Ιράν-Ρωσία έστησαν δυτική παγίδα στην Παλαιστίνη

Ιράν-Ρωσία έστησαν δυτική παγίδα στην Παλαιστίνη

3 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:609
Μοίρασέ το

 

Η μόνη χώρα που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία είναι το Ισραήλ. Αλλά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπαίνουν σε μια υπαρξιακή παγίδα αν πιστεύουν ότι μια νίκη στη Δυτική Ασία θα κερδηθεί πιο εύκολα από μια ευρωπαϊκή.

 

Photo Credit: The Cradle

Πέπε Εσκομπάρ

 

Η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Ιράν -με την Κίνα στα φτερά- στρώνει μια περίτεχνη παγίδα με τον Σουν Τζου στον Ηγεμόνα στη Δυτική Ασία. 

Εκτός από το Ισραήλ, δεν υπάρχει καμία οντότητα στον πλανήτη ικανή να αλλάξει την εστίαση, αστραπιαία, μακριά από τη θεαματική καταστροφή της Δύσης στην Ουκρανία. 

Οι πολεμοκάπηλοι που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όχι ακριβώς οι οπαδοί του Βισμαρκίου, πιστεύουν ότι αν το Project Ukraine είναι ανέφικτο, το Project Final Solution στην Παλαιστίνη θα μπορούσε αντ ‘αυτού να είναι μια – εθνοκάθαρση – κέικ. 

Ένα πιο εύλογο σενάριο, ωστόσο, είναι ότι Ιράν-Ρωσία –και ο νέος «άξονας του κακού» Ρωσία-Κίνα-Ιράν– έχουν ό,τι χρειάζεται για να σύρουν τον Ηγεμόνα σε ένα δεύτερο τέλμα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να χρησιμοποιείς το δικό του, ξεσκαρτάρισμα του εχθρού για να τον εξισορροπήσεις και να τον αποπροσανατολίσεις στη λήθη.

Η ευσεβής πόθος του Λευκού Οίκου ότι οι Πόλεμοι για Πάντα στην Ουκρανία και το Ισραήλ είναι εγγεγραμμένοι στην ίδια υψηλή τάση «δημοκρατίας» και είναι απαραίτητοι για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, έχει ήδη αποκρουσθεί – ακόμη και στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Αυτό δεν εμποδίζει  τις κραυγές και τους ψιθύρους κατά μήκος του Beltway που αποκαλύπτουν τους συμμάχους του Ισραήλ των ΗΠΑ νεοσυντηρητικών που αυξάνουν τον ρυθμό να προκαλέσουν το Ιράν – μέσω μιας παροιμιώδους ψευδούς σημαίας που θα οδηγούσε σε αμερικανική επίθεση.

Αυτό το σενάριο του Αρμαγεδδώνα ταιριάζει απόλυτα στη βιβλική ψυχοπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου .

Οι υποτελείς θα αναγκάζονταν να συμμορφωθούν με ταπεινότητα.

Οι αρχηγοί κρατών του ΝΑΤΟ έσπευσαν να επισκεφθούν το Ισραήλ για να δείξουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στο Τελ Αβίβ – μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Ελλάδας, ο Ιταλός Giorgia Meloni, ο Βρετανός Rishi Sunak, ο Γερμανός Olaf Scholz, ο γεροντικός ένοικος στον Λευκό Οίκο και ο Γάλλος Emmanuel Macron. 

 

Εκδικούμενος τον αραβικό «αιώνα της ταπείνωσης» 

 

Μέχρι στιγμής, το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει επιδείξει εξαιρετική αυτοσυγκράτηση, χωρίς να δέχεται κανένα δόλωμα.

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει την παλαιστινιακή αντίσταση στο σύνολό της – και μέχρι πριν από λίγα χρόνια, είχε σοβαρά προβλήματα με τη Χαμάς, με την οποία συγκρούστηκε στη Συρία.

Η Χαμάς, παρεμπιπτόντως, ενώ χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ιράν, δεν διοικείται από το Ιράν.

Όσο και αν η Τεχεράνη υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση, οι παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις.

Τα μεγάλα νέα είναι ότι όλα αυτά τα ζητήματα πλέον διαλύονται. Τόσο η Χαμάς όσο και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) πήγαν στον Λίβανο για να επισκεφθούν προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αυτή την εβδομάδα. Αυτό υποδηλώνει ενότητα σκοπού – ή αυτό που ο Άξονας Αντίστασης της περιοχής αποκαλεί «Ενότητα Μετώπων». 

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη της Χαμάς στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, η οποία αντιμετωπίστηκε με ανίσχυρη ισραηλινή οργή. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς ήταν ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου της, ο Αμπού Μαρζούκ. Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί ήρθε ειδικά από την Τεχεράνη και συνάντησε δύο από τους βασικούς αναπληρωτές του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ, τον Σεργκέι Ριάμπκοφ και τον Μιχαήλ Γκαλουζίν.  

Αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς, το Ιράν και η Ρωσία διαπραγματεύονται στο ίδιο τραπέζι. 

Η Χαμάς κάλεσε τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων στη διασπορά, καθώς και ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και όλα τα εδάφη του Ισλάμ, να ενωθούν.

Αργά αλλά σταθερά, μπορεί να διακριθεί ένα μοτίβο: θα μπορούσε ο αραβικός κόσμος -και μεγάλα τμήματα του Ισλάμ- να είναι στα πρόθυρα να ενωθούν σημαντικά για να εκδικηθούν τον δικό τους «αιώνα ταπείνωσης» – όπως έκαναν οι Κινέζοι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Μάο Τσε Τουνγκ και τον Ντενγκ Xiaoping ; 

Το Πεκίνο, μέσω της εξελιγμένης διπλωματίας του, σίγουρα το υπαινίσσεται σε βασικούς παράγοντες, ακόμη και πριν επιτευχθεί η πρωτοποριακή προσέγγιση Ιράν-Σαουδικής Αραβίας με τη μεσολάβηση Ρωσίας-Κίνας νωρίτερα αυτό το έτος.

Αυτό από μόνο του δεν θα εμποδίσει τη διαρκή νεοσυντηρητική εμμονή των ΗΠΑ να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές στο Ιράν. Αξίζει λιγότερο από το μηδέν όσον αφορά τη στρατιωτική επιστήμη, αυτοί οι νεοσυντηρητικοί αγνοούν πώς τα ιρανικά αντίποινα θα στόχευαν – με ακρίβεια – κάθε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, με τον Περσικό Κόλπο ανοιχτή υπόθεση.

Ο απαράμιλλος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Αντρέι Μαρτιάνοφ έδειξε τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις ακριβές αμερικανικές σιδερένιες μπανιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση επίθεσης που απειλεί το Ισραήλ στο Ιράν.

Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον  1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία που κλέβουν το πετρέλαιο της χώρας – το οποίο θα γινόταν επίσης στιγμιαίος στόχος.

Ο Αλί Φαντάβι ,  ο αναπληρωτής αρχιστράτηγος του IRGC, περιόρισε: «Έχουμε τεχνολογίες στον στρατιωτικό τομέα που κανείς δεν γνωρίζει και οι Αμερικανοί θα τις γνωρίζουν όταν τις χρησιμοποιήσουμε».

Υπερηχητικά βλήματα Fattah Cue to I ranian – ξαδέρφια του Khinzal και του DF-27 – που ταξιδεύουν με ταχύτητα 15 Mach και μπορούν να φτάσουν οποιονδήποτε στόχο στο Ισραήλ σε 400 δευτερόλεπτα.

Και προσθέστε σε αυτό τον εξελιγμένο ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο (EW). Όπως επιβεβαιώθηκε στη Μόσχα πριν από έξι μήνες, όσον αφορά τη στρατιωτική διασύνδεση, οι Ιρανοί είπαν στους Ρώσους στο ίδιο τραπέζι, «ό,τι χρειάζεστε, απλώς ρωτήστε». Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, γιατί ο αμοιβαίος εχθρός είναι ένας και ο ίδιος.

 

Είναι όλα σχετικά με το στενό του Ορμούζ 

 

Η καρδιά του ζητήματος σε οποιαδήποτε στρατηγική Ρωσίας-Ιράν είναι το Στενό του Ορμούζ, μέσω του οποίου διέρχεται τουλάχιστον το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου πετρελαίου (σχεδόν 17 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) συν 18 τοις εκατό του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο ανέρχεται σε τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα.  

Το Ιράν είναι σε θέση να μπλοκάρει αστραπιαία τα στενά του Ορμούζ. Για αρχή, αυτό θα ήταν κάποιο είδος ποιητικής δικαιοσύνης για το Ισραήλ που στοχεύει να καταβροχθίσει, παράνομα, όλο το  φυσικό αέριο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακαλύφθηκε στα ανοικτά της Γάζας : αυτός είναι, παρεμπιπτόντως, ένας από τους απολύτως βασικούς λόγους για την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης. 

Ωστόσο, η πραγματική συμφωνία θα είναι η κατάρριψη της δομής παραγώγων 618 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε από τη Wall Street , όπως επιβεβαιώνεται εδώ και χρόνια από αναλυτές της Goldman Sachs και της JP Morgan, καθώς και από ανεξάρτητους εμπόρους ενέργειας στον Περσικό Κόλπο.

Έτσι, όταν έρχεται η ώθηση – και πολύ πέρα ​​από την άμυνα της Παλαιστίνης και σε ένα σενάριο Ολοκληρωμένου Πολέμου – όχι μόνο Ρωσία-Ιράν αλλά βασικοί παράγοντες του αραβικού κόσμου πρόκειται να γίνουν μέλη των BRICS 11 – όπως η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ – έχουν ό,τι χρειάζεται για να καταρρίψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ όποτε θέλουν.

Ως παλιό σχολείο Deep State ψηλότερα, τώρα στις επιχειρήσεις στην Κεντρική Ευρώπη, τονίζει:

 

«Τα ισλαμικά έθνη έχουν το οικονομικό πλεονέκτημα. Μπορούν να ανατινάξουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα κόβοντας το πετρέλαιο. Δεν χρειάζεται να ρίξουν ούτε μια βολή. Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμμαχούν. Η κρίση του 2008 χρειάστηκε 29 τρισεκατομμύρια δολάρια για να λυθεί, αλλά αυτή, αν συμβεί, δεν θα μπορούσε να λυθεί ακόμη και με όργανα fiat 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Όπως μου είπαν έμποροι του Περσικού Κόλπου, ένα πιθανό σενάριο είναι ο ΟΠΕΚ να αρχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στην Ευρώπη, πρώτα από το Κουβέιτ και μετά να εξαπλωθεί από τη μια χώρα του ΟΠΕΚ στην άλλη και σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν τον μουσουλμανικό κόσμο ως εχθρούς και τροφή πολέμου. 

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το πετρέλαιο στις δυτικές αγορές μπορεί να αναβληθεί λόγω των όσων διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έχει ήδη ζητήσει, επί της ουσίας, για ένα πλήρες εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ισλαμικές χώρες κατά των εθνών – ουσιαστικά υποτελών του ΝΑΤΟ – που υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Έτσι, οι Χριστιανοί Σιωνιστές στις ΗΠΑ που συμμάχησαν με το περιουσιακό στοιχείο των νεοσυντηρητικών τον Νετανιάχου που απειλούν να επιτεθούν στο Ιράν έχουν τη δυνατότητα να γκρεμίσουν ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Forever War on Syria, remix  

 

Υπό το σημερινό ηφαίστειο, η  στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας ήταν εξαιρετικά προσεκτική. Για τον έξω κόσμο, η αμοιβαία επίσημη θέση τους είναι να αρνηθούν να συμμετάσχουν είτε με την Παλαιστίνη είτε με το Ισραήλ. έκκληση για κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους· έκκληση για λύση δύο κρατών. και να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Όλες οι πρωτοβουλίες τους στον ΟΗΕ υπονομεύονται δεόντως από τον Ηγεμόνα.

Ως έχει, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε το πράσινο φως για την ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα. Ο κύριος λόγος είναι η άμεση προτεραιότητα των ΗΠΑ: αγοράστε λίγο χρόνο για να επεκτείνετε τον πόλεμο στη Συρία, «κατηγορούμενοι» ότι είναι το βασικό σημείο διέλευσης των ιρανικών όπλων προς τη Χεζμπολάχ. Αυτό διπλασιάζεται επίσης ως το άνοιγμα του ίδιου παλιού μετώπου πολέμου εναντίον της Ρωσίας. 

Δεν υπάρχουν αυταπάτες στη Μόσχα. Η συσκευή των πληροφοριών γνωρίζει καλά ότι πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ συμβούλευαν το Κίεβο ενώ το Τελ Αβίβ προμήθευε όπλα στην Ουκρανία υπό σοβαρή πίεση των ΗΠΑ. Αυτό εξόργισε τους  siloviki και μπορεί να ήταν ένα μοιραίο ισραηλινό λάθος.

Τα νεοσυντηρητικά, από την πλευρά τους, δεν σταματούν ποτέ. Προωθούν μια παράλληλη απειλή: εάν  η Χεζμπολάχ επιτεθεί στο Ισραήλ με κάτι άλλο εκτός από μερικούς αραιούς πυραύλους –και αυτό απλά δεν θα συμβεί– η ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στη Λατάκια θα «εξαλειφθεί» ως «προειδοποίηση» προς το Ιράν.

Αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις καν ως παιδιά που παίζουν στο sandbox. Μετά τις σειριακές ισραηλινές επιθέσεις στα πολιτικά αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου, η Μόσχα δεν έκλεισε καν το μάτι προτού προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στο Hmeimim στη Συρία – μαζί με άδεια για πτήσεις φορτίου του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές πηγές πληροφοριών. Ο Νετανιάχου δεν θα έχει ακριβώς μια επιθυμία θανάτου βομβαρδίζοντας πλήρως μια ρωσική αεροπορική βάση A2/AD (κατά της πρόσβασης/άρνησης περιοχής).

Η Μόσχα βλέπει επίσης ξεκάθαρα τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ακριβές αμερικανικές σιδερένιες μπανιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση ήταν γρήγορη: τα Mig-31K περιπολούν ουδέτερο εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα 24/7, εξοπλισμένα με υπερηχητικά Khinzal, τα οποία θα χρειαστούν μόνο έξι λεπτά για να επισκεφθούν τη Μεσόγειο.

Εν μέσω όλης αυτής της νεοσυντηρημένης τρέλας, με το Πεντάγωνο να αναπτύσσει μια τρομερή σειρά όπλων συν «άγνωστα» περιουσιακά στοιχεία στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε ο στόχος είναι η Χεζμπολάχ, η Συρία, το Ιράν, η Ρωσία ή όλα τα παραπάνω, τόσο η Κίνα όσο και η Βόρεια Κορέα  – μέρος του νέου «άξονα του κακού» που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ – έχουν δείξει ότι δεν θα είναι απλοί παρευρισκόμενοι. 

Το κινεζικό ναυτικό θωρακίζει το Ιράν από απόσταση για όλους τους πρακτικούς σκοπούς. Ακόμα πιο ισχυρή ήταν μια δήλωση του πρωθυπουργού Li Qiang – κάτι ασυνήθιστα ωμό και σπάνιο στην κινεζική διπλωματία:

«Η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά το Ιράν στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής του αξιοπρέπειας και θα αντιταχθεί σθεναρά σε οποιεσδήποτε εξωτερικές δυνάμεις παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν».

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Κίνα και το Ιράν συνδέονται με μια ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ενίσχυσε τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Ιράν σε μια συνάντηση με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Μόχμπερ.

 

Θυμηθείτε εκείνους τους ρυζοφάγους από την Κορέα

 

Οι πολιτοφυλακές υπέρ του Ιράν σε όλο τον Άξονα της Αντίστασης, διατηρούν έναν προσεκτικά μετριασμένο βαθμό αντιπαράθεσης εναντίον του Ισραήλ, κοντά σε χτυπήματα ανταρτών. Δεν θα εμπλακούν ακόμα σε μαζικές επιθέσεις. Αλλά όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά εάν το Ισραήλ εισβάλει στη Γάζα. Είναι σαφές ότι ο αραβικός κόσμος, παρά τις τεράστιες εσωτερικές του αντιφάσεις, απλώς δεν θα ανεχθεί τη σφαγή αμάχων.

Ομαλά, στην τρέχουσα εμπρηστική συγκυρία, ο Ηγεμόνας βρήκε  την ταπείνωση του Σχεδίου Ουκρανίας. Πιστεύουν λανθασμένα ότι ο ίδιος παλιός Forever War που αναζωπυρώθηκε στη Δυτική Ασία μπορεί να «διαμορφωθεί» κατά βούληση. Και αν δύο πόλεμοι μετατραπούν σε ένα τεράστιο πολιτικό άλμπατρος, όπως θα συμβεί, τι άλλο υπάρχει; Απλώς θα ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο στον «Ινδο-Ειρηνικό». 

Τίποτα από αυτά δεν ξεγελάει τη Ρωσία-Ιράν και την παγωμένη τους παρακολούθηση του Ηγεμόνα που ανατρέπεται και χτυπάει σε κάθε βήμα. Είναι διαφωτιστικό να θυμόμαστε τι είχε  ήδη προβλέψει ο Malcolm X το 1964 :

«Κάποιοι ρυζοφάγοι τον έτρεξαν έξω από την Κορέα. Ναι, τον έτρεξαν έξω από την Κορέα. Ρυζοφάγοι με παπούτσια γυμναστικής, και ένα τουφέκι, και ένα μπολ με ρύζι, τον πήραν μαζί με τις δεξαμενές του και το ναπάλμ του, και όλη αυτή τη δράση που υποτίθεται ότι είχε και τον έτρεξαν στο Yalu. Γιατί; Γιατί η μέρα που μπορεί να κερδίσει στο έδαφος πέρασε». 

 

 

Πηγή

Προβολές : 609


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα