Θα απαλλαγεί ποτέ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Σιωνιστικό Έλεγχο;

Θα απαλλαγεί ποτέ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Σιωνιστικό Έλεγχο;

15 Νοεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:231
Μοίρασέ το

 

 

Επιτρέπουμε ξεδιάντροπα στους πραγματικούς πράκτορες του τρόμου να ξεφύγουν στους διαδρόμους της εξουσίας

 

Σε ελεύθερη πτώση ο σιωνιστής Σούνακ, επανέφερε τον πρώην πρωθυπουργό Κάμερον, το ίδιο σκληρό σιωνιστή… αμφότεροι υπερασπιστές του ΣΦΑΓΕΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ…

Πως το γράφουν οι φασίστες;;; “ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΣΟΥΝΑΚ”!!!

Τι στο διάολο… δεν βλέπουν πως αυτοί που υπερασπίζονται (Σουνακ – Μελόνι) είναι καραμπινάτα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

RUNNYMEDE, ΑΓΓΛΙΑ – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η βασίλισσα Ελισάβετ II συνομιλεί με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σε μια εκδήλωση μνήμης για την 800η επέτειο της Magna Carta στις 15 Ιουνίου 2015 στο Runnymede του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέλη της βασιλικής οικογένειας επισκέπτονται το Runnymede για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση για την 800η επέτειο της Magna Carta. Η Magna Carta αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην ιστορία. Η επιρροή της, ως ακρογωνιαίος λίθος των θεμελιωδών ελευθεριών, γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο στα συντάγματα και τις πολιτικές παραδόσεις αμέτρητων εθνών. (Φωτογραφία από τον Chris Jackson – WPA Pool / Getty Images)

 

Με Στιούαρτ Λίτλγουντ

 

Φέτος αποφάσισα, για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου, να μην παρευρεθώ στην τοπική μας παρέλαση Μνήμης. Γιατί; Η υποκρισία των poseurs του Establishment στο Κενοτάφιο ήταν υπερβολική. Για αυτούς το βασικό μήνυμα «Ποτέ ξανά» φαίνεται να μην σημαίνει τίποτα. Ένιωσα ότι η συνεχής ενθάρρυνση –ακόμη και η έγκριση– της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα υποτίμησε το όλο γεγονός.

Ημέρα ανακωχής είναι όταν ευχαριστούμε για την ελευθερία μας και θυμόμαστε τις γενναίες ψυχές που έδωσαν τη ζωή τους για να την υπερασπιστούν. Είναι το ίδιο είδος ελευθερίας που υποσχεθήκαμε στους Παλαιστίνιους πριν από 108 χρόνια και ακόμα δεν το έχουμε υλοποιήσει.

Δώσαμε αυτή τη δέσμευση το 1915 για βοήθεια από τους Άραβες για να νικήσουμε τους Τούρκους. και θα έπρεπε να είχαμε χορηγήσει στην Παλαιστίνη προσωρινή ανεξαρτησία το 1923 σύμφωνα με τη Συμφωνία Εντολής της Κοινωνίας των Εθνών , αλλά δεν το κάναμε.

 

Στη συνέχεια, το 1947, η διαίρεση των Ηνωμένων Εθνών διέθεσε στους Παλαιστίνιους μια άθλια μερίδα της πατρίδας τους, ενώ έδωσε τη μερίδα του λέοντος στους εισοδηματικούς Εβραίους, με την Ιερουσαλήμ ένα «corpus separatum» υπό διεθνή έλεγχο, αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη επειδή το 1948 η Βρετανία αποχώρησε από τις ευθύνες της εντολής του, αφήνοντας τους Παλαιστίνιους στο έλεος της δολοφονικής έξαψης του άπληστου Ισραήλ με στόχο την εκδίωξη των ιθαγενών, την κατάληψη των εδαφών και των πόρων τους και την εγκαθίδρυση της παράνομης, βάναυσης κατοχής που βλέπουμε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak, στην ομιλία του στο Δείπνο του Lord Mayor’s στο Guildhall του Λονδίνου, αυτή την εβδομάδα είπε ότι η μόνη απάντηση που πλησιάζει στη δημιουργία ειρήνης είναι μια λύση δύο κρατών. «Το Ηνωμένο Βασίλειο έγραψε τα αρχικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που το καθορίζουν. Έχουμε διαφωνήσει εδώ και δεκαετίες. Αλλά τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα…. Δεσμεύομαι να διπλασιάσω τις προσπάθειες προς αυτόν τον σκοπό.

«Αυτό σημαίνει παροχή της σοβαρής, πρακτικής και διαρκούς υποστήριξης που απαιτείται για την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής γιατί είναι η καλύτερη οδός για να σαρωθεί η τρομερή μάστιγα της Χαμάς…. Όσο δύσκολο κι αν είναι, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, πρέπει να βάλουμε την περιοχή στον δρόμο προς μια πραγματική ειρήνη».

Καμία αναφορά στη δικαιοσύνη, καμία αναφορά στο μακρύ φύλλο εγκλήματος και τη φρικτή σκληρότητα του Ισραήλ. Αλλά δεν υπάρχει ποτέ. Και όπως όλοι γνωρίζουν, αυτά τα ωραία λόγια έρχονται πολύ αργά. Η Βρετανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της διστάζουν για δεκαετίες σε μια σκόπιμη προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο στο Ισραήλ για να κλέβει όλο και περισσότερο έδαφος και πόρους, να διώξει τους ντόπιους κατοίκους και να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα «γεγονότα επί τόπου» για να βεβαιωθεί ότι το σιωνιστικό όνειρο η κατάκτηση των Αγίων Τόπων γίνεται πραγματικότητα.

 

 

Ο «πράκτορας» Κάμερον επιστρέφει

 

 

Τι αξίζει λοιπόν πραγματικά η τελευταία υπόσχεση του Sunak; Ακόμα λιγότερο από το συνηθισμένο τώρα που έχει διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον (που δημιούργησε βιαστικά τον Λόρδο Κάμερον) νέο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Κάμερον απουσιάζει από τη Βουλή για 7 χρόνια και είναι μη εκλεγμένος. Η πρώτη του πράξη στο νέο του ρόλο είναι να επιβάλει κυρώσεις όχι στο παράφρονα, γενοκτονικό Ισραήλ, αλλά στους ηγέτες και τους χρηματοδότες της Χαμάς, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαταράξουμε την απεχθή δραστηριότητα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης…. Ο παλαιστινιακός λαός είναι επίσης θύματα της Χαμάς». Α, τους ρώτησε; Εξάλλου, εξέλεξαν δημοκρατικά τη Χαμάς.

«Και», είπε, «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανθρωπιστικές παύσεις για να επιτρέψουμε σε σημαντικά περισσότερη σωστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα». Λοιπόν, ήταν μια τεράστια επιτυχία, έτσι δεν είναι; Ορισμένοι βουλευτές ανησυχούν (όπως θα έπρεπε) ότι δεν θα μπορέσουν να λογοδοτήσουν σωστά αυτόν τον «μάγκο από τη Βουλή των Λόρδων».

Οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι ο Κάμερον είναι ένας λυσσασμένος Σιωνιστής με ακλόνητη πίστη στο Ισραήλ. «Είμαι παθιασμένος φίλος του Ισραήλ – και έτσι θα μείνει», είπε σε ένα γεύμα των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ. Απευθυνόμενος στην Κνεσέτ του Ισραήλ δεσμεύτηκε να νικήσει κάθε μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ. «Η Βρετανία αντιτίθεται στα μποϊκοτάζ», είπε χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον βρετανικό λαό για το θέμα και αγνοώντας την ταχεία ανάπτυξη του κινήματος BDS.

Συνεχίζοντας την ομιλία του στην Κνεσέτ, ο Κάμερον ανέβασε τη διπλωματική ντροπαλότητα σε ένα νέο επίπεδο: «Επιτρέψτε μου να σας πω ξεκάθαρα: μαζί μου, έχετε έναν Βρετανό πρωθυπουργό του οποίου η πίστη στο Ισραήλ είναι αδιάρρηκτη και του οποίου η δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ θα είναι πάντα ροκ. στερεός. Θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τους πολίτες του. Ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο στο διεθνές δίκαιο, στη φυσική δικαιοσύνη και στη θεμελιώδη ηθική…». Δεν τον έχω ακούσει να αναγνωρίζει το κάπως ανώτερο δικαίωμα της Παλαιστίνης ως θύμα της 75χρονης κατοχής του Ισραήλ από ένοπλες δυνάμεις.

Ο Κάμερον ήταν μεταξύ εκείνων που ανόητα ψήφισαν υπέρ του πολέμου με το Ιράκ, ο οποίος έφερε μεγάλο θάνατο και καταστροφή, κατέστρεψε τις ζωές όλων εκεί και κατέστρεψε τον αρχαίο πολιτισμό τους. Προχώρησε στη Λιβύη με γενικά καταστροφικές συνέπειες για τον λαό της. Είχε φαγούρα να βομβαρδίσει τη Συρία, αλλά, με έλεος, το Κοινοβούλιο τον σταμάτησε. Και επέβαλε φαύλες κυρώσεις στους Ιρανούς, με σκοπό να καταστρέψει την οικονομία τους, χωρίς καλύτερο λόγο από αυτόν που το ήθελαν το Ισραήλ και η Αμερική.

Ιδιαίτερα επαίσχυντη ήταν η προθυμία του να καταφύγει τους άθλιους εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, ο οποίος ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τον τρόμο που έφερε θάνατο και καταστροφή στους αμάχους της Γάζας κατά τη διάρκεια του blitzkrieg γνωστό ως Επιχείρηση Cast Lead τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 2008/9 .

 

Δεν δείχνει τύψεις, και με το αίμα 1.400 νεκρών κατοίκων της Γάζας (συμπεριλαμβανομένων 320 παιδιών και 109 γυναικών) στα χέρια της και χιλιάδες ακόμη φρικτά ακρωτηριασμένα, το γραφείο της Λίβνι εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι ήταν περήφανη γι’ αυτό. Μιλώντας αργότερα σε συνέδριο στο Ινστιτούτο Μελετών Ασφάλειας του Τελ Αβίβ, είπε: «Θα έπαιρνα σήμερα τις ίδιες αποφάσεις».

Ο Κάμερον ήταν διατεθειμένος να υπονομεύσει το δικαστικό μας σύστημα προκειμένου να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα ασφαλές καταφύγιο για ανθρώπους σαν κι αυτόν. «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση, μίλησα όταν —λόγω του νόμου για την Παγκόσμια Δικαιοδοσία— ηλικιωμένοι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να έρθουν με ασφάλεια στη χώρα μου χωρίς φόβο για δικαστικές υποθέσεις με ιδεολογικά κίνητρα και νομικά ακροβατικά. Όταν έγινα πρωθυπουργός νομοθέτησα να το αλλάξω. Η χώρα μου είναι ανοιχτή σε εσάς. Και είστε ευπρόσδεκτοι να το επισκεφτείτε ανά πάσα στιγμή», είπε σε αυτούς τους ψυχοπαθείς.

Τόσο για την επίσημη υποχρέωση της Βρετανίας (την οποία απέρριψε ως «νομικό κόλπο») βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης να φέρει σε κράτηση όσους είναι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου. Και τόσο πολύ για τα καθήκοντά του βάσει του διεθνούς δικαίου να «καταπολεμήσει την ατιμωρησία για σοβαρά διεθνή εγκλήματα όπου κι αν συμβαίνουν». Οπότε μια ολόπλευρη ανόητη παράσταση στις εξωτερικές υποθέσεις από αυτό το παλιό Etonian toff και το ανυπόφορο μέλος της ομάδας ανδρών του Bullingdon Club .

Διάβασα ότι η επιστροφή του Κάμερον έγινε με τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γουίλιαμ (τώρα Λόρδου) Χέιγκ, ο οποίος είναι μέλος των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ από τα 15 του και είναι πολύ ανόητος με αυτό.

Και η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα «Αναζήτηση κατάπαυσης του πυρός και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας» δεν είναι χρήσιμη.

 

Περιλαμβάνει τη συνήθη ώθηση για τη μακροχρόνια δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια λύση δύο κρατών και μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων που οδηγεί σε «ένα ασφαλές και ασφαλές Ισραήλ που θα ζει δίπλα σε ένα βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος» – σαν να είναι πιο σημαντική η ασφάλεια του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.

 

Και προσθέτει αυτό το στολίδι: «Είμαστε επικεντρωμένοι στην επίλυση συγκρούσεων…. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός: μετά τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει κανένα σενάριο όπου η Χαμάς μπορεί να επιτραπεί να ελέγξει ξανά τη Γάζα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ζητάμε σε αυτή τη φάση μια γενική κατάπαυση του πυρός, η οποία θα επέτρεπε ενδεχομένως στη Χαμάς να ανασυνταχθεί και να εδραιώσει τη θέση της».

Επομένως, ακόμη περισσότερα παιδιά πρέπει να πεθάνουν επειδή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν συμπαθεί τη δημοκρατικά εκλεγμένη και νόμιμη κυβέρνηση των Παλαιστινίων, τη Χαμάς, που ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να υπερασπίζεται το έδαφος και τους πολίτες της από την κατοχή, τον παράνομο αποκλεισμό και τις δολοφονικές εισβολές των ισραηλινών δυνάμεων και ένοπλων καταληψίες. Κάποιος στο Westminster πρέπει να έχει ξεχάσει τι σημαίνει το αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Διάβασε τις λέξεις. Όπως σωστά επισημαίνει ο Τζέρεμι Κόρμπιν, «δεν είναι δικό μας να αποφασίζουμε» ποιος διευθύνει τη Γάζα, ό,τι κι αν πει ο «πράκτορας» Κάμερον.

Ήταν ένα έξυπνο συριγμό η απαγόρευση της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης, επειδή διευκολύνει πολύ τους στρατιώτες του Ισραήλ όπως ο Κάμερον να αποφύγουν να εξηγήσουν τα πολύ χειρότερα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ. Ήταν η Priti Patel, η Γραμματέας Διεθνούς Ανάπτυξης, που το κατασκεύασε.

Είναι τόσο αδιάφορη που είχε 14 συναντήσεις με Ισραηλινούς πολιτικούς (συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού ασφαλείας του) κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Ισραήλ χωρίς να το πει στο Φόρεϊν Όφις, στους δημοσίους υπαλλήλους της ή στην προϊσταμένη της Τερέζα Μέι και χωρίς την παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων. . Αυτό δεν ήταν μόνο ένα μεσαίο δάχτυλο στον Υπουργικό Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά μια κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας.

Κατηγορήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην εξωτερική πολιτική και λέγεται ότι προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους της να στείλουν τα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων ως βοήθεια για ένα σχέδιο ισραηλινών δυνάμεων στα Υψίπεδα του Γκολάν. σαν να μην χρειαζόμασταν τα λεφτά εδώ, τι συμβαίνει με 300.000 άστεγους που κοιμούνται άσχημα. Και στην πραγματικότητα επισκέφτηκε το Γκολάν. Όλοι και ο σκύλος του γνωρίζουν —εκτός από τον Πατέλ, προφανώς— ότι τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι συριακό έδαφος που κλάπηκε το 1967 από τους Ισραηλινούς που το κατέχουν παράνομα έκτοτε. Η περιοδεία του με τον κλέφτικο στρατό κατοχής ήταν άλλη μια σοβαρή διπλωματική γκάφα.

Οι συναντήσεις του Πατέλ λέγεται ότι κανονίστηκαν από τον Λόρδο Πόλακ. Αυτό το άτομο ήταν στέλεχος του Συμβουλίου Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων τη δεκαετία του 1980, εντάχθηκε στους Συντηρητικούς Φίλους του Ισραήλ το 1989 και υπηρέτησε ως διευθυντής του για 26 χρόνια έως ότου διορίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) για πολιτική υπηρεσία και έκανε μια ζωή συνομήλικη. Είναι δύσκολο να δει κανείς ποια πολιτική υπηρεσία παρείχε ο Πόλακ σε κανέναν εκτός από το ισραηλινό καθεστώς.

Ο εχθρός μέσα

Οι εχθροί των Παλαιστινίων δεν είναι μόνο ενσωματωμένοι στα ξυλόγλυπτα της κυβέρνησης. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2016, η Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης (PSC) απέρριψε μια πρόταση να επιδιώξει την αποβολή του Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη. Υποβλήθηκε πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑ να «ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, που επιβλήθηκε με αναφορά και ασκήσεις πίεσης, να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα συνιστούσε στη Γενική Συνέλευση να αποβάλει το Ισραήλ από τον ΟΗΕ σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ. , άρθρο 6.»

Απίστευτα η πρόταση απέτυχε — 76 υπέρ, 116 κατά. Μια δήλωση του κύριου χορηγού του, Μπλέικ Άλκοτ, ανέφερε ότι μια παρόμοια πρόταση με την Ετήσια Γενική Συνέλευση του προηγούμενου έτους αντιτάχθηκε επίσης από την ηγεσία της PSC, η οποία θεώρησε ότι «δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή». Η αντίδρασή του σε αυτή την τελευταία απόρριψη ήταν να πει: «Οι φιλοπαλαιστίνιοι πρέπει να αναρωτιούνται πόσο χειρότερα πρέπει να είναι τα εγκλήματα του Ισραήλ προτού η διεθνής κοινότητα λάβει πειθαρχικά μέτρα». Η ώρα δεν είναι ακόμη κατάλληλη είναι μια συχνή απάντηση των υπουργών της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να ζητήσουμε την αποβολή του Ισραήλ από τον ΟΗΕ. Συνδυάζεται με το στοιχείο «Κυρώσεις» του Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Ταιριάζει καλά με το είδος των μέτρων που πρέπει να επιβληθούν έως ότου το Ισραήλ (α) εκπληρώσει την υποχρέωσή του να αναγνωρίσει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού και (β) συμμορφωθεί πλήρως με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Και το Ισραήλ ποτέ δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις του βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών .

Τώρα, καθώς το φιλοπαλαιστινικό αίσθημα εκτινάσσεται και βγάζει αμέτρητες χιλιάδες στους δρόμους σε αποστροφή για τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα, η ηγεσία του PSC επέλεξε να απενεργοποιήσει και να κλείσει μια από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες εκστρατείας του – το Μάντσεστερ – χωρίς προφανή λόγο. Υποψιαζόμουν εδώ και καιρό το Αρχηγείο του έχει διεισδύσει και έχει «διαχειριστεί». Θα ήταν έκπληξη αν δεν υπήρχε προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο.

Πώς θα μπορούσε κάποιος που σέβεται τον εαυτό του να είναι φίλος του Ισραήλ;

Ο ισχυρισμός των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ ότι το 80 τοις εκατό των βουλευτών του κόμματος είναι μέλη δείχνει πόσο στερείται ακεραιότητας το Ηνωμένο Βασίλειο στην καρδιά της κυβέρνησης. Μας τοποθετεί σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το Κογκρέσο των ΗΠΑ που ελέγχεται από το ισραηλινό λόμπι μέσω της AIPAC .

Το να είσαι φίλος του Ισραήλ σημαίνει να αγκαλιάζεις ολόκληρο το σάπιο κουτάκι με σκουλήκια, συμπεριλαμβανομένου του τρόμου και του ρατσισμού πάνω στον οποίο χτίστηκε το κράτος του Ισραήλ. Σημαίνει να ενστερνιστούμε την απομάκρυνση και την καταπίεση των αθώων Παλαιστινίων. Σημαίνει αποδοχή των μεροληπτικών νόμων για το απαρτχάιντ εναντίον εκείνων που αρνούνται να διωχθούν από την πατρίδα τους. Σημαίνει να ενστερνιστείς τους κακοποιούς που απάγουν αμάχους – συμπεριλαμβανομένων παιδιών – και τους φυλακίζει και τους βασανίζει χωρίς δίκη. Σημαίνει αποδοχή της κλοπής και της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών και υδάτινων πόρων, την επιβολή εκατοντάδων στρατιωτικών σημείων ελέγχου, αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών και μέγιστη παρέμβαση στην παλαιστινιακή ζωή σε κάθε επίπεδο.

Σημαίνει έγκριση των λουτρών αίματος που έκανε το Ισραήλ στη Γάζα και αισθάνεστε άνετα με το να φυσάτε χιλιάδες παιδιά σε σπαθιά, να ακρωτηριάζετε πολλές χιλιάδες άλλα, να σκουπίζετε ζωτικής σημασίας υποδομές όπως νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και καθαρό νερό και να προκαλέσετε καταστροφές που θα διαρκέσουν 20 χρόνια να ξαναχτίσει. Παρεμπιπτόντως, από πού προέρχονται τα χρήματα για αυτό;

Σημαίνει αποδοχή του στραγγαλισμού της οικονομίας της Δυτικής Όχθης και του φαύλου 17ετούς αποκλεισμού της Γάζας. Σημαίνει αποδοχή της άρνησης του δικαιώματος των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στην επιστροφή στα σπίτια τους. Σημαίνει να αγκαλιάσουμε τον θρησκευτικό πόλεμο που έχει καταστρέψει εκκλησίες και τζαμιά, ταπεινώνει μουσουλμάνους και χριστιανούς και τους εμποδίζει να επισκέπτονται τους ιερούς τους τόπους. Σημαίνει την έγκριση μιας κατάστασης στην οποία οι σκληρά πιεσμένοι Αμερικανοί και Βρετανοί φορολογούμενοι πρέπει να επιδοτήσουν την παράνομη κατοχή των Αγίων Τόπων από το Ισραήλ και τις τακτικές καταστροφής του.

Και αν, μετά από όλα αυτά, εξακολουθείτε να είστε ο ιδιαίτερος φίλος του Ισραήλ, πού είναι ο αυτοσεβασμός σας;

 

Όλοι έξω από τη φούσκα του Westminster/Washington γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στους Αγίους Τόπους χωρίς δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, καμία ειρήνη μέχρι να τελειώσει η στρατιωτική κατοχή – εντελώς. Όλοι γνωρίζουν ότι το διεθνές δίκαιο και τα αμέτρητα ψηφίσματα του ΟΗΕ εξακολουθούν να περιμένουν να εφαρμοστούν. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ δεν θα συμμορφωθεί εάν δεν αναγκαστεί να το κάνει με κυρώσεις.

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι οι ΗΠΑ δεν είναι τίμιος μεσίτης και ότι η δικαιοσύνη δεν θα προέλθει από ακόμα περισσότερες ψευδείς «διαπραγματεύσεις». Ούτε η ειρήνη.

 

Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι η πραγματική αιτία της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

 

Και όλοι γνωρίζουν ότι τα χεράκια και τα κενά λόγια της Κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό παρά μόνο να παρατείνουν την καθημερινή δυστυχία για τους Παλαιστίνιους και να κερδίσουν χρόνο στο Ισραήλ για να ολοκληρώσει το εγκληματικό του σχέδιο για να καταστήσει την κατοχή μόνιμη.

Αυτή μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να αναλογιστούμε τα σοφά λόγια του Τζορτζ Ουάσιγκτον: «Το έθνος που τρέφει προς ένα άλλο ένα συνηθισμένο μίσος ή μια συνήθη συμπάθεια είναι σε κάποιο βαθμό σκλάβος… μια παθιασμένη προσκόλληση ενός έθνους για ένα άλλο παράγει ποικίλα κακά».

 

Το πρώτο πραγματικά λογικό βήμα προς την ειρήνη….

 

 

Τα καλύτερα νέα ακόμα είναι αυτό το μήνυμα που μόλις ελήφθη από τον Brad Parker, Defense for Children International – Palestine : «Χθες, το Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων κατέθεσε μια ιστορική ομοσπονδιακή αγωγή κατά του Προέδρου Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών Blinken και του Υπουργού Άμυνας Austin επειδή απέτυχαν να αποτρέψουν και βοηθώντας και υποκινώντας τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού….

«Σύμφωνα με το διεθνές και το αμερικανικό δίκαιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει τη νομική υποχρέωση να σταματήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη γενοκτονία που εξαπολύουν οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Αντίθετα, έχουν υποσχεθεί επανειλημμένα ακλόνητη υποστήριξη στο Ισραήλ, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν μη στρατιωτικές υποδομές όπως νοσοκομεία, σχολεία, αρτοποιεία και σταθμούς νερού. Τουλάχιστον 4.650 παλαιστίνια παιδιά έχουν σκοτωθεί και άλλα 1.755 παιδιά αγνοούνται—τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται νεκρά κάτω από τα ερείπια. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να σταματήσει αμέσως να ενθαρρύνει αυτήν τη γενοκτονία. Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να απαντήσουν στην ερώτηση: Είστε με την κυβέρνηση Μπάιντεν που υποστηρίζει τη γενοκτονία ή κατά;».

Προτρέπει τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν με το μέλος του Κογκρέσου σήμερα για να πουν ότι «και αυτοί πρέπει να τηρήσουν τη νομική και ηθική τους υποχρέωση να σταματήσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού». Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους βουλευτές μας.

Άρα, τολμούμε να ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει μια παρόμοια ενέργεια κατά της αρρωστημένης διοίκησής μας στο Westminster;

 

Stuart Littlewood,
15 Νοεμβρίου 2023

 

 

Πηγή

Προβολές : 231


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα