Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομεία, ασθένειες στη Γάζα, δυτική υποκρισία και ανησυχία από Κίνα

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομεία, ασθένειες στη Γάζα, δυτική υποκρισία και ανησυχία από Κίνα

23 Οκτωβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:177
Μοίρασέ το

 

Το Πεκίνο θεωρεί «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς μεγεθύνεται και η προοπτική είναι «ανησυχητική», καθώς οι εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού  με γειτονικά κράτη (Λίβανος, Συρία…) εντείνονται, τόνισε ο κινέζος ειδικός επιτετραμμένος για τη Μέση Ανατολή, ο Τζάι Τζουν, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας σήμερα.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομεία, ασθένειες στη Γάζα, δυτική υποκρισία και ανησυχία από Κίνα
Και ο πόλεμος αυτός, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, στον οποίο οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν το ανθρώπινο δικαίωμά τους να έχουν την Πατρίδα τους, όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους Ρώσους, είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΗ – ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΡΑ…
Γνωρίζουν και πότε και πως θα τελειώσει…
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΘΥΜΑΤΑ…
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ, ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επλήγησαν τα νοσοκομεία.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια.

Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο άμεσα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ζημιές στα ή κοντά στα άλλα δύο νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό τη 14η Οκτωβρίου ότι ο στρατός του Ισραήλ τη διέταξε να εκκενώσει το νοσοκομείο Αλ Κουντς. Η οργάνωση τόνισε πως ήταν αδύνατον να μεταφέρει τους ασθενείς και τους τραυματίες.

Η ανεμοβλογιά, η ψώρα, ασθένειες που προκαλούν διάρροια εξαπλώνονται στη Λωρίδα της Γάζας

Τα κρούσματα ανεμοβλογιάς, ψώρας και ασθενειών που προκαλούν διαρροϊκά επεισόδια αυξάνονται στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των φοβερών συνθηκών από την άποψη της υγιεινής, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ εξήγησε πως ανάμεσα στους βασικούς λόγους της εξάπλωσης ασθενειών είναι πως οι Γαζαίοι είναι αναγκασμένοι να πίνουν μολυσμένο νερό, ελλείψει καθαρού πόσιμου νερού.

Δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς. Ωστόσο, προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων μολυσματικών νόσων αν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση και εάν δεν ξαναρχίσουν να ηλεκτροδοτούνται, ή δεν λάβουν καύσιμα, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Ο στρατός του Ισραήλ έθεσε υπό «πλήρη πολιορκία» τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπτοντας την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, τις παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους, την 7η Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και δυτικοί ηγέτες καλούν το Ισραήλ να προστατεύει τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Βρετανίας υπογράμμισαν για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής τους χθες Κυριακή την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμύνεται, ωστόσο παρότρυναν ταυτόχρονα τον ισραηλινό στρατό να τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο έπειτα από τη συνδιάλεξη, που έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, οι ηγέτες καλωσόρισαν την απελευθέρωση δυο ομήρων και κάλεσαν να αφεθούν επίσης ελεύθεροι όλοι οι εναπομείναντες.

Η Κίνα θεωρεί πολύ ανησυχητική την κατάσταση στη Γάζα, προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

 

Το Πεκίνο θεωρεί «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς μεγεθύνεται και η προοπτική είναι «ανησυχητική», καθώς οι εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού  με γειτονικά κράτη (Λίβανος, Συρία…) εντείνονται, τόνισε ο κινέζος ειδικός επιτετραμμένος για τη Μέση Ανατολή, ο Τζάι Τζουν, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας σήμερα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος Τζάι σημείωσε πως η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω Ηνωμένων Εθνών και μέσω διμερών διαύλων, προκειμένου να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Συμπλήρωσε πως το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο, την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η λύση των δυο κρατών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

 

Πηγή

Προβολές : 177


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα