Κακόμοιρε, αυτό είναι το μέλλον σου εν όψει εκλογών

Κακόμοιρε, αυτό είναι το μέλλον σου εν όψει εκλογών

1 Απριλίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:870
Μοίρασέ το

 

Εσύ Νεοέλληνα, εσύ Ρωμιέ θα αποφασίσεις στις επόμενες εκλογές εάν θέλεις να υπάρχεις ή αποφάσισες να αυτοχειριαστείς;

Εσύ θα αποδείξεις, πρώτα στον εαυτό σου και μετά στην Ιστορία, εάν θέλεις να είσαι «Βαλκάνιος που παριστάνει τον Ευρωπαίο», ή αντίθετα, είσαι πρώτα Έλληνας και σαν Έλληνας είσαι και Βαλκάνιος και Ανατολίτης (και δεν ντρέπεσαι καθόλου γι’ αυτό…).

Σωτήριο και ευεργετικό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην παριστάνεις μονίμως κάτι που δεν είσαι. Ωραία ;

Γιατί μόνο γνωρίζοντας τον εαυτό σου και την ιστορία του μπορείς να την αλλάξεις.

Συνεννοηθήκαμε ;

Εάν ναι, καιρός να το αποδείξεις με πράξεις για να σε πιστέψουμε! Βλέπεις, γίναμε όλοι δύσπιστοι!

Προσπαθώ τόσα χρόνια να καταλάβω πόσο αυτοκτονικός και μαζόχας είναι αυτός ο λαός… και μα την αλήθεια δεν έχει πάτο το βαρέλι της υποδούλωσής του…

Και το χειρότερο είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ…

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ…

ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΛΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ…

Ανάμεσα στο ΥΠΑΡΧΩ ΩΣ ΛΑΟΣ και στο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΟΜΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!

   ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ…:

  ΑΠΟΧΗ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Δεν θέλω να γίνω … ευρωπαία… ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ…

 

 

 

Του Ηλία Παπαναστασίου

Υπάκουος ραγιάς που δεν παράγει, ιθαγενής που μιμείται και βαλκάνιος που παριστάνει τον Ευρωπαίο – Κακόμοιρε, αυτό είναι το μέλλον σου εν όψει εκλογών ;

Ο μέγας πρωθυπουργός μας θέλοντας να μας απαλλάξει από την αδημονία των εκλογών ανακοίνωσε περιχαρής την ημερομηνία των προσεχών εκλογών – 21/5/2023– δια των οποίων εκλογών και μέσω των απαραίτητων διαδικασιών τους, η χώρα μας θα «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και μέσω της αναγκαίας ανάτασης και ανύψωσης των «προοπτικών» της, θα ανέβει την κλίμακα της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας όπως αρμόζει σε κάθε «ευνομούμενη, ανεπτυγμένη, πολιτισμένη, ευρωπαϊκή και δυτική χώρα» όπως η Ελλαδίτσα μας, το καμάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ακρίτας της Δύσης ! (Αφερίμ!)

Έχοντας στο μυαλό του ένα μεγαλοφυές σχέδιο «Γενικής Ανάτασης και αέναης προόδου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες των τελευταίων χιλιετιών, κατορθώνει σταδιακά το ακατόρθωτο, να συμφιλιώσει δηλαδή τον Νεοέλληνα Ραγιά με την παρακμή και να τον ωθήσει να αγαπήσει, να εκτιμήσει και να ενδιατρίψει με το φαινόμενο που παρατηρείται μαζικά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και ονομάζεται «ταύτιση με τον δράστη». Να ταυτίζεσαι δηλαδή με τις «δυνάμεις της κακοήθους παρακμής και εκφυλισμού» σε όλα τα επίπεδα ενώ –επιφανειακά– υποκρίνεσαι πως τις πολεμάς παντού, πάντοτε και παντί τρόπω.

Μέσα σε μια μόνο τετραετία κατόρθωσε να ταυτίσει τον Νεοέλληνα –ειδικότερα αυτόν της περιλάλητης «μεσαίας τάξης»– με ό,τι «αμερικανοπρεπέστερο» και χυδαία δυτικόδουλο ανθρώπου νους έχει ενδιατρίψει.

Εάν μάλιστα προσθέσουμε και την «αισθητική μεζούρα» τύπου ΣΚΑΙ με «γνωστούς» καλλιτέχνες «αισθητικού εύρους» και περιώνυμου κύρους, τότε αντιλαμβανόμαστε την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, γεγονός ψηλαφητό και αντιληπτό σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στον χώρο της ψυχαγωγίας και διασκέδασης οπού ο Ρωμιός διαπρέπει και σαρώνει κυριολεκτικά!

Εκεί όμως που κατόρθωσε το «ανθρωπίνως αδύνατο» και το «μεγαλοφυώς ευκταίο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι οι μεταβλητές του καθημερινού βιοτικού επιπέδου.

Πως δηλαδή «διάρθρωσε και διόρθωσε» το επίπεδο ζωής του Νεοέλληνα ούτως ώστε να μπορέσει ο καθημερινός πολίτης, ο λαϊκός άνθρωπος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να τα βγάλει πέρα.

Τι έκανε λοιπόν ο τρισμέγιστος πρωθυπουργός μας, ο άξιος τιμονιέρης της «μεγάλης πορείας του ελληνικού λαού προς τα εμπρός»; Εφάρμοσε μια απλή, απλούστατη και πρακτικότατη «Μητσοτάκειο» ιδέα, αυτήν της «αντιστρόφου προσαρμογής».

Αντί δηλαδή να προσαρμόσει την «πραγματικότητα στον Έλληνα», έκανε το εντελώς αντίθετο, προσάρμοσε τον «Έλληνα στην πραγματικότητα». Με άλλα λόγια, δεν «προσάρμοσε τον τιμάριθμο στον Έλληνα αλλά τον Έλληνα στον τιμάριθμο»!

Έτσι, αφήνοντας τις τιμές των βασικών προϊόντων κατανάλωσης και τροφίμων να χορεύουν τσάρλεστον και να ανεβαίνουν στα ύψη, ακολουθούμενες ή προηγούμενες από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο «ιδιοφυώς μεγαλοφυής θεράπων της Οικονομικής Επιστήμης Κυριάκος Μητσοτάκης» κατάφερε να ανεβάσει στα ύψη μαζί με τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και τις τιμές των τροφίμων, τα οποία έγιναν απλησίαστα, μετατρέποντας τον καθημερινό Νεοέλληνα σε τουρίστα των σούπερ μάρκετ και σε «υποχρεωτικό διαιτολόγο» λόγω απίστευτων τιμών και γενικότερης αφραγκίας.

 

Άλλωστε, λόγω της πασίδηλης σωματικής κομψότητας των αποφοίτων του Χάρβαρντ – ο Μητσοτάκης αποτελεί ζωντανό και ζηλευτό παράδειγμα για όλους τους κομπλεξικούς και παχύσαρκους Ρωμιούς – η γενικότερη διασύνδεση είναι απλούστατη. Ανεβάζουμε τις τιμές των τροφίμων, ταυτόχρονα δε πολεμούμε την παχυσαρκία μέσω της «υποχρεωτικής δίαιτας» λόγω ακρίβειας.

 

Ο κόσμος πολεμά την παχυσαρκία τρώγοντας λιγότερο, αποκτά σιλουέτα και «αμερικανική σωματική φινέτσα προδιαγραφών Χάρβαρντ», η σωματοδομή μας γίνεται πιο υγιεινή και όλα αυτά με την απίθανη συνταγή των Mitsotako–nomics, δηλαδή της «Οικονομικής Επιστήμης Κ. Μητσοτάκη» και η οποία συνταγή μας λέει απλά, «τα τρόφιμα ακρίβυναν, τρώτε λιγότερο, αδυνατίστε γρήγορα, αποκτήστε «στυλάκι» και γίνετε Ευρωπαίοι ακόμη και στις αναλογίες!».

 

Καιρός να γίνουμε «Ευρωπαίοι», αγαπητοί συμπολίτες, όπως μεγαλοφυώς τονίζει νυχθημερόν με μανιάτικο πείσμα και κρητικό φανατισμό ο πρωτοπόρος Πρωθυπουργός μας, Μητσοτάκης ο Β’, ο εκ Χάρβαρντ ορμώμενος…

Ο Πρωθυπουργός μας, κατόρθωσε να μας πείσει σε μεγάλο βαθμό, μετατρέποντας την Προπαγάνδα σε Επιστήμη, την πλύση εγκέφαλου σε καθημερινό σπορ με σταθερό ωράριο και την μαζική αποβλάκωση σε φαινόμενο των καιρών.

 

Τέσσερα χρόνια μιας απίστευτης πλύσης εγκεφάλου θα έχουν σίγουρα επιπτώσεις εγκεφαλικού τύπου με αποτελέσματα που φαίνονται στην καθημερινή ζωή, στις ανθρώπινες σχέσεις και θα φανούν – σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό– στις επόμενες εκλογές. Έχουμε την αμυδρά εντύπωση πως η ζωή μικραίνει διανοητικά, αποστειρώνεται εγκεφαλικά και ερημώνεται διαλεκτικά. Απλά, δεν υπάρχει λόγος–αντίλογος. Δεν γίνεται συζήτηση, δεν υπάρχουν προδιαγραφές διαλόγου μετά την ερημοποίηση που επήλθε λόγω προπαγάνδας.

 

Ο Μητσοτάκης θα μείνει στην Ιστορία σαν «Ο Προπαγανδιστής του Φιλελευθέρου Ολοκληρωτισμού» και μάλιστα σαν ο πλέον πετυχημένος και χωρίς ανταγωνιστή.

 

Κατάφερε έναν ανήσυχο λαό να τον μετατρέψει σε μια «μάζα κατεστραμμένων νευρώνων εγκεφάλου» και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η μόνη περίπτωση που του χάλασε η σούπα ήταν το έγκλημα των Τεμπών, και αυτό όμως με αβέβαιο αποτέλεσμα. Θα καταφέρουν τα Τέμπη να αποτελέσουν τον καταλύτη «αλλαγής συνειδήσεων» ή θα έχουμε μια από τα ίδια όπως συνήθως γίνεται στο Ρωμαίικο ; Ίδωμεν !

Ο Μητσοτάκης κατάφερε επίσης με μια ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα να μας πείσει πως ζούμε κάπου «μεταξύ Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ν.Δ. Δανίας», πως είμαστε «Ανεπτυγμένη» και «ευρωπαϊκή» χώρα ενώ είμαστε προέκταση της Αφρικής στην Ευρώπη και εκπροσωπούμε στους περισσότερους τομείς τον Τρίτο Κόσμο στην Ευρώπη.

 

Η συνολικά τραγική κατάσταση των υποδομών της χώρας μας που αποκαλύπτεται καθημερινώς, ίσως να αποτελέσει την «θεραπεία αλήθειας» για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, ούτως ώστε να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση της χώρας που ζούνε.

Το πόσο θα πετύχει αυτή η «θεραπεία αλήθειας» θα φανεί από τις προσπάθειες που θα καταβάλει ο ίδιος ο Νεοέλληνας ώστε να αναβαθμιστεί σε Homo Sapiens από Homo stupidus που θέλουν να τον υποβαθμίσουν οι Κυρίαρχες Ελίτ της Χρεοδουλοπαροικίας, όπως ορθότατα τονίζει ο Νίκος Σίμος στην αρθρογραφία του.

Σε αυτή την διαδικασία θα αποδείξει ο Ρωμιός εάν θέλει να παραμένει «Ραγιάς που δεν παράγει» δηλαδή παρασιτικό ον ή αντίθετα, «ενεργό υποκείμενο της ιστορίας».

Εάν παραμείνει «Ραγιάς μη παραγωγικός» δηλαδή μονίμως εισαγόμενος και εξαρτημένος, τότε υπογράφει το ιστορικό του τέλος, οριστικά, τελεσίδικα και αμετάκλητα.

Γιατί απλούστατα δεν μπορεί να εντάσσεσαι στον ανεπτυγμένο κόσμο μόνο μέσω της κατανάλωσης και όχι μέσω της παραγωγής.

Ο Νεοέλληνας «καταναλώνει Ευρωπαϊκά χωρίς να παράγει τίποτα και νομίζει πως είναι Ευρωπαίος», φαινόμενο που θεσμοθετήθηκε άτυπα τα τελευταία 40–50 χρόνια.

Ούτε βέβαια ανήκεις στους προηγμένους λαούς, μιμούμενος «κατανάλωση, τρόπο ζωής ακόμη και γλώσσα ή προφορά γλώσσας», μιμούμενος δηλαδή έναν τρόπο ζωής που σου είναι ξένος.

Το βλέπετε ακόμη και σε μια απλή εκπομπή της Τηλεόρασης όπου η γλώσσα αλλάζει, οι μισές λέξεις είναι στα Αγγλικά και μάλιστα στα Αγγλικά της Αμερικάνικης Σχολής (American English), η μίμηση χυδαία, γελοία και κρετινικού τύπου οι δε χαρακτήρες των παρουσιαστών φτιαχτοί, γνήσιοι απομιμητές και Αμερικανολάγνοι, χωρίς ψήγμα χαρακτήρα και προσωπικότητας.

Εσύ Νεοέλληνα, εσύ Ρωμιέ θα αποφασίσεις στις επόμενες εκλογές εάν θέλεις να υπάρχεις ή αποφάσισες να αυτοχειριαστείς;

Εσύ θα αποδείξεις, πρώτα στον εαυτό σου και μετά στην Ιστορία, εάν θέλεις να είσαι «Βαλκάνιος που παριστάνει τον Ευρωπαίο» όπως η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά παρίστανε την Παριζιάνα, ή αντίθετα, είσαι πρώτα Έλληνας και σαν Έλληνας είσαι και Βαλκάνιος και Ανατολίτης (και δεν ντρέπεσαι καθόλου γι’ αυτό…). Σωτήριο και ευεργετικό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην παριστάνεις μονίμως κάτι που δεν είσαι. Ωραία ;

Γιατί μόνο γνωρίζοντας τον εαυτό σου και την ιστορία του μπορείς να την αλλάξεις.

Συνεννοηθήκαμε ;

Εάν ναι, καιρός να το αποδείξεις με πράξεις για να σε πιστέψουμε! Βλέπεις, γίναμε όλοι δύσπιστοι!

 

 

Πηγή

Προβολές : 870


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα