Και μόνο που δεν αντιδρούμε στην ΚΛΕΨΙΑ, είμαστε άξιοι της τύχης μας...

Και μόνο που δεν αντιδρούμε στην ΚΛΕΨΙΑ, είμαστε άξιοι της τύχης μας...

5 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:271
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

Αδιανόητο! Ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας

Τι εξηγεί ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ κι τι λένε οι ειδικοί

Αντί να μποϋκοτάρουμε όπως κάνουν όλοι οι λαοί του κόσμου, αυτή την κυβερνητική ασυδοσία, πάμε και ακουμπάμε στο super market τα λίγα χρήματα που έχουμε για να ζήσουμε…
Δεν είμαστε άξιοι ούτε για δέκα μέρες μποϋκοτάζ…
ΤΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οι τιμές στην αγορά τροφίμων έχουν πάρει «φωτιά», αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι στα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας,ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα!

Όπως προκύπτει από έρευνα του OPEN, χαλβάς της ίδιας εταιρείας και στην ίδια ποσότητα στην Ελλάδα πωλείται 6 ευρώ και 54 λεπτά, ενώ στη Γερμανία μόλις 4 ευρώ και 60 λεπτά.

Αντίστοιχα γιαούρτι, η ίδια ακριβώς συσκευασία στην Ελλάδα κοστίζει 4 ευρώ και 38 λεπτά με προσφορά ενώ στη Γερμανία μόλις 3 ευρώ και 99 λεπτά.

Ενδεικτική είναι και η τιμή στα φασόλια, πάντα ακριβώς ίδιας εταιρείας και ποσότητας, που στην Ελλάδα πωλούνται προς 2,53 ευρώ, όταν στη Γερμανία δεν ξεπερνούν τα 2,49 ευρώ.

Ομοίως, το ρύζι γλασέ των 500 γραμμαρίων, στην Ελλάδα πωλείται προς 2,06 ευρώ ενώ στη Γερμανία μόλις 1,80 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Πούλο, ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ με ελληνικά προϊόντα στη Φρανκφούρτη «ορισμένες εταιρίες δίνουν αγώνα και βοηθούν πολύ το εξαγωγικό κομμάτι, προσφέρουν κάποιες καλές τιμές αγοράς, αλλά σίγουρα τόσο μεγάλες διαφορές δε δικαιολογούνται». Όπως εξηγεί ο κ. Πούλος, «εδώ μέσος όρος μισθού είναι περίπου στα 1.800, μπορεί 2.000 ή και 2.200 και μιλάω για καθαρό ποσό που παίρνει ο υπάλληλος στα χέρια του».

«Πρόκειται για κερδοσκοπία»

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος, κάνει σαφές πως «η ευχέρεια των πολυεθνικών να πωλούν ακριβότερα στην Ελλάδα οφείλεται στην έλλειψη ουσιαστικού ελεύθερου ανταγωνισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει γιατί στους περισσότερους τομείς η αγορά στην Ελλάδα ελέγχεται από λίγες εταιρείες.

Αλλά και ο καθηγητής μάρκετινγκ, Γιώργος Πανηγυράκης εξηγεί πως πρόκειται για κερδοσκοπία. «Αυτό που λέμε στα σούπερ μάρκετ εδώ, τα τρία στην τιμή των δύο και μετά να κοιτάξω το ένα και να δω ότι αν πάρω τρία είναι ίδια τιμή και δεν είναι προσφορά, αυτό δε γίνεται. Του έχει κλείσει το μαγαζί», σημειώνει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 271


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα