ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ, ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κεφαλάς για την νέα ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ, ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κεφαλάς για την νέα ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

19 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,009
Μοίρασέ το

 

Επαχθείς φόροι κλιματικής αλλαγής και καταστροφών

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών».

Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες

Πληρώνουμε αγόγγυστα σαν ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ…
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ;
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΑΣ;;;
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΗΤΟΣΤΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ  ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΟΠΟΥ …ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ;;;
Καλλιόπη Σουφλή 
Υ.Γ. Κυκλοφορεί μια φήμη, την οποία μέχρι στιγμής δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, πως την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΩΝ…

Φυσικές καταστροφές γίνονται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Αναφερόμενη στις μεγάλες πλημύρες της Θεσσαλίας, η επικεφαλίδα της εφημερίδας «Αθηναϊκά Νέα» στις 3/2/1935 ανέφερε: «Τραγωδία Επιμηθεϊσμού». «Οι πλημμύρες είναι ενδημική πληγή σε όλη την Ελλάδα. Η αρρώστια είναι η αποφαλάκρωση των βουνών λόγω πυρκαγιών και το φάρμακο είναι η αναδάσωση» ισχυριζόταν η εφημερίδα. Ομοίως, η πλημμύρα τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου 1961 στην Αθήνα ήταν σφοδρότερη του «Daniel».

Η δεκάωρη χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού ήταν υπεύθυνη για 43 νεκρούς, 300 τραυματίες και καταστροφή 5.000 σπιτιών. Εκείνη την εποχή ουδείς επικαλείτο την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσει την κρατική ανικανότητα, τη μίζα και το οικονομικό όφελος των ολιγαρχών από τις καταστροφές.

 

Δεν υπήρχαν επίσης τηλεοπτικοί επιστήμονες που θα δήλωναν ότι η πλημμύρα «Daniel» συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 500 ή 10.000 χρόνια. Τα αίτια των πλημμυρών και των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα μπορούν να τεκμηριωθούν μέσα από δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Σε πλημμυρισμένο χωριό στη Θεσσαλία, δύο αντλίες όμβριων υδάτων δημοπρατήθηκαν αντί 8.000.000 ευρώ.

 

Το έργο παραδόθηκε με κόστος 18.000.000 ευρώ.

 

Μετά την περάτωση του έργου, οι «αρμόδιοι» διαπίστωσαν ότι ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατούσε να προμηθεύσει την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ λειτουργίας των αντλιών.

 

Μερικά χρόνια πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το 2021, ο μηχανολογικός εξοπλισμός από τα αντλιοστάσια του συστήματος πυρόσβεσης και τα μαντεμένια καπάκια δεκάδων φρεατίων είχαν αφαιρεθεί από τους «ευπαθείς», χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κάποιος «αρμόδιος» να τα αντικαταστήσει.

 

Συνεπώς, στην πλειονότητά τους, τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα είναι άχρηστα και δημοπρατούνται με γνώμονα τη μίζα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη, αθέατη παράμετρος.

 

Ληστεία του πληθυσμού

 

 

Η επίκληση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και οι επακόλουθες φυσικές καταστροφές εξυπηρετούν την υπόθεση της αφαίρεσης των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων από τον αυτόχθονα πληθυσμό μέσω της αναγκαστικής φτωχοποίησης και την επιβολή των «πράσινων φόρων», που σύντομα θα γίνουν επαχθείς.

Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή κάθε άλλο παρά ανθρωπογενής είναι.

Επικαλούμενοι επιστημονικά στοιχεία, 1.200 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ένας με Βραβείο Νόμπελ, ζήτησαν από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να σταματήσουν να επικαλούνται τον μύθο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το κλίμα άλλαζε, αλλάζει και θα αλλάζει λόγω κοσμολογικών αιτιών (περιστροφή του άξονα της Γης κ.λπ.).

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., προφασιζόμενη τις πλημμύρες, ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών».

 

Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι τον φόρο θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες.

 

Οπως πάντα, το βάρος και αυτού του φόρου θα το επωμιστούν οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες.

 

Η νέα ληστεία του πληθυσμού θα ακολουθήσει τον οδικό χάρτη του ΕΝΦΙΑ.

Αρχικά, ο Βενιζέλος εισηγήθηκε τον φόρο ΕΤΗΔΕ ως μέτρο σωτηρίας των γαλλογερμανικών τραπεζών από τη χρεοκοπία, ισχυριζόμενος ότι θα είναι προσωρινός, (μέχρι πρόσφατα ψηφιζόταν στο Κοινοβούλιο).

Μετά, ο Σαμαράς τον μετασχημάτισε στον ΕΝΦΙΑ.

 

Οι οξυδερκείς πολίτες ήταν ευτυχισμένοι επειδή από νοικοκύρηδες ο Σαμαράς τούς μετέτρεψε σε ενοικιαστές στα σπίτια τους, και έτσι τον αντάμειψαν με το πρωθυπουργικό αξίωμα.

 

Αντιγράφοντας την πρακτική Σαμαρά – Βενιζέλου και λόγω της εκκωφαντικής αφωνίας, η Ν.Δ. όχι μόνο άρχισε να προπαγανδίζει την ανάγκη επιβολής νέων «πράσινων φόρων», αλλά επιπλέον, από τη στιγμή που εκποίησε την Εθνική Ασφαλιστική στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων CVC, ξεκίνησε να «σιγοψιθυρίζει» την ανάγκη «υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων».

 

Ομως, καμία ασφαλιστική εταιρία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος εκτεταμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές.

 

Οι πολίτες πληρώνουν φόρους στο κράτος για να τους συνδράμει στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η σοβαρότερη κρατική δέσμευση. Η μετατόπιση των κρατικών υποχρεώσεων στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο μόνο υποψίες εγείρει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,009


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα