ο μόνος τρόπος σωτηρίας μας.
Όταν ο λαός συνειδητοποιήσει πως αφενός μεν το ποιός θα είναι κυβέρνηση και το ποιό κόμμα, ποιός πολιτικός αρχηγός και ποιοί βολευτές θα μπουν στο ΚΥΝΟβούλιο, έχει αποφασιστεί ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και αφετέρου, ότι συμμετέχοντας στις εκλογές, έστω και ψηφίζοντας ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ή λευκό, σημαίνει ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, τότε θα αντιληφθεί και γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ.
Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Έφτασε για κύρωση στη βουλή το δεύτερο πρωτόκολλο τροποποίησηςτης ελληνοαμερικανικής αμοιβαίαςαμυντικήςσυμφωνίας το οποίο υπογράφηκε στην Ουάσιγκτονστις 14 Οκτωβρίου 2021, από τους υπουργούς των εξωτερικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο προβλέπει :

Την παράταση της χρονικήςδιάρκειας από το ένα έτοςσε πέντε χρόνια από την ημερομηνία της υπογραφής της. Η οποία θα παραμείνει σε ισχύ και μετά την λήξη της πενταετίας ,εκτός αν ένα εκ των δύο μερών δύο χρόνια πριν, την καταγγείλει με γραπτή δήλωση, μέσω της διπλωματικής οδού. Όπως αντιλαμβάνεστε ουσιαστικά η χώρα θα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί την συμβατική της υποχρέωση με την υπερδύναμη διαχρονικά ,δημιουργώντας ουσιαστικά πρόβλημα στο μέλλον για την οποιαδήποτεελληνική κυβέρνηση να τολμήσεινα την καταγγείλει για προφανείς λόγους.

● Η Ελλάδα καθίσταται ένα απέραντο κέντρο αμερικανικών βάσεων στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας , στο Στεφανοβίκειο ,το πεδίο βολής του Λιτοχώρου και στη Σούδα .

Ενώ υφίσταται συμβατική υποχρέωση της χώρας για παραχώρηση βάσεων όπου αλλού κριθεί σκόπιμοαπό τηναμερικανική διοίκηση. Και όλα αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από αμερικανικής πλευράς ! Αντιθέτως η χώρα αναλαμβάνεισυμβατική υποχρέωση απώλειας εσόδων από την λειτουργία των βάσεων λόγο της απαλλαγής φόρων,δασμών,τελών και άλλων επιβαρύνσεων από την εισαγωγή διαφόρων αγαθών και εξοπλισμού των μελών της αμερικανικής δύναμης.

● Δεν περιλαμβάνει η σύμβαση εγγυήσεις από αμερικανικής πλευράς για την ασφάλεια των σημερινών συνόρων της χώρας στη στεριά ,την θάλασσα και τον αέρα.Η επιστολή του υπουργού των εξωτερικών των ΗΠΑ στον έλληνα πρωθυπουργό δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση , είναι για να κρύψει την πραγματικότητα και να θολώσει τα νερά.

● Δεν υπάρχει συμβατική υποχρέωση των ΗΠΑ για έστω τουλάχιστον βελτιωμένης τιμής στην περίπτωση προμήθειας σύγχρονων εξοπλιστικών οπλικών συστημάτων με βιομηχανική επιστροφή και με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα.

Ένα άλλο σημείο που θα ήθελα να θίξω και μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ο χρόνος που η σύμβαση έρχεται τώρα στη βουλή, παραμονή της επίσκεψηςτου έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ,όπου θα συναντηθεί με το πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Θα περίμενα να συμβεί ακριβώς το αντίστροφο και εφόσον ο κ. Μητσοτάκης θα είχε ενημερώσει προηγουμένωςτην βουλή ή τουλάχιστον τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα της επίσκεψης.Τα συμπεράσματα θετικά ή αρνητικά κατά την κρίση σας.

Αναγκαστικά θα την ψηφίσουμε, δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά. Ωστόσο,η κυβέρνηση ελέγχεται αυστηρά ως προς την διαπραγμάτευσή της με την αμερικανική πλευρά . Αν είχαμε επιμείνει σεκάποια θέματα θα μπορούσε η συμφωνίανα πληροί με τον βέλτιστο/αποτελεσματικότερο τρόπο τα οικονομικά και τα εθνικά μας συμφέροντα ! Γεγονός δυστυχώςπου δεν κατέστει δυνατόν και το χρεώνω στον κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, οφείλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια ,αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές , ότι αυτό που θα κερδίσει η χώρα είναι η γνωστή διαχρονικά λογική του “πόντιου πιλάτου” , ως προς τα ελληνοτουρκικά, και το Κυπριακό.

Καιαυτήεφόσονη λογική τηςεπίλυσης των θεμάτωνσυμπίπτειμε τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλέον, θα αναγκαστεί η πατρίδα μας να προβεί σε νέεςοικονομικές θυσίες προμήθειας νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων για να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία, ενώ θα μπορούσε με αυτά που δίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσητων ΗΠΑ να τα αποφύγει, για να ξεφύγεικάποτε η πατρίδα μας από την οικονομική ασφυξία και να εστιάσει στην ευημερία του λαού της.

 

Πηγή

Προβολές : 124


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα