Κάτι “σάπιο” υπάρχει στο βασίλειο των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων…

Κάτι “σάπιο” υπάρχει στο βασίλειο των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων…

3 Φεβρουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:338
Μοίρασέ το

 

 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, κάτω από τα ραντάρ, υπάρχει κάτι που απειλεί να νοθεύσει το νόημα των επίσημων διακηρύξεων από τους δυο υπουργούς Εξωτερικών.

Αυτό το κάτι είναι η μέχρι στιγμής απουσία δήλωσης συμμετοχής των Ισραηλινών στη φετινή ελληνική Red Flag, την περίφημη πλέον άσκηση “Ηνίοχος”, που έχει καθιερωθεί ως μια εκ των πλέον σημαντικών και επιχειρησιακά απαιτητικών ασκήσεων ανά την υφήλιο.

 

 

Κοινή άσκηση με το Ισραήλ… για γέλια και για κλάματα… και κυρίως τα δεύτερα…

Αναρωτιέμαι… τα ανοίγματα που κάνει στην Τουρκία το Ισραήλ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;;;

ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ…

Το ΓΙΑΤΙ, μην το ρωτάτε…

Όσο εκλέγουμε ΟΒΡΙΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Το κλίμα στις συναντήσεις του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ ήταν καταφανώς θερμό. Ιδιαίτερα κατά την επαφή με τον ομόλογό του Έλι Κοέν, έγινε σαφής αναφορά στον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, με τον Iσραηλινό να δηλώνει ότι η χώρα του υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Τονίστηκε δε, ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Άντονι Μπλίνκεν.

Οι τομείς διμερούς συνεργασίας είναι επίσης ενδεικτικοί του βάθους των σχέσεων, αφού περιλαμβάνουν την άμυνα, την ενέργεια και την οικονομία, με έμφαση στις επενδύσεις. Απόλυτη είναι και η σύμπλευση στον τομέα των τριμερών σχημάτων συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Δένδια, συζητήθηκαν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή ο πυρήνας των τομέων που έφεραν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια τις δυο χώρες.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, κάτω από τα ραντάρ, υπάρχει κάτι που απειλεί να νοθεύσει το νόημα των επίσημων διακηρύξεων από τους δυο υπουργούς Εξωτερικών. Αυτό το κάτι είναι η μέχρι στιγμής απουσία δήλωσης συμμετοχής των Ισραηλινών στη φετινή ελληνική Red Flag, την περίφημη πλέον άσκηση “Ηνίοχος”, που έχει καθιερωθεί ως μια εκ των πλέον σημαντικών και επιχειρησιακά απαιτητικών ασκήσεων ανά την υφήλιο. Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ διοργανώνει την αντίστοιχης ποιότητας και σημασίας άσκηση Blue Flag, στην οποία συμμετέχει μαζικά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Διαβάστε τη συνέχεια, εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 338


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα