Η Wagner προκαλεί ανοιχτά τον Πούτιν: «Σε λίγο θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη Ρωσία»

Η Wagner προκαλεί ανοιχτά τον Πούτιν: «Σε λίγο θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη Ρωσία»

24 Ιουνίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:310
Μοίρασέ το

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και της ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Ρωσία.

Άμεση ήταν, το Σάββατο (24/06), η απάντηση της μισθοφορικής οργάνωσης της Wagner, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς είπε πως «σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη χώρα».

Συγκεκριμένα, μέσω μηνύματος στο Telegram, η Wagner απάντησε στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ως εξής: «Ο Πούτιν έκανε λανθασμένη επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο».

 

 

Πούτιν: «Ήταν προδοσία, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν»

Διάγγελμα στον λαό της Ρωσίας απηύθυνε, το πρωί του Σαββάτου (24/06), ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner, που συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου», συμπληρώνοντας: «Όσοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση, θα λογοδοτήσουν. Όσοι έχουν παρασυρθεί σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματός του, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε: «Όλοι όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου και ενώπιον του λαού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές. […] Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι προδοσία. Τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία της χώρας μας και του σκοπού για τον οποίο αγωνίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η εξέγερση της ομάδας Wagner αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά» για τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η «ένοπλη ανταρσία» της μισθοφορικής δύναμης της οργάνωσης αυτής είναι «προδοσία» και ότι «όποιος πήρε τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού, θα τιμωρηθεί».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι μια μαχαιριά στην πλάτη της χώρας μας και του λαού μας. Αυτό είναι ακριβώς το χτύπημα που δέχτηκε η Ρωσία το 1917, όταν η χώρα πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η νίκη της κλάπηκε. Οι ίντριγκες, οι διαμάχες, οι πολιτικάντικες κινήσεις πίσω από την πλάτη του στρατού και του λαού είχαν ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο σοκ, την καταστροφή του στρατού και τη διάλυση του κράτους, την απώλεια τεράστιων εδαφών. Το αποτέλεσμα ήταν η τραγωδία του εμφυλίου πολέμου».

Εν συνεχεία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε: «Οι Ρώσοι σκότωσαν τους Ρώσους, τα αδέλφια σκότωσαν τα αδέλφια τους και τα προσοδοφόρα συμφέροντα καρπώθηκαν κάθε είδους πολιτικοί τυχοδιώκτες και ξένες δυνάμεις που δίχασαν τη χώρα και την διέλυσαν. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας. Και αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι ακριβώς προδοσία. Υπερβολικές φιλοδοξίες και συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία».

«Απευθύνομαι στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των ειδικών υπηρεσιών, στους μαχητές και στους διοικητές που μάχονται τώρα στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις επιθέσεις του εχθρού. Το κάνουν ηρωικά – το ξέρω, μίλησα με τους διοικητές για άλλη μια φορά απόψε. Απευθύνω, επίσης, έκκληση σε όσους έχουν εξαπατηθεί ή απειληθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια και έχουν ωθηθεί στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος: της ένοπλης εξέγερσης», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε εσωτερική αναταραχή αποτελεί θανάσιμη απειλή για την κρατική μας υπόσταση, για εμάς ως έθνος, είναι πλήγμα για τη Ρωσία, για τον λαό μας και οι ενέργειές μας για την προστασία της πατρίδας από μια τέτοια απειλή θα είναι σκληρές».

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «η κατάσταση στο Ροστόφ ήταν δύσκολη, επομένως οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές και πρόσθετα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας εισάγονται τώρα στη Μόσχα, στην περιφέρεια της Μόσχας και σε ορισμένες άλλες περιοχές».

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 310


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα