Η Moderna μηνύει… την Pfizer για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας εμβολίου

Η Moderna μηνύει… την Pfizer για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας εμβολίου

27 Αυγούστου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:142
Μοίρασέ το

 

Η Moderna μηνύει… την Pfizer για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας εμβολίου

Αυτό που προσωπικά αντιλαμβάνομαι είναι πως… ξεκίνησε ένας “πόλεμος” μεταξύ των φαρμακοΜΑΦΙΩΝ, για να μείνει στο τέλος ΜΙΑ…

Ένας “πόλεμος” υποκινούμενος από την ΠΕΝΤΑΡΧΙΑ, γιατί όλες οι φαρμακοΜΑΦΙΕΣ, δικές τους είναι…

Με επιφύλαξη το γράφω πως όλες ανήκουν στους ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ… τον ένα της ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ…

Στην ουσία, σε όλα τα επίπεδα φαίνεται πως διεξάγεται ένας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ, ώστε ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η Moderna μήνυσε την Pfizer και τη BioNTech στις 26 Αυγούστου, ισχυριζόμενη ότι οι εταιρείες παραβίασαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της για τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τα εμβόλια COVID-19.

Τόσο τα εμβόλια Moderna όσο και τα εμβόλια Pfizer-BioNTech βασίζονται στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA). 

Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο χρησιμοποιούν βασικά χαρακτηριστικά που ανέπτυξαν οι επιστήμονες της Moderna, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας κωδικοποίησης πρωτεΐνης κοροναϊού, σύμφωνα με την αγωγή 39 σελίδων , η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη.

«Παρά την αναγνώριση της σημασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κανοτομίας της Moderna, η Pfizer και η BioNTech, έχουν αντιγράψει την πνευματική ιδιοκτησία της Moderna και συνέχισαν να χρησιμοποιούν τις εφευρέσεις μας χωρίς άδεια. 

Ως εκ τούτου, η Moderna υποβάλλει αυτή τη μήνυση για να προστατεύσει την τεχνολογική πλατφόρμα mRNA στην οποία καινοτόμησε, επένδυσε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και για να διασφαλίσει τον σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας», αναφέρει η αγωγή.

«Το έργο της BioNTech είναι πρωτότυπο και θα υπερασπιστούμε σθεναρά έναντι όλων των ισχυρισμών για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας», ανέφερε σε δήλωση η BioNTech, μια γερμανική εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου το 2020 ότι το εμβόλιο mRNA της εταιρείας χρησιμοποιούσε ένα αντιγόνο «το οποίο είναι, νομίζω, το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Moderna», πρόσθεσε.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τώρα, και γιατί δεν ζητάει αποζημίωση στη μήνυση;

Η Moderna ξεκαθάρισε πως δεν ζητά αποζημίωση για τις πωλήσεις της Pfizer όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν οικονομικά υπεύθυνη, για τις πωλήσεις σε 92 φτωχές χώρες.

Η Moderna στο παρελθόν είχε κάνει μόνο μια ανακοίνωση στις 7 Μαρτίου ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τους κανόνες για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης αδειών εάν της ζητηθούν. Ωστόσο, η Pfizer και η BioNTech δεν προσέγγισαν ποτέ το θέμα για να ζητήσουν άδεια, σύμφωνα με την αγωγή.

«Πιστεύουμε ότι η Pfizer και η BioNTech αντέγραψαν παράνομα τις εφευρέσεις της Moderna και συνέχισαν να τις χρησιμοποιούν χωρίς άδεια», δήλωσε η Shannon Thyme Klinger, επικεφαλής νομικός διευθυντής της Moderna.

Η Moderna υπέβαλε επίσης αγωγή για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε δικαστήριο στη Γερμανία.

«Καταθέτουμε αυτές τις αγωγές για να προστατεύσουμε την καινοτόμο τεχνολογική πλατφόρμα mRNA που πρωτοστατήσαμε, επενδύσαμε δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία και κατοχυρώσαμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο CEO της Moderna Stephane Bancel σε δήλωση.

Η Moderna έχει κι αυτή μηνυθεί για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας απο άλλες εταιρίες…

Δύο εταιρείες, η Arbutus Biopharma και η Genevant Sciences, έχουν κάνει αγωγές στη Moderna επειδή παραβίασε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο COVID-19, ενώ μια άλλη εταιρεία, η Alnylam Pharmaceuticals, κατηγόρησε τόσο τη Moderna όσο και την Pfizer για παραβίαση σχετικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Η Moderna εμπλέκεται επίσης σε μια μάχη με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, στα οποία λέει ότι οι επιστήμονές της λανθασμένα απέφυγαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Moderna για το εμβόλιο COVID-19.

 

Πηγή theepochtimes.com

 

Πηγή

Προβολές : 142


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα