Κανελλόπουλος ΤΕΛΟΣ, στο κόμμα Κασιδιάρη... Αυτές ήταν οι αιτίες και οι αφορμές

Κανελλόπουλος ΤΕΛΟΣ, στο κόμμα Κασιδιάρη... Αυτές ήταν οι αιτίες και οι αφορμές

25 Απριλίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:748
Μοίρασέ το

 

 

«Ήθελε υποψηφίους στελέχη του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ» λένε οι “Έλληνες” – “Έκαψε” την υποψηφιότητα Κασιδιάρη» – Αποχώρησε από το σχήμα του τ.Αντεισαγγελέα και ο Ν.Νικολόπουλος – Κατέθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στον ΑΠ – Αποχωρεί και ο Ν.Βασιλειάδης της Ελεύθερης Πατρίδας

 

Ρήξη τ.Αντεισαγγελέα ΑΠ Α.Κανελλόπουλου με τους «Έλληνες» – Αυτές ήταν οι αιτίες και οι αφορμές

Αποδείχθηκε περίτρανα πως ο Κανελλόπουλος, ήταν ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, όπως ακριβώς τα έγραψαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…(εδώ)

Χοντρό το παιχνίδι που παίζεται και όλοι πλέον ξεβρακώνονται… ακόμα και ο Κασιδιάρης… Κι αυτό, γιατί αποδεικνύεται πως είτε δεν κατάλαβε τον ρόλο Κανελλόπουλου, είτε γνώριζε και έπαιξε παιχνίδι…

 

Και στις δυο περιπτώσεις, ο Κασιδιάρης είναι πολύ καλός, αλλά για δεύτερος… ως πολιτικός αρχηγός δεν έχει το πολιτικό βάρος για να σηκώσει το βαρύ όντως όνομα με το brand name “ΕΛΛΗΝΕΣ”…

 

Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε συν τω χρόνω… και με ότι αποφασίσει ο Άρειος Πάγος… (με διαταγή ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑ, βεβαίως βεβαίως….)

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Οριστική είναι εδώ και μερικές ώρες η ρήξη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» με τον τ.Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο και του κόμματος το οποίο ενεργοποίησε, το ΕΑΝ και τα στελέχη του κόμματος από εχθές το βράδυ ενημέρωσαν την οργανωτική βάση του κόμματος ότι δεν υπάρξει συνεργασία μαζί του.

Στο τ.Αντεισαγγελέα, του αναγνωρίζουν την εντιμότητά του και τις καλές του προθέσεις να ηγηθεί του χώρου της εθνικιστικής δεξιάς, αλλά, όπως σημείωνε και από χθες το pronews.gr, του καταλογίζουν πολιτική απειρία που τον οδήγησε σε μεγάλα λάθη, όπως η πρόωρη ανακοίνωση των συζητήσεων κοινής εκλογικής καθόδου που επρόκειτο να γίνει μόλις πριν τρεις ημέρες ημέρες προκειμένου να έχει προηγηθεί η διάλυση της Βουλής κι έγινε… πριν είκοσι ημέρες σε μια κίνηση του Α.Κανελλόπουλου που αποδείχθηκε 100% λάθος.

Το χρονικό σημείο του προγραμματισμού της ανακοίνωσης, κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν: Δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν στην κυβέρνηση, δηλαδή δεν θα υπήρχε δυνατότητα επιπλέον νομοθετικής παρέμβασης, λόγω διάλυσης της Βουλής, όπως συνέβη με την δεύτερη τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση ήθελε τον αποκλεισμό του Η.Κασιδιάρη από υποψήφιο.

«Αντισυνταγματική όπως και η πρώτη» όπως αναφέρει πλειάδα συνταγματολόγων, αλλά σε αυτή την ποιότητα δημοκρατίας που βιώνει η χώρα, οι λέξεις, οι έννοιες και οι χαρακτηρισμοί δεν γνωρίζουμε αν είναι αρκετές.

Και δυσκόλεψε εξαιρετικά ακόμα και τις συμμαχίες με άλλα κόμματα, «κατά τρόπο καταφανώς αντισυνταγματικό», όπως σημειώνει πλειάδα συνταγματολόγων, αλλά στην Ελλάδα η λέξη «Σύνταγμα» και η έννοια «νόμος» είναι πολύ σχετικές, εδώ και αρκετά χρόνια.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» έπεσε το πρωί της Κυριακής από την επιμονή του τ.Αντεισαγγελέα να τοποθετήσει μερικά πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ ή των ΑΝΕΛ (π.χ. Ροντούλης στην Θεσσαλία, Αϊβαλιώτης, Κατσίκης κλπ.) στα ψηφοδέλτια, οι οποίοι άσχετα αν ψηφίζονταν ή όχι από τους πολίτες, εν πάση περιπτώσει από την εκλογική επιτροπή των Ελλήνων κρίθηκε ότι θα αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά του κόμματος, καθώς τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, είχαν ψηφίσει Μνημόνια, κάτι που θεωρείται απαραβίαστη «κόκκινη γραμμή» για τους «Έλληνες».

Επίσης η δήλωσή του Α.Κανελλόπουλου την Κυριακή, ότι «Κατεβάζω στις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ γιατί δεν μπορούμε πλέον να κατεβούμε ως “Έλληνες”» δίνοντας την δυνατότητα σε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος να επικοινωνήσει με τους Αρεοπαγίτες του Α1 και να τους υποδείξει ότι «Ήδη έχετε στα χέρια σας την απορριπτική απόφαση και για το ΕΑΝ, αφού συνδέει το κόμμα του με την Η.Κασιδιάρη» θεωρήθηκε ως «μέγα και ανεπίτρεπτο λάθος» από την εκλογική επιτροπή των «Ελλήνων»

Οι παραπάνω εξελίξεις των τελευταίων ωρών εκτός από το διαζύγιο των «Ελλήνων» με τον τ.Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχε και άλλες «παρενέργειες», καθώς και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, επίσης αποχώρησε από την σύμπραξη με τον τ.Αντεισαγγελέα και το ΕΑΝ και κατέθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές στον Άρειο Πάγο.

Το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος της Ελεύθερης Πατρίδας, Νίκος Βασιλειάδης, μέχρι αύριο που λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες των κομμάτων.

Σε ότι αφορά τον όποιο μελλοντικό πολιτικό σχεδιασμό του τ.Αντεισαγγελέα, Α.Κανελλόπουλου, σε πρακτικό επίπεδο, μικρή έως καθόλου σημασία έχει πλέον, αφού δεν έχει κάτι ως «πολιτική προίκα», πέρα από τον θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομά του.

Οικονομικοί πόροι δεν υπάρχουν και το κυριότερο δεν υπάρχουν υποψήφιοι για μια τέτοια προσπάθεια στο ΕΑΝ. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρξουν καν ψηφοφόροι…

Σε ότι αφορά τους «Έλληνες», όπως πρώτο έγραψε χθες το pronews.gr θα υποβάλουν στον Άρειο Πάγο την υποψηφιότητα του κόμματος, ελπίζοντας σε μια δίκαιη κρίση των Ελλήνων δικαστών…

 

ΣΧΟΛΙΟ

Στην χρυσή αυγή υπήρχε ένα δίκτυο επιλογών για τον ψηφοφόρο. Αν σου άρεσαν εν μέρη οι γενικες θέσεις του κόμματος ή έστω μέρος αυτών αλλά δεν σου άρεσε ο μιχαλολιακος πχ τότε έλεγες μου αρέσει ο παπάς, ο λαγός, ο μιχος, ο ηλιοπουλος και φυσικά ο Ηλίας (σε όλους άρεσε και από άλλους ιδεολογικους χώρους). Όλοι οι από πάνω έκαναν ομιλίες έκαναν συνεντεύξεις κτλ.

Τώρα με τους Έλληνες του Ηλία είναι One man show. Οτι πει και ότι κάνει αυτός. Όλοι οι άλλοι είναι άφαντοι και άγνωστοι οι περισσότεροι.
Δεν υπάρχει ένας να σύρει το κόμμα και εκτός φυλακής.
Αντε λίγο ο τερυ στο youtube. Ο οποίος και αυτός δεν ξέρει τι του γίνεται.
Προχθές έλεγε αναγκαστικά θυσιάστηκε ο Ηλίας και πάμε ΕΑΝ και χθες άκυρα όλα κατεβαίνουμε κανονικά.

Πέρα από την όλη την γελοιότητα της απαγόρευσης του κόμματος Ελληνες βλέπω και ανίκανη την επιτροπή του κόμματος να δώσει γραμμή να καθησυχάσει και να επιμεληθεί της ενημέρωσης πόσο μάλλον όταν απομένει λιγότερο από μήνας..

 

Πηγή

Προβολές : 748


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα