Καθημερινά τα κοινωνικά δίκτυα σαρώνονται από εγχώριες και διεθνής μυστικές υπηρεσίες

Καθημερινά τα κοινωνικά δίκτυα σαρώνονται από εγχώριες και διεθνής μυστικές υπηρεσίες

8 Μαρτίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:403
Μοίρασέ το

 

Ο MacLeod ανακάλυψε επίσης ότι το Facebook «έχει στρατολογήσει δεκάδες άτομα από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), καθώς και πολλά άλλα από άλλες υπηρεσίες όπως το FBI και το Υπουργείο Άμυνας (DoD)», οι οποίοι, όπως και στις άλλες μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες , επικεντρώνονται σε «ιδιαίτερα ευαίσθητους πολιτικά τομείς όπως η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια και η εποπτεία περιεχομένου».

 

 

 

Μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί… όλους μας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο που έχει μελετήσει εκτενώς τους γίγαντες της μεγάλης τεχνολογίας όπως το Twitter, το Facebook και η Google, αυτές οι εταιρείες δεν είναι απλώς ιδιωτικές οντότητες αλλά ουσιαστικά «πράκτορες του κράτους εθνικής ασφάλειας», που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι αυτές οι εταιρείες έχουν γίνει πολύ ισχυρές και εκμεταλλεύονται ενεργά το κοινό.

Ο δημοσιογράφος, Alan MacLeod, σημείωσε  σε ένα podcast που φιλοξενήθηκε από τη συνάδελφο δημοσιογράφο και ερευνήτρια Whitney Webb , ότι οι εταιρείες Big Tech αξιοποιούν τους τεράστιους πόρους τους για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο.

Έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού εθνικής ασφάλειας, συνέχισε ο MacLeod, και τώρα παρεμβαίνουν στον πολιτικό λόγο, λογοκρίνουν περιεχόμενο και χειραγωγούν δεδομένα για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα, σύμφωνα με το  Lifesite News .

Ο MacLeod πιστεύει επίσης ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να ρυθμιστεί από την κυβέρνηση προκειμένου να προστατεύσει το κοινό από την εκμετάλλευση. Επιπλέον, καλεί το κοινό να θεωρήσει αυτές τις εταιρείες πιο υπεύθυνες και να απαιτήσει μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν την εξουσία τους.

Το Lifesite News σημείωσε περαιτέρω:

Ο ισχυρισμός του υποστηρίζεται από έρευνα ενός ερευνητή ανοιχτού κώδικα με το Twitter @NameRedacted247, ο οποίος διαπίστωσε ότι η Google, για παράδειγμα, απασχολεί επί του παρόντος «τουλάχιστον 165 άτομα, σε υψηλόβαθμες θέσεις, από την κοινότητα πληροφοριών», συμπεριλαμβανομένων 52 άτομα από το FBI, 30 άτομα από την NSA και 27 άτομα από τη CIA, όπως μοιράστηκε το The Trumpet τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος ο MacLeod έχει τεκμηριώσει μετατοπίσεις εργαζομένων από τη CIA στην Google, δείχνοντας με στιγμιότυπα οθόνης λογαριασμού LinkedIn πώς ο ένας υπάλληλος της CIA μετά τον άλλο εργάζεται για τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, συχνά συγκεντρώνοντας ρόλους «εμπιστοσύνης και ασφάλειας», οι οποίοι είναι εξαιρετικά ασκούν επιρροή στη διαχείριση της λεγόμενης «παραπληροφόρησης» και της «ρητορικής μίσους».

Για παράδειγμα, η Jacqueline Lopour, η οποία πέρασε πάνω από δέκα χρόνια στη CIA ως εμπειρογνώμονας στις «προκλήσεις ασφαλείας στη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή» και ως «συγγραφέας των εγγράφων που χρειάζονται γρήγορα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», είναι σήμερα ανώτερος διευθυντής «εμπιστοσύνη και ασφάλεια» στην Google.

Ο Ryan Fugit και ο Nick Rossman έχουν και οι δύο αφιερώσει χρόνο στην CIA προτού ενταχθούν στην Google ως ανώτερα στελέχη εμπιστοσύνης και ασφάλειας. 

Η Michelle Toborowski, η οποία είχε εργαστεί για 12 χρόνια για τη CIA πριν ενταχθεί στο YouTube – μια μεγάλη θυγατρική της Google – εργάστηκε ως αναλυτής πληροφοριών που ηγείται της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας. Σε αυτόν τον ρόλο, της ανατέθηκε η προληπτική αξιολόγηση των κινδύνων της πλατφόρμας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο βίαιος εξτρεμισμός και το μίσος.

Τα προφίλ του LinkedIn υποδεικνύουν ότι οι πρώην υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ συχνά «μοιράζονται» μεταξύ των μεγάλων κολοσσών της τεχνολογίας. 

Ο Bryan Weisbard, πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της CIA, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι ρόλοι του περιλαμβάνουν Διευθυντή Επιχειρήσεων Διαδικτυακής Ασφάλειας για το Twitter, Διευθυντή Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας για το YouTube και επί του παρόντος Διευθυντή Σχεδιασμού Απορρήτου και Επιχειρήσεων για το Meta (Facebook).

Ο MacLeod ανακάλυψε επίσης ότι το Facebook «έχει στρατολογήσει δεκάδες άτομα από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), καθώς και πολλά άλλα από άλλες υπηρεσίες όπως το FBI και το Υπουργείο Άμυνας (DoD)», οι οποίοι, όπως και στις άλλες μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες , επικεντρώνονται σε «ιδιαίτερα ευαίσθητους πολιτικά τομείς όπως η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια και η εποπτεία περιεχομένου».

Πρόσθεσε ότι είναι τώρα «στο σημείο που κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι γίνεται δύσκολο να δουν πού τελειώνει το κράτος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και πού αρχίζει το Facebook».

Συνέχισε ισχυριζόμενος ότι είτε η Big Tech «προσλαμβάνει ενεργά από τις υπηρεσίες πληροφοριών ή ότι υπάρχει κάποιου είδους παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ της Silicon Valley και του κράτους εθνικής ασφάλειας».

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συμπαιγνία είναι εκεί: Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες για να περιπλανηθούν το Σύνταγμα και να απαγορεύσουν ή να λογοκρίνουν την ομιλία την οποία το κράτος ασφαλείας δεν εγκρίνει ή συμφωνεί .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

LifeSiteNews.com

NaturalNews.com

https://tyranny.news/2023-02-28-big-tech-companies-become-part-of-national-security-state.html

 

 

Πηγή

Προβολές : 403


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα