Και στην Ρωσία του... “αντινεοταξίτη” Πούτιν, η ψηφιακή ταυτότητα;;;

Και στην Ρωσία του... “αντινεοταξίτη” Πούτιν, η ψηφιακή ταυτότητα;;;

23 Αυγούστου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:759
Μοίρασέ το

 

 

Από 1.1.2024 προτείνετε στην Ρωσία η Υποχρεωτικότητα της Ψηφιακής Βιομετρικής Ταυτότητας σε Εστιατόρια, ΜΜΜ και Δημόσιες Υπηρεσίες

Ωστόσο, πολλοί πολίτες εξακολουθούν να φοβούνται κάπως από τέτοιες τεχνολογίες και δεν είναι πάντα έτοιμοι να αποκαλύψουν τα δεδομένα τους.

 

>Από 1.1.2024 προτείνετε στην Ρωσία η Υποχρεωτικότητα της Ψηφιακής Βιομετρικής Ταυτότητας σε Εστιατόρια, ΜΜΜ και Δημόσιες Υπηρεσίες

Τι έγινε βρε παιδιά;

Ο Πούτιν δεν ήταν – υποτίθεται – κατά της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;

Και τώρα διαβάζουμε για ψηφιακές ταυτότητες που επιβάλονται, για ψηφιακά ρουβλια…

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;

Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά θα κλαίνε και τα Πουτινάκια με μαύρο δάκρυ, που τους εξαπάτησε ο Βλαδίμηρος…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Πάρτε το χαμπάρι… ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΤ…

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ…

 

 

Στην Ρωσία η ψηφιακή βιομετρική ταυτότητα εκδίδεται από τις 1.7.2023 και το ψηφιακό ρούβλι από τις 1.8.2023.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες των Ρωσικών Σιδηροδρόμων ενδέχεται απο 1.1.2024 να αρχίσουν να επαληθεύονται χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα.

Ένα προηγμένο σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε άλλους δημόσιους χώρους στη χώρα, λένε οι ειδικοί.

Η ειδικός στην ψηφιακή ασφάλεια, Yulia Mann, πρότεινε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, δηλαδή ενός συστήματος για την αναγνώριση ενός ατόμου με δακτυλικό αποτύπωμα ή σκανάρισμα προσώπου σε εστιατόρια και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η μετάβαση σε διάφορες εγκαταστάσεις και η χρήση διαφορετικών υπηρεσιών με τη βοήθεια βιομετρικών στοιχείων θα γίνει πιο βολικό.

Δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης ή να έχετε μαζί σας έντυπα έγγραφα. Τα εστιατόρια, για παράδειγμα, θα εγγραφούν και θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες πιο γρήγορα. Και στο MFC, είναι ταχύτερη η επεξεργασία εγγράφων », είπε ο Mann σε ανταποκριτή για την ηλεκτρονική έκδοση Podmoskovye Segodnya.

Ο συνομιλητής πρόσθεσε ότι το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί ως ένα σύμπλεγμα από διάφορες συσκευές: σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερες που αναγνωρίζουν πρόσωπα. Κατά τη γνώμη του, τέτοιες συσκευές μπορούν να ενσωματωθούν στην εργασία των εστιατορίων και να διδάξουν στους εργαζόμενους πώς να τις χρησιμοποιούν.

«Το λογισμικό μπορεί να είναι είτε ιδιωτικό, σχεδιασμένο ειδικά για εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, είτε δημόσιο, εάν το κράτος ρυθμίζει αυτόν τον τομέα», πρότεινε ο Mann.

Ο ειδικός τόνισε ότι το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης απλοποιεί την καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με τον Mann, αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος αποθήκευσης δεδομένων, ο οποίος είναι δύσκολος για τους απατεώνες – τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία είναι δύσκολο να παραποιηθούν.

Ωστόσο, πολλοί πολίτες εξακολουθούν να φοβούνται κάπως από τέτοιες τεχνολογίες και δεν είναι πάντα έτοιμοι να αποκαλύψουν τα δεδομένα τους.

Ο δικηγόρος Yuriy Kapshtyk τόνισε ότι η βιομετρική ταυτοποίηση θα πρέπει να εισάγεται μόνο σε δημόσιους φορείς.

«Ένα εστιατόριο είναι ένας χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατά τη γνώμη μου, όταν ο κόσμος πηγαίνει εκεί, είναι έτοιμος να περάσει την ώρα του και να περάσει ήσυχα. Δεν βιάζονται να πάνε πουθενά. Και στις υπηρεσίες MFC, μετρό ή κρατικών υπηρεσιών, τα βιομετρικά στοιχεία είναι μια καλή επιλογή. Αυτό πρέπει να αναπτυχθεί », δήλωσε ο Kapshtyk σε μια συνέντευξη με έναν ανταποκριτή για την ηλεκτρονική έκδοση Podmoskovye Segodnya.

 

Πηγή: https://mosregtoday.ru
Πηγή

Προβολές : 759


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα