Θα είχατε κάνει το εμβόλιο αν ξέρατε τα δεδομένα;

Θα είχατε κάνει το εμβόλιο αν ξέρατε τα δεδομένα;

18 Ιανουαρίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:896
Μοίρασέ το

 

Η αγωγή του Paxton χτυπά την καρδιά της διαφθοράς πίσω από το καθεστώς του κορωνοϊού: Το πώς η επιτυχία τους απαιτούσε την μαζική εξαπάτηση και τα κέρδη τους εξαρτιόνταν από τα ψέματα. 

Τώρα, η μήνυση του Paxton οδηγεί αυτή την απάτη στα δικαστήρια.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "i"

Ας πάρουν μαθήματα οι “έλληνες” δικαστές και εισαγγελείας, πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη, στα πολιτισμένα κράτη…

Καλλιόπη Σουφλή

Άρθρο του Brownstone Institute, δημοσιευμένο στις 5/12/2023.

Τα δεδομένα της ίδιας της Pfizer έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν μόνο 0,85% αποτελεσματικό στη μείωση της πιθανότητας να προσβληθεί ένα άτομο από Covid. Τώρα ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, έχει ασκήσει μήνυση, ώστε κάποιοι να λογοδοτήσουν για μια απάτη και μια οργανωμένη εκστρατεία φίμωσης, που είχε ως αποτέλεσμα κέρδη ρεκόρ ύψους 75 δισεκατομμυρίων


Άραγε το 92% των ενηλίκων πολιτών θα είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αν γνώριζαν ότι τα «εμβόλια» προσέφεραν μόνο 0,85% μείωση του κινδύνου; Θα είχαν κάνει την ένεση οι νεαροί άνδρες αν ήξεραν ότι δεν εμπόδιζε τη μετάδοση; 

Οι πολίτες κατάλαβαν ότι οι εκστρατείες των μέσων ενημέρωσης που υποστήριζαν τις ενέσεις ήταν μια απάτη. Τα θρυλούμενα οφέλη – η πρόληψη της μόλυνσης και της μετάδοσης – ήταν ψέματα. Σαν αποτέλεσμα, λιγότεροι από ένας στους πέντε Αμερικανούς επέλεξαν να κάνουν τις «ενισχυτικές» δόσεις, παρά τις εκστρατείες προπαγάνδας κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, άσκησε τώρα μήνυση για να λογοδοτήσουν κάποιοι για μια απάτη που είχε ως αποτέλεσμα κέρδη ρεκόρ για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Την περασμένη εβδομάδα, κατέθεσε ένα κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι η Pfizer παρουσίασε παραπλανητικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Covid και «συνωμότησε για να λογοκρίνει τον δημόσιο λόγο» κατά παράβαση του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Τέξας (DTPA).

Αν και οι μεγάλες φαρμακευτικές (Big Pharma) απολαμβάνουν τεράστια ασυλία από τη νομική ευθύνη, που τους παρέχεται από την κυβέρνηση για τους τραυματισμούς από τα εμβόλια, δεν μπορούν να λένε ψέματα για να προωθήσουν αυτά τα προϊόντα.

Ο Paxton ισχυρίζεται ότι τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει εισπράξει η Pfizer από τις πωλήσεις των εμβολίων της κατά της Covid ήταν το «άμεσο αποτέλεσμα» της εξαπάτησης εκ μέρους της εταιρείας.

Ο νόμος DTPA απαιτεί από τον Paxton να αποδείξει δύο ζητήματα, για να πετύχει στην μήνυσή του. Πρώτον, πρέπει να αποδείξει ότι η εταιρεία είπε ψέματα ή παρέλειψε να αποκαλύψει γνωστές σ’ εκείνην πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο της για τον Covid. Δεύτερον, πρέπει να αποδείξει ότι η απάτη της εταιρείας σχεδιάστηκε για να προωθήσει τις πωλήσεις των εμβολίων.

Το Ινστιτούτο Brownstone ανέλυσε στο παρελθόν τη δυνατότητα εφαρμογής του DTPA έναντι της Moderna. Τώρα, η μήνυση του Paxton απειλεί την Pfizer με πρόστιμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και με χρηματικές ποινές «αποκατάστασης, αποζημιώσεων ή αστικών κυρώσεων».

Η αγωγή του Paxton υποστηρίζει ότι η Pfizer εξαπάτησε το κοινό σε τρία θέματα: (1) στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, (2) στο εάν οι ενέσεις μείωναν τον κίνδυνο μετάδοσης, και (3) στις προσπάθειες της εταιρείας «να λογοκρίνει άτομα που απείλησαν να διαδώσουν την αλήθεια».

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία χειραγώγησε τη δημόσια συζήτηση, προκειμένου να παρακινήσει τους πολίτες να κάνουν τα εμβόλιά της. Αυτές οι ενέργειες μάς αποστέρησαν το δικαίωμα της ενημερωμένης συναίνεσης, εξαπατώντας μας για τα υποτιθέμενα οφέλη ενώ αποκρύπταν τους διαπιστωμένους κινδύνους.

Αποτελεσματικότητα

Πρώτον, ο Paxton στοχεύει τα γνωστά πλέον ψέματα που προπαγάνδιζε η εταιρεία, με επικεφαλής τον CEO Albert Bourla, συμπεριλαμβανομένου ότι οι ενέσεις είχαν «95% αποτελεσματικότητα» και λειτουργούσαν ενάντια στις μεταλλάξεις του ιού.

Οι επικρίσεις του Paxton δεν χρειάζονται το αβαντάζ της εκ των υστέρων γνώσης. Τα δεδομένα της ίδιας της Pfizer έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν μόνο 0,85% αποτελεσματικό στη μείωση της πιθανότητας να προσβληθεί ένα άτομο από Covid (γνωστό ως μείωση του απόλυτου κινδύνου). Με άλλα λόγια, τα κλινικά δεδομένα της Pfizer έδειξαν ότι «η πρόληψη ενός κρούσματος COVID-19 απαιτούσε τον εμβολιασμό 119 ατόμων».

Παρά τα αδύναμα αυτά στατιστικά, ο Μπουρλά ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν «αρχικά στοιχεία για την δυνατότητα του εμβολίου μας να αποτρέπει την Covid-19». Ο Μπουρλά είπε αργότερα ότι τα εμβόλια είχαν «100%» ποσοστά αποτελεσματικότητας έναντι των μεταλλάξεων του ιού, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Delta. Όχι μόνο αυτό ήταν ψέμα, αλλά η Pfizer δεν δοκίμασε ποτέ τα εμβόλια ενάντια στις μεταλλάξεις. Ωστόσο, τον Μάιο του 2021 υποστήριξε αβάσιμα ότι «καμία παραλλαγή που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής […] δεν ξεφεύγει από την προστασία του εμβολίου μας». 

Τρεις μήνες αργότερα, η εταιρεία εξέδωσε ένα δελτίο τύπου λέγοντας ότι οι ενισχυτικές θα «διατηρούν, ακόμη και θα υπερβαίνουν τα υψηλά επίπεδα προστασίας από τις σχετικές παραλλαγές». Λίγο αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν την δυνατότητά τους να αγοράσουν 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις εμβολίων της Pfizer για την Covid.

Αυτά τα ψέματα ώθησαν ξεκάθαρα και άμεσα τους πολίτες να καταναλώσουν προϊόντα με απατηλά οφέλη. Οι ισχυρισμοί ήταν κίβδηλοι και οδήγησαν σε απροσδόκητα κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Μπουρλά και την Pfizer.

Μετάδοση

Το μάρκετινγκ της Pfizer βασίστηκε στο να πείσει υγιείς νεαρούς ενήλικες και εφήβους να κάνουν ενέσεις, παρά τον αμελητέο κίνδυνο που ενείχε γι’ αυτούς ο κορωνοϊός. Ο Μπουρλά χρησιμοποίησε τη μετάδοση για να ξεκινήσει μια εκστρατεία ηθικού εκβιασμού. Είπε στους εφήβους ότι θα πρέπει να κάνουν τις ενέσεις για να «προστατέψουν…τους αγαπημένους τους». Αργότερα έγραψε στο Twitter , «ο ευρέως διαδεδομένος εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για να σταματήσει η μετάδοση».

Σε ένορκη κατάθεσή τους, οι αξιωματούχοι της εταιρείας παραδέχτηκαν αργότερα ότι δεν είχαν ελέγξει ποτέ εάν τα εμβόλια μείωναν τη μετάδοση. 

Τον Οκτώβριο του 2022, η εκπρόσωπος της Pfizer, Janine Small, εμφανίστηκε σε ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Δοκιμάστηκε το εμβόλιο Pfizer Covid για το εάν σταματούσε τη μετάδοση του ιού, προτού εισέλθει στην αγορά;» ρώτησε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Rob Roos. «Οχι!» απάντησε η Small κατηγορηματικά. «Έπρεπε πραγματικά να κινηθούμε με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά. Kαι από αυτή την άποψη, έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με ρίσκο».



Σύμφωνα με τον νόμο DTPA, ο Paxton πρέπει να αποδείξει ότι η εταιρεία παρουσίασε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις πωλήσεις των προϊόντων της. Με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κάτω των 70 ετών να αντιμετωπίζουν μηδενικό ουσιαστικό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό*, τα ψέματα σχετικά με τη μετάδοση ήταν ζωτικής σημασίας για την επέκταση της πελατειακής βάσης.

Σ’ αυτή την εξαπάτηση βασίστηκαν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί το 2021, καθώς κυβερνητικοί και εταιρικοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι ο εμβολιασμός ήταν απαραίτητος για να διατηρηθούν ασφαλείς οι συνάδελφοι και οι γείτονες των υγιών ενηλίκων. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, η τιμή της μετοχής της Pfizer είχε διπλασιαστεί από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Λογοκρισία

Καθώς η Pfizer αποφάσισε να εξαπατήσει το κοινό, έπρεπε να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα αποκάλυπταν τα εταιρικά της παραπτώματα. Η αγωγή του Paxton περιγράφει πώς η εταιρεία «προσπάθησε να εκφοβίσει και να φιμώσει τον δημοσιογράφο Alex Berenson».

Καθώς ο Berenson έκανε ρεπορτάζ σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την έλλειψη των «εμβολίων» mRNA, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Δρ. Σκοτ ​​Γκότλιμπ, συνεννοήθηκε με την εταιρεία Twitter (σ.σ. της εποχής προ Ελον Μασκ) για να αποσιωπήσει το ρεπορτάζ του. Τον Αύγουστο του 2021, ο Berenson έγραψε στο Twitter ότι το εμβόλιο της Pfizer «δεν σταματά τη μετάδοση της μόλυνσης» και είχε «ένα περιορισμένο χρονικό παράθυρο αποτελεσματικότητας». Παρά την ακρίβεια αυτών των δηλώσεων, ο Γκότλιμπ έγραψε στους αξιωματούχους του Twitter ενθαρρύνοντάς τους να απαγορεύσουν την «αίρεση» του Berenson.

Ώρες αργότερα, ο Berenson υπέστη έναν μόνιμο αποκλεισμό από το Twitter (αποκαταστάθηκε αργότερα, μετά από μήνυση). Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του Μπέρενσον κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν , η οποία κατηγορεί αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για συνεννόηση με ιδιωτικούς παράγοντες των μεγάλων ψηφιακών εταιρειών (Big Tech) και των μεγάλων φαρμακευτικών (Big Pharma) για να σφετεριστούν τα δικαιώματα του Μπέρενσον βάσει της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος.

Η αγωγή του Paxton περιγράφει επίσης το πώς ενήργησε η Pfizer για να φιμώσει τους επιστήμονες που ανέλυαν τα οφέλη της φυσικής ανοσίας, αποκαλώντας τη ρητορική τους «διαβρωτική» για την εμπιστοσύνη του κοινού στα προϊόντα της. Ο στόχος ήταν απλός: αποκόψτε τους Αμερικανούς από την αλήθεια, ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν το προϊόν.

Μια σπάνια ευκαιρία για αντεπίθεση

Μέχρι αυτό το σημείο, οι «νίκες» ενάντια στο ηγεμονικό καθεστώς που εμφανίστηκαν το 2020 ήταν αμυντικού χαρακτήρα. Ομάδες ακτιβιστών έχουν αποκρούσει τις εντολές υποχρεωτικού εμβολιασμού, τα κράτη έχουν αντισταθεί στις εκκλήσεις για επανάληψη των lockdown και οι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν τη διαφθορά που γκρέμισε τον δυτικό πολιτισμό. 

Αυτές οι προσπάθειες, αν και σημαντικές, απέτυχαν να φέρουν ενώπιον των ευθυνών τους εκείνους που υπονόμευσαν τις πολιτικές μας ελευθερίες και λεηλάτησαν το εθνικό ταμείο. Η αγωγή του Paxton χτυπά την καρδιά της διαφθοράς πίσω από το καθεστώς του κορωνοϊού: Το πώς η επιτυχία τους απαιτούσε την μαζική εξαπάτηση και τα κέρδη τους εξαρτιόνταν από τα ψέματα. 

Αν και το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων είναι λίγο σε σύγκριση με τα έσοδα των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισέπραξε η Pfizer μόνο από τα εμβόλια, η αγωγή σημαίνει ότι η αντίσταση πέρασε επιτέλους στην επίθεση.

Η Big Pharma βλέπει ότι αυτή είναι μια σοβαρή απειλή και οι λομπίστες της ηγήθηκαν μιας αποτυχημένης προσπάθειας παραπομπής εναντίον του Paxton αυτό το φθινόπωρο. Τον πέταξαν έξω από το γραφείο του και εξουδετέρωσαν την δυνατότητά του να κάνει τη δουλειά που τον έστειλαν οι ψηφοφόροι να κάνει. Το νομοθετικό σώμα απέρριψε όλο αυτό το θέατρο, καθώς οι κατηγορίες αποδείχθηκαν ψεύτικες. Τώρα επέστρεψε και εργάζεται, και αυτό είναι το αποτέλεσμα: επιτέλους λογοδοσία. 

Η απότομη πτώση της ζήτησης για ενέσεις κατά του κορωνοϊού αποκαλύπτει το πώς η Pfizer βασίστηκε στην απάτη για να προωθήσει το πιο προσοδοφόρο προϊόν της. Μόλις οι πολίτες έμαθαν την αλήθεια, η ζήτηση μειώθηκε πάνω από 75%. 

Τώρα, η μήνυση του Paxton οδηγεί αυτή την απάτη στα δικαστήρια. 


Το Brownstone Institute for Social and Economic Research είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2021 για την υποστήριξη μιας κοινωνίας που ελαχιστοποιεί τον ρόλο της βίας στη δημόσια ζωή.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 896


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα