Κάτι βρωμάει πολύ εδώ... κι ένα θανατηφόρο tweet...

Κάτι βρωμάει πολύ εδώ... κι ένα θανατηφόρο tweet...

24 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,526
Μοίρασέ το

 

Στην Ελλάδα μπορείς να μεταφέρεις 4,5 τόνους κοκαΐνη και οι Αρχές να μην διαρρέουν ούτε το όνομά σου

Δεν θα σχολιάσω τίποτα… το πράγμα βρωμάει από παντού…

Θα παραθέσω μόνο τα στοιχεία, σε μια πολύ σύντομη έρευνα που έκανα βάσει σχολίου που θα το βρείτε εδώ
Τα συμπεράσματα, δικά σας…
Καλλιόπη Σουφλή

Στην Ελλάδα μπορείς να μεταφέρεις 4,5 τόνους κοκαΐνη και οι Αρχές να μην διαρρέουν ούτε το όνομά σου

Φωτογραφία αρχείου

Γίνεται ένα πλοίο να εντοπίζεται ότι μεταφέρει 4,5 τόνους κοκαΐνη, να δημοσιοποιείται ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του είναι ελληνική και παρόλα αυτά οι ελληνικές αρχές να μην δημοσιοποιούν ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του πλοίου;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται.

Φυσικά, οι ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις, ότι δεν δρουν με τα ίδια μηδενικά αντανακλαστικά, όταν συλλάβουν κάποιον μικροέμπορο ναρκωτικών ουσιών.

Τότε, τα στοιχεία και το πρόσωπο του δράστη γίνονται γνωστά στο πανελλήνιο.

Αντίστοιχα, οι διαρροές σε θέματα υποδεέστερου ενδιαφέροντος από το επίμαχο, δεν έχουν τέλος από τις ελληνικές αρχές. Όχι όμως σε αυτή την περίπτωση.

Ακόμη και σε παλαιότερη περίπτωση όπου έχει εντοπιστεί σε ξένη χώρα πλοίο ελληνικών συμφερόντων, εντός του οποίου είχε κρυφτεί ποσότητα κοκαΐνης –πολύ μικρότερη σε σχέση με την τωρινή υπόθεση-, το όνομα του έλληνα εφοπλιστή έγινε αμέσως γνωστό. Όχι όμως αυτή τη φορά.

Δείτε επίσης: Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη;

Δημιουργούνται επομένως εύλογα ερωτήματα, που χρήζουν άμεσης απάντησης.

Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του φορτηγού πλοίου «Blume» το οποίο μετέφερε 4.5 τόνους κοκαΐνη;

Γιατί οι ελληνικές αρχές, τέσσερα εικοσιτετράωρα αφότου το πλοίο εντοπίστηκε από τις ισπανικές αρχές και ανευρέθηκε η τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με την ιδιοκτησία του;

Μήπως έχει φτάσει να θεωρείται ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία φαίνεται να είναι η διαχειρίστρια του «Blume», το οποίο παραλίγο να «γεμίσει» με κοκαΐνη ολόκληρη την Ευρώπη;

Γιατί οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να «στεγανοποιήσουν» σε τόσο μεγάλο βαθμό τις πληροφορίες σε αυτή την υπόθεση;

Μήπως κρύβεται κάτι, ακόμη μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη υπόθεση;

Βάσει των όσων έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί, την περασμένη Παρασκευή, οι ισπανικές αρχές εντόπισαν στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων το φορτηγό πλοίο «Blume», εντός του οποίου ανευρέθησαν 4.5 τόνους κοκαΐνη.

Σύντομα έγινε γνωστό από τον διεθνή ναυτιλιακό Τύπο ότι το φορτηγό πλοίο είχε σαν ιδιοκτήτρια εταιρεία την «Rentoor Chartering», ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία βάσει των όσων αποκαλύφθηκαν είναι η «Dignatio Corp».

Η τελευταία αυτή εταιρεία η οποία συστάθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ελληνική και φέρεται να έχει καταχωρίσει το «Blume» ως το μοναδικό της πλοίο.

Το εντυπωσιακό σε ότι αφορά την «Dignatio Corp» είναι ότι ως μοναδικός εταίρος και διαχειριστής της, εμφανίζεται ο 22χρονος έλληνας πολίτης Δ.Τ., ο οποίος βάσει των όσων έχουν δημοσιοποιηθεί στο ΓΕΜΗ, δηλώνει άνεργος.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί αναφορικά με τον Δ.Τ., φαίνεται πως δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, σε αντίθεση με στενό συγγενή του, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη το 2013 για υπόθεση κατεργασμένης κάνναβης που είχε βρεθεί στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Τώρα το πώς γίνεται ένας 22χρονος να εμπλέκεται στη διακίνηση αυτής της γιγαντιαίας διακίνησης κοκαΐνης πρόκειται για κάτι που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα;

Άλλωστε, αυτά τα ερωτήματα γιγαντώνονται, εφόσον συνυπολογιστεί ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα πρόσωπο.

Πρόκειται για την Ο.-Θ. Κ. η οποία όπως αναγράφει στο προσωπικό της προφίλ στο Linkedin, είναι από τον Φεβρουάριο του 2022 η «operator» της Dignatio Corp, μιας εταιρείας όμως, η οποία συστάθηκε αρκετούς μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του 2022.

Μάλιστα, σε φωτογραφία που έχει κοινοποιήσει στο προφίλ της η operator της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2022, απαθανατίζεται στο Μικρολίμανο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ποσειδωνία 2022».

Στη φωτογραφία παρευρίσκονται κι άλλα πρόσωπα, που όπως φαίνεται, είναι στελέχη και ιδιοκτήτες μιας ελληνικής εταιρείας και δύο τουρκικών.

Στη λεζάντα της επίμαχης που έχει αναρτήσει η Ο.-Θ. Κ. , αναγράφει τα ονόματα των επίμαχων εταιρειών –και της Dignatio Corp- προσθέτοντας «η καλύτερη ομάδα!».

Τώρα το τι είδους ομάδα συγκρότησαν αυτές οι εταιρείες και το πώς το συγκεκριμένο πρόσωπο διαφημίζει στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης μια εταιρεία η οποία ακόμα δεν έχει συσταθεί, είναι ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί.

Όπως αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η Ο.-Θ.Κ. επέλεξε λίγη ώρα μετά από χθεσινό σχετικό δημοσίευμα του documentonews.gr, στο οποίο γινόταν αναφορικά στην επίμαχη φωτογραφία, να την «κατεβάσει» από το προφίλ της στο Linkedin. Μήπως έχει να κρύψει κάτι;

Τα παράδοξα σε αυτή την υπόθεση δεν σταματούν.

Κι αυτό γιατί μολονότι δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Blume», ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια είναι αυτή.

Δηλαδή, είναι γνωστός ο δικηγόρος, άλλα άγνωστη η εταιρεία.

Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε ότι όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί δεν είναι αληθή, καθώς όπως ισχυρίζεται, τόσο η ιδιοκτήτρια, όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα.

Και το μυστήριο συνεχίζεται.

Που θα πάει όμως, ίσως κάποτε οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση δεήσουν να μας αποκαλύψουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου.

Εκτός αν θέλουν να μείνει στην αιωνιότητα ως ένα πλοίο-φάντασμα που… έτυχε να μεταφέρει 4.5 τόνους κοκαΐνη…

 

Πηγή

 

Γραφείο στην Αθήνα από την Endeavor Global

H Endeavor Global, ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος στηρίζεται από κορυφαίους επιχειρηματίες, όπως ο συνιδρυτής του Linkedin Ρέιντ Χόφμαν και ο επικεφαλής της Dell Μάικλ Ντελ, συμπράττει με εξέχοντες Ελληνες επιχειρηματίες και ιδρύει το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα, με σκοπό τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Η Endeavor Greece θα επιλέξει και θα υποστηρίξει τους κορυφαίους νέους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στην αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την καθιέρωση μιας νέας εποχής αισιοδοξίας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Endeavor Greece απαρτίζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας.

Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Μιχάλης Δ. Χανδρής, πρόεδρος του Chandris Group, ενώ η αντιπρόεδρος Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι η ιδρύτρια της Endeavor Greece.

Μέλη του Δ.Σ. αποτελούν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος της Nissan Ν.Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Δρ Ιωάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Danaos Corporation, Θοδωρής Κυριακού, Group CEO του ομίλου Antenna, Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν Α.Ε., Γιάννης Στασινόπουλος της Βιοχάλκο Α.Ε., Μελίνα Τραυλού, διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A., και Μαρίλυ Φραγκίστα, διευθύνουσα σύμβουλος της Franco Compania Naviera Α.Ε.

 

Πηγή

 

Λαμπερή δεξίωση της Endeavor για τα 5 χρόνια στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

04/10/2017

H Endeavor, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας με παρουσία σε 30 χώρες, συμπλήρωσε πέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Endeavor Global, Edgar Bronfman, Jr. και παρουσία της Βρετανίδας Πρέσβειρας, του Πρέσβη της Αμερικής, όλων των μελών του δικτύου της Endeavor και σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δράσης του οργανισμού μέχρι σήμερα και οι στόχοι για το μέλλον.

Ο Edgar Bronfman, Jr., Managing Partner στην Accretive LLC και Executive Chairman της Global Thermostat LLC, ο οποίος έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Chairman και Chief Executive Officer της Warner Music, μετέφερε την εμπειρία της Endeavor από τις 30 χώρες που δραστηριοποιείται και τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν της οικονομικής ανάπτυξης και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της Endeavor Greece, Μιχάλης Χανδρής αναφέρθηκε στο όραμα της Endeavor Greece να δημιουργήσει μια μικρογραφία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα και να αναδείξει τις επιχειρήσεις πρότυπα που εξελίσσονται, επεκτείνονται διεθνώς και μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες για την οικονομία.

Τέλος, αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή όλων των μελών του δικτύου στο έργο του οργανισμού και μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για τη βοήθειά της την Αντιπρόεδρο του ΔΣ και ιδρύτρια του οργανισμού Mareva Grabowski.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ EDGAR BRONFMAN, JR., ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ENDEAVOR GLOBAL

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ, GEOFFREY PYATT, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ENDEAVOR GREECE, ΤΙΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΒΟΛΙΝΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΟΥΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ

KΑΤΕ SMITH, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ, ΣΑΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΙΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ

EDGAR BRONFMAN, JR., ΠΡΟΕΔΡΟΣ ENDEAVOR GLOBAL, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, GEOFFREY PYATT

ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ

photo credits: Studio Panoulis

 

Πηγή

 

Και το θανατηφόρο tweet…

 

 

Πηγή

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

 

Προβολές : 1,526


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα