Θα δώσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες το πράσινο φως το φθινόπωρο να γίνει ο Ρίση Σουνάκ παγκόσμιος ρυθμιστής της τεχνητής νοημοσύνης;

Θα δώσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες το πράσινο φως το φθινόπωρο να γίνει ο Ρίση Σουνάκ παγκόσμιος ρυθμιστής της τεχνητής νοημοσύνης;

25 Αυγούστου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:338
Μοίρασέ το

 

Ο Rishi Sunak υποσχέθηκε πολλά στη σύνοδο κορυφής του AI τεχνητής νοημοσύνης τον φθινόπωρο του 2023, το κλειδί είναι η λευκή βίβλος που εξέδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο

Βρε βρε τον ΙΝΔΟ ΣΑΜΑΝΟ… κι αυτός στο … κλάμπ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Εμένα μου αρκεί για να καταλάβω τι οβραίικο παρταλι είναι από τη στάση του με τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και να μην τρέφω αυταπάτες για αντισταση από τα σατανικά σχέδια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.

 

 

Υ.Γ.2. “Κράτα γερά, Σούνακ”, γιατί προβλέπω λυγμούς και οδυρμούς από τα φανατικά Σουνάκια…και Σουνάκιες…

Ο Rishi Sunak υποσχέθηκε πολλά στη σύνοδο κορυφής του AI τεχνητής νοημοσύνης τον φθινόπωρο του 2023, το κλειδί είναι η λευκή βίβλος που εξέδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο:
Η Τεχνητή Νοημοσύνη ( AI ) θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επίτευξη και την υλοποίηση αυτών των στόχων, και αυτή η Λευκή Βίβλος θα διασφαλίσει ότι βάζουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην πορεία να είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για την κατασκευή, τη δοκιμή και τη χρήση τεχνολογίας AI.
Δεν ξεκινάμε όμως από το μηδέν. Έχοντας επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια £ στην τεχνητή νοημοσύνη από το 2014, αυτό το έγγραφο βασίζεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις μας ύψους 110 εκατομμυρίων λιρών για το AI Tech Missions Fund , 900 εκατομμυρίων £ για τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού πόρου AI και την ανάπτυξη ενός υπερυπολογιστή exascale ικανού να τρέχει μεγάλης τεχνητής νοημοσύνης μοντέλα, υποστηρίζονται από τη νέα μας τεχνητή νοημοσύνη 8 εκατομμυρίων λιρών Παγκόσμιο Δίκτυο Ταλέντου και 117 εκατομμύρια £ υπάρχουσας χρηματοδότησης για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων διδακτορικών για ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης .
Οι περισσότεροι από εμάς μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε τις δυνατότητες μετασχηματισμού της τεχνητής νοημοσύνης καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται γρήγορα. Αλλά από πολλές απόψεις, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει ήδη φανταστικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για πραγματικούς ανθρώπους – από τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης του NHS έως την ασφαλέστερη μεταφορά.
Οι πρόσφατες εξελίξεις σε πράγματα όπως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μας δίνουν μια ματιά στις τεράστιες ευκαιρίες που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον, εάν είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε στον κόσμο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με τις αξίες μας για διαφάνεια, υπευθυνότητα και καινοτομία.
Το όραμά μου για μια χώρα με δυνατότητα AI είναι μια χώρα όπου οι ήρωές μας του NHS μπορούν να σώσουν ζωές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που ήταν αδιανόητες μόλις πριν από μερικές δεκαετίες.
Θέλω η αστυνομία, τα δίκτυα μεταφορών και οι επιστήμονες του κλίματος και πολλοί άλλοι να ενδυναμωθούν από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που θα κάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο το πιο έξυπνο, πιο υγιές, ασφαλές και πιο χαρούμενο μέρος για να ζεις και να εργάζεσαι.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις 5 τεχνολογίες αυτής της κυβέρνησης του αύριο, φέρνοντας ισχυρότερη ανάπτυξη, καλύτερες θέσεις εργασίας και τολμηρές νέες ανακαλύψεις. Είναι ένα όραμα που έχει διαμορφωθεί από ενδιαφερόμενους και ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη, των οποίων η τεχνογνωσία και οι ιδέες είμαι αποφασισμένος να δω να αντικατοπτρίζονται στο τμήμα μας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτής της προόδου, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον κόσμο για έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.
Φιλοξενούμε το ένα τρίτο των συνολικών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη και διπλάσιες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η ηγετική μας θέση στον κόσμο οφείλεται στην ακμάζουσα ερευνητική μας βάση και στον αγωγό τεχνογνωσίας που αποφοιτά μέσω των πανεπιστημίων μας, στην εφευρετικότητα των καινοτόμων μας και στη μακροπρόθεσμη δέσμευση της κυβέρνησης να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη .
Ωστόσο, για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουμε υπερδύναμη της τεχνητής νοημοσύνης , είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης και να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Αυτό περιλαμβάνει τη σωστή ρύθμιση, ώστε οι καινοτόμοι να μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη.
Αναβρασμός στους παγκόσμιους ηγέτες γιατί ακόμα ο Ρίση Σουνάκ δεν έχει ορίσει ημερομηνία σε μια τόσο σημαντική σύνοδο κορυφής.
Όταν ο Rishi Sunak ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι η Βρετανία θα φιλοξενούσε την «πρώτη μεγάλη παγκόσμια σύνοδο κορυφής» στον κόσμο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης αργότερα αυτό το έτος, είχε σκοπό να σηματοδοτήσει την ηγετική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στον αγώνα συμφωνίας για τα παγκόσμια πρότυπα για αυτήν την ισχυρή νέα τεχνολογία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε, την επόμενη εβδομάδα, ήθελε να γίνει το «γεωγραφικό σπίτι» της παγκόσμιας ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, με τη σύνοδο κορυφής να έχει υποσχεθεί πριν από το τέλος του 2023, διπλωμάτες και στελέχη του κλάδου λένε ότι η λίστα των προσκεκλημένων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, οι βασικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν είναι ξεκάθαροι για το πώς ταιριάζει με τις υπάρχουσες εργασίες για τη θέσπιση παγκόσμιων κανόνων.
Παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πραγματικής ημερομηνίας για τη σύνοδο κορυφής και εάν θα προσκληθεί η Κίνα.
Η σύνοδος κορυφής, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το «φθινόπωρο», πλησιάζει γρήγορα, αλλά αξιωματούχοι και διπλωμάτες είναι ακόμα ασαφές πότε θα πραγματοποιηθεί πραγματικά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης είπαν στο POLITICO ότι ο μήνας στόχος είναι στην πραγματικότητα ο Νοέμβριος.
Δύο αξιωματούχοι των πρεσβειών από χώρες που είχαν συζητήσεις είπαν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη καμία επίσημη πρόσκληση, αλλά ένας είπε ότι τους είχαν πει ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, κάτι που ήταν «αρκετά ασαφές».
«Δεν μας έχουν δοθεί πολλές πληροφορίες ακόμα», πρόσθεσαν. “Και πλησιάζουμε πολύ στην ημερομηνία τώρα.”
Ένας ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης, στον οποίο δόθηκε η ανωνυμία για να μιλήσει ανοιχτά, είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εντείνει τον σχεδιασμό της συνόδου κορυφής για να διασφαλίσει ότι μπορούν να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα».
Η εξασφάλιση της συμμετοχής υψηλόβαθμων στελεχών θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της συνόδου κορυφής, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αφιερώσει χρόνο σε ένα πολυάσχολο διπλωματικό ημερολόγιο που περιλαμβάνει ήδη παράλληλες συζητήσεις της G7 για τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης το φθινόπωρο και μια συνάντηση της Παγκόσμιας Συνεργασία για την Τεχνητή Νοημοσύνη ( GPIA ) στην Ινδία τον Δεκέμβριο.
Ο Yoichi Iida, διευθυντής πολιτικής στο ιαπωνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών, δήλωσε ότι η χώρα, η οποία ασκεί την προεδρία της G7, δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση ούτε έχει ενημερωθεί για ημερομηνία.

 

Πηγή

Προβολές : 338


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα