Κίσινγκερ: Η Ρωσία θα καταστραφεί αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Κίσινγκερ: Η Ρωσία θα καταστραφεί αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

5 Οκτωβρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,724
Μοίρασέ το

 

 

Χένρι Κίσσινγκερ: “Η Ρωσία «έχει χάσει τον πόλεμο», αλλά τώρα «πρέπει να αποτρέψουμε την πυρηνική του κλιμάκωση. Θα μπορούσαμε να τη νικήσουμε ακόμη και σε αυτό το σενάριο, αλλά θα ανατρεπόταν η φύση των διεθνών σχέσεων και ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος» και για τον λόγο αυτόν «η διπλωματία πρέπει να επιστρέψει στη δράση».

 

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τον ρόλο όλων αυτών των… “μεγάλων”…

Στην ουσία είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ.

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια, διαβάστε προσεκτικά εκτός του παρόντος άρθρου και της συνέντευξης του νεοταξίτη σιωνιστή και απέθαντου Κίσσινγκερ, και το άρθρο με τίτλο:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Το Σχέδιο Ροκφέλερ για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη των BRICS, με τα δικά τους λόγια

 

Δουλεύουν με απίστευτη υπομονή και μεθοδικότητα το σχέδιό τους οι ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΧΑΖΑΡΟΙ, για την υποδούλωση όλης της ανθρωπότητας, εδώ και χιλιάδες χρόνια… και όλοι οι λαοί δεν πήραν χαμπάρι τι σχεδίαζαν…

Έχουν φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίηση των σχεδίων τους και η ανατροπή μόνο με εξέγερση όλων των λαών και ενός θεϊκού θαύματος μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα απ’ αυτά τα ερπετά… και κυριολεκτώ στη λέξη “ΕΡΠΕΤΑ”…

Γι αυτό και προσωπικά, δεν πιστεύω λέξη απ΄ όσα λέει ο Κίσσινγκερ, αφενός  γιατί είναι το δεξί χέρι των ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ και τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, πιόνια τους και αφετέρου γιατί είναι προς λαϊκή κατανάλωση…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ως βετεράνος της διεθνούς διπλωματίας και σημαιοφόρος του πολιτικού ρεαλισμού, ο Χένρι Κίσινγκερ γνωρίζει καλά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και η φωνή του ακούγεται με προσοχή και στο Κρεμλίνο.

Εξ ου και η προειδοποίηση που απηύθυνε από το βήμα σεμιναρίου του Council on Foreign Relations στον Ρώσο πρόεδρο, ένα μήνυμα που συνοψίζεται στο ότι η Δύση δεν θα σταθεί με σταυρωμένα τα χέρια αν ο Πούτιν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία θα χάσει σε έναν συμβατικό πόλεμο.

Ταυτόχρονα, ο Κίσινγκερ -πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Νίξον- τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν ξανά οι διπλωματικοί δίαυλοι με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση.
Έκκληση Κίσινγκερ: «Να αποφευχθεί μια πυρηνική κλιμάκωση»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της με τη χρήση πυρηνικών βομβών» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σημειώνοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου θα ήταν προτιμότερο να επιτευχθεί «μέσω συμβατικών όπλων και διαλόγου», για να επιτραπεί στο άλλο μέρος να γνωρίζει ξεκάθαρα τι αντιμετωπίζει και επομένως να το έχει υπόψη του στη στρατηγική του αξιολόγηση.

Για τον Κίσινγκερ, η χρήση πυρηνικών όπλων «θα άλλαζε την ίδια τη φύση των διεθνών σχέσεων με απαράδεκτο τρόπο, γιατί θα άνοιγε την πόρτα στην αδιάκριτη χρήση απεριόριστων τεχνολογιών, τις οποίες ο καθένας θα μπορούσε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Όπως εξήγησε, η Ρωσία «έχει χάσει τον πόλεμο», αλλά τώρα «πρέπει να αποτρέψουμε την πυρηνική του κλιμάκωση. Θα μπορούσαμε να τη νικήσουμε ακόμη και σε αυτό το σενάριο, αλλά θα ανατρεπόταν η φύση των διεθνών σχέσεων και ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος» και για τον λόγο αυτόν «η διπλωματία πρέπει να επιστρέψει στη δράση».

 

«Διάλογος με τη Ρωσία και τον Πούτιν»

 

Η διπλωματική οδός, ως εκ τούτου, παραμένει για τον 99χρονο Αμερικανό διπλωμάτη η μόνη λύση προκειμένου να αποτραπεί μια πολύ επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση, που θα κατέστρεφε τη διεθνή τάξη.

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι δυνατή η συμβίωση με μια Ρωσία που κυβερνάται από τον Πούτιν, ο οποίος έχει διαφορετική ιδέα για την παγκόσμια τάξη από τη Δύση, ο Κίσινγκερ απάντησε: «Δεν ξέρω. Το ιστορικό στρατηγικό πλεονέκτημα της Ρωσίας ήταν πάντα το μέγεθός της, που της επέτρεπε να νικήσει τους εξουθενωμένους εισβολείς πριν φθάσουν στη Μόσχα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν πια».

Σίγουρα, λέει, «πρέπει, πέρα από τις προσωπικότητες, να προχωρήσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία, γιατί εν προκειμένω τίθεται το ερώτημα για το ρόλο της ως χώρα. Με άλλα λόγια, είτε θα είναι μελλοντικά το ανατολικότερο τμήμα της Δύσης, είτε το προκεχωρημένο φυλάκιo της Ανατολής στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη, θα ήταν «ουσιώδης», υπό αυτή την έννοια, «η συμβολή της Κίνας, η οποία, θέλοντας να παρουσιαστεί ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το βάρος της για να αποφύγει την κλιμάκωση και να διατηρήσει την τάξη».
Κίσινγκερ: «Ο Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη θέση του απέναντι στη Ρωσία»

Σε άλλη ομιλία του στην Asia Society, στη Νέα Υόρκη, με θέμα τη σχέση Μόσχας-Πεκίνου, στο πλαίσιο της κρίσης στην ανατολική Ευρώπη, ο Κίσινγκερ τόνισε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να «αναστοχαστεί» τη θέση του απέναντι στη Ρωσία, υπό το φως των εξελίξεων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο Σι Τζινπίνγκ έδωσε στον Πούτιν μια λευκή κάρτα. Πρέπει να πίστευε ότι η εισβολή θα ήταν επιτυχής» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με τον οποίο ο Κινέζος πρόεδρος προσπαθεί να αποτρέψει την ίδια αντίθεση που η Δύση επιφύλαξε για τον Ρώσο στρατηγικό εταίρο του.

Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέτασε επίσης την ανάπτυξη των σινο-αμερικανικών σχέσεων, σημειώνοντας πως μια ανοιχτή σύγκρουση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικό αντίκτυπο» στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Σι Τζινπίνγκ είναι «ένας ένθερμος υποστηρικτής» ενός ισχυρού κομμουνιστικού κράτους και θα συνεχίσει να προωθεί τον εθνικισμό και τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας του, ακόμη και αν εκτονωθούν οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Χένρι Κίσινγκερ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,724


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα