Θέμα χρόνου (συν)κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, πιθανά και ΠΑΣΟΚ, για ”εθνικούς λόγους”, εξαιτίας Τουρκίας

Θέμα χρόνου (συν)κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, πιθανά και ΠΑΣΟΚ, για ”εθνικούς λόγους”, εξαιτίας Τουρκίας

14 Οκτωβρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:587
Μοίρασέ το

 

Οι λεκτικές φιλοπόλεμες κοκορομαχίες τους επόμενους μήνες θα…αναβαθμιστούν, με μικροεπεισόδιο, γιά να ”πωληθούν” οι μετέπεια εξελίξεις στον ”έξυπνο λαό” και των δύο χωρών.

Μία συγκυβέρνηση, υποχρεωτικά με τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ μέσα, χρειάζεται γιά να τακτοποιηθούν ζητήματα εδαφικά, ενεργειακά και λοιπά, στα ελληνοτουρκικά.

 

 

 

 

 

 

Άντε να δούμε πόσα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ θα τρέξουν να ξαναψηφίσουν ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ…

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΧΗ!!!

Εκτός αν θέλετε να είστε για μια ακόμα φορά, ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ 1%

Η σκηνή στήθηκε, το σενάριο της παράστασης ”ελληνοτουρκικά αλα ιμάμ μπαϊλντί” έτοιμο, ανεβαίνει το…”θερμόμετρο”, δηλώσεις, απειλές, διαμαρτυρίες, ένταση, προκλήσεις (λεκτικές), πλοκή, και δράση, αν χρειαστεί. Ο επίλογος γνωστός, φαίνεται: Συγκυβέρνηση Ελλάδα (ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, πιθανά και ΠΑΣΟΚ) για ”εθνικούς λόγους”, με στόχο ”τακτοποίηση ελληνοτουρκικών διαφορών”. Είναι θέμα χρόνου, με ή χωρίς θερμό επεισόδιο.

Η Τουρκία υπόγραψε συμφωνία με την Λιβύη που της δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες της λιβυκής ΑΟΖ.

Ως παράνομη πράξη την χαραχτηρίζουν Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ‘Ενωση κλπ. Παράνομη ήταν και η εισβολή στην Κύπρο πριν 48 χρόνια, καταδικάστηκε πολλαπλά, σε OHE και αλλού, αλλά η Τουρκία ακόμα εκεί είναι.

Εξυπακούεται ότι η ελληνική διπλωματία είναι ουσιαστικά άχρηστη και αντιδρά, επειδή δεν έμαθε ποτέ να δρα.

‘Υποπτη σιωπή… Μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά, έντονες οι προκλήσεις Τουρκίας και γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ, η απόλυτη σιωπή Οργανώσεων και ειδικά των αργόσχολων ”τουριστών” Ελλήνων διπλωματών.

Η Αρχεπισκοπή έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας, με την ανοχή-σύμπραξη της (κάθε) ελληνικής κυβέρνησης, προωθώντας ”ημέτερους” της αχρηστίας κι απραξίας στις Οργνώσεις, γιά να νεκρωθούν ή διαλυθούν.

……………..

‘Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης, οι ”μεγάλο εχθροί”, αγαπημένοι και ”συγκυβερνούντες”; Μα φυσικά. ‘Εγινε και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν μιά δεκαετία. Και τότε η ”έχθρα” κράταγε 35 χρόνια.

Τα γεγονότα:

– Στην Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης, πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν απόκλεισε το ενδεχόμενο συγκρότησης δικομματικής (ή τρικομματικής) κυβέρνησης, λέγοντας την φράση ”αν υπάρξουν λόγοι έκτακτης εθνικής ανάγκης”. Δεν επιτέθηκε στον Μητσοτάκη στην ομιλία του ή στην συνέντευξη Τύπου.

– Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών και αδελφή του πρωθυπουργού, δύο ημέρες αργότερα, έκφρασε τον φόβο της γιά επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, πριν τις προεδρικές εκλογές Ιούνιο 2023.

– ”Ο Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο που θα χρεώσει στην Ελλάδα”, διαβάζουμε στις ειδήσεις. – Υπάρχει, στην Τουρκία και το σενάριο της χρήσης των άρθρων του -αναθεωρημένου 2017- τουρκικού Συντάγματος και της σύνδεσής του με (τεχνητή) κρίση στα ελληνοτουρκικά, γιά να αιτιολογηθεί αναβολή των εκλογών 18 Ιουνίου ’23 στην Τουρκία, αν η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό δεν επιτρέπει την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν.

– Στην Νέα Υόρκη, οι ομιλίες Ερντογάν και Μητσοτάκη στην γεν. Συνέλευση ΟΗΕ, προετοίμασαν το κλίμα γιά ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, που μπορεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο.

– Στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός ήταν σχετικά συγκρατημένος. Αναφέρθηκε σε προκλήσεις Τουρκίας στο ζήτημα εδαφικής κυριαρχίας, αλλά άφησε ανέγγιχτα τα κυριαρχικά δικαιώματα (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα). Αξιοσημείωτη και η αναφορά του στην «σημαντική χώρα Τουρκία», αλλά και η αναφορά γιά την «σημαντική συμβολή στην συμφωνία των σιτηρών» (Ουκρανία, Ρωσία), της Τουρκίας.

– Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν 2023, τέλη ‘Ανοιξης (Μάϊο) ή αρχές Καλοκαιριού (Ιούνιο). Ο μήνας ”κλειδί”, Μάϊος, δηλ. λίγο πριν τις προεδρικές εκλογες στην Τουρκία.

– Ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στο φεστιβάλ ”Οδηγητή”, προέβλεψε συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Οι λογικές αναμενόμενες εξελίξεις

‘Οπως και να δούμε το ζήτημα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Είναι αναπόφευκτη μία κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, εξαιτίας εκλογικού νόμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι μία συγκυβέρνηση με την ΝΔ έρχεται και ας λέγει αυτός διάφορα κουφά. Η δήλωσή του στην ΔΕΘ ξεκάθαρη, άσχετα αν ”αγνοήθηκε” σκόπιμα από τα ΜΜΕ. Και ποιοί θα ήταν οι λόγοι ”έκτακτης εθνικής ανάγκης” που ανάφερε; Μα φυσικά ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία.

Ο Ερντογάν είναι στο ”κόλπο” γι’ αυτό ανεβάζει την επιθετική φρασεολογία. Μαζί και υπουργοί του.

Τον έβαλαν οι ”προστάτες” που θέλουν τακτοποίηση ζητημάτων με συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Και ο Ερντογάν θα ‘χει τα δικά του οφέλη.

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι περνά τους τελευταίους του μήνες ως πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο και ανυπόληπτο, απλά θα χρησιμοποιηθεί, ως το τρίτο κόμμα στην συγκυβέρνηση, γιά να έχει αυτή ”δύναμη και κύρος”.

Το θερμό επεισόδιο στο ανατολικό Αιγαίο, δεν γνωρίζουμε πως και πότε -Μάϊο ή τέλη χρόνου 2022- θα εκδηλωθεί.

Είναι όμως απαραίτητο. Βολεύει το πολιτικό κατεστημένο Ελλάδας και Τουρκίας.

Το ”κλίμα” έχει αρχίσει και καλλιεργείται με τις φιλοπολεμικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, σχεδόν καθημερινά.

Οι λεκτικές φιλοπόλεμες κοκορομαχίες τους επόμενους μήνες θα…αναβαθμιστούν, με μικροεπεισόδιο, γιά να ”πωληθούν” οι μετέπεια εξελίξεις στον ”έξυπνο λαό” και των δύο χωρών.

Μία συγκυβέρνηση, υποχρεωτικά με τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ μέσα, χρειάζεται γιά να τακτοποιηθούν ζητήματα εδαφικά, ενεργειακά και λοιπά, στα ελληνοτουρκικά.

Τα ”αφεντικά” της διαχρονικής ”ψωροκώσταινας”, έχουν φροντίσει γιά να μην υπάρξουν αντιδράσεις. ”Κρατούν” καλά τους πρωταγωνιστές από τις βρωμιές τους.

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι εξαγορασμένα και ελεγχόμενα. Ο λαός αδιάφορος, με ένα ”κινητό τηλέφωνο” στο χέρι και οικονομικά προβλήματα.

Η Αλεξανδρούπολη γιά παράδειγμα, κατάντησε αμερικάνικο έδαφος και στην Ελλάδα η απόλυτη αδιαφορία.

Ποιός θα είναι ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης; Τι σημασία έχει; Χρήσιμοι ηλίθιοι πολιτικοί στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες. Και από τον επόμενο χρόνο, θα αρχίσει και η σταδιακή -ουσιαστική- εξαφάνιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας και Μητσοτάκης, δύο νέοι, φιλόδοξοι πολιτικοί, τα έδωσαν όλα, νομίζοντας ότι έτσι θα έχουν την ”εύνοια” των ”προστατών”, γιά παραμονή τους στην ”εξουσία”.

Αγνόησαν όμως, ως ανεπίδεκτοι μάθησης αλαζόνες, την θεωρία της ”στημένης λεμονόκουπας”.

( ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: e-EΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΚΑΛΑΜΙ” )

 

Πηγή

Προβολές : 587


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα