Κατάντια ελληνικής εξωτερικής πολιτικής – Ο Μητσοτάκης με μπαράζ λαθών, εξοργίζει τους Ρώσους, ο Erdogan τον θεωρεί ανέντιμο

26 Μαΐου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Ένας ηγέτης ξεχωρίζει στα δύσκολα… και στα δύσκολα οι Τούρκοι αποδείχθηκαν ανώτεροι με όρους διπλωματίας και στρατηγικής.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοησίες εσωτερικής κατανάλωσης και αυταρέσκειας που δεν συγκινούν ούτε αυτούς που τα κατασκευάζουν εδώ στην Ελλάδα….

Και ένας ΧΑΖΑΡΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ, ξεχωρίζει από τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!!!
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Το πρόβλημα, δεν είναι η Κούλα…
Αυτή, έτσι ήταν πάντα… ένας ακόμη ψυχοπαθής χάζαρος, στην χαζαρο-οικογένεια…
Το πρόβλημα είναι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, και ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙ.
ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ!!!
Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό κολάζ είναι επιλογής μου
Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά την Ελλάδα, απόρροια λανθασμένων χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί κατάπληκτη τα όσα διαδραματίζονται στο μέτωπο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

 

Τι συμβαίνει στην εξωτερική πολιτική;

 

1)Η Ελλάδα εναντιώθηκε στην Ρωσία ακολουθώντας μια υστερική, δουλική πολιτική υπέρ των ΗΠΑ και κατά της Ρωσίας του Putin.

 

2)Η Ελλάδα μια μικρή ανίσχυρη χώρα, στέλνει όπλα και οπλικά συστήματα στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας ενώ θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την επιλογή θέτοντας ζήτημα ουδετερότητας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εναντιωθεί στο ζήτημα των κυρώσεων γιατί είναι μια εξαρτημένη χώρα αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να αρνηθεί να στείλει όπλα που θα σκοτώνουν τους ρώσους.
Είναι κατά την άποψη μας μια ποταπή, ανεύθυνη πράξη ενός κράτους που δεν έχει αυτόβουλη εξωτερική πολιτική αλλά είναι μια μαριονέτα…

 

3)Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στις ΗΠΑ, μίλησε στο Κογκρέσο και ως χώρα παρακαλέσαμε να λάβουμε F-35 κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.
Αντί ο κατασκευαστής να θέλει να πουλήσει στην Ελλάδα τα F-35 ο αγοραστής παρακαλάει να πάρει ένα επιθετικό αεροπλάνο μετά από 6 χρόνια από σήμερα και αυτό θεωρείται σοβαρή εξωτερική πολιτική.

4)Η άστοχη δήλωση Μητσοτάκη συγκρίνοντας την έξοδο του Μεσολογγίου με την Ουκρανία αποτελεί επιστέγασμα πολιτικής ασχετοσύνης.
Ο Μητσοτάκης ποδοπάτησε αιώνων σχέσεις με την Ρωσία…για να υποστηρίξει το διεφθαρμένο καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία.
Τι θα συμβεί – που θα συμβεί – εάν έρθει ξανά στην εξουσία ο Trump νικώντας τον Biden ένα ψυχικά ασταθή, προβληματικό Πρόεδρο;

 

5)Ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τον Μητσοτάκη.
Δεν υπάρχει Μητσοτάκης ανέφερε.
«Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του γιατί βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με πολιτικούς που τηρούν τις υποσχέσεις τους που έχουν χαρακτήρα και είναι έντιμοι».
Κοινώς χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη ανέντιμο, που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του…
Και το ερώτημα είναι τι υποσχέσεις έδωσε ο Μητσοτάκης στον Erdogan για να τον κατηγορεί έτσι ο τούρκος Πρόεδρος.

 

6)Η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα σαμποτάρει το σχέδιο της για τα F-16 αλλά την ίδια στιγμή στέλνει προκλητικά το τουρκικό Yunus για να διεξάγει έρευνες στο Ανατολικό και όχι μόνο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά την Ελλάδα, απόρροια λανθασμένων χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κ. Μητσοτάκη αντί να υποκλιθείς στον ανόητο γερασμένο Πρόεδρο θα έπρεπε να έχεις ακολουθήσει άλλη τακτική στο Ουκρανικό

Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα, που λόγω της ιστορίας της, της δημοκρατίας και των παραδοσιακών της αρχών θα έπρεπε να αποτελεί φάρο σεβασμού διεθνώς…

Η Ελλάδα όμως μετά την χρεοκοπία της έπαψε να εμπνέει εμπιστοσύνη και έγινε όμηρος της Γερμανίας που μας έχει δανείσει 92 δισεκ. ευρώ από τα 250 δισεκ. και παραδοσιακά όμηρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ χωρίς να δικαιολογείται.

Η Ελλάδα επί εποχής ψυχρού πολέμου όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση επέλεξε ή την επέλεξαν να ανήκει στο δυτικό μπλοκ και η απόφαση αυτή ήταν ιστορικά σωστή καθώς η ένταξη της σε κομουνιστικό καθεστώς πριν 10ετίες θα σηματοδοτούσε την πλήρη φτωχοποίηση της οικονομίας και κοινωνίας.

Η ιστορία έχει κριθεί και δεν παραχαράσσεται.

Φθάνοντας στο σήμερα, η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εξελέγη για μια αλλαγή που θα έφερνε στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς, οικονομία, κοινωνία, εξωτερική πολιτική.

Προκάλεσε κατάπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα πήγε κόντρα στην Ρωσία, με την οποία η χώρα μας έχει παραδοσιακούς δεσμούς.
Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία για ορισμένους αδικαιολόγητα για άλλους δικαιολογημένα.

Η Ελλάδα λοιπόν αποφάσισε – προφανώς με εντολή Μητσοτάκη – να πάει κόντρα στην Ρωσία, να στείλει μέχρι και πολεμοφόδια στην Ουκρανία… τα οποία κατέστρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Η Ελλάδα σε μια κατασκευασμένη κόντρα Ρωσίας με ΝΑΤΟ – ενός ΝΑΤΟ που ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε μέχρι πρότινος ότι ήταν κλινικά νεκρό – τάχθηκε υπέρ του ΝΑΤΟ… ποδοπατώντας τους μακροχρόνιους δεσμούς με την Ρωσία, τον ορθόδοξο χριστιανισμό…

Η Ρωσία σήμερα δεν έχει κομουνιστικό καθεστώς, ο κομουνισμός έχει πεθάνει, είναι μια δημοκρατία όπου ακολουθεί ένα μοντέρνο – φιλελεύθερο σύστημα αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει ρωσικά χαρακτηριστικά.
Η Ρωσία έχει μεγάλο φυσικό πλούτο, είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή φυσικού αερίου και δεκάδων άλλων ορυκτών ενώ μαζί με την Ουκρανία παράγουν το 30% σχεδόν των σιτηρών του πλανήτη.

Η Ρωσία βέβαια – είναι μια από τις λίγες χώρες που δεν υιοθέτησε το τοξικό σύστημα της ποσοτικής χαλάρωσης – η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αντιμετωπίζει διαφορετικού τύπου προκλήσεις…

Η Δύση πλημμύρησε με αέρα κοπανιστό, οι κεντρικές τράπεζες διοχέτευσαν 5 τρισεκ. δολάρια ρευστότητας που είναι αέρας και αυτός ο αέρας μαζί με την ακραία προβληματική δημοσιονομική χαλάρωση γέννησαν τον πληθωρισμό.

Όχι δεν ήταν ο Putin που προκάλεσε τον πληθωρισμό, αυτές τις ανοησίες τις λέει ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος… αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο πληθωρισμός είχε ξεκινήσει να εκτινάσσεται πριν την εισβολή του Putin στην Ουκρανία…

 

Η στρατηγική της Τουρκίας… πρότυπο διπλωματίας

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της Ελλάδος έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας…

Οι Τούρκοι που φημίζονται για την εξωτερική τους πολιτική και διπλωματία και είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα, έχουν θέσει veto για την είσοδο της Φινλανδίας και Σουηδίας στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Ποια χώρα θα αποτολμούσε μια τέτοια κίνηση;

Λυπούμαστε αλλά μόνο ο Erdogan είχε το θάρρος και θράσος να θέσει όρους και κανόνες και σίγουρα θα πετύχει πολλά για τα τουρκικά συμφέροντα…

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να θέσει veto;

Προφανώς και θα μπορούσε αλλά σίγουρα τα ρίσκα για την Ελλάδα είναι μεγαλύτερα.

Όμως η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο σπουδαίο, πιο ουμανιστικό, να αποδείξει ότι είναι χώρα της ειρήνης που εμπνέει σεβασμό σε όλους ακόμη και σε χώρες εμπόλεμες…

Αντί η Ελλάδα να στείλει όπλα στην Ουκρανία με τα οποία οι Ουκρανοί θα σκοτώνουν ρώσους θα μπορούσε να δηλώσει ότι θα αποστείλει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα και γιατρούς και στην Ουκρανία και στην Ρωσία ως ένδειξη σεβασμού και στις δύο χώρες και ουδετερότητας σε ένα πόλεμο που και η Ρωσία έχει δίκιο και η Ουκρανία έχει επίσης δίκιο…


Πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι οι παλιατζούρες, τα σκουριασμένα όπλα και άλλα άχρηστα οπλικά συστήματα που έστειλε η Ελλάδα θα άλλαζαν τον ρου της ιστορίας;
Αφήστε δεν που δεν έφθασαν ποτέ στο πεδίο της μάχης….

Η Ελλάδα έγινε μέρος του προβλήματος και η Τουρκία με την στάση της μέρος της λύσης.

Ένα βασικό πρόβλημα της Δύσης είναι ότι πάσχει από ηγέτες, διαθέτει πολιτικούς που ο ένας αντιγράφει τον άλλο, όχι διορατικούς πολιτικούς, με ιστορική γνώση και πολιτική κρίση.

 

Διαθέτει αναλώσιμους πολιτικούς – μετριότητες.

Η Ελλάδα λοιπόν κύριε Μητσοτάκη αντί να πηγαίνει στις ΗΠΑ να υποβάλλει τα σέβη της σε ένα γερασμένο – ανόητο Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Biden, που έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά και τον θεωρούν προβληματικό, ένα Πρόεδρο όπου ακόμη και οι Ισπανόφωνοι σε ποσοστό 61% τον αποδοκιμάζουν… θα μπορούσε να θέσει όρους και προϋποθέσεις ώστε κάποια στιγμή η Ελλάδα… να ξεχωρίσει.

Η Ελλάδα υπό την σημερινή ηγεσία Μητσοτάκη συνεχίζει να κινείται στα όρια της μετριότητας, απλά είμαστε μια χώρα που ακολουθεί τον σωρό, αγνοώντας ή σκόπιμα εθελοτυφλώντας για την κατάληξη στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει κερδίσει άπαξ και ελέγχει σχεδόν το 30% των εδαφών και το 75% των ακτογραμμών της Ουκρανίας.


Η Ελλάδα εμφανίζεται να στηρίζει ένα τυχοδιώκτη Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας που παίζει τα ρέστα του και πάει να κάνει την μεγάλη δουλειά… με τα 100 δισεκ. που θα λάβει από την Δύση για στρατιωτική στήριξη και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ένας ηγέτης ξεχωρίζει στα δύσκολα… και στα δύσκολα οι Τούρκοι αποδείχθηκαν ανώτεροι με όρους διπλωματίας και στρατηγικής.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοησίες εσωτερικής κατανάλωσης και αυταρέσκειας που δεν συγκινούν ούτε αυτούς που τα κατασκευάζουν εδώ στην Ελλάδα….

 

 

Πηγή

Προβολές : 319


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα