Καταδικασμένος για μίζες ο Ιταλός επικεφαλής της Hellenic Train, o... «χρυσός» επενδυτής των ελληνικών κυβερνήσεων. (Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ, Ο  ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!!!!!!!!!!!)

Καταδικασμένος για μίζες ο Ιταλός επικεφαλής της Hellenic Train, o... «χρυσός» επενδυτής των ελληνικών κυβερνήσεων. (Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ, Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!!!!!!!!!!!)

4 Μαρτίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:594
Μοίρασέ το

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο Falcone Borsellino της Σικελίας, στην τσάντα του είχε έναν φάκελο γραμμένο σε υπολογιστή με μια σειρά από ονόματα, αριθμούς και ημερομηνίες, ήταν αναφορές στις δωροδοκίες που καταβλήθηκαν για την κατασκευή πυροσβεστικών κρουνών στη μισή Σικελία» αναφέρει το ρεπορτάζ.

ΤΟ 2015 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ…
ΑΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΣΕ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ…
ΠΟΣΗ ΜΙΖΑ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Και βλέπω ακόμα ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ, ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟ…
ΡΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ…
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ…
Ο Dario Lo Bosco είχε συλληφθεί το 2015 με την κατηγορία ότι χρηματίστηκε ως πρόεδρος του σιδηροδρομικού δικτύου Rete Ferroviaria Italiana (RFI)

Καταδικασμένος για μίζες ο επικεφαλής της Hellenic Train Dario Lo Bosco, o «χρυσός» επενδυτής των ελληνικών κυβερνήσεων για τους σιδηροδρόμους.

Τουλάχιστον αμφιλεγόμενο φαίνεται να είναι το παρελθόν του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Hellenic Train Dario Lo Bosco.

Ο Dario Lo Bosco είχε συλληφθεί το 2015 με την κατηγορία ότι χρηματίστηκε, όπως μετέδιδε τότε μεταξύ άλλων το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Ο Dario Lo Bosco, πρόεδρος της εταιρείας σιδηροδρομικού δικτύου Rete Ferroviaria Italiana (RFI), συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι απέσπασε μίζα 58.650 ευρώ σε σχέση με συμβόλαιο για εξοπλισμό, ανέφεραν πηγές της ANSA.

Τρεις δημόσιοι αξιωματούχοι φέρονται να εμπλέκονται στην έρευνα για διαφθορά.

Η δωροδοκία που φέρεται να αποδέχτηκε ο Lo Bosco αφορά μια σύμβαση για αισθητήρες για την παρακολούθηση των δρομολογίων των τρένων».

 

Οι δωροδοκίες

 

Στο επίκεντρο της έρευνας, οι δωροδοκίες που είχε καταβάλει ένας επιχειρηματίας από το Aγκριτζέντο ο Massimo Campione, ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευών, οδοποιίας και αιολικών πάρκων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο Falcone Borsellino της Σικελίας, στην τσάντα του είχε έναν φάκελο γραμμένο σε υπολογιστή με μια σειρά από ονόματα, αριθμούς και ημερομηνίες, ήταν αναφορές στις δωροδοκίες που καταβλήθηκαν για την κατασκευή πυροσβεστικών κρουνών στη μισή Σικελία» αναφέρει το ρεπορτάζ

Πρωτόδικα καταδικάστκε σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκισης, αλλά έκανε έφεση και στο Εφετείο αθωώθηκε.

 

Ποιος είναι ο Lo Bosco

 

Ο Dario Lo Bosco είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Mediterranean της Reggio Calabria και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υλικών «DICEAM», συντονιστής του επιστημονικού τομέα «Δρόμοι, Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια» και Διευθυντής των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Εργαστηρίων της «Β.Ι.Α. Εδαφικών Υποδομών» και της «Μηχανικής Σιδηροδρομικών Υποδομών».

Είναι επίσης Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Οικονομικά, Μηχανική και Logistic, καθώς και Πρόεδρος των Ερευνητικών Διδακτόρων στις Υποδομές Κινητικότητας με αμέτρητες δημοσιεύσεις σε αυτούς τους επιστημονικούς τομείς.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος πολλών εταιρειών και δημόσιων φορέων, μεταξύ των οποίων το Λιμεναρχείο Μεσσήνης και το RFI (Ιταλικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο) ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train – FSItaliane Group.

palermo.JPG

 

 

Πηγή

Προβολές : 594


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα