Κίνηση ΜΑΤ του Πούτιν. Υπέγραψε την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ.

Κίνηση ΜΑΤ του Πούτιν. Υπέγραψε την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ.

21 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:303
Μοίρασέ το

 

Πούτιν: “Έπρεπε να το χα κάνει εδώ και καιρό – Η Ουκρανία είναι τεχνητό κράτος με δικά μας εδάφη – Αυτό τελειώνει”
“Θέλετε απο-κομμουνισμό μην σταματήσουμε στη μέση”

 

 

 

 

Στρατηγική κίνηση ΜΑΤ από τον Πούτιν.

Μένει να δούμε τις αντιδράσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Τι θα πουν τα αφεντικά πίσω απ’ αυτούς… Θα αποδεχθούν την ανεξαρτησία των δυο Ουκρανικών περιοχών με την μεγάλη στρατηγική θέση και την αποκουμμουνιστοποίηση του Πούτιν;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αφού παρέδωσε μαθήματα Ιστορίας στους Ουκρανούς, στην συνέχεια υπέγραψε το Εκτελεστικό Διάταγμα Αναγνώρισης των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ.

Την εξέλιξη την είχε ανακοινώσει ήδη το WarNews247 εδώ και 5 ώρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ουκρανίας, λέγοντας πως η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη και αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ιστορίας. Η σύγχρονη Ουκρανία είναι δημιούργημα της σοβιετικής Ρωσίας, είπε ο Βλ. Πούτιν.

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ

Ανεξάρτητα κράτη Ντονέτσκ – Λουχάνσκ με υπογραφή B.Πούτιν – Θα σταλούν ρωσικές δυνάμεις – “Βόμβα” για πυρηνική Ουκρανία

Διάγγελμα Β.Πούτιν

“Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε πλήρως από τη Ρωσία. Ο Λένιν και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τη σύγχρονη Ουκρανία διαχωρίζοντας εδάφη από τη Ρωσία.

Ο Λένιν είναι ο συγγραφέας και ο αρχιτέκτονας της Ουκρανίας. Σήμερα μπορεί δικαίως να ονομαστεί Ουκρανία με το όνομα του “Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν”

Ήταν «τρέλα» που δόθηκε στις εθνικές δημοκρατίες το δικαίωμα να εγκαταλείψουν τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Θέλετε απο-κομμουνισμό; Θα τα πάμε καλά με αυτό.

Αλλά ας μην σταματήσουμε στα μισά του δρόμου. Είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε πώς μοιάζει η πραγματική απο-κομμουνοποίηση.

Τα γεγονότα του σοβιετικού παρελθόντος δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για αυτά άμεσα, χωρίς πολιτική ορθότητα.

Γιατί ήταν απαραίτητο να γίνουν τέτοια γενναιόδωρα δώρα, που ακόμη και οι πιο ένθερμοι εθνικιστές δεν μπορούσαν καν να ονειρεύονται;

Γιατί μετά την επανάσταση οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε κόστος.

Ο Χρουστσόφ έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία για κάποιο λόγo.

Οι Μπολσεβίκοι έδωσαν κυριολεκτικά το Ντονμπάς στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη βοήθεια μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1991-2010.

Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ προκλήθηκε από τα λάθη των Μπολσεβίκων σε διαφορετικά χρόνια, η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας είναι στη συνείδησή τους.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με ξένη βοήθεια.

Θα είναι πολύ πιο εύκολο για την Ουκρανία να αποκτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, ειδικά με την τεχνολογική υποστήριξη από το εξωτερικό.

“Θα κάνω τα πάντα για να τους τιμωρήσω”

Η ρωσική γλώσσα διώκεται στην Ουκρανία.

Οι ριζοσπάστες που κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία το 2014, οργάνωσαν τον τρόμο. Υπήρξε μια σειρά από ατιμώρητες δολοφονίες, Άνθρωποι στην Οδησσό δολοφονήθηκαν βάναυσα, αλλά οι εγκληματίες δεν τιμωρήθηκαν.

«Τους γνωρίζουμε ονομαστικά και θα κάνουμε τα πάντα για να τους τιμωρήσουμε».

Μετά το Μαϊντάν, οι ριζοσπάστες άρχισαν να κυνηγούν εκείνους που δεν συμφωνούσαν με το πραξικόπημα.

Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία για εμάς δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της δικής μας ιστορίας, πολιτισμού, πνευματικού χώρου. Αυτοί είναι οι σύντροφοί μας, οι συγγενείς μας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο συναδέλφων, φίλων, πρώην συναδέλφων, αλλά και συγγενείς, άτομα που συνδέονται μαζί μας εξ αίματος, οικογενειακούς δεσμούς.”

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, ο Πούτιν τόνισε «την προσπάθεια της Ουκρανίας να κλέψει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία» και μίλησε για νεοναζιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ουκρανία, με «πολλές επιθέσεις κατά της Ρωσίας» και «να αντιγράφουν ξένα μοντέλα, που δεν έχουν καμία σχέση με τους ίδιους».

Οι ΗΠΑ έσπρωξαν την Ουκρανία σε εμφύλιο πόλεμο

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τα επεισόδια στην εξέγερση του 2014, στο Μάινταν, λέγοντας πως οι διαδηλωτές είχαν την κρυφή υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας. Οι δυνάμεις αυτές έσπρωξαν την Ουκρανία σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Η Ουκρανία είναι μία χώρα διχασμένη.

Το 2020, 60.000 επιστήμονες εγκατέλειψαν την Ουκρανία. Δεν έχουν λεφτά για να διαβιώσουν. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των προβλημάτων που κληρονόμησαν από τη σοβιετική εποχή. Χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η Ουκρανία έχει χάσει το επιστημονικό και ερευνητικό της προσωπικό.

Είναι μία χώρα υπό κατάρρευση και πράκτορες των ΗΠΑ ελέγχουν την υπηρεσία πρόληψης της διαφθοράς στην Ουκρανία. Εισαγάγουν νομοθεσίες που προκαλούν διακρίσεις κατά των Ρώσων και έχουν καταργήσει τη ρωσική γλώσσα στα σχολεία. Έχουμε ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν όλα αυτά. Η σημερινή ηγεσία στην Ουκρανία, δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του ουκρανικού λαού.

Πρόσφατα ακούσαμε και δηλώσεις από το Κίεβο, ότι θέλει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Διαθέτει τέτοια τεχνογνωσία, με μεγάλη προϊστορία στον συγκεκριμένο τομέα και θα απειλεί τη Ρωσία, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει την υποστήριξη από άλλες χώρες. Και έτσι η Ευρώπη θα βρεθεί σε κατάσταση αποσταθεροποίησης.

Δυτικοί έχουν μεταφέρει οπλισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων και συμβούλους στην Ουκρανία. Όλες αυτές οι κινήσεις, στοχεύουν στη Ρωσία. Και το ΝΑΤΟ έχει κάνει γυμνάσια και θέλει να χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, για να κατασκοπεύουν από εκεί το έδαφος της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ μας απειλεί από την Ουκρανία

 

Η Ουκρανία επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις στην Κριμαία, αλλά ο λαός της Κριμαίας, με το δημοψήφισμα του 2014, δεν το επέτρεψε.

Βάσει των διεθνών συνθηκών, απαγορεύεται η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος. Όπως οι δυτικοί έφεραν στρατιώτες, ως συμβούλους. Το διεθνές δίκαιο λέει ότι μία χώρα δεν μπορεί να στηρίζει την ασφάλειά της εναντίον της ασφάλειας μίας άλλης χώρας.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ για να δημιουργήσουν πολιτικές εναντίον της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ έχει διαμηνύσει στην Ουκρανία ότι μπορεί να ενταχθεί, αν προσαρμοστεί στις διατάξεις του και αν αντιμετωπίσει τη διαφθορά. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσαν, άρχισαν να λένε ότι οι κεντρικές και ανατολικές χώρες θα μπορέσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και θα τις απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τη Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις της, αποσύροντας τα στρατεύματα από την Ανατολική Γερμανία.

Ρώτησα τον Κλίντον γιατί θέλουν την επέκταση προς ανατολάς και μου είπε ότι δεν θέλουν να βλέπουν μία τόσο μεγάλη χώρα στην περιοχή. Έχουν βάλει τόσες ανατολικές χώρες στο ΝΑΤΟ, αποδεικνύοντας πως οι δυτικοί δεν ακολουθούν τις δεσμεύσεις τους. Ακόμη και στη Ρουμανία, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε επιθετικούς πυραύλους Τόμαχοκ. Το ΝΑΤΟ συνεχώς επεκτείνεται. Τα όπλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεση επίθεση κατά της χώρας μας. Υπάρχει ευθεία απειλή επίθεσης κατά της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ έχει δείξει ως κύριο εχθρό της συμμαχίας τη Ρωσία.

Πολλοί Ουκρανοί δεν θέλουν να βλέπουν στρατιωτικά αεροσκάφη και κατασκοπευτικά όπλα κατά της Ρωσίας.

Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει να αναπτύσσει μία σειρά από πυραύλους, που θα μπορούσαν να πλήξουν τη Ρωσία ακόμη και στο βάθος της ρωσικής ενδοχώρας, πέρα από τα Ουράλια. Και όπως έχει γίνει στο παρελθόν, θα μπορούσαν να μεταφέρουν οπλικά συστήματα κοντά στα σύνορά μας.

Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ.

“Έπρεπε να το χα κάνει εδώ και καιρό”

 

Όσον για την κατάσταση στο Ντονμπάς, το Κίεβο δείχνει συνέχεια ότι δεν θέλει να εφαρμόσει τις συμφωνίες. Θέλει να κάνει έναν πόλεμο με πολλά θύματα, όμως θα τους θυμίσω πώς κατέληξε η τελευταία σύγκρουση.

Θεωρώ απαραίτητο να προβώ σε μία απόφαση που θα ΄έπρεπε να έχω λάβει εδώ και πολύ καιρό, να αναγνωρίσω την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και βέβαια να υπογράψουμε Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας με τις δύο περιοχές»

 

Πηγή

Προβολές : 303


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα