Θα γονατίσει τελείως και θα φτωχύνει τον έλληνα Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ, όσο αυτός δεν αντιδρά.

Θα γονατίσει τελείως και θα φτωχύνει τον έλληνα Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ, όσο αυτός δεν αντιδρά.

3 Απριλίου, 2024 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,331
Μοίρασέ το

 

Η ΑΑΔΕ κατά των φτωχών Ελλήνων 

Κύμα ελέγχων για POS σε ταξί περίπτερα, ψιλικατζίδικα και λαϊκές αγορές

Πρόστιμα 1.500 ευρώ στους παραβάτες

Αν ο λαός δεν αντισταθεί στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ, είμαστε τελειωμένοι…
Και επιτέλους, ως πότε οι εβραίοι θα αποτελούν την ελίτ και η Πατρίδα  θα ελέγχεται  απ΄ αυτούς  και θα μας καταστρέφουν ως λαό;;;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Σχέδιο για εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά θέτει σε εφαρμογή από σήμερα 3/4 η ΑΑΔΕ, βγάζοντας στο δρόμο ειδικά συνεργεία που θα «χτενίσουν» επαγγελματικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα καθώς και λαϊκές και υπαίθριες αγορές προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι επαγγελματίες από 35 κλάδους διαθέτουν POS για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους.
Παράλληλα, στο στόχαστρο μπαίνουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τις ταμειακές μηχανές. Σε όσους δεν έχουν εγκαταστήσει τα τερματικά για πληρωμές με κάρτες θα «κόβονται» πρόστιμα 1.500 ευρώ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπάρχει ανοχή για περιπτώσεις υπόχρεων που θα αποδείξουν ότι έχουν παραγγείλει τα μηχανήματα και η καθυστέρηση οφείλεται στους προμηθευτές.
Με βάση το νόμο τα ελεγκτικά όργανα που θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις θα αποστέλλουν εντός 5 ημερών από την ημερομηνία διαπίστωσης τους τις σχετικές εκθέσεις στην υπηρεσία που υπάγονται και η οποία με απόφαση της θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Ωστόσο, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα ενδικοφανούς προσφυγής κατά της απόφασης επιβολής του προστίμου εντός 30 ημερών από την κοινοποίησή της η οποία ασκείται ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, εφόσον οι διοικητικές κυρώσεις έχουν εκδοθεί από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και ενώπιον του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην περιφέρεια του οποίου διαπιστώθηκε η παράβαση, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Η απόφαση επί της προσφυγής εκδίδεται μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την κατάθεση της προσφυγής.
Επισημαίνεται ότι το ύψος του προστίμου μειώνεται στο ήμισυ εφόσον:α) Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.β) Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό.


Σημειώνεται ότι από τους δικαιούχους πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία όρασης με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης προϊόντων έως και την 3/12/2024.
Στο μέτωπο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 90% των επιχειρήσεων είτε έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση είτε έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να το κάνουν εντός του Απριλίου. Οι υπόλοιπες που δεν διασυνδέθηκαν- εκτός των εποχικών και ορισμένων και που έχουν χρονικό περιθώριο έως την επανέναρξη της λειτουργίας και ορισμένων άλλων κατηγοριών βρίσκονται αντιμέτωπες με τσουχτερές κυρώσεις αλλά πριν την ενεργοποίηση τους και μέσα στις επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει με τους υπόχρεους προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτό οφείλεται σε ανωτέρα βία. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν χρηματικές καμπάνες που φθάνουν τις 300.000 ευρώ. Ειδικότερα το νέο αυστηρότερο ποινολόγιο προβλέπει:- Για όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν διασυνδέσουν εντός της προθεσμίας τα τερματικά τους μηχανήματα POS με τις ταμειακές μηχανές επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 20.000 ευρώ για υπόχρεο διπλογραφικό. Τα πρόστιμα μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι που εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

– Για παρόχους τερματικών POS που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις λειτουργίας και διασύνδεσης το πρόστιμο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, 300.000 ευρώ. Για όσους δεν αναβαθμίζουν τα τερματικά των οποίων είναι διαχειριστές, θα αίρεται η δήλωση συμμόρφωσης των τερματικών που διαθέτουν στην αγορά και θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Αν δεν έχει αναβαθμιστεί το σύνολο των τερματικών αλλά μόνο κάποια, προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά τερματικό που δεν έχει αναβαθμιστεί.

– Για εισαγωγείς και κατασκευαστές ταμειακών μηχανών επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και ανάκληση της άδειας καταλληλόλητας του μοντέλου ταμειακής που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

– Για παρόχους εμπορικών/λογιστικών προγραμμάτων διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, «ERP»), που δεν έχουν διασφαλίσει την συμβατότητα με τις ταμειακές μηχανές και τα τερματικά POS το πρόστιμα διαμορφώνεται σε 10.000 ευρώ, ενώ τα παραστατικά θα θεωρείται ότι εκδόθηκαν από μη εγκεκριμένη ταμειακή ή μη αδειοδοτημένο Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

– Για παρόχους υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ταμειακών μηχανών ή προγραμμάτων διαχείρισης, οι οποίοι δεν δηλώνουν την πελατεία τους, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά μη δηλωθέντα πελάτη, εκτός αν η παράβαση αφορά λιγότερο από το 15 % των πελατών ή αριθμητικά λιγότερους από 10 πελάτες.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και συνεργασία με τους τεχνικούς και τις επιχειρήσεις προκειμένου να εντοπίζονται και να διορθώνονται τυχόν αρρυθμίες ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη διαδικασία.

Μάριος Χριστοδούλου

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,331


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα