Ιδού οι πραγματικοί ένοχοι: Η ΕΕ «καθίζει» την κυβέρνηση στο «σκαμνί» του ευρωδικαστηρίου για «εγκλήματα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους»

Ιδού οι πραγματικοί ένοχοι: Η ΕΕ «καθίζει» την κυβέρνηση στο «σκαμνί» του ευρωδικαστηρίου για «εγκλήματα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους»

2 Μαρτίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:450
Μοίρασέ το

 

«Δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία»

Η Επιτροπή κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Δεκέμβριο του 2021. Δεδομένου ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει την οδηγία, η Επιτροπή αποφάσισε τώρα να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Ο ψυχοπαθής Κώστας Αχ. Καραμανλής, παραιτήθηκε… μάλιστα… και νομίζει πως μας έπεισε…

ΡΕ ΑΛΗΤΗ, ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΕΙ;;;

ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ;;;

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ 44 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΘΩΟΥΣ… ΓΙΑΤΙ;;; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ;;;

ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;

ΜΕ ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ, ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ;

ΠΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ‘Ενας εισαγγελέας βάσει αυτών των τρομακτικών αποδείξεων, θα διατάξει την σύλληψη των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ή θα την πληρώσει μόνον ο γλειψιματίας – κομματόσκυλο του Μητσοτάκη;;; 

 

Ιδού οι πραγματικοί ένοχοι: Η ΕΕ «καθίζει» την κυβέρνηση στο «σκαμνί» του ευρωδικαστηρίου για «εγκλήματα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους»

Δεκατέσσερις ημέρες πριν την χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με βάση ευρωπαϊκή οδηγία για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (2012/34/ΕΕ)!

Συγκεκριμένα η παραπομπή της Ελλάδας έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Με λίγα λόγια η ΕΕ «καθίζει» την κυβέρνηση στο «σκαμνί» του ευρωδικαστηρίου επειδή δεν συμμορφώθηκε με τα ευρωπαϊκά πλαίσια παροχής υπηρεσιών και ασφάλειας σε ότι αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

 Η οδηγία διευκρινίζει ότι τα κράτη μέλη έπρεπε να εξασφαλίσουν τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της εθνικής αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015 και τη δημοσίευσή της εντός ενός μηνός.

Η σύναψη και δημοσίευση της εν λόγω συμφωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφάνεια των επικείμενων έργων στο δίκτυο σιδηροδρομικής υποδομής.

Κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.

Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να περιέχει ουσιαστικές διατάξεις, όπως αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για τις υπηρεσίες υποδομής, καθώς και στόχους επιδόσεων προσανατολισμένους στους χρήστες (για παράδειγμα, ταχύτητα γραμμής, ικανοποίηση πελατών ή προστασία του περιβάλλοντος).

Παρά τις ανταλλαγές επιστολών μεταξύ της Επιτροπής και της Ελλάδας, οι εθνικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν υπογράψει και δημοσιεύσει τη συμβατική συμφωνία με τον ελληνικό οργανισμό διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής, τον ΟΣΕ.

Η Επιτροπή κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Δεκέμβριο του 2021. Δεδομένου ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει την οδηγία, η Επιτροπή αποφάσισε τώρα να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υποχρέωση σύναψης και δημοσίευσης συμβατικών συμφωνιών μεταξύ εθνικών αρμόδιων αρχών και διαχειριστών σιδηροδρομικής υποδομής αποτελεί σημαντικό στοιχείο της οδηγίας για τον ενιαίο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χώρο.

Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους και του διαχειριστή ή των διαχειριστών υποδομής.

Καλύπτουν όλες τις πτυχές διαχείρισης της υποδομής, τις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους μέλους, τις απαιτήσεις αποδοτικότητας για τον διαχειριστή υποδομής, τις υποχρεώσεις υποβολής αναφορών και τους κανόνες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και σοβαρών διαταραχών σε λειτουργίες.

Περιλαμβάνουν επίσης διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση που ένα από τα μέρη παραβαίνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις ή, σε εξαιρετικές περιστάσεις, σε περίπτωση που επηρεάζεται η διαθεσιμότητα δημόσιας χρηματοδότησης. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν ένα πενταετές χρηματοδοτικό πλαίσιο για την κατασκευή, την αναβάθμιση και τη συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, το οποίο καθιστά προβλέψιμη τη δημόσια χρηματοδότηση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 450


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα