Ιωάννα Κλάπα: Υπηρεσία

Ιωάννα Κλάπα: Υπηρεσία

16 Φεβρουαρίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:413
Μοίρασέ το
Αν η επιδίωξη της κυρίας Ιωάννας Κλάπα είναι να απαντήσει αντι του Πρωθυπουργού, εμφανίζεται στα θεσμικά κοινοτικά όργανα ως εκπρόσωπος του και συνεπώς κινούμενη εξω από το πλαίσιο ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και διαχωρισμού των εξουσιών.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου βάζει την ελληνικη Δικαιοσύνη σε ολισθηρούς δρόμους. Όπως και αν παρακινήθηκε, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι επιβεβαιώνει το Ευρωκοινοβούλιο και κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Πρωθυπουργό.

Στην κατωτέρω φωτογραφία, βλέπετε μια θεραπαινίδα της δημοσιογραφίας… (όπως γράφει στην τελευταία σειρά της παραπάνω φωτογραφίας)…
Σας αφήνω να φανταστείτε εσείς, τι λέει η παραπάνω τελευταία παράγραφος της φωτογραφίας, σε κάθε τι που έρχεται σε σύγκρουση με τη δική του αυτοτέλεια…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ…
Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΑΠΑ, ΕΙΝΑΙ … ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ…
ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ… ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ…
ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι -εκλεγμένο- πολιτικό όργανο λήψης αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό πλαίσιο με το ψήφισμα της 8ης Φεβρουαρίου, καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένες παραβιάσεις του κράτους δίκαιου και της ελευθέριας στην ενημέρωση και ζητάει από την Κομισιόν να εφαρμόσει τον κοινοτικό κανονισμό κυρώσεων.

Είναι δηλαδή μια νόμιμη, δημοκρατική απόφαση , απέναντι στην οποία ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο καταλήγει η κοινοβουλευτική καταγγελία της δημοκρατικής Ευρώπης, λουφάζει.

Κανείς δεν περίμενε ότι ξαφνικά η προεδρος του Αρείου Πάγου θα έφερνε αυτό το θέμα στην Ολομέλεια. Όχι για να συμφωνήσει με το Ευρωκοινοβούλιο, όπως θα ηταν φυσιολογικό για ένα όργανο Δικαίου – αλλά για να του …απαντήσει!

Με ποια αρμοδιότητα; Αν οι αρεοπαγίτες και θέλουν να σχολιάσουν το ψήφισμα, ουδείς τους εμποδίζει. Αλλά ο Άρειος Πάγος ως συνταγμένο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας γιατί θα τοποθετήσει σε μια πολιτική απόφαση, υπεροριακής ισχύος;

Οι Ελληνες δικαστές έχουν καθήκον να δικάζουν -συγκεκριμένες υποθέσεις – όχι να τοποθετούνται στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αρειος Πάγος είναι Δικαστήριο, όχι πολιτικο σώμα 

Τι ακριβώς θα κρίνει εν προκειμένω; Ότι δεν υπάρχουν απειλές, και καταχρηστικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων ; Η ότι η «λίστα Πέτσα» δεν είχε σκοπό να επηρεάσει την ενημέρωση;

Ότι δεν έκανε παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών δημοσιογράφων κ.α. η ΕΥΠ; Η ότι ο ίδιος ο Αρειος Πάγος δεν έχει καθυστερήσει τη δικαστική έρευνα- με δυο διαδοχικούς εισαγγελείς του;

Θα πουν ότι δεν παρεμποδίσθηκαν ανεξάρτητες Αρχές και δεν δέχθηκαν επιθέσεις οι επικεφαλής του- από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην περιπτωση του Χρήστου Ράμμου; Η ότι δεν καταδιώχθηκε βάναυσα η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Θα ισχυριστούν ότι το ναυάγιο στην Πύλο εχει διευκρινιστεί και κακώς ενίστανται τόσοι διεθνείς παράγοντες;

Η ότι έρευνα για τα Τέμπη – για την οποια έχει τοποθετηθεί και η Ευρωπαία εισαγγελέας – είναι ανεξάρτητη; Δεν γνωρίζουν ότι εκτός την υποταγή της στην αριθμητική πλειοψηφίας της Βουλής, ο Πρωθυπουργός έκανε έγγραφες υποδείξεις για τη δικογραφία;

Αν η επιδίωξη της κυρίας Ιωάννας Κλάπα είναι να απαντήσει αντι του Πρωθυπουργού, εμφανίζεται στα θεσμικά κοινοτικά όργανα ως εκπρόσωπος του και συνεπώς κινούμενη εξω από το πλαίσιο ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και διαχωρισμού των εξουσιών.

Αρμόδια να απαντήσει είναι η κυβέρνηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Απάντηση εθνικού δικαστηρίου σε απόφαση ανωτέρου κοινοτικού οργάνου δεν νοείται. Εκτός αν προτίθενται να…δικάσουν τους 330 Ευρωβουλευτές που ενέκριναν το ψήφισμα.

Αν σημερα «απαντήσει» στο Ευρωκοινοβούλιο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, γιατι δεν θα απαντήσει αύριο και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Αμερικανικό Κογκρέσο, η στην Ομοσπονδία Αφρικάνικών Κρατών;

Γιατι να μην κάνουν το ιδιο τα Συμβούλια Εφετών , το ΓΕΕΘΑ και η ΕΛΑΣ; Αυτή είναι η δουλειά τους;

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου βάζει την ελληνικη Δικαιοσύνη σε ολισθηρούς δρόμους. Όπως και αν παρακινήθηκε, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι επιβεβαιώνει το Ευρωκοινοβούλιο και κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Πρωθυπουργό.

Αν έχουν τόση ενεργεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ας την χρησιμοποιήσουν για να ικανοποιήσουν το περί διάκου αίσθημα των πολιτών.

 

 

Η πρωτοβουλία της Ιωάννας Κλάπα να φέρει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου -που, διαχρονικά, έχει δεινοπαθήσει από τους επικεφαλής του – θέτει τη Δικαιοσύνη στη υπηρεσία της κυβέρνησης. Κάποιος να της εξηγήσει ότι… μας βλέπουν!

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 413


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα