Ισραήλ: «Εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς» τη στιγμή που Το Ιράν παραδέχεται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στο Ισραήλ και προειδοποιεί την Αμερική

Ισραήλ: «Εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς» τη στιγμή που Το Ιράν παραδέχεται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στο Ισραήλ και προειδοποιεί την Αμερική

9 Οκτωβρίου, 2023 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,027
Μοίρασέ το
Τελικά, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι απλώς ένα ακόμη παράθυρο στη σφαίρα του αγγλο-ευρωπαϊκού-αμερικανο-ισραηλινού μηχανισμού πληροφοριών και στα βάθη στα οποία πηγαίνει η τρύπα του κουνελιού όσον αφορά τη διεθνή τρομοκρατία. 
Το σενάριο που παίζεται σε όλη τη Μέση Ανατολή και στον υπόλοιπο κόσμο σκηνοθετείται σαφώς από μια δύναμη που δεν έχει δει η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, εκτός από αυτή τη στενή σχέση με τον προκάτοχο της Χαμάς και συνεπώς τη Μοσάντ και άλλες μορφές ισραηλινών πληροφοριών, έχει επίσης στενούς και ιστορικούς δεσμούς με τη δυτική υπηρεσία πληροφοριών, κυρίως με τη βρετανική και την αμερικανική έκδοση .

Το παιχνίδι είναι στημμένο, για να ξεκινήσει η φωτιά του Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ… και το … έπαθλο, είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ…
Αν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, αμέσως θα μπουν στον πόλεμο όλα τα κράτη των BRICS…
ΠΟΛΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Ετοιμαστείτε και για το φιτίλι που σύντομα θ’ ανάψει στο ΚΟΣΟΒΟ…
Υ.Γ.2. Ετοιμαστείτε και για την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ…
ΕΙΠΑΜΕ… ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…
ΟΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ…

Ισραήλ: «Εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς» τη στιγμή που Το Ιράν παραδέχεται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στο Ισραήλ και προειδοποιεί την Αμερική: «Εσύ είσαι ο επόμενος»..

Με λίγα λόγια πιάσε το αυγό και κούρευτο.. Και όποιος προσπαθήσει να βγάλει άμεσα συμπεράσματα και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Μέση Ανατολή, πολύ φοβόμαστε ότι θα πέσει κατά πολύ έξω..

Πάμε να τα δούμε όμως αυτά…

 

 

Ισραήλ: «Εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς»

Το Ισραήλ έχει τεκμηριωθεί εδώ και καιρό ότι  δημιουργεί «ψεύτικες» ομάδες της Αλ Κάιντα  για να δικαιολογήσει την πρόοδο του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει ήδη παραδεχθεί ότι δημιούργησε τον αρχαίο εχθρό του, τη Χαμάς, με σκοπό τη διάσπαση της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και τη Φατάχ, την ηγετική ομάδα του παλαιστινιακού κινήματος ελευθερίας και αντίστασης.

Το Activistpost.com αναφέρει: Ο Robert Dreyfuss, ένας βετεράνος δημοσιογράφος για το The Nation,  έγραψε μάλιστα ότι ,

 

 

Τις δεκαετίες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, οι σκληροπυρηνικοί ακτιβιστές και οι οργανώσεις των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών της ακροδεξιάς θεωρούνταν συχνά σύμμαχοι για δύο λόγους, επειδή θεωρούνταν σκληροί αντικομμουνιστές και επειδή οι αντίπαλοι κοσμικοί εθνικιστές, όπως ο Γκαμάλ Αμπντέλ της Αιγύπτου. Νάσερ, ο Μοχάμεντ Μοσαντέκ του Ιράν.

***

Στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Ιορδανία υποστήριξαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σε έναν εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Συρίας. Και… το Ισραήλ υποστήριξε αθόρυβα τον Αχμέντ Γιασίν και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, οδηγώντας στην ίδρυση της Χαμάς.

Όπως έγραψε ο Justin Raimondo του  AntiWar.com  στο άρθρο του το 2006 « Hamas, Son of Israel »,

Ανάμεσα σε όλα τα ουρλιαχτά πόνου και το τρίξιμο των δοντιών για τον θρίαμβο της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές, ένα γεγονός παραμένει σχετικά ασαφές, αν και πολύ σημαντικό: το Ισραήλ έκανε πολλά για να  εκτοξεύσει τη Χαμάς  ως αποτελεσματική δύναμη στα κατεχόμενα εδάφη. Αν υπήρξε ποτέ μια ξεκάθαρη περίπτωση « ανάδρασης », τότε αυτό είναι.

 

Όπως τόνισε ο Richard Sale σε  ένα άρθρο για το UPI :

Το Ισραήλ και η Χαμάς μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εγκλωβισμένες σε θανάσιμες μάχες, αλλά, σύμφωνα με αρκετούς νυν και πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, το Τελ Αβίβ παρείχε άμεση και έμμεση οικονομική βοήθεια στη Χαμάς για μια περίοδο ετών. Το Ισραήλ «βοηθούσε άμεσα τη Χαμάς – οι Ισραηλινοί ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο στην ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), είπε ο Τόνι Κόρντεσμαν, αναλυτής Μέσης Ανατολής για το Κέντρο Στρατηγικών [και Διεθνών] Μελετών. Η υποστήριξη του Ισραήλ στη Χαμάς «ήταν άμεση προσπάθεια διχασμού και μείωσης της υποστήριξης για μια ισχυρή, κοσμική PLO χρησιμοποιώντας μια ανταγωνιστική θρησκευτική εναλλακτική», δήλωσε ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA.

Ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής Ray Hanania  συμφωνεί :

Εκτός από την ελπίδα να απομακρύνει τις παλαιστινιακές μάζες από τον Αραφάτ και την PLO, η ηγεσία του Λικούντ πίστευε ότι θα μπορούσε να επιτύχει μια εφαρμόσιμη συμμαχία με τις ισλαμικές δυνάμεις κατά του Αραφάτ που θα επεκτείνει επίσης τον έλεγχο του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

Σε μια συνειδητή προσπάθεια να υπονομεύσει την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την ηγεσία του Γιασέρ Αραφάτ, το 1978 η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Menachem Begin  ενέκρινε την αίτηση  του σεΐχη Ahmad Yassin να ιδρύσει μια «ανθρωπιστική» οργάνωση γνωστή ως Ισλαμική Ένωση ή Mujama. . Οι ρίζες αυτής της ισλαμιστικής ομάδας ήταν στη φονταμενταλιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα, και αυτός ήταν ο σπόρος που τελικά αναπτύχθηκε στη Χαμάς – αλλά όχι πριν γονιμοποιηθεί και γαλουχηθεί σε μεγάλο βαθμό με ισραηλινή χρηματοδότηση και πολιτική υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, εκτός από αυτή τη στενή σχέση με τον προκάτοχο της Χαμάς και συνεπώς τη Μοσάντ και άλλες μορφές ισραηλινών πληροφοριών, έχει επίσης στενούς και ιστορικούς δεσμούς με τη δυτική υπηρεσία πληροφοριών, κυρίως με τη βρετανική και την αμερικανική έκδοση  . .

Έχοντας αυτό υπόψη, το άρθρο του Raimondo συνεχίζει δηλώνοντας ότι,

Ο Begin και ο διάδοχός του, Yitzhak Shamir, ξεκίνησαν μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την PLO, δημιουργώντας τις λεγόμενες Village Leagues, αποτελούμενες από τοπικά συμβούλια επιλεγμένων Παλαιστινίων που ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Ισραήλ – και, σε αντάλλαγμα, μπήκαν στο ισραηλινό μισθολόγιο . Ο Σεΐχης Γιασίν και οι οπαδοί του έγιναν σύντομα μια δύναμη εντός των Χωριάτικων Λιγκ. Αυτή η τακτική συμμαχία μεταξύ του Γιασίν και των Ισραηλινών βασίστηκε σε μια κοινή αντιπάθεια για τη μαχητική  κοσμική και αριστερή  PLO: οι Ισραηλινοί επέτρεψαν στην ομάδα του Γιασίν να εκδώσει μια εφημερίδα και να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο φιλανθρωπικών οργανώσεων, οι οποίες συγκέντρωναν κεφάλαια όχι μόνο από τους Ισραηλινούς αλλά επίσης από αραβικά κράτη που αντιτίθενται στον Αραφάτ.

Η Ami Isseroff, γράφοντας στο MideastWeb, δείχνει  πώς οι Ισραηλινοί προώθησαν σκόπιμα τους ισλαμιστές της μελλοντικής Χαμάς βοηθώντας τους να μετατρέψουν το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας σε βάση από την οποία η ομάδα στρατολόγησε ακτιβιστές – και τους βομβιστές αυτοκτονίας του αύριο. Ως η μόνη εγκατάσταση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη λωρίδα της Γάζας και το μόνο τέτοιο ίδρυμα ανοιχτό για τους Παλαιστινίους από τότε που ο Ανουάρ Σαντάτ έκλεισε τα αιγυπτιακά κολέγια σε αυτούς, η IUG περιείχε στο χώρο της τους σπόρους του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Όταν, ωστόσο, προέκυψε μια σύγκρουση για θρησκευτικά ζητήματα, οι ισραηλινές αρχές τάχθηκαν στο πλευρό των ισλαμιστών ενάντια στους κοσμικούς του κυρίαρχου ρεύματος Fatah-PLO. Όπως αναφέρει ο Isseroff, οι ισλαμιστές

Ενθάρρυνε τις ισραηλινές αρχές να απορρίψουν τους αντιπάλους τους στην επιτροπή τον Φεβρουάριο του 1981, με αποτέλεσμα τον επακόλουθο εξισλαμισμό της πολιτικής και του προσωπικού της IUG (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης των γυναικών να φορούν χιτζάμπ και θόμπ και ξεχωριστές εισόδους για άνδρες και γυναίκες) και επιβολή της βίας και εξοστρακισμός των διαφωνούντων. Η σιωπηρή συνενοχή τόσο από τις πανεπιστημιακές όσο και από τις ισραηλινές αρχές επέτρεψε στον Μουτζάμα να κρατήσει μια κρύπτη όπλων για να χρησιμοποιήσει εναντίον των κοσμικών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ήταν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα με 4.500 φοιτητές, και οι φοιτητικές εκλογές κέρδισαν ιδανικά ο Μουτζάμα.

Και πάλι, το κίνητρο ήταν να αντισταθμιστεί η επιρροή του Αραφάτ και να διχάσουν τους Παλαιστίνιους. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να λειτούργησε σε κάποιο βαθμό. μακροπρόθεσμα, ωστόσο, απέτυχε άσχημα – όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των πρόσφατων παλαιστινιακών εκλογών

***

Η αδυσώπητη επίθεση του Ισραήλ εναντίον των αντιληπτών εχθρών του – πρώτα η Φατάχ, τώρα η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ – έχει δημιουργήσει μια αντίδραση και εδραίωσε την υποστήριξη των φονταμενταλιστικών εξτρεμιστικών φατριών στην παλαιστινιακή κοινότητα.

Αυτό που ο Raimondo αναφέρει ως «αντίδραση», ωστόσο, αποκάλυψε ότι είναι περισσότερο ένα έξυπνα γραμμένο σενάριο που σχεδιάστηκε για να παιχτεί χρόνια αργότερα. Ωστόσο, η Wall Street Journal συμφώνησε με την ανάλυση του Raimondo σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2009. Σε αυτό το άρθρο, με τίτλο « Πώς το Ισραήλ βοήθησε να γεννηθεί η Χαμάς », έγραψε ο Andrew Higgins,

 

 

«Η Χαμάς, προς μεγάλη μου λύπη, είναι δημιούργημα του Ισραήλ», λέει ο κ. Κοέν, Τυνήσιος Εβραίος που εργάστηκε στη Γάζα για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Υπεύθυνος για τις θρησκευτικές υποθέσεις στην περιοχή μέχρι το 1994, ο κ. Κοέν παρακολούθησε το ισλαμιστικό κίνημα να διαμορφώνεται, να παραμερίζει τους κοσμικούς Παλαιστίνιους αντιπάλους και στη συνέχεια να μεταμορφώνεται σε αυτό που είναι η σημερινή Χαμάς, μια μαχητική ομάδα που έχει ορκιστεί στην καταστροφή του Ισραήλ.

Αντί να προσπαθεί εξαρχής να περιορίσει τους ισλαμιστές της Γάζας, λέει ο κ. Κοέν, το Ισραήλ για χρόνια ανεχόταν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ενθάρρυνε ως αντίβαρο στους κοσμικούς εθνικιστές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της κυρίαρχης φατρίας της, της Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. Το Ισραήλ συνεργάστηκε με έναν ανάπηρο, ημιτυφλό κληρικό που ονομαζόταν Σεΐχης Αχμέντ Γιασίν, ακόμη και όταν έβαζε τα θεμέλια για αυτό που θα γινόταν η Χαμάς. Ο Σεΐχης Γιασίν συνεχίζει να εμπνέει τους αγωνιστές σήμερα. κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Γάζα, οι μαχητές της Χαμάς αντιμετώπισαν τα ισραηλινά στρατεύματα με «Γιασίν», πρωτόγονες πυραυλικές χειροβομβίδες που ονομάστηκαν προς τιμήν του κληρικού.

***

Όταν το Ισραήλ συνάντησε για πρώτη φορά ισλαμιστές στη Γάζα τις δεκαετίες του 1970 και του ’80, φαινόταν επικεντρωμένος στη μελέτη του Κορανίου και όχι στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα έναν πρόδρομο της Χαμάς που ονομάζεται Mujama Al-Islamiya, καταχωρώντας την ομάδα ως φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επέτρεψε στα μέλη του Μουτζάμα να ιδρύσουν ένα ισλαμικό πανεπιστήμιο και να χτίσουν τζαμιά, κλαμπ και σχολεία. Το κρίσιμο είναι ότι το Ισραήλ συχνά στεκόταν στην άκρη όταν οι ισλαμιστές και οι κοσμικοί αριστεροί παλαιστίνιοι αντίπαλοί τους μάχονταν, μερικές φορές βίαια, για επιρροή τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.

***

Όταν έγινε σαφές στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ότι οι ισλαμιστές της Γάζας είχαν μεταλλαχθεί από θρησκευτική ομάδα σε μαχητική δύναμη που στόχευε στο Ισραήλ —ιδιαίτερα αφού στράφηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας το 1994— το Ισραήλ κατέστρεψε με άγρια ​​δύναμη. Αλλά κάθε στρατιωτική επίθεση αύξανε μόνο την απήχηση της Χαμάς στους απλούς Παλαιστίνιους. Η ομάδα τελικά κατατρόπωσε τους κοσμικούς αντιπάλους της, ιδίως τη Φατάχ, σε εκλογές του 2006 που υποστηρίχθηκαν από τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ.

***

Στη Γάζα, το Ισραήλ κυνήγησε μέλη της Φατάχ και άλλων κοσμικών φατριών της PLO, αλλά απέσυρε τους σκληρούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στους ισλαμιστές ακτιβιστές από τους προηγούμενους Αιγύπτιους ηγέτες της περιοχής.

***

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με επικεφαλής στη Γάζα από τον Σεΐχη Γιασίν, ήταν ελεύθερη να διαδώσει το μήνυμά της ανοιχτά. Εκτός από την έναρξη διαφόρων φιλανθρωπικών προγραμμάτων, ο Σεΐχης Γιασίν συγκέντρωσε χρήματα για να ανατυπώσει τα γραπτά του Σαγίντ Κουτμπ, ενός Αιγύπτιου μέλους της Αδελφότητας που, πριν από την εκτέλεσή του από τον Πρόεδρο Νάσερ, υποστήριζε την παγκόσμια τζιχάντ. Τώρα θεωρείται ένας από τους ιδρυτικούς ιδεολόγους του μαχητικού πολιτικού Ισλάμ.

Ο κ. Κοέν, ο οποίος εργαζόταν τότε για το τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης στη Γάζα, λέει ότι άρχισε να ακούει ανησυχητικές αναφορές στα μέσα της δεκαετίας του 1970 για τον Σεΐχη Γιασίν από παραδοσιακούς ισλαμιστές κληρικούς. Λέει ότι προειδοποίησαν ότι ο σεΐχης δεν είχε επίσημη ισλαμική εκπαίδευση και τελικά ενδιαφερόταν περισσότερο για την πολιτική παρά για την πίστη. «Είπαν: «Μείνετε μακριά από τον Γιασίν. Είναι μεγάλος κίνδυνος», θυμάται ο κ. Κοέν.

Αντίθετα, η διοίκηση του Ισραήλ στη Γάζα κοίταξε ευνοϊκά τον παραπληγικό κληρικό, ο οποίος δημιούργησε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων, κλινικών, βιβλιοθήκης και νηπιαγωγείων. Ο Σεΐχης Γιασίν δημιούργησε την ισλαμιστική ομάδα Mujama al-Islamiya, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από το Ισραήλ ως φιλανθρωπικό ίδρυμα και στη συνέχεια, το 1979, ως ένωση. Το Ισραήλ ενέκρινε επίσης την ίδρυση του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Γάζας, το οποίο τώρα θεωρεί εστία μαχητικότητας.

***

Ο στρατηγός Yitzhak Segev, ο οποίος ανέλαβε κυβερνήτης στη Γάζα στα τέλη του 1979, λέει ότι δεν είχε αυταπάτες για τις μακροπρόθεσμες προθέσεις του Sheikh Yassin ή τους κινδύνους του πολιτικού Ισλάμ. Ως πρώην στρατιωτικός ακόλουθος του Ισραήλ στο Ιράν, είχε παρακολουθήσει την ισλαμική θέρμη να ανατρέπει τον Σάχη. Ωστόσο, στη Γάζα, λέει ο κ. Segev, «ο κύριος εχθρός μας ήταν η Φατάχ» και ο κληρικός «ήταν ακόμα 100% ειρηνικός» απέναντι στο Ισραήλ. Πρώην αξιωματούχοι λένε ότι το Ισραήλ ήταν επίσης επιφυλακτικό εκείνη την εποχή να θεωρηθεί εχθρός του Ισλάμ.

Ο κ. Σεγκέβ λέει ότι είχε τακτική επαφή με τον Σεΐχη Γιασίν, εν μέρει για να τον παρακολουθεί. Επισκέφτηκε το τζαμί του και συνάντησε τον ιερέα καμιά δεκαριά φορές. Ήταν παράνομο εκείνη την εποχή για τους Ισραηλινούς να συναντούν οποιονδήποτε από την PLO. Ο κ. Segev αργότερα κανόνισε να μεταφερθεί ο κληρικός στο Ισραήλ για νοσηλεία. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μαζί του», λέει.

Στην πραγματικότητα, ο κληρικός και το Ισραήλ είχαν έναν κοινό εχθρό: κοσμικούς Παλαιστίνιους ακτιβιστές. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια στη Γάζα να εκδιώξει τους κοσμικούς από την ηγεσία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, της μουσουλμανικής εκδοχής του Ερυθρού Σταυρού, ο Μουτζάμα οργάνωσε μια βίαιη διαδήλωση, εισβάλλοντας στο κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου. Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν επίσης σε καταστήματα που πωλούν οινοπνευματώδη ποτά και κινηματογράφους. Ο ισραηλινός στρατός στάθηκε κυρίως στο περιθώριο.

***

Ηγέτης της ισλαμιστικής παράταξης του Μπιρζέιτ εκείνη την εποχή ήταν ο Μαχμούντ Μουσλέχ, τώρα φιλο-Χαμάς μέλος ενός Παλαιστινιακού νομοθετικού σώματος που εξελέγη το 2006. Θυμάται πώς συνήθως οι επιθετικές ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στάθηκαν πίσω και άφηναν να αναπτυχθεί πυρκαγιά. Αρνείται οποιαδήποτε συμπαιγνία μεταξύ του στρατοπέδου του και των Ισραηλινών, αλλά λέει ότι «ήλπιζαν ότι θα γίνουμε εναλλακτική λύση στην PLO».

Ένα χρόνο αργότερα, το 1984, ο ισραηλινός στρατός έλαβε μια πληροφορία από υποστηρικτές της Φατάχ ότι οι ισλαμιστές της Γάζας του Σεΐχη Γιασίν μάζευαν όπλα, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους στη Γάζα εκείνη την εποχή. Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν σε τζαμί και βρήκαν κρύπτη όπλων. Ο Σεΐχης Γιασίν φυλακίστηκε. Είπε στους Ισραηλινούς ανακριτές ότι τα όπλα προορίζονταν για χρήση εναντίον αντίπαλων Παλαιστινίων και όχι εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τον κ. Hacham, ειδικό σε στρατιωτικές υποθέσεις που λέει ότι μιλούσε συχνά με φυλακισμένους ισλαμιστές. Ο κληρικός αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο και συνέχισε να επεκτείνει την εμβέλεια του Μουτζάμα σε όλη τη Γάζα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει παράσχει στρατιωτική και ιατρική υποστήριξη στους πιο αιμοδιψείς και βάναυσους ισλαμιστές εξτρεμιστές τρομοκράτες στον κόσμο και το γεγονός ότι δημιούργησε τη Χαμάς από την αρχή, η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί δεν είναι οι οργανώσεις όπως η Νούσρα, η Αλ Κάιντα και το ISIS που επιτίθενται στο Ισραήλ;». είναι πολύ απλό – γιατί το Ισραήλ είναι εν μέρει υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση και την καθοδήγησή τους.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά, οποιοσδήποτε ισχυρισμός θυμάτων από το Ισραήλ θα πρέπει να απορριφθεί αμέσως. Πράγματι, αυτή η απεικόνιση της αυτοάμυνας και του κινδύνου θα πρέπει ιδιαίτερα να απορριφθεί όταν κάποιος αναλογιστεί την ιστορία του ίδιου του κράτους. Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί την επίθεση σε αθώους Ισραηλινούς πολίτες. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των φυσικών ισραηλινών αμάχων και των ομολόγων τους εποίκων και της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει τους δικούς του εχθρούς λόγω της αποικιακής φύσης του, της εξωτερικής και εσωτερικής του πολιτικής, ακόμη και μέσω της άμεσης οργάνωσης και χρηματοδότησης. Επομένως, είναι απολύτως ακριβές να πούμε ότι οι εχθροί του Ισραήλ είναι κυριολεκτικά αυτοί που δημιούργησε ο ίδιος.

Τελικά, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι απλώς ένα ακόμη παράθυρο στη σφαίρα του αγγλο-ευρωπαϊκού-αμερικανο-ισραηλινού μηχανισμού πληροφοριών και στα βάθη στα οποία πηγαίνει η τρύπα του κουνελιού όσον αφορά τη διεθνή τρομοκρατία. Το σενάριο που παίζεται σε όλη τη Μέση Ανατολή και στον υπόλοιπο κόσμο σκηνοθετείται σαφώς από μια δύναμη που δεν έχει δει η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο, οι παίκτες υποδύονται τους ρόλους τους σύμφωνα με την προκαθορισμένη αφήγηση που τους παρέχεται, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ιδέα ότι στην πραγματικότητα υποδύονται τη θέληση ενός σκιερού «άλλου» που δεν έχει κατά βάθος τα καλύτερα συμφέροντά τους.

Σε αυτό το παιχνίδι, σχεδόν όλοι όσοι παίζουν τα μέρη τους στο έδαφος είναι απλώς παίκτες που δεν γνωρίζουν τους ρόλους τους.

Τι είναι το Τελικό Παιχνίδι;

Φυσικά, η ισραηλινή «επίσημη ιστορία» των επιθέσεων μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινή και δεν μπορούμε να απορρίψουμε την πιθανότητα οργανικής εξέγερσης κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία αντιμετώπισε τον παλαιστινιακό λαό τόσο φρικτά σε όλη την ιστορία της και ουσιαστικά είχε εμπλακεί σε ένα σχέδιο αργή εξάλειψη των Παλαιστινίων.

Όμως, δεδομένης της αμφισβητήσιμης φύσης της ισραηλινής επίσημης ιστορίας και των αμφισβητήσιμων δεσμών της Χαμάς, ποιο θα ήταν το τελικό παιχνίδι να επιτραπεί μια επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος; Για την ισραηλινή κυβέρνηση, υπάρχουν διάφορες επιλογές:

 

 

1.) Να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στον ισραηλινό πληθυσμό που έχει διχαστεί και είναι ανήσυχος για την οικονομία και την πολιτιστική χειραγώγηση καθώς και άλλα πολιτικά ζητήματα στο εσωτερικό του Ισραήλ. Αυτός ο πόλεμος ουσιαστικά φίμωσε την πολιτική διαφωνία και τις εσωτερικές διαφωνίες.

2.) Δημιουργήστε μια «ισραηλινή 11η Σεπτεμβρίου» που θα δημιουργήσει υποστήριξη τόσο εντός όσο και εκτός Ισραήλ για την «τελική λύση» στο παλαιστινιακό «πρόβλημα». Με άλλα λόγια, μια μαζική εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας και πιθανώς σε άλλα εδάφη.

3.) Μια δικαιολογία για να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ προτού η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή αποκτήσει τόση δύναμη που το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να αμυνθεί με επιτυχία, μια πολύ πραγματική πιθανότητα δεδομένης της αυξανόμενης δύναμης και δεξιοτήτων της πολιτοφυλακής αυτή τη στιγμή.

4.) Να εξαπολύσει έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν που λογικά θα προσελκύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να φέρουν το κύριο βάρος των μαχών, σπάζοντας έτσι τον μεγαλύτερο λειτουργικό εχθρό του στην περιοχή.

Φυσικά, θα ήταν σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι απίθανο η ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει τέτοια μέτρα χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και να έχει διαβεβαιωθεί ότι ο αμερικανικός στρατός θα έρθει γρήγορα να τον σώσει.

Είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος το φυσικό αποτέλεσμα;

Οι στρατιωτικές μάχες μεταξύ της Χαμάς και της ισραηλινής κυβέρνησης απειλούν να φέρουν περισσότερες δυνάμεις εκτός από τις δύο που μάχονται άμεσα, μέχρι το σημείο πολυεθνικών στρατιωτικών συγκρούσεων απευθείας στην περιοχή και πολύ έξω από το πεδίο εφαρμογής της. Ήδη, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ έχουν ανταλλάξει ρουκέτες στα σύνορα.

 

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζεται από το Ιράν, το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι μια σύνδεση που θα αξιοποιήσουν το Ισραήλ και οι συνεργάτες του για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν και ισχυρίζεται ότι το Ιράν βρίσκεται τελικά πίσω από την τρέχουσα σύγκρουση.

Ωστόσο, είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ο εκπρόσωπος της  Χαμάς είπε ήδη  στο BBC ότι το Ιράν έδωσε την υποστήριξή του στην οργάνωση για την επιχείρηση που μόλις ξεκίνησε. Είναι ασυνήθιστο για τους μαχητές να δίνουν ανοιχτά τα ονόματα των οικονομικών τους υποστηρικτών, αλλά, βολικά για όσους θέλουν να δαιμονοποιήσουν το Ιράν και να το κατηγορήσουν για τον νέο πόλεμο, η Χαμάς τα κατάφερε.

Η πλευρά του Ιράν της ιστορίας είναι προς το παρόν άγνωστη. Ίσως υποστήριξε την επιχείρηση και ίσως όχι. Και οι δύο πιθανότητες είναι ρεαλιστικές, αλλά καμία από τις δύο δεν θα έχει σημασία στη Δύση, όπου τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη καταλήξει στο λογικό συμπέρασμα – το Ιράν είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις στο Ισραήλ.

Ο τρέχων ισραηλινός πόλεμος ξεχειλίζει ήδη πέρα ​​από τα σύνορα, αλλά, εάν δεν περιοριστεί αμέσως, θα κινδυνεύσει να φέρει τον Λίβανο, τη Χεζμπολάχ, το Ιράν, τη Συρία, την Αίγυπτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, καθώς και τις συμμορίες και τις ορδές των ισλαμιστών φονταμενταλιστών τρομοκράτες που έχουν υποστηρίξει η Δύση και το ΣΣΚ σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να μείνουν έξω από τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ρωσία (αν και πιθανότατα θα εμπλακούν μόνο ως αποτέλεσμα της εμπλοκής των ΗΠΑ) πρέπει να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση ως προς αυτό. Ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει σε αυτόν τον πόλεμο να γίνει το νεκροταφείο της ανθρωπότητας.

Το Ιράν παραδέχεται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στο Ισραήλ και προειδοποιεί την Αμερική: «Εσύ είσαι ο επόμενος»

Το Ιράν παραδέχτηκε ότι βοήθησε τη Χαμάς να σχεδιάσει τη θανατηφόρα επίθεση εναντίον του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι η Αμερική και άλλα δυτικά έθνη είναι τα επόμενα στη λίστα επιτυχιών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal , ανώτερα μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ ισχυρίστηκαν ότι η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν βοήθησε τη Χαμάς να επινοήσει την ιστορική της επίθεση στο Ισραήλ για εβδομάδες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία περισσότερων από 1.000 ανθρώπων και χιλιάδες τραυματισμούς.

«Αξιωματικοί του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είχαν συνεργαστεί με τη Χαμάς από τον Αύγουστο για να επινοήσουν αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες επιδρομές -την πιο σημαντική παραβίαση των συνόρων του Ισραήλ από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973- είπαν αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε η WSJ .

Το Infowars.com αναφέρει: «Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια πολλών συναντήσεων στη Βηρυτό, στις οποίες συμμετείχαν αξιωματικοί του IRGC και εκπρόσωποι τεσσάρων μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, που κατέχει την εξουσία στη Γάζα, και της Χεζμπολάχ, μιας σιιτικής μαχητικής ομάδας και πολιτικής φατρίας στον Λίβανο, είπαν».

Η έκθεση, εάν αληθεύει, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ και θα έθετε τους δύο σε μια πορεία συντριβής προς μια άμεση σύγκρουση.

«Ένας άμεσος ρόλος του Ιράν θα έβγαζε από τη σκιά τη μακροχρόνια σύγκρουση της Τεχεράνης με το Ισραήλ, αυξάνοντας τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν δεσμευτεί να χτυπήσουν την ηγεσία του Ιράν εάν η Τεχεράνη κριθεί υπεύθυνη για τη δολοφονία Ισραηλινών», ανέφερε η WSJ.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν στρέφονται κατά της εγκυρότητας της έκθεσης βόμβας της WSJ, η οποία έρχεται μετά το καθεστώς Μπάιντεν που απελευθέρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγωμένα κεφάλαια στο Ιράν τον περασμένο μήνα.

«Δεν έχουμε δει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν σκηνοθέτησε ή βρισκόταν πίσω από αυτή τη συγκεκριμένη επίθεση, αλλά σίγουρα υπάρχει μια μακρά σχέση», δήλωσε στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

“Δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον λογαριασμό”, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος των συναντήσεων.

Η έκθεση του περιοδικού επιβεβαιώνει τις αναφορές που έγιναν από τους Times of Israel, επικαλούμενοι μέλη της Χαμάς που είπαν στο BBC ότι εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ με την υποστήριξη του Ιράν.

Αλλά η έκθεση της WSJ προχωρά περαιτέρω με τον ισχυρισμό ότι το Ιράν όχι μόνο υποστήριξε την επίθεση της Χαμάς, αλλά βοήθησε άμεσα στον σχεδιασμό της επίθεσής της και τελικά στην έκδοση εντολών για την πραγματοποίησή της από τη Βηρυτό.

Και όπως γράψαμε στην αρχή, πιάσε το αυγό και κούρευτο… Μείνετε συντονισμένοι γιατί σίγουρα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο τις οποίες και θα καλύψουμε όσο πιο δίκαια γίνεται…

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,027


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα