Κάτι τρέχει με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Κάτι τρέχει με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

18 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:412
Μοίρασέ το

 

 

 Γιατί «εξαφανίστηκαν» από τα μέσα ενημέρωσης και τον προεκλογικό αγώνα Αγαπηδάκη, Ηλιόπουλος και Δουδωνής;

Μήπως έμειναν στο περιθώριο γιατί δεν υπήρχε …ζήτηση; Ή είναι απόφαση των προέδρων των κομμάτων η …«απόσυρση» τους, μετά τις αρχικές αρνητικές παρουσίες τους, για να γλιτώσουν τα χειρότερα;

 

 

Όλα αυτά τα πολιτικά φιντάνια που προέκυψαν ως “πνευματικές προσωπικότητες” και επικεφαλείς των ψηφοδελτίων επικρατείας,  είναι… ας μην το πω… το αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμων…

Όσο πιο πολύ εμφανίζονται θα αποκαλυφθεί το απόλυτο κενό τους… οπότε τους τράβηξαν πίσω…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ένα περίεργο φαινόμενο που έχει χρόνια να παρατηρηθεί σε ανάλογη περίοδο διαπιστώνουν προσεκτικοί παρατηρητές της πολιτικής επικαιρότητας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των τριών μεγάλων κομμάτων είναι κυριολεκτικά άφαντοι από τα μέσα ενημέρωσης και του αγώνα για την διεύρυνση της απήχησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κοινή γνώμη.

Πράγματι αυτό συμβαίνει: Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αρχικές εμφανίσεις κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους Ειρήνη Αγαπηδάκη, Όθωνας Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Δουδωνής έχουν …λάμψει δια τους απουσίας τους από συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το περίεργο της υπόθεσης: Ενώ σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους βουλευτές οι υποψήφιοι Επικρατείας όλων των κομμάτων έχουν τη δυνατότητα για απεριόριστες εμφανίσεις, αυτοί που τέθηκαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων δεν αξιοποίησαν την μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των θέσεων των κομμάτων τους.

Μήπως έμειναν στο περιθώριο γιατί δεν υπήρχε …ζήτηση, δηλαδή ενδιαφέρον από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς;

Το αντίθετο θα λέγαμε: Μεγάλος (πιο μεγάλος δεν γίνεται τηλεοπτικός σταθμός είχε απευθύνει αίτημα προς τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μια «μονομαχία» αλλά συμφωνία , λόγω …προτεραιοτήτων προγράμματος που επικαλέστηκε ως δικαιολογία, δεν υπήρξε.

Σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί αυτές οι διαδικαστικές «δυσκολίες» δεν υπάρχει, όταν μάλιστα μια τηλεοπτική αντιπαράθεση των τριών υποψηφίων θα μπορούσε να συγκεντρώσει υψηλή τηλεθέαση, πολύ καλύτερη από αυτή που επιτυγχάνεται με την φιλοξενία στους τηλεοπτικούς σταθμούς άλλων υποψηφίων βουλευτών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αδυναμίας εμφάνισης στα τηλεοπτικά πλατό από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων δεν αποτελεί ίδια πρωτοβουλία, αλλά επιλογή της ηγεσίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για …απόσυρσή τους, μετά τις αρχικές αρνητικές παρουσίες τους.

Τα στοιχεία που προσκομίζουν είναι τα εξής για τον καθένα εκ των υποψηφίων:

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ( ΝΔ) αμέσως μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της εμφανίστηκε στην ΕΡΤ.

Όσοι την παρακολούθησαν εκτιμούν ότι δεν μπόρεσε επαρκώς να ανταποκριθεί στο βάρος του ρόλου της και των βασικών προγραμματικών θέσεων της ΝΔ , αντίθετα διακρίθηκε σε ανούσιες σκιαμαχίες με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο πάνελ.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος ( ΣΥΡΙΖΑ ) «κάηκε» κατά την συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό όταν υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων αλλά δεν στάθηκε επαρκής στην απάντησή του πως αυτός ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δεν αποδέχεται να δοθεί ευκαιρίας φοίτησης σε ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστημιακό ίδρυμα σε ένα 18χρονο παιδί.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ( ΠΑΣΟΚ ) αν και εξοικειωμένος με τον τηλεοπτικό φακό εδώ και πολλά χρόνια λόγω συχνών εμφανίσεων, δεν μπόρεσε να κρύψει την έπαρσή του αντιμετωπίζοντας αφ΄υψηλού τους άλλους συζητητές.

Λέγεται επίσης ότι κόπηκε από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν κατά την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση άνοιξε πόλεμο με συνυποψηφίο του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις τρεις αυτές απουσίες, οι επόμενοι στη λίστα των τριών κομμάτων κατέγραψαν πολλά τηλεοπτικά …χιλιόμετρα και με επάρκεια.

Θοδωρής Σκυλακάκης (ΝΔ), Ευάγγελος Αποστολάκης ( ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρης Μάντζος (ΠΑΣΟΚ), όπου προσεκλήθησαν πρόβαλλαν τις θέσεις των κομμάτων τους, με σαφή και διακριτό τρόπο.

 

Πηγή

Προβολές : 412


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα