“ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ... ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ... ” Ούρλιαξαν οι συγγενείς των καμμένων του ΜΑΤΙΟΥ για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

“ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ... ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ... ” Ούρλιαξαν οι συγγενείς των καμμένων του ΜΑΤΙΟΥ για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

29 Απριλίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:840
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και η ψυχή μου θρηνεί για την μεγάλη αδικία προς τους 104 νεκρούς …

 

Μάτι: Ποινές από 111 έως 3 έτη στους έξι ενόχους – Εκτιτέα τα 5, εξαγοράσιμα προς 10 ευρώ τη μέρα – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι!

Ξέσπασαν οι συγγενείς – Συνελήφθη συγγενής που πέταξε έδρανα – Φωνές και ουρλιαχτά στην δικαστική αίθουσα

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 93 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ…

ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ………. (βάλτε εσείς όποιον ακραίο χαρακτηρισμό θέλετε, για τους δικαστές και εισαγγελείς) δεν τολμά να μην αποδεχθεί και τους πλέον παράνομους νόμους…

ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ…

Τον νόμο περί αλλαγής από κακούργημα σε πλημμέλημα, τον ψήφισε όλος ο αριστερός πολιτικός συρφετός, για να γλυτώσουν την ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…

Αναμενόμενη η απόφαση του δικαστηρίου, για όσους γνωρίζαμε και τι έγινε εκείνη την τρομακτικη μέρα στο Μάτι, και την άποψη που έχουμε για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά κυρίως για γνωρίζουμε πόσο διεφθαρμένη είναι η … “ανεξάρτητη”…

Όσοι ζήσαμε στην ουσία της αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ …

Δεν ήταν το ουρλιαχτο των συγγενών μόνο που δικαιο-ούρλιαξαν…

ΗΤΑΝ Ο ΟΔΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ… ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΚΑΙ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΟΙ  “ΚΥΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΒΕΝΝΟ”…

Από εμένα προσωπικά, ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όταν η υπόθεση βρισκόταν στο στάδιο της ανάκρισης,  κατατέθηκαν τρεις φορές στοιχεία αδιαμφισβήτητα, από συγγενή θυμάτων … και κάθε φορά εξαφανίζονταν…

ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ…

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ..

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ;;;

ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ;;;

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;;;

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΕΜΕΣΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΡΟΠΟ…

 

Νέα, μεγάλη ένταση από τους συγγενείς των 104 θυμάτων στην μεγάλη φωτιά στο Μάτι το 2018 επικράτησε πριν από λίγο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο άκουσμα των ποινών που επιβλήθηκαν στους 6 κατηγορούμενους (από τους συνολικά 21) που καταδικάστηκαν.

Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν ήταν από 111 έως 3 έτη.

Ωστόσο, εκτιτέα είναι μόνο τα 5 ενώ ανακοινώθηκε πως οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως! Τελικά, όλοι οι ένοχοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις!

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν έντονα. Ορισμένοι από αυτούς κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους ενώ άλλοι πέταξαν καρέκλες ενώ ακούστηκαν φωνές και ουρλιαχτά! Ένας από τους συγγενής που πέταξε έδρανα συνελήφθη!

Μετά την εξαγορά των ποινών, οι καταδικασθέντες καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Συγγενείς των 104 ψυχών που έχασαν την ζωή τους φώναξαν όταν άκουσαν την απόφασγ για την εξαγορά δεν άντεξαν και φώναξαν: «Να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δόσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους».

Οι ποινές

    • Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
    • Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών έκτιτεα τα 5.
    • Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
    • Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
    • Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
    • Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Ποιοι αθωώθηκαν

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων

«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

 

 

Πηγή

 

 

Πηγή σχολίων



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 840


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα