Θα κλείσει φυλακή υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και τον Στέφανο Κασσελάκη ο Φλωρίδης για ψευδείς καταγγελίες για εμπρησμούς και κυκλώματα συγκάλυψης εγκλημάτων;

Θα κλείσει φυλακή υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και τον Στέφανο Κασσελάκη ο Φλωρίδης για ψευδείς καταγγελίες για εμπρησμούς και κυκλώματα συγκάλυψης εγκλημάτων;

2 Σεπτεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:547
Μοίρασέ το

 

 

Για ξανασκεφτείτε το…Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο να τιμωρούνται άγρια όσοι κάνουν καταγγελίες που η δικαιοσύνη, αυτή που βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση και στις διαταγές της πολιτικής εξουσίας θα κρίνει ψευδείς…

Ποιός ωφελείται; Ποιόν στοχεύουν με το νομοσχέδιο αυτό;

Τους υπουργούς που προαναφέρουμε;

Τους Δημάρχους και περιφερειάρχες ;

Στην χώρα των τρομακτικών παρανομιών και εγκλημάτων, κυριαρχεί η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ … ΕΠΩΝΥΜΩΝ…
ΜΗΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ, … ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…;;;
Καλλιόπη Σουφλή

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας Βορίδης έλεγε με αυτό το ύφος που ξεχωρίζει ο Λεμπέσης στο βιβλίο του για τη Βλακοκρατία μεταξύ άλλων και τα εξής για το ρεκόρ μεγαλύτερης καταστροφής από φωτιές στον Εβρο: “να ξαναδούμε το μοντέλο διαχείρισης των δασικών εκτάσεων και να ξαναδούμε την πρόληψη που πρέπει να περιλαμβάνει…”

Στο σημείο αυτό κόβονται οι δηλώσεις του στο ΚΡΑΤΙΚΟ καναλι(ειδήσεις στις 18,38 της 30ης Αυγούστου 2023) και η εξήγηση είναι μία και μόνη.Κόπηκαν διότι δεν έλεγε παρακάτω ούτε τίποτα καινούργιο,ούτε τίποτα σημαντικό!!!Και είναι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ υπουργός.Και μιλούσε την ώρα της τραγωδίας στον Εβρο που συμπλήρωνε 13 ημέρες.

Αυτοί ακριβώς είναι στη συντριπτική,συντριπτική πλειονότητα οι πολιτικοί της εξουσίας στο καίριο θέμα των εμπρησμών,από τους οποίους δημιουργούνται ζωτικοί εκμεταλλεύσιμοι χώροι στη γη στη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει κτηματολόγιο και πλήρωσε τεράστια ποσά από το δημόσιο ταμείο ως πρόστιμα,γιατί προτιμά να καίγονται τα πάντα και να μην έχει κτηματολόγιο….

Δεκαετίες με ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ ξαναδούν τη διαχείριση και την πρόληψη…

Τα ίδια και τα ίδια από την εποχή των μεγάλων καταστροφών αμέσως μετά την πτώση της Χούντας και ιδιαίτερα στην εποχή του Λαλιώτη,ο οποίος έκλαιγε μπροστά στην καταστροφή Πεντέλης,του Υμηττού της Πάρνηθας και έλεγε ότι δεν θα υπάρξει ούτε μέτρο που δεν θα αναδασωθεί.

Στη χώρα που έχασε στον Αρειο Πάγο τα βράχια και τα θέατρα βράχων του Υμητού ως….ιδιωτική έκταση και θα πλουτίσουν ιδιώτες.Στον Άρειο Πάγο στον οποίο δεν κέρδισε κανείς μα κανείς δανειολήπτης και ας ομολόγησαν εν ψυχρώ και εν θερμώ τραπεζικοί ότι παρανομησαν για να δώσουν περισσότερα δάνεια(θαλασσοδάνεια)από την ανταγωνίστρια τράπεζα…

Από το 100% των καμένων αναδασώθηκαν μόνο τα 10%.Αυτά τα γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ χαρακτηριστικά έγραψε τον Ιούλιο του 2007 μεταξύ άλλων και τα εξής:

“…Το 1998 και πάλι στην Πεντέλη εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά που καταστρέφει 90.000 στρέμματα. Συνολικά στην Αττική κάηκαν 116.297 στρέμματα. Από αυτά αναδασώθηκαν τα 3.483 στρέμματα.

Μερικά χρόνια μετά, ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, με υπουργική απόφαση για την κήρυξη των αναδασωτέων εξαιρεί τεράστιες εκτάσεις. Δύο χρόνια αργότερα, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας (Λαλιώτης – Ανωμερίτης) υπογράφουν Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εντάσσονται στο Σχέδιο Πόλης 6.000 στρέμματα στην Πεντέλη, αρκετά από τα οποία είχαν καεί από την πυρκαγιά του 1998. Αξίζει να τονίσουμε ότι μία μόλις μέρα μετά την αποστολή του ΠΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκδηλώνονται πυρκαγιές σχεδόν σε όλη τη χώρα (σ.σ. Σάμος, Ικαρία, Εύβοια, Λάρισα, Πύργος, Κιάτο, Πολύγυρος Χαλκιδικής, Κοζάνη, Χανιά)…

  • Το 2000 καίγονται συνολικά 36.734 στρέμματα στην Αττική και αναδασώνονται μόνο τα 1.575. Εκείνη τη χρονιά, στα τέλη Αυγούστου, καίγεται ένα κομμάτι της Νέας Πεντέλης που είχε ξανακαεί το 1998…”

Αυτή τη μπουρδολογία περί μέτρων πρόληψης και διόρθωσης συνέχισε και ο Βορίδης και το ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι φοβήθηκε την….κατσούνα που λέει και ο φέρελπις Στέφανος Κασελάκης,υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή τη λαϊκή αποδοκιμασία και έτσι προτίμησε και έκοψε τον Βορίδη…

Αν ήταν κάτι σημαντικό δεν θα τολμούσε κανείς να το κόψει.Και αν το έκανε θα είχε απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες…

Προφανώς είναι ένα επανλαμβανόμενο και από άλλους προκατόχους του ψέμα.

Αφορά όμως ένα έγκλημα.Την εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων απο συμφέροντα.Μόλις πριν λίγα χρόνια επι ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εγγλέζος κέρδισε σε χρόνο ρεκόρ στον ίδιο αυτό Αρειο Πάγο 43 χιλιάδες(43.000!!!)στρέμματα στην κατακαμμένη Εύβοια.

Είναι ιδιωτική ,λέει,απο…Τουρκοκρατίας!!!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λοιπόν και όχι η Αντιπολίτευση, γράφει ότι το έγκλημα αυτό προσπαθούν να το σκεπάσουν με άλλα ψέμματα και “ρίχνουν δηλητήριο στα αποκαίδια” και αναφέρεται ονομαστικά (σελ 30,27/8/23) σε 3-4 υπουργούς με δηλώσεις τους εντός εισαγωγικών για ψευδείς τους καταγγελίες ως προς τα άιτια του εγκλήματος.

 

Κορυφώνει την καταγγελία της με αναφορά σε ψευδείς δηλώσεις για την εγκληματική τραγωδία στο Μάτι με τους 103 νεκρούς.

 

Γράφει ότι η κυβέρνηση με λαϊκίστικη συνταγή “ψάχνει να βρει ενόχους” και κατασκευάζει με δημόσιες ψευδείς αναφορές ενόχους και “σιγοντάρει” αυτή την κατασκευή ενόχων απο συνωμοσιολόγους “στο βωμό ενός πρόσκαιρου επικοινωνιακού(σ.σ. δηλαδή εκλογικού)οφέλους”.

Είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σε άλλη σελίδα της η Ιωάννα Μάνδρου αποκαλύπτει αποκλειστικά ότι η κυβέρνηση προωθεί(σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο) νομοσχέδιο για να κλείνει φυλακή εκείνους που κάνουν στη δικαιοσύνη ψευδείς καταγγελίες και μάλιστα επιμένουν αν και αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί απο τη δικαστική έρευνα και έτσι απασχολείται η Δικαιοσύνη και καθυστερεί άλλες υποθέσεις!!!

Για σκεφτείτε το…

Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποδεικνύεται με συγκεκριμένες δηλώσεις και ονόματα και αναφορές οτι οι καταγγελίες αυτές που ισοδυναμούν φυσικά με μηνυτήριες αναφορές και τις έκαναν και τις κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ είναι ψευδείς καταγγελίες και αυτές δεν τις ψάχνει (κάθε τόσο και διακομματικά)μόνο η Δικαιοσύνη,αλλά και η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες!!!

Ειδικά στο Μάτι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν συγκεκριμένες και απολύτως σαφείς: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέδιο πρόληψης,δεν είχε σχέδιο ειδοποίησης,σχέδιο απομάκρυνσης των πολιτών και σχέδια δράσης των δυνάμεων.

Αυτά τα κατήγγειλε δημόσια τον Ιούλιο του 2018 αμέσως μετά τη φονική φωτιά και την επίσκεψη εκεί του κ.Μητσοτάκη και στελεχών.

Τον Νοέμβριο του 2022 στις δίκες που συγγενείς έκαναν στα δικαστήρια της Αθήνας ζητώντας αποζημίωση για τα θύματα και τις περιουσίες η κυβέρνηση (Μητσοτάκη πια) γραπτώς είπε ότι όλα αυτά τα σχέδια τα είχε το κρατος του 2018 και για τους θανάτους φταίνε τα θύματα κατά 95% γιατί δεν εφάρμοσαν και δεν ακολούθησαν τα σχέδια και τις οδηγίες των κρατικών αρχών και υπαλλήλων.Στη διάθεση όλων τα έγγραφα(προτάσεις) του Ελληνικού Κράτους. Είναι άλλωστε στις δικογραφίες στα δικαστήρια και ο νέος υπουργός κ.Φλωρίδης μπορεί να τις βρει άμεσα.

Είτε ψευδείς ήταν οι καταγγελίες αυτές  το 2018,είτε ψευδείς είναι οι διαβεβαιώσεις του 2022. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει και το έγκλημα αυταπόδεικτο από δικά τους λόγια και έγγραφα.

Για ξανασκεφτείτε το: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση φέρνει τώρα νόμο για φυλάκιση και αποζημιώσεις κλπ όσων κάνουν ψευδείς καταγγελίες και απασχολούν τη Δικαιοσύνη…

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 20 Αυγούστου γράφει για το Κράτος μας και προφανώς αναφέρεται και στο σημερινό και στο παλαιότερο:

“…οι καταστροφές,οι τραγωδίες,οι αστοχίες δεν είναι αναπόφευκτες ή μοιραίες…είναι δείγματα της Ελλαδας που αντιστέκεται στην πρόοδο,στη σοβαρότητα ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ,ΣΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ…ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΎΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΟ ΆΝΕΥΡΟ,ΝΩΧΕΛΙΚΌ,ΡΗΧΌ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ,ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.Τροφοδοτουν την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ…”

Τονίζουμε με κεφαλαία για να γίνει αντιληπτό ότι αναφέρεται σε εγκλήματα που συγκαλύπτει με τη ματαίωση του ελέγχου η πολιτική εξουσία.

Για ξανασκεφτείτε το…Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο να τιμωρούνται άγρια όσοι κάνουν καταγγελίες που η δικαιοσύνη,αυτή που βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση και στις διαταγές της πολιτικ,ής εξουσίας θα κρίνει ψευδείς…Ποιός ωφελείται;ποιόν στοχεύουν με το νομοσχέδιο αυτό;Τους υπουργούς που προαναφέρουμε;Τους Δημάρχους και περιφερειάρχες ;

Η μήπως κάποιους σαν π.χ.τον αμμόρφωτο πανεπιστημιακά Γιώργη Μανδηλά που έκανε 10-20 καταγγελίες και ισχυριζόταν ότι η Δικαιοσύνη γράφει στις αποφάσεις της ψέμματα ότι δεν είχε κάνει αγωγή εντός 20ετίας ενώ είχε κάνει και την είχε δικάσει και απλώς ο ίδιος δεν την είχε στο αρχείο του,αλλά την είχε η Δικαιοσύνη και τον κορόϊδευε αφού εκείνος δεν την έβρισκε;

Μήπως επίσης κάποιους με ψυχολογικά προβλήματα που κάνουν τέτοιες καταγγελίες;Πόσοι είναι αυτοί;Πέντε,δέκα,εκατό;Αυτοί είναι το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης σε ΟΟΟΛΗ την Επικράτεια της Ελλάδας;

Και τι θα συμβεί με τους πολιτικούς της Αντιπολίτευσης (π.χ. Βελόπουλος,Πολλάκης και τόσοι άλλοι)που κάνουν συνεχείς καταγγελίες για κουκούλωμα σοβαρότατων εγκλημάτων και αυτές είναι μεν αληθείς,αλλά η Δικαιοσύνη κάνει τη…χαζή,όπως με τα πορίσματα του ΣΔΟΕ που καταστράφηκαν και ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑ το έγκλημα;

Η με τον αστυνομικό στο Υστέρνι της Μυκόνου που ήταν σε μακρά αναρρωτική άδεια και στη διάρκειά της δούλευε στη Μύκονο και ανέβαζε στο διαδίκτυο προσωπικές ερωτικές στγιμές με τη γυναίκα-θύμα του;

Το θύμα του θα τιμωρηθεί για τις καταγγελίες της που δεν έγιναν δεκτές από τις αρχές αν και αυταπόδεικτες;

Παρένθεση:

(Εμείς περιμένουμε από τον Δήμαρχο Κυθήρων να μας απαντήσει αν και ποιοί δημόσιοι λειτουργοί ήξεραν ότι στα Αντικύθηρα συντελείται ένα έγκλημα και αρχαιότητες παρέμεναν εκτεθειμένες (σκόπιμα αν ήταν γνωστές) και (αναγκάστηκε λέει και ο Δήμαρχος …)να τις περιμαζέψει ο εφοπλιστής Λασκαρίδης.)

Κλείνει η παρένθεση που σχετίζεται προφανώς με τις ψευδείς η αληθινές καταγγελίες.

Οπως αποκάλυψε προχθές ο Κώστας Βαξεβάνης καταγγελίες και μάλιστα σοβαρότατες έκανε ο διευθυντής του ΟΣΕ κ.Σπηλιόπουλος,τον οποίο είχε διορίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανέφερε εγκλήματα στον ΟΣΕ τα οποία οδήγησαν προφανώς στην τραγωδία των Τεμπών με τους δεκάδες νεκρούς.

Γράφει ο κ.Σπηλιόπουλος(και)στον πρωθυπουργό ΠΡΙΝ την τραγωδία ότι στον ΟΣΕ γινονται εγκλήματα συντεχνιακά κλπ και ο αρμόδιος Υπουργός Κ.Καραμανλής ΔΕΝ τον δέχεται καν να τα αναφέρει για επίλυση.

Είναι ο ίδιος υπουργός που παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας λάθη(δηλαδή εγκλήματα)τα οποία είχαν καταγγελθεί στον ίδιο,αλλα προφανώς τα θεώρησε ψευδή.

Αρα ποιός θα τιμωρηθεί και για ποιό έγκλημα εν προκειμένω;

Ασφαλής προφητεία:ΚΑΝΕΙΣ!!!

Αρα έχουμε διορθώσει τα κακώς κείμενα στη Δικαιοσύνη κ.Φλωρίδη,η οποία απλώς τα σκεπάζει γιατί οι δημόσιες αρχές ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ και άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Ιδού επι λέξει η αναφορά του κ.Σπηλιόπουλου για τους “θωμάδες” της πολιτικής και της Δικαιοσύνης:

 

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα νιώθω την υποχρέωση και την προσωπική ανάγκη να ενημερώσω για την στάση μου απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του ΟΣΕ κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας μου ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού.

Ανέλαβα τη θέση αρχές Νοεμβρίου του 2019 και υπέβαλα την παραίτηση μου στις 3 Ιουνίου του 2020. Στις 28 Μαΐου του 2020 γνωρίζοντας πια καλά τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του οργανισμού, απευθύνθηκα στον Πρωθυπουργό με εμπιστευτική επιστολή. Δημοσιοποιώ κάποια αποσπάσματα της μακροσκελούς και λεπτομερούς επιστολής μου.

Αναφερόμενος στους λόγους που μου επέβαλαν να απευθυνθώ σε αυτόν (τον Πρωθυπουργό), τονίζω:

«Ο ΟΣΕ και ο σιδηρόδρομος δεν χωρούν δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, συνδικαλιστικούς και κομματικούς ανταγωνισμούς και κυρίως αδιαφάνεια και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. Αντίθετα χρειάζονται ανασυγκρότηση, ταχύτητα εκσυγχρονισμό και γρήγορη προσαρμογή στις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Θεωρώ ότι έχω ευθύνη απέναντι σας και γι’ αυτό πρέπει να σας ενημερώσω.

Η διαδρομή μου και η αξιοπρέπεια μου στην 30χρονη πολιτική μου διαδρομή είναι η σημαντικότερη περιουσία μου και δεν μπορώ να την ακυρώσω αποδεχόμενος απαράδεκτες μεθοδεύσεις εις βάρος μου. Είναι μία διαδρομή που λογοδοτεί βασανιστικά στη συνείδηση μου και ταλανίζεται από την ατομική ευθύνη».

Περιγράφοντας αυτά που καταφέραμε στους 7 μήνες της θητείας μου, επισήμανα τα εξής:

«Διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά και με πλήρη διαφάνεια μια δύσκολη κατάσταση που βρήκαμε. Με δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση, και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας.

– Προετοιμάσαμε παρεμβάσεις αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής και κυρίως την συστηματική συντήρηση αυτής, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα. Στόχος μας είναι ο σύγχρονος σιδηρόδρομος με ικανότητα και ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται.

– Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκης τέλος του 2020 θα γίνεται σε (3.30) τρεισήμισι ώρες και την επόμενη χρονιά (εφόσον ολοκληρώσει και η ΕΡΓΟΣΕ τα έργα σηματοδότησης) θα γίνεται σε (3) τρεις περίπου ώρες.

– Ανασυγκροτούμε τον οργανισμό με διαφάνεια ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και λειτουργία ενός σύγχρονου δημόσιου οργανισμού.»

Και συνεχίζω.

«Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του Υπουργείου. Ο Υπουργός παρά τα επίμονα αιτήματα μου ποτέ δεν με δέχθηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθεια μου και την παρουσία μου.

Φαίνεται ότι χάλασε η συνταγή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ορισμένων.

Οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά είναι σε μένα απολύτως καθαροί και τους έχω αναφέρει στον κ. Δημητριάδη, θέλουν διοίκηση απόλυτα υποταγμένη στους δικούς τους σχεδιασμούς και αυτά δυστυχώς είναι σε γνώση του Υπουργού

Κλείνοντας την επιστολή μου τονίζω.

«Κύριε Πρωθυπουργέ.

Έχω μεγάλη ευθύνη για τη θέση που μου εμπιστευτήκατε και επειδή δεν μου επιτρέπεται να αποδεχθώ τέτοιου είδους προσβολές και μεθοδεύσεις θέλω να σας ρωτήσω με απόλυτη ειλικρίνεια.

Πιστεύετε ότι μπορώ και πρέπει να συνεχίσω στη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ;

Είναι ισχυρή η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει;

Αν η απάντηση είναι θετική ζητώ:

– την στήριξη στο πρόσωπο μου

– αλλαγή των μελών του Δ.Σ. με άτομα της δικής σας απολύτου εμπιστοσύνης

– την αυστηρή αξιολόγηση της θητείας μου στον ΟΣΕ μετά από έναν (1) χρόνο

– την επίσκεψη σας στον ΟΣΕ, αν είναι δυνατόν, που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και την ανασυγκρότηση και εξυγίανση του ΟΣΕ.

Αν η απάντηση είναι αρνητική σας παρακαλώ ενημερώστε με αρμοδίως για να λύσουμε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί αφάνταστα, όσο καμία άλλη φορά στην πολιτική μου διαδρομή.

Και βεβαίως για να αναλάβουν άλλοι τις ευθύνες και τις τύχες του πολύπαθου ΟΣΕ.»

Μετά από πέντε μέρες, στις 3 Ιουνίου, υπέβαλα την παραίτηση μου η οποία και έγινε αποδεκτή…”

Τι λέτε κυριε Φλωρίδη;Ψευδείς καταγγελίες έκανε ο κ.Σπηλιόπουλος;

Σε ποιά χώρα δεν θα είχαν κληθεί για την καταγγελία αυτή οι κ.κ.Μητσοτάκης,Δημητριάδης και Καραμανλής για εξηγήσεις ως ύποπτοι,ιδιαίτερα μετά την τραγωδία των Τεμπών;

Είστε υπουργός σε μία χώρα για την οποία ο εξ Αμερικής(ευτυχώς…)υποψήφιος για την Αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ κ.Στέφανος Κασελάκης γράφει τα εξής:

 

“Γεννήθηκα σε μία χώρα που, 35 χρόνια αργότερα, χάνει καθημερινά το στοίχημα με το αύριο. Που βλέπει τα παιδιά της να χάνονται άδικα ή να ξενιτεύονται για να έχουν προοπτική.

Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που οφείλει να βρει επειγόντως την πυξίδα του, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τη χώρα…

…Γι’ αυτόν το λόγο, παραθέτω ως αφετηρία κάποιες πρώτες προτάσεις, και σας καλώ να τις βελτιώσουμε, να τις συμπληρώσουμε μαζί και να τις επεκτείνουμε σε κάθε τομέα της πολιτικής και της κοινωνίας, μέσα από μία διαδραστική διαδικασία που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες.

Γιατί μόνο μέσα από συλλογική δράση μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα…

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

📌 «Διαφάνεια στα πάντα»
• Κανόνες, λογοδοσία, αξιοκρατία στη δημόσια ζωή με:

– Δραστικό περιορισμό στη βουλευτική ασυλία: η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να απορρίπτει μόνο τις προδήλως αβάσιμες μηνύσεις ή όσες εμπίπτουν στο άρθρο 62 του Συντάγματος. Οι υπόλοιπες να επιστρέφουν στη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται άρση της ασυλίας.

– Πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες, με δημοσίευση όλων των στοιχείων των δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών (δηλ. να συμπεριλαμβάνονται όροι χορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κλπ).

– Απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής κρατικής οικονομικής ενίσχυσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

– Κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης προνομιακής διάταξης για τα στελέχη Τραπεζών, Δημοσίων Οργανισμών, Ταμείων, Επιτροπών κ.α.

– Καταχώριση και δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το ΚΗΜΔΗΣ του πλήρους φακέλου κάθε δημόσιου διαγωνισμού.

– Αξιολόγηση των διευθυντών του Δημοσίου από τους υπαλλήλους τους με ανωνυμοποιημένα ερωτηματολόγια.

📌 «Πολιτική με τον πολίτη σε πρώτο πλάνο»
• Θεσμικές παρεμβάσεις στις σχέσεις Πολιτείας – πολίτη:

– Θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου για όλους τους Έλληνες πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας.

– Δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη Βουλή με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

– Δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην Ομογένεια με σταυρό προτίμησης σε ειδικές περιφέρειες στις οποίες θα αντιστοιχούν συγκεκριμένες έδρες.

– Μεταφορά των αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση και σύσταση ανεξάρτητων οργάνων (Περιφερειακοί Διαμεσολαβητές) με αρμοδιότητα την υποστήριξη των πολιτών όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις περιφερειακές αρχές.

– Επιλογή των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (άρθρ. 101Α Συντ.), κατόπιν σχετικών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

– Απαγόρευση επιδομάτων, πλην έκτακτης ανάγκης, μετά τον 3ο χρόνο διακυβέρνησης και μέχρι τις εθνικές εκλογές.

📌 «Ουσιαστική Δικαιοσύνη, όχι στα χαρτιά»
• Ριζική επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης με:

– Πρόσληψη δικαστών / δικαστικών υπαλλήλων και ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών.

– Υποχρεωτική τελεσιδικία των εμπορικών υποθέσεων εντός τριετίας.

– Παραπομπή στο ακροατήριο των ποινικών υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος εντός τριετίας. Ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση και δραστικός περιορισμός των αναβολών.

– Εκλογή της ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα.

• Δικαιώματα:

– Άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (από τις γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες, χωρίς καμία εξαίρεση). Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και «δεξιοποίηση», η Ελλάδα να γίνει πρότυπο συμπερίληψης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη.

– Απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους αλλοδαπούς συμπληρώνουν 10ετή νόμιμη και συνεχή παραμονή στην Ελλάδα, χωρίς τεστ ιθαγένειας….

📌 «Εργασία: Συνεργασία και όχι εξάρτηση»
• Εργασιακά δικαιώματα:

– Επιστροφή από τον εργασιακό Μεσαίωνα στο σήμερα. Εργασία με κανόνες και αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων (επαναφορά ΣΣΕ και βάσιμου λόγου απόλυσης, θέσπιση υποχρέωσης αιτιολόγησης μη πρόσληψης, σύνδεση σε πραγματικό χρόνο του συστήματος ψηφιακής κάρτας με ΣΕΠΕ κ.α).

– Τέλος στην καταστρατήγηση του χαρακτήρα των δελτίων παροχής υπηρεσιών από τους εργοδότες. Πλήρης εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ).

📌 «Φορολογία κοινής λογικής»
• Φορολογική ανασυγκρότηση με:

– Καθιέρωση προοδευτικής φορολογίας με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό νέα φορολογική κλίμακα.

– Ισχυρά κίνητρα σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που μεταφέρουν τη βάση τους εκτός Αθηνών, καθώς και σε επιχειρήσεις που διανέμουν μετοχές (stock options) στους υπαλλήλους τους.

📌 «Βγάζουμε την Υγεία από την εντατική»
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία με:

– Γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών καθώς και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ.

– Τέλος στους διορισμούς πολιτευτών και ημετέρων στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία θα διοικούνται από τριμελές όργανο που θα αποτελείται από έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του προσωπικού, έναν υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας και έναν manager με σχετικές σπουδές και προϋπηρεσία, κατόπιν διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

– Ισχυρά κίνητρα σε Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές του εξωτερικού ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

– Παροχή δωρεάν στέγασης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

📌 «Φτιάχνουμε την Παιδεία από την αρχή»
• Ισχυρή δημόσια Παιδεία με:

– Μισθολογική αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών και τέλος στην ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

– Συνταγματική κατοχύρωση ποσοστού minimum 5% του ΑΕΠ για τη δημόσια εκπαίδευση. Δραστική αύξηση των κονδυλίων για έρευνα και τεχνολογία.

– Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης με οικονομικά κριτήρια / Παροχή δωρεάν στέγασης στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

– Περιφρούρηση πανεπιστημιακών χώρων με βάση το αυτοδιοίκητο, θέσπιση από τα ίδια τα Πανεπιστήμια -σε συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους- πλαισίου κυρώσεων για όσους προξενούν φθορές στους πανεπιστημιακούς χώρους.

– Αναμόρφωση διοικητικού πλαισίου, ώστε να επιτρέπονται δωρεές και συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια για τη δημιουργία «βραχιώνων», με αποκεντρωμένη διοίκηση, αλλά εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

– Ένταξη των μουσικών και παραστατικών τεχνών με δημιουργικό τρόπο στην εγκύκλιο εκπαίδευση / Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και άλλων δημόσιων χώρων πολιτισμού για παρουσίαση σχολικών και φοιτητικών παραστάσεων.

📌 «Λογαριασμοί χωρίς ηλεκτροσόκ»
• Ενεργειακή πολιτική:

– Επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο με ανεξάρτητη διοίκηση που θα αμείβεται βάσει αποδοτικότητας και όχι βάσει κερδοφορίας.

– Ενεργειακή Δημοκρατία, ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων, δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση.

– ΑΔΜΗΕ: Πάταξη ολιγοπωλίων ηλεκτρισμού με δημιουργία ηλεκτρικής “λεωφόρου” που θα συνδέει την Ελλάδα με την κεντρική Ευρώπη.

📌 «Απελευθερώνουμε την εξωστρεφή οικονομία»
• Αγροτικός τομέας:

– Κινητροδότηση δημιουργίας καλλιεργητικών ζωνών ανά περιφέρεια. Διεύρυνση επιλέξιμων καλλιεργειών και ενίσχυση νέων ανταγωνιστικών καλλιεργειών ανά νομό.

– Δημιουργία φυσικών και ψηφιακών δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων ανά περιφέρεια.

– Πριμοδότηση του παραγόμενου προϊόντος και όχι αποκλειστικά του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου / Κατάργηση του “ιστορικού δικαιώματος” καλλιεργητή / Θέσπιση πραγματικού μητρώου των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

• Ναυτιλία:

– Αλλαγή προσέγγισης για την ποντοπόρο ναυτιλία: φοροαπαλλαγή για ετήσια απόδοση μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, και εισαγωγή εταιρικού φόρου εισοδήματος 10% στα κέρδη που υπερβαίνουν την ως άνω απόδοση.”

Αυτά λέει ο κ.Κασελάκης και φυσικά αυτά τα έχουν υποσχεθεί πριν απο αυτόν και άλλοι,όπως οι κ.κ.Μητσοτάκης,Καραμανλής,Παπανδρέου.Οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα απο το 1945 και εντεύθεν με εξαίρεση τη Χούντα.

Δεν τα έκαναν πράξη.

Εγκλήματα λοιπόν.Αυτά καταγγέλλει ο κ.Κασελάκης.Αν συνεχίσει να τα καταγγέλλει τι θα συμβεί;

Κανονικά πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας για καθένα από αυτά.Αλλά τότε πρέπει είτε να κλείσει φυλακή τον κ.Κασσελάκη βγάζοντας ΨΕΥΔΕΙΣ τις καταγγελίες για τα εγκλήματα αυτά,είτε να κλείσει φυλακή δράστες αυτών των εγκλημάτων.Οι δράστες όμως,όπως διαβάσαμε παραπάνω π.χ. απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ προστατεύονται απο την πολιτική ηγεσία διαχρονικά.

Άρα οι καταγγελίες πρέπει να θεωρηθούν ψευδείς.

Θα τολμήσετε να κλείσετε φυλακή τον κ.Κασσελάκη η θα κλείνετε φυλακή κάποιον γραφικό και θα λέτε στας Ευρώπας ότι λύσατε το πρόβλημα της Δικαιοσύνης;

Μια δική σας δήλωση κύριε Φλωρίδη είναι η εξής:

«Τελικά κυκλοφορούσαν στην Αθήνα τσάντες με φράγκα, αλλά πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (κατάθεση γραμματέως του Χ. Καλογρίτσα) «Πως λένε οι Αμερικάνοι; “follow the money”.Αναμένεται νέα γνωμοδότηση συνταγματολόγων…»

Εξιχνιάστηκαν πλήρως τα εγκλήματα που αναφέρονται στη δήλωσή σας αυτή;Μήπως είναι ψευδής καταγγελία ή μήπως απλώς θα συγκαλυφθούν τα εγκλήματα για το…καλό μας;

Και εσείς κύριε Κασσελακη θα είστε αυτοπροσωπως στον Εισαγγελέα για καθένα απο αυτά που σωστά καταγγέλλετε,δίπλα σε κάθε διωκόμενο που καταγγέλλει τέτοια εγκλήματα ή αν πάρετε την εξουσία θα είστε ένας ακόμα Φίλης,ένας ακόμα Μπαλτάς,ένας ακόμα υπουργός του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκε γιατί κατήγγειλε ως Αντιπολίτευση εγκλήματα,τα οποία στη συνέχεια ως εξουσία …ξέχασε;

 

 

Υ.Γ.Τα συστημικά ΜΜΕ που έβλεπαν φυσιολογικό να έχει φρούρηση η Παναγιωταρέα,ο Ν.Καραμανλής,ο Στ Ψυχάρης και διάφορα άλλα μπουμπούκια της ενημέρωσης εξανέστησαν γιατί πήρε φρουρά ο κ.Κασσελάκης από φόβο ομοφοβικών επιθέσεων…Ουαί υμίν…Από την πλευρά του ο κ.Κασσελάκης γιατί δεν έχει απομακρύνει ακόμα απο κοντά του αυτόν που τον συμβούλεψε να ζητήσει και να λάβει φρούρηση σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία;Πέφτει τόσο εύκολα σε τόσο φανερές παγίδες;

 

Πηγή

Προβολές : 547


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα