Κάθε Mάσκα Eίναι Ένα Καρφί Στο Φέρετρο της Ανθρωπότητας

Κάθε Mάσκα Eίναι Ένα Καρφί Στο Φέρετρο της Ανθρωπότητας

8 Αυγούστου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:558
Μοίρασέ το

Το να συμμορφώνεσαι με τη χρήση μάσκας, αν το κάνεις επειδή φοβάσαι έναν ιό-φάντασμα ή την εξουσία που θα σε τιμωρήσει αν δεν τη φορέσεις, είναι υποταγή σε ένα ψέμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποτελεί επιλογή.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φορούν μάσκες επειδή είναι δικαίωμά τους να επιλέξουν να φορέσουν μια μάσκα.

Αλλά η απόφασή τους να φορέσουν μία ως επιλογή τους, βασίζεται σε ένα ψέμα. Κάθε απόφαση που βασίζεται σε ένα ψέμα είναι ψευδής, είναι λάθος, και είναι ένα καρφί στο φέρετρο της ανθρωπότητας.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Todd Hayen | Διαβάστε το εδώ

 

Δεν έχετε κουραστεί να ακούτε για μάσκες; Η συζήτηση για τις μάσκες είναι σχεδόν τόσο διαδεδομένη όσο και η συζήτηση για τον Χίτλερ. Λοιπόν, για να το λένε κάτι θα ξέρουν… Επειδή έχουμε κουραστεί να ακούμε για τα κατάλληλα πράγματα προς συζήτηση, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητηθούν. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Προφανώς.

Η συζήτηση για τις μάσκες μπορεί να έχει φθαρεί ενοχλητικά, αλλά το να βλέπω μια μάσκα στο δρόμο εξακολουθεί να μου κάνει το αίμα να βράζει – ακόμα περισσότερο από ό,τι παλιά. Έχει γίνει για μένα ένα σύμβολο άγνοιας αν τη βλέπω σε μέρη που δεν την απαιτούν, και ένα σύμβολο συμμόρφωσης και απάθειας όταν βρίσκεται σε μέρη που την απαιτούν, όπως οι ιατρικές εγκαταστάσεις εδώ στον Καναδά. Αλλά όσο ντροπιαστικό κι αν είναι να το παραδεχτώ, είμαι ένοχος που έβαλα το καταραμένο πράγμα όταν επισκέφτηκα τον ουρολόγο μου, αφού μου είπαν ότι θα έπρεπε να φύγω αν δεν το έκανα.

Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό; Εγώ; Συμμορφώνομαι;

Υπάρχουν δύο τύποι “μη συμμορφούμενων”, ο ένας συμμορφώνεται από ένα μέρος άγνοιας, ένα μέρος υποταγής στην εξουσία επειδή αυτό είναι το “σωστό”. Ο άλλος συμμορφώνεται όταν γνωρίζει την αλήθεια, αλλά συμμορφώνεται επειδή απλά είναι πάρα πολύς κόπος να μην το κάνει, δεν θέλει να προκαλέσει σκηνή, και ξέρει σε αυτό το σημείο ότι ένα άτομο που σηκώνεται και αντιμετωπίζει τις συνέπειες δεν πρόκειται να έχει καμία σημασία. Με άλλα λόγια, είναι δειλός.

Το έχεις ξανακούσει αυτό, ε; Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει, “ποιο είναι χειρότερο;”

Ο δεύτερος λόγος για να συμμορφωθείς δεν είναι ακόμα καλός λόγος, και έρχομαι εδώ σε σένα πλήρως εκτεθειμένος και βαθιά ντροπιασμένος. Αλλά… φορούσα ΨΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ. Παρόλο που αυτό δεν αποτελεί δημόσια δήλωση, με κάνει να νιώθω σκανδαλωδώς ικανοποιημένος. Να θυμάστε, δεν φοράω μάσκες πουθενά αλλού, δημόσια ή ιδιωτικά -μόνο σε ιατρικές εγκαταστάσεις (έστω ψεύτικες, αλλά ούτε καν αυτό πια).

Κάνω αυτή τη διάκριση επειδή, στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, είναι σημαντικό να γίνει. Νομίζω ότι το άτομο που φοράει τη μάσκα για τον δεύτερο λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν καρφώνει την ανθρωπότητα στο μάτι με παγοκόφτη. Θα έρθει μια στιγμή που αυτοί οι λόγοι δεν θα είναι πλέον πια αληθινοί, και το να φοράει μάσκα, ακόμη και όταν απαιτείται, θα είναι μια ισχυρή προδοσία που θα πρέπει να αποφεύγεται. Δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο τώρα.

Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν με αυτό το σκεπτικό, αλλά η μάσκα δεν είναι το πρόβλημα, αλλά ο λόγος για τον οποίο τη φοράμε είναι το πρόβλημα. Υπάρχει επίσης μια μικρή λογική στο να φοράμε μάσκες σε μια ιατρική εγκατάσταση. Ένα μικρό κομμάτι.

Δεν νομίζω ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο επιτρέποντας στον εαυτό μας να θεριστεί με ένα πολυβόλο όταν αρνούμαστε να φορέσουμε μάσκα. Αν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις διώξεις και τις τιμωρίες προσποιούμενοι ότι ακολουθούμε τους κανόνες, τότε ας είναι έτσι.

Οι επαναστάτες το έκαναν αυτό τις πρώτες μέρες μιας επανάστασης εδώ και αιώνες. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να πολεμήσουμε αυτές τις αδικίες από το να μας διώξουν από το ιατρείο επειδή αρνούμαστε να φορέσουμε μάσκα.

Μπορώ να δω καθαρά την άλλη πλευρά αυτού του επιχειρήματος. Θα σηκωνόμουν όρθιος και θα χειροκροτούσα όποιον αρνείται να συμμορφωθεί και στη συνέχεια εξορίζεται ταπεινωτικά από τις εγκαταστάσεις. Περισσότερη δύναμη σε αυτούς- ένα τέτοιο άτομο είναι ήρωας. Αλλά ταυτόχρονα επικροτώ και το άτομο που δίνει αυτή τη μάχη με άλλους τρόπους και επιλέγει να “προσποιηθεί” ότι ακολουθεί τους κανόνες προκειμένου να λάβει ιατρική περίθαλψη αν χρειαστεί (αλά ψεύτικη μάσκα!). Όμως, για μένα προσωπικά, είμαι αμφιταλαντευόμενος. Και μπορεί σύντομα να γλιστρήσω στην άλλη πλευρά και να κάνω θέαμα στο άμεσο μέλλον λέγοντας στην υποδοχή του νοσοκομείου ότι μπορούν να πάρουν τη μάσκα τους και να την χώσουν στον κώλο τους.

Κάθισα στην αίθουσα αναμονής στο γραφείο του ουρολόγου μου με την ψεύτικη μάσκα μου και αισθανόμουν μάλλον αυτάρεσκη: “Τους έδειξα”, είπα στον εαυτό μου. Ναι, βέβαια, ό,τι πεις. Ο ουρολόγος μου είναι αρκετά κουλ – νέος, φιλόδοξος, καλός χειρουργός (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε όταν μου έβγαλε μια μεγάλη πέτρα από το νεφρό μου πριν από μερικά χρόνια). Θεωρώ τον εαυτό μου έναν αξιοπρεπή κριτή χαρακτήρων και τον συνόψισα ως κάποιον που θα πίστευε ότι όλες αυτές οι μαλακίες με τις μάσκες ήταν μια φάρσα. Δεν είχα μάσκα όταν μπήκε στο μικρό εξεταστήριο- ήμασταν μόνο οι δυο μας. Φορούσε μάσκα.

“Μπορείς να τη βγάλεις”, του είπα, “μην την φοράς εξαιτίας μου”. Κάθισε και δεν έκανε καμία κίνηση για να την αφαιρέσει.

“Δεν πιστεύεις ότι αυτό κάνει καλό, έτσι;” Είπα μετά από μια αμήχανη παύση. Στη συνέχεια ξεκίνησε τον λόγο που βγάζουν οι προβατάνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με έναν πελάτη ή ασθενή που δείχνει ότι πιστεύει σε όλο αυτό το σούσουρο συνωμοσίας εκεί έξω. Ήθελε να παραμείνει κατά κάποιο τρόπο ουδέτερος, πράγμα που δεν είχε επιτυχία. Ήταν προφανές.

Εγώ το βούλωσα. Αλλά άφησα την ψεύτικη μάσκα στο χέρι μου, μακριά από το πρόσωπό μου. Ήμουν συντετριμμένος. “Από όλους τους ανθρώπους”, σκέφτηκα. Αυτό είναι πολύ λυπηρό.

Δεν είχα τρόπο να ξέρω αν απλώς ακολουθούσε τη γραμμή της εταιρείας ή αν πίστευε ειλικρινά στο παραλήρημά του. Αυτοί οι γιατροί έχουν απειληθεί πέρα από κάθε λογική για να βαδίσουν στην ευθεία και τη στενή, και πιθανότατα δεν πιστεύουν ότι το θέμα της μάσκας είναι πραγματικά ένας λόφος για να πεθάνουν. Υποθέτω ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Σε αυτό το σημείο, πραγματικά δεν αισθάνομαι ότι είναι ο λόφος στον οποίο πρέπει να πεθάνω – αλλά κάνω λάθος; Σκέφτομαι όλους τους επαναστάτες και τους αντιφρονούντες κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου. Δεν κυκλοφορούσαν με μια ταμπέλα που έλεγε “Γαμώ τον Λένιν”. Ήξεραν ότι η διαμαρτυρία τους θα χανόταν. “Ζήσε για να πολεμήσεις μια άλλη μέρα.”

Έφυγα από το γραφείο του γιατρού αρκετά καταθλιπτικός. Έβαλα την ψεύτικη μάσκα στην άκρη, έκανα εξετάσεις και μετά βγήκα έξω με γυμνό πρόσωπο. Το γεγονός ότι εξαπατούσα τους πάντες με μια ψεύτικη μάσκα δεν μου άρεσε πια. Δεν αισθανόμουν πλέον δικαιολογημένα ότι ήμουν μυστικός πράκτορας του αγώνα, ανησυχώντας ότι θα έχανα την κάλυψή μου αν στεκόμουν σε μια καρέκλα και άναβα φωτιά στη μάσκα μου φωνάζοντας “viva la revolución!”. Τελικά ήμουν κατάσκοπος, καλύτερα να κρατήσω χαμηλό προφίλ. Αυτή η στάση έχασε λίγο από την ελκυστικότητά της.

Οι γιατροί δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να ακολουθούν τους κανόνες προκειμένου να παραμείνουν στο επάγγελμα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν το σκέφτονται καν. Οι εντολές έρχονται από ψηλά και συναινούν. Δεν θα με εξέπληττε αν το CDC, ο FDA, η AMA ή όποιος άλλος αρμόδιος, έλεγε στους γιατρούς να χορηγήσουν βενζίνη μέσω ενδοφλέβιας χορήγησης για να θεραπεύσουν κάποια νέα (ψεύτικη) ασθένεια που πλήττει τις μάζες, οι περισσότεροι από τους “στρατιώτες της ιατρικής” θα συμμορφώνονταν.

Ίσως είμαι πολύ σκληρός εδώ. Και ίσως να συμμορφώνονται σε κάτι όπως το να φορούν μάσκες επειδή δεν βλέπουν κανένα κακό σε αυτό, και αν αυτό απαιτείται για να διατηρήσουν την άδειά τους (την άδεια που τους επιτρέπει να βοηθούν τους ανθρώπους, που είναι το πραγματικό μέλημα στο μυαλό τους) είναι απολύτως πρόθυμοι να το κάνουν. Για να είμαστε ειλικρινείς, το να φοράτε μάσκα σε μια ιατρική εγκατάσταση με έναν τόνο άρρωστων ανθρώπων που κυκλοφορούν (με παθογόνους μικροοργανισμούς που μια μάσκα θα μπορούσε να εμποδίσει) μπορεί να μην είναι και τόσο ηλίθια ιδέα.

Αλλά πότε αυτό το είδος συμμόρφωσης που βασίζεται σε τέτοιου είδους λόγους, αρχίζει να μας γυρίζει μπούμερανγκ; Ίσως βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα σημείο όπου η θυσία του να μην μπεις για να δεις τον γιατρό γίνεται αναγκαία για τη διατήρηση της ανθρωπότητας;

Ναι, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα τώρα. Το να είσαι αναγκασμένος να φοράς μάσκα δεν έχει καμία σχέση με την πρόληψη ασθενειών, είτε οι άνθρωποι το πιστεύουν είτε όχι, δεν έχει. Έχει να κάνει με τη σήμανση όσων είναι πρόθυμοι, ευχαρίστως, να συμμορφωθούν με την αυθαίρετη εξουσία. Η μάσκα είναι ένα σύμβολο ταπεινότητας και ταπείνωσης. Είναι μια χειρονομία υποταγής, όπως ακριβώς είναι οι αλυσίδες σε έναν σκλάβο ή το άστρο του Δαβίδ, αν είναι ραμμένο στο παλτό ενός Εβραίου.

Το να συμμορφώνεσαι με τη χρήση μάσκας, αν το κάνεις επειδή φοβάσαι έναν ιό-φάντασμα ή την εξουσία που θα σε τιμωρήσει αν δεν τη φορέσεις, είναι υποταγή σε ένα ψέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποτελεί επιλογή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φορούν μάσκες επειδή είναι δικαίωμά τους να επιλέξουν να φορέσουν μια μάσκα. Αλλά η απόφασή τους να φορέσουν μία ως επιλογή τους, βασίζεται σε ένα ψέμα. Κάθε απόφαση που βασίζεται σε ένα ψέμα είναι ψευδής, είναι λάθος, και είναι ένα καρφί στο φέρετρο της ανθρωπότητας.


—Δικτυογραφία:

Every Mask is a Nail in the Coffin of Humanity – OffGuardian

Every Mask is a Nail in the Coffin of Humanity

 

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/m-e-a86

Προβολές : 558


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα