Θα στείλει και ο Μητσοτάκης στρατιωτική βοήθεια στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ;;;

Θα στείλει και ο Μητσοτάκης στρατιωτική βοήθεια στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ;;;

12 Οκτωβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:368
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και φοβάμαι πως… και ο Μητσοτάκης θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, καθ’ ότι ομογονιδιακοί…

Επικαλούμενος τη γερμανική ευθύνη για την ασφάλεια του Ισραήλ, ο Scholz προσφέρει στρατιωτική βοήθεια

Η Καγκελάριος λέει ότι λόγω του Ολοκαυτώματος, το Βερολίνο έχει «αιώνιο καθήκον» να υπερασπιστεί το Ισραήλ. ερωτήσεις «επαίσχυντη» έλλειψη καταδίκης των τρομοκρατικών επιθέσεων από την ΠΑ, θα απαγορεύσει τις δραστηριότητες της Χαμάς

 

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκδίδει μια κυβερνητική δήλωση σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, Bundestag, στο κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, Γερμανία, 12 Οκτωβρίου 2023. (Michael Kappeler/dpa μέσω AP )

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκδίδει μια κυβερνητική δήλωση σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, Bundestag, στο κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, Γερμανία, 12 Οκτωβρίου 2023. (Michael Kappeler/dpa μέσω AP )

ΒΕΡΟΛΙΝΟ — Η Γερμανία πρόσφερε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και υποσχέθηκε να καταστείλει την υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο εσωτερικό μετά την καταστροφική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ που σκότωσε περισσότερους από χίλιους πολίτες, με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Πέμπτη να υπογραμμίζει την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για την ασφάλεια του Ισραήλ. .

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά τη σφαγή του Σαββάτου της Χαμάς, κατά την οποία τουλάχιστον 1.500 τρομοκράτες διέσχισαν τα σύνορα προς το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας από ξηρά, αέρα και θάλασσα, σκοτώνοντας 1.300 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας 150 ομήρους κάθε ηλικίας υπό την κάλυψη ενός κατακλυσμού από 5.000 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν κατά Ισραηλινές πόλεις και πόλεις.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών που σκοτώθηκαν καθώς ένοπλοι κατέλαβαν συνοριακές κοινότητες ήταν άμαχοι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και μωρά. Ολόκληρες οικογένειες εκτελέστηκαν στα σπίτια τους και σε ορισμένες τοποθεσίες, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηρίασαν τα θύματά τους.

Το Ισραήλ αντέδρασε με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές και αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς εκτιμούν ότι περισσότεροι από 1.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις άγριες μάχες. Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει τις τρομοκρατικές υποδομές και όλες τις περιοχές όπου δρα ή κρύβεται η Χαμάς, ενώ εκδίδει προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολίτες σε περιοχές στις οποίες σχεδιάζει να επιτεθεί.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι συμφώνησε με το αίτημα του Ισραήλ για χρήση έως και δύο από τα πέντε μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron TP που είναι επί του παρόντος μισθωμένα από τον γερμανικό στρατό και βρίσκονταν ήδη στο Ισραήλ για την εκπαίδευση Γερμανών υπαλλήλων. Και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε στις Βρυξέλλες ότι το Ισραήλ ζήτησε πυρομαχικά για πολεμικά πλοία, αίτημα που τώρα θα συζητηθεί.

Ο Σολτς είπε στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ενημερώσει τη Γερμανία για τυχόν ανάγκες, «για παράδειγμα τη θεραπεία τραυματιών».

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ένα μέρος για τη Γερμανία – το μέρος στο πλευρό του Ισραήλ», είπε στους νομοθέτες. «Η δική μας ιστορία, η ευθύνη μας που προέκυψε από το Ολοκαύτωμα, καθιστά για εμάς διαρκές καθήκον να υπερασπιστούμε την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Ο Σολτς σημείωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, αλλά είπε ότι «υπήρξαν και άλλες, επαίσχυντες εικόνες από τη Γερμανία το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Το Σάββατο, μια μικρή ομάδα μοίρασε αρτοσκευάσματα σε έναν δρόμο του Βερολίνου και δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αργότερα για να γιορτάσουν την επίθεση της Χαμάς.

Ο Σολτς είπε ότι η Γερμανία θα εκδώσει επίσημη απαγόρευση δραστηριότητας από ή προς υποστήριξη της Χαμάς, η οποία έχει ήδη καταχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τρομοκρατική ομάδα. Είπε ότι ομάδες όπως το Samidoun, που ήταν πίσω από τη δράση ζαχαροπλαστικής του Σαββατοκύριακου, θα απαγορευτούν.

Ο Scholz είπε ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό».

Η καγκελάριος αμφισβήτησε επίσης την έλλειψη σαφούς καταδίκης της επίθεσης της Χαμάς από την Παλαιστινιακή Αρχή και τον πρόεδρό της Μαχμούντ Αμπάς, λέγοντας ότι «η σιωπή τους είναι επαίσχυντη».

Η Γερμανία ανέστειλε την αναπτυξιακή βοήθεια για τις παλαιστινιακές περιοχές, αν και συνεχίζει την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Scholz επιτέθηκε επίσης στον ρόλο του Ιράν στην περιοχή.

«Δεν έχουμε απτές αποδείξεις ότι το Ιράν έδωσε συγκεκριμένη και λειτουργική υποστήριξη σε αυτή τη άνανδρη επίθεση της Χαμάς», είπε. «Αλλά είναι σαφές σε όλους μας ότι χωρίς την ιρανική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, η Χαμάς δεν θα ήταν ικανή για αυτές τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος».

Πολλοί Γερμανοί πολίτες ήταν μεταξύ εκείνων που απήχθησαν στην επίθεση του Σαββάτου.

 

 

Πηγή

Προβολές : 368


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα