Κάτι πολύ βρώμικο και ομιχλώδες βρίσκεται πίσω από τον Ζελένσκι και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κάτι πολύ βρώμικο και ομιχλώδες βρίσκεται πίσω από τον Ζελένσκι και τον πόλεμο στην Ουκρανία

5 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,062
Μοίρασέ το

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ OFFSHORE ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ZELENSKY ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Μπορεί ο Ζελένσκι να κάνει πόλεμο για να καλύψει τα βρώμικα πεπραγμένα του, όπως ακριβώς έκανε ο δικτάτορας Αλίγιεφ που Αζερμπαϊτζάν. Ο οποίος δεν δίστασε να θυσιάσει δικούς τους στρατιώτες, προκαλώντας θερμό επεισόδιο στα σύνορα με την Αρμενία, όταν τα Panama Papers αποκάλυπταν τις βρώμικες δραστηριότητες του.

Μπορεί ακόμα ο Ζελένσκι να εκβιάζεται είτε από την Μεγάλη Βρετανία, είτε από την Ρωσία.

Διότι και στις δύο χώρες έχει κρυμμένο πλούτο, όπως αποκαλύπτεται.

Θα μπορούσε λοιπόν κατά μία θεωρία συνωμοσίας, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα είτε της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ρωσίας με τις ολέθριες ενέργειες του.

 

ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ…και ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…  Αναπάντητα ερωτήματα τα οποία, όποια εξήγηση και να έχουν, οδηγούν σε χιλιάδες θανάτους τον λαό της Ουκρανίας και σε εκατομμύρια ξεριζωμένους.

Και κυρίως ανοίγουν παράθυρο στον απόλυτο εφιάλτη για ολόκληρη την Ευρώπη…

Παιχνίδια παρανοϊκών, σε βάρος των λαών…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Κοιτάτε ρε ο ζουμπάς πεοπιανίστας… με τις σατανικές χειρονομίες…  έχει και offshore, παίζει όμως και να είναι εκβιαζόμενος από ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ!!!

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ…


 

Εν μέσω των προεδρικών εκλογών, ο Volodymyr Zelensky φέρεται να βγήκε εκτός λειτουργίας, παραδίδοντας το μερίδιό του σε μια βασική εταιρεία από το υπεράκτιο δίκτυο του Kvartalivtsi στον επιχειρηματικό του συνεργάτη, και τώρα πρώτο βοηθό του, Serhiy Shefir. 

Ωστόσο, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκτήθηκαν από δημοσιογράφους στο πλαίσιο του έργου Pandora Papers, είναι πιθανό ο μελλοντικός πρόεδρος και η σύζυγός του να σκόπευαν να λάβουν μερίσματα μετά την αποχώρησή τους από την εταιρεία. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιστορικό των πληρωμών μερισμάτων είναι αρκετά ύποπτο, γιατί είναι αδύνατο να τα αποκτήσεις μετά την αποχώρηση από την εταιρεία.

 

Αυτό αναφέρει η νέα ερευνητική ταινία “Investigation.Info” “Offshore 95” .

Στη διάθεση των δημοσιογράφων ήταν ένα έγγραφο με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2019.

Η προεδρική κούρσα ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με σχεδόν τρεις εβδομάδες να απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Το έγγραφο αναφέρεται στη μεταβίβαση μέρους των μετοχών της Maltex Multicapital από την εταιρεία της οικογένειας Zelensky στην εταιρεία του πρώτου βοηθού του προέδρου Serhiy Shefir.

Πριν από αυτό, η Maltex Multicapital Corp. μοιράστηκε εξίσου μεταξύ των εταιρειών του Zelensky, των αδελφών Sergei και Boris Shefirov και ενός άλλου “Quartermaster” – Andrei Yakovlev.

Η εταιρεία του Serhiy Shefir, του μελλοντικού πρώτου βοηθού του προέδρου, φαίνεται ότι έλαβε το ένα τέταρτο της ιδιοκτησίας της Maltex από την εταιρεία Zelensky στο Μπελίζ ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης της μετοχής.

Ο ειδικός στο οικονομικό έγκλημα Μάρτιν Γουντς επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι επρόκειτο για δωρεάν μεταβίβαση μετοχών και όχι για πώληση.

«Το πιστοποιητικό μετοχών επιβεβαιώνει ότι το μέρος υποδοχής δεν πλήρωσε χρήματα. Επομένως, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας απλώς μεταφέρθηκαν από το ένα όνομα στο άλλο. Οι μετοχές δεν πωλήθηκαν. Απλώς παραδόθηκαν στο άλλο μέρος », είπε στο Slidstvo.Info .

Ένα άλλο έγγραφο, που δημιουργήθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη μεταβίβαση του μεριδίου του Zelensky στον Serhiy Shefir, αναφέρει ότι η Maltex Multicapital σκόπευε να πληρώσει μερίσματα στην offshore του Zelensky.

Ο Μάρτιν Γουντς είπε στους δημοσιογράφους ότι αν γινόταν μια τέτοια επιχείρηση, ήταν παράνομη. « Αυτό είναι κάτι που το κάναμε. Πουλήσατε μετοχές ή τις μεταβιβάσατε. Και ταυτόχρονα μεταβιβάσατε τα δικαιώματα σε μερίσματα – δεν σας ανήκουν πλέον. Ανήκουν στον μέτοχο που είναι εγγεγραμμένος την ημέρα της δήλωσης των μερισμάτων και όχι σε εσάς. Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραποίησης των γεγονότων ως προς αυτό, δηλαδή ότι οι μέτοχοι δεν είναι πραγματικά μέτοχοι, είναι στην πραγματικότητα παράνομη. Αυτό δεν λειτουργεί», είπε ο ειδικός .

Η απάντηση στο ερώτημα τι συνέβη στην πραγματικότητα με την πληρωμή μερισμάτων είναι γνωστή μόνο στους ιδιοκτήτες της Maltex, ειδικότερα, Σεργκέι Σεφίρ και Βλαντιμίρ Ζελένσκι. 

Οι δημοσιογράφοι τους έστειλαν αναλυτικές ερωτήσεις με όλες τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, αλλά δεν απάντησαν. Το Slidstvo.Info έθεσε επίσης το θέμα των υπεράκτιων μερισμάτων του προέδρου στον γραμματέα Τύπου του Serhiy Nikiforov κατά τη διάρκεια μιας από τις δημόσιες εκδηλώσεις. Σύντομα ανακοίνωσε ότι «δεν θα υπάρξει απάντηση».

 

Μόνο ο δικηγόρος Yuri Azarov, ο οποίος υπέγραψε έγγραφα σχετικά με υποθέσεις Maltex, μπόρεσε να μιλήσει στο τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις offshore επιχειρήσεις του προέδρου και το περιβάλλον του.

Το “Investigation.Info” στο πλαίσιο του έργου Pandora Papers έλαβε απόρρητα offshore έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρικής κούρσας την άνοιξη του 2019. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο βάσει του οποίου οι υπεράκτιες εταιρείες του Zelensky και οι ομάδες του φέρεται να έχουν λάβει 40 εκατομμύρια δολάρια από το 2012 από υπεράκτιες εταιρείες που σχετίζονται με τον ολιγάρχη Igor Kolomoisky. 

Τότε ήταν που το στούντιο Kvartal 95 άρχισε να συνεργάζεται με το τηλεοπτικό κανάλι 1 + 1. 

Αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν να είναι μέρος της ιστορίας του ξεπλύματος χρήματος. Μαζί με τον Ζελένσκι, στα offshore έγγραφα περιλαμβάνονται και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Ιβάν Μπακάνοφ, καθώς και ο πρώτος βοηθός του προέδρου Σέρχι Σεφίρ.

Τα Pandora Papers είναι μια παγκόσμια διαρροή εγγράφων που αποκάλυψαν μυστικά περιουσιακά στοιχεία, μυστικές συμφωνίες και κρυμμένο πλούτο των πλουσιότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η Pandora Papers έχει συλλέξει πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία και τις μυστικές συμφωνίες των 130 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 κορυφαίων πολιτικών.

Αυτά τα μυστικά έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης φυγάδες, κατάδικους, διασημότητες, αστέρες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, εφοριακούς και ηγέτες των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου.

Μια ομάδα περισσότερων από 600 δημοσιογράφων από 117 χώρες, μέλη της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ), εργάστηκε στο έργο Pandora Papers.

Το ICIJ είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές δίκτυο ερευνητών δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν από κοινού το διασυνοριακό έγκλημα και τη διεθνή διαφθορά. Εργάστηκαν για την παγκόσμια διαρροή των Panama Papers, Paradise Papers και FinCEN.

 

Πηγή

 

Πίσω από κάθε πόλεμο, κρύβεται μια βρώμικη ιστορία. Φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το πρόσφατο παραλήρημα όμως του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος δεν διστάζει να απαιτεί από την Δύση να εμπλακεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και όχι ο λαός του, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, μπορεί να συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Pandora Papers, τα οποία αποκάλυπταν ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν είναι ο «ήρωας» που κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν.

Η πραγματικότητα μάλιστα εάν αναλύσουμε την αλληλουχία των γεγονότων που ακολούθησαν την αποκάλυψη των οφσόρ του Ζελένσκι, ενδέχεται να είναι τελείως διαφορετική.

Διότι οι ενέργειες του Ουκρανού προέδρου αμέσως μετά την αποκάλυψη, θυμίζουν αυτές του δικτάτορα Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος δεν δίστασε να προκαλέσει αιματοχυσία με την Αρμενία, όταν ακριβώς αποκαλύφθηκαν οι δικές του οφσόρ και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Ενδεικτικό του ποιος πραγματικά είναι ο Ζελένσκι, συνιστά το στήσιμο της υπόθεσης με την δήθεν εσχάτη προδοσία του πρώην προέδρου και μεγάλου πολιτικού του αντιπάλου Ποροσένκο!

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, έστησαν μία υποτιθέμενη κατηγορία για εσχάτη προδοσία στον μεγαλύτερο του πολιτικού αντιπάλου. Αποκαλύφθηκε όμως ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, είναι συνέταιρος του Ζελένσκι στις οφσόρ!

Ο Ποροσένκο ερευνάται για εσχάτη προδοσία σε μια υπόθεση που, όπως λέει, έχει κατασκευαστεί από συμμάχους του διαδόχου του, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο 56χρονος Ποροσένκο κατηγορείται για εσχάτη προδοσία σε σχέση με τη χρηματοδότηση υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών μαχητών μέσω παράνομων πωλήσεων άνθρακα το 2014-15. Η υπόθεση στήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, όταν ο Ποροσένκο κατήγγειλε ευθέως τον Ζελένσκι για βρώμικο χρήμα και φοροδιαφυγή έπειτα από τις αποκαλύψεις των Pandora Papers.

Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι ότι όπως αποκαλύπτει ο Guardian, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, είναι συνέταιρος του Ζελένσκι στις «βρώμικες» οφσόρ!

 

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Guardian για το βρώμικο χρήμα του Ζελένσκι

Ένα άρθρο – βόμβα της βρετανικής εφημερίδας Guardian το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από 4 μήνες, πριν ξεκινήσει δηλαδή όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα, ενδέχεται να αποτελεί τον πυροκροτητή για τις οδυνηρές εξελίξεις που βιώνουμε σήμερα.

Το άρθρο είχε τον ακολουθo τίτλο:

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: οι υπεράκτιες συνδέσεις του «αντι-ολιγάρχη» Ουκρανού προέδρου:

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει κατηγορήσει τους πολιτικούς που κρύβουν πλούτο σε υπεράκτιες εταιρείες, αλλά δεν αποκάλυψε τους δικούς του δεσμούς με εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων».

Το άρθρο αναφέρεται στις αποκαλύψεις στον Pandora Papers, που τότε είχαν συγκλονίσει. Μεταξύ των «προσώπων πολιτικού ενδιαφέροντος» που εμπλέκονται, είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Έγραφε λοιπόν η βρετανική εφημερίδα:

»Ήταν μια ιστορία που σε παλαιότερες εποχές θα φαινόταν αδιανόητη.

Για τέσσερα χρόνια, ο ηθοποιός και κωμικός  Βολοντιμίρ Ζελένσκι, διασκέδαζε το τηλεοπτικό κοινό στην Ουκρανία με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κωμική σειρά Servant of the People.

Ο Ζελένσκι υποδύθηκε έναν δάσκαλο που, εξοργισμένος από τη χρόνια διαφθορά της χώρας του, διεκδικεί με επιτυχία την προεδρία. Το 2019, ο Ζελένσκι έκανε τη «μυθοπλασία» πραγματικότητα, όταν διεκδίκησε τις πραγματικές προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας και κέρδισε.

Στην προεκλογική εκστρατεία, ο Ζελένσκι δεσμεύτηκε να καθαρίσει το κυρίαρχο σύστημα της Ουκρανίας που κυριαρχείται από ολιγάρχες. Και τάχτηκε εναντίον πολιτικών όπως ο πλούσιος τέως Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο που έκρυψε τα περιουσιακά του στοιχεία σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους. Το μήνυμα της προεκλογικής του εκστρατείας φαίνεται ότι λειτούργησε. Ο Ζελένσκι κέρδισε το 73% των ψήφων και τώρα κάθεται σε ένα πολυτελές γραφείο στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, διακοσμημένο με επιχρυσωμένες οροφές από γυψομάρμαρο. Τον περασμένο μήνα, είχε συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο.

Τα Pandora Papers, που διέρρευσαν στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) και κοινοποιήθηκαν στον Guardian ως μέρος μιας παγκόσμιας έρευνας, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι ο Ζελένσκι είναι μάλλον παρόμοιος με τους προκατόχους του.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι ο νυν Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε -ή έχει- κρυμμένο πλούτο που δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως σε μια υπεράκτια εταιρεία, την οποία φαίνεται να είχε μεταβιβάσει κρυφά σε έναν φίλο του μερικές εβδομάδες πριν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες της Guardian και των συνεργατών της στα μέσα ενημέρωσης να τον προσεγγίσουν.

Ο εκπρόσωπός του, Σεργκέι Νικιφόροφ έστειλε μήνυμα: «Δεν θα υπάρξει απάντηση». (σ. Newsbreak:  Δηλαδή, ο λαλίστατος σήμερα σε όλα τα δυτικά μέσα Ζελένσκι, αρνήθηκε πεισματικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις αποκαλύψεις που τον ενέπλεκαν σε μία βρώμικη ιστορία που τον αφορούσε προσωπικά)!

Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Zelenskiy συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, συνιδιοκτητών με τους μακροχρόνιους φίλους του και τηλεοπτικούς συνεργάτες του. Περιλαμβάνουν τον Serhiy Shefir, ο οποίος παρήγαγε τις επιτυχίες του Zelensky, και τον μεγαλύτερο αδερφό του Shefir, Borys, ο οποίος έγραψε τα σενάρια. Ένα άλλο μέλος της κοινοπραξίας είναι ο Ιβάν Μπακάνοφ, ένας παιδικός του φίλος. Ο Μπακάνοφ ήταν γενικός διευθυντής του στούντιο παραγωγής του Zelenskiy, Kvartal 95.

Όλοι συνδέονται με την ιδιαίτερη πατρίδα του Zelenskiy στη νότια Ουκρανία, το Kryvyi Rih.

Αφού κέρδισε την εξουσία, ο Ζελένσκι διόρισε αυτούς τους στενούς προσωπικούς του φίλους στην κυβέρνηση.

Ο Μπακάνοφ έγινε επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας SBU της Ουκρανίας.

Ο Zelenskiy έκανε τον Serhiy Shefir πρώτο βοηθό του, μία άμισθη θέση που περιλαμβάνει τη διαχείριση του καθημερινού προγράμματος του προέδρου.

Ένα τέταρτο μέλος αυτής της «δεμένης» ομάδας, ο Andriy Yakovlev, είναι σκηνοθέτης και παραγωγός του Kvartal 95.

Ο Ζελένσκι είπε ότι αυτοί οι διορισμοί αφορούσαν την προσωπική εμπιστοσύνη που έτρεφε για τα συγκεκριμένα προσωπα και όχι τον οικονομικό πλουτισμό.

«Έχω μερικούς ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου και είναι φίλοι μου για μεγάλο χρονικό διάστημα… Δεν έχουν καμία σχέση με τις επιχειρήσεις ή τον προϋπολογισμό», είχε δηλώσει στον Guardian το 2020.

Μια μυστική μεταφορά

Πριν γίνει πρόεδρος, ο Ζελένσκι δήλωσε όπως ήταν υποχρεωμένος, ορισμένα από τα ιδιωτικά του περιουσιακά στοιχεία.

Η περιουσιακές του δηλώσεις περιλάμβαναν αυτοκίνητα, ακίνητα και τρεις από τις offshore εταιρείες.

Η μία, η Film Heritage, που κατείχε από κοινού με τη σύζυγό του, Olena, πρώην συγγραφέα του Kvartal 95, είναι εγγεγραμμένη στο Μπελίζ.

Αλλά τα έγγραφα των Pandora Papers δείχνουν περαιτέρω υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία που ο Zelenskiy φαίνεται να μην έχει αποκαλύψει. Η Film Heritage είχε μερίδιο 25% στην Davegra, μια κυπριακή εταιρεία συμμετοχών.

Η Davegra με τη σειρά της κατέχει τη Maltex Multicapital Corp, μια άγνωστη στο παρελθόν οντότητα εγγεγραμμένη στον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (BVI).

Ο Ζελένσκι, οι αδελφοί Shefir και ο Yakovlev κατείχαν μερίδιο 25% στη Maltex (!!)

Στις 13 Μαρτίου 2019, δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι έδωσε το μερίδιό που κατείχε στη Maltex στον Serhiy Shefir, σύμφωνα με έγγραφα.

Δεν είναι σαφές εάν ο Shefir πλήρωσε τον Zelenskiy για αυτή τη μεταβίβαση. Ο Μπακάνοφ ήταν μάρτυρας αυτής της μυστικής μεταφοράς και υπέγραψε τα έγγραφα των offshore.

Περίπου έξι εβδομάδες αργότερα, μετά τη συντριπτική νίκη του  Ζελένσκι στις εκλογές της Ουκρανίας, ένας δικηγόρος που ενεργούσε για την «ομάδα» Kvartal 95 υπέγραψε ένα άλλο έγγραφο.

Σύμφωνα με το υπογεγραμμένο συμφωνητικό, η Maltex θα συνέχιζε να καταβάλλει μερίσματα στην κινηματογραφική εταιρεία του Ζελένσκι, παρόλο που ο εκλεγμένος πλέον Ουκρανός πρόεδρος δεν κατείχε πλέον κανένα μερίδιο στην εταιρεία.

Τα κύρια έσοδά της προέρχονται από τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τα έγγραφα της Maltex που αποκαλύφθηκαν στα Pandora Papers.

Τα Pandora Papers δεν αναφέρουν εάν καταβλήθηκαν ποτέ μερίσματα ή το μέγεθός τους. Ούτε αποκαλύπτουν πόσες πληρωμές μπορεί να έχουν γίνει.

Η σύζυγος του Ζελένσκι, Olena, είναι πλέον η δηλωμένη δικαιούχος της Film Heritage, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν πληρωμές από το 2019 θα είχαν εισρεύσει σε αυτήν.

Το βασικό έγγραφο – με ημερομηνία 24 Απριλίου 2019 – λέει ότι η Maltex κατέχει μετοχές σε εταιρείες που παράγουν και διανέμουν τηλεοπτικές ταινίες.

Ένας λόγος για τη δημιουργία της Maltex ήταν η «φορολογικά αποδοτική συσσώρευση επιχειρηματικών κερδών».

Ένα άλλο, αναφέρει, ήταν η «νομική προστασία». Ο Borys Sheifir είπε ότι ο Bakanov είχε ως επί το πλείστον δημιουργήσει αυτά τα υπεράκτια “χρηματοοικονομικά σχήματα” προκειμένου να προστατεύσει την εταιρεία από τις «αρχές».

«Μιλώντας ειλικρινά, δεν είμαι έτοιμος να σου απαντήσω. Μπορεί να είμαι ιδιοκτήτης [της Maltex]», ομολόγησε ο Shefir στο Διεθνή Οργανισμό Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP), έναν από τους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης που συμμετείχαν στην έρευνα για τα Pandora Papers. Είπε ότι προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τις υπεράκτιες εταιρείες του, αλλά διευκρίνησε ότι αυτή ήταν μια αργή και δύσκολη διαδικασία. Ο Serhiy Shefir, ο Bakanov και ο Yakovlev αρνήθηκαν να σχολιάσουν, όπως και ο δικηγόρος τους.

Η αποκάλυψη της οφσόρ Maltex είναι ιδιαίτερα ντροπιαστική για τον Ζελένσκι, δεδομένης της υπόσχεσής του να πατάξει όσους στέλνουν πλούτο στο εξωτερικό. Τον περασμένο μήνα, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε νομοσχέδιο κατά των ολιγαρχών. Η ψηφοφορία διεξήχθη μια ημέρα αφότου άγνωστοι δολοφόνοι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Shefir. Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του έξω από το Κίεβο. Δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο οδηγός του τραυματίστηκε. Η απόπειρα μπορεί να είχε ως κίνητρο την αντίθεση στο νομοσχέδιο.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του στο Atlantic Council , ο Ζελένσκι είπε ότι ο απώτερος στόχος του ως πρόεδρος ήταν να καταστρέψει «την παραδοσιακή ολιγαρχική τάξη» και να την αντικαταστήσει με ένα «δικαιότερο σύστημα».

Οι επικριτές, ωστόσο, λένε ότι ο Ζελένσκι απέτυχε να μεταρρυθμίσει το κράτος και υιοθέτησε τους ίδιους σκιώδεις τρόπους με τους προκατόχους του. Οι ελεγκτές της ΕΕ προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι η «μεγάλη διαφθορά και η διάβρωση του κράτους» παραμένουν ευρέως διαδεδομένες στην Ουκρανία.

Από τότε που μπήκε στην πολιτική, ο Ζελένσκι «καταδιωκεται» από ισχυρισμούς ότι βρίσκεται υπό την επιρροή του Ιγκόρ Κολομοίσκι, ενός δισεκατομμυριούχου του οποίου το τηλεοπτικό κανάλι προέβαλε την εκπομπή του Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, οι αντίπαλοι του Ζελένσκι ισχυρίστηκαν ότι 41 εκατομμύρια δολάρια από εταιρείες συμφερόντων του ολιγάρχη Kolomoisky κατέληξαν μεταξύ του 2012 και 2016 σε υπεράκτιες εταιρείες που ανήκαν στον Ζελένσκι και τον στενό κύκλο του, συμπεριλαμβανομένης της Film Heritage.

 

Δεσμοί και με τη Ρωσία!

Τα Pandora Papers δείχνουν ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις κατηγορίες που πρόσαψε στον Ζελένσκι το κόμμα του τ. Προέδρου της Ουρανίας Ποροσένκο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Δείχνουν ότι μέρος του δικτύου Kvartal 95 διαχειριζόταν με τη βοήθεια της Fidelity Corporate Services, μιας υπεράκτιας εταιρείας συμβούλων και μιας από τις 14 εταιρείες των οποίων τα έγγραφα διέρρευσαν στα Pandora Papers.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ζελένσκι και οι επιχειρηματικοί εταίροι του χρησιμοποιούσαν εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Μπελίζ και την Κύπρο.

Τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται μέσω αυτών των υπεράκτιων εταιρειών είναι μεγάλου εύρους. Περιλαμβάνουν ακίνητα στο Λονδίνο. Η Shefir έχει δύο ακίνητα κορυφαίας κατηγορίας – ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων σε μια εδουαρδιανή έπαυλη στο Regent’s Park που αγοράστηκε το 2016 για 1,575 εκατομμύρια λίρες και ένα άλλο διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στην κοντινή οδό Baker Street, απέναντι από το Μουσείο Σέρλοκ Χολμς και αγοράστηκε για £ 2,2μ, σύμφωνα με τα αρχεία του Κτηματολογίου.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία BVI του Yakovlev Candlewood Investments κατέχει ένα πολυτελές διαμέρισμα σε μια βικτοριανή έπαυλη στο Artillery Row, στο Westminster. 

Τα ακίνητα αποκτήθηκαν την εποχή που η εκπομπή του Ζελένσκι μετατράπηκε σε ταινία μεγάλου μήκους και υπέγραψε εκ νέου για δεύτερη σειρά. Δεν είναι σαφές εάν τα τρία διαμερίσματα εκχωρούνται ή χρησιμοποιούνται σε περιστασιακή βάση. Τα διαχειρίζεται μια ρωσική εταιρεία που αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπηρεσία για πελάτες υψηλού επιπέδου».

Οι προφανείς επιχειρηματικές συνδέσεις του Ζελένσκι με τη Ρωσία μέσω της Οφσόρ εταιρείας Maltex είναι πιθανό να αποδειχθούν αμφιλεγόμενες.

Ο Ποροσένκο αντιμετώπισε κριτική για την ιδιοκτησία ενός εργοστασίου σοκολάτας στη Ρωσία σε μια εποχή που η Ουκρανία ήταν σε πόλεμο κατά των ρωσικών στρατευμάτων και των συνεργατών τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από το Κρεμλίνο το 2014.

Η σύγκρουση, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 14.000 άνθρωποι, συνεχίζεται στα ανατολικά της χώρα και στα εδάφη των αντ του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ που υποστηρίζονται από τη Μόσχα. Η Ρωσία ήταν προηγουμένως μια σημαντική αγορά για το Kvartal 95, με τη ρωσική τηλεόραση να προβάλλει τις κωμικές εκπομπές του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

 

Τα συμπεράσματα

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Guardian, που φυσικά βασίζονται σε ατράνταχτα στοιχεία τα οποία ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας αρνήθηκε να σχολιάσει, προκύπτουν μία σειρά από συμπεράσματα.

Μπορεί ο Ζελένσκι να κάνει πόλεμο για να καλύψει τα βρώμικα πεπραγμένα του, όπως ακριβώς έκανε ο δικτάτορας Αλίγιεφ που Αζερμπαϊτζάν. Ο οποίος δεν δίστασε να θυσιάσει δικούς τους στρατιώτες, προκαλώντας θερμό επεισόδιο στα σύνορα με την Αρμενία, όταν τα Panama Papers αποκάλυπταν τις βρώμικες δραστηριότητες του.

Μπορεί ακόμα ο Ζελένσκι να εκβιάζεται είτε από την Μεγάλη Βρετανία, είτε από την Ρωσία.

Διότι και στις δύο χώρες έχει κρυμμένο πλούτο, όπως αποκαλύπτεται.

Θα μπορούσε λοιπόν κατά μία θεωρία συνωμοσίας, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα είτε της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ρωσίας με τις ολέθριες ενέργειες του.

 

Ένα μόνο είναι σίγουρο. Ο Ζελένσκι είναι ένας πολιτικός απατεώνας, πιθανότατα και οικονομικός εγκληματίας, όπως τόσοι άλλοι πολιτικοί στην νεότερη ιστορία. Ένας απατεώνας φοροφυγάς, η πολιτικός απατεώνας που κατηγορούσε τους άλλους ενώ ο ίδιος έκανε τα ίδια και χειρότερα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί «ήρωας».

 

Πηγή

Προβολές : 1,062


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα