«Κίνδυνος ελονοσίας και γαστρεντερίτιδας στις πλημμυρισμένες περιοχές» – Καμπανάκι για επιδημίες

«Κίνδυνος ελονοσίας και γαστρεντερίτιδας στις πλημμυρισμένες περιοχές» – Καμπανάκι για επιδημίες

9 Σεπτεμβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:311
Μοίρασέ το

 

Η επιδημιολόγος καλεί για έλεγχο της ύδρευσης και χλωρίωση των υδάτων

Πολύ  φοβάμαι πως είμαστε ακόμα στην αρχή… δεν έχουμε δει τίποτ’ ακόμα…
Και το χειρότερο;;;
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟΝ … ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

Τον κώδωνα κινδύνων που ελλοχεύουν για την δημόσια Υγεία στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel έκρουσε την Παρασκευή η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες μπορεί να είναι άμεσες ή έμμεσες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» ανέφερε αρχικά η κ. Ψαλτοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εκτός από τα θύματα της κακοκαιρίας που όσο περνούν οι ώρες αυξάνoνται, η κ. Ψαλτοπούλου αναφέρθηκε και στους εγκλωβισμένους που έπειτα από δύο 24ωρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. «Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις σχετίζονται με την μη δυνατότητα των ατόμων σε πόσιμο νερό, σε φαγητό, σε ηλεκτρισμό, σε θέρμανση, σε ψυγείο, την μη δυνατότητα μετακίνησής τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία σε περίπτωση που έχουν κάποιο θέμα και στην διάλυση του υδροφόρου ορίζοντα» επισήμανε.

«Αναγκαία η χλωρίωση των υδάτων»

Μιλώντας για την ποιότητα του νερού η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος της ύδρευσης και χλωρίωση των υδάτων.

«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις θανατώσεις ζώων που υπάρχουν δημιουργούν ένα βραχυπρόθεσμα μεγάλο πρόβλημα στην δημόσια Υγεία στην περιοχή» εξήγησε.

Και όπως τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να υπάρχει άφθονο τυποποιημένο συσκευασμένο νερό και τροφή στην περιοχή.

 

Πηγή

Προβολές : 311


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα